Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Solarium

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
437 odpowiedzi w tym temacie

#421 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 06 czerwca 2013 - 08:06

ogólnie doszłam do wniosku, że wolę moją bladość niż więcej piegów na rękach- na twarzy te trochę jest do przeżycia, ale jak już na rękach mi wyłażą to masakra <bezradny></span>

Od solarium piegi wychodzą? Bo ja mam trochę na twarzy i od słońca mi się bardziej widoczne robią, dlatego nie opalam twarzy dodatkowo i w solarium zakryłam.
Ale jeśli wychodzą na ciele to niedobrze <hmm></span>

Każdy z nas urodził się ateistą

#422 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 06 czerwca 2013 - 20:09

Od solarium piegi wychodzą?

Kiedyś chodziłam bardzo często, 3/4 razy w tygodniu na dodatek na turbo. Już nie pójdę nigdy... Mam tyle pieprzyków i zmian skórnych, że masakra :shock: Dzisiaj byłam nawet na kontroli u derma i powiększają się <bezradny></span> Nie wspominając, że z dnia na dzień robią się ciemniejsze. Pod koniec roku będę mieć usuwane 4 znamiona bo są już rakowe. Ciekawe jak skończy się z resztą <hmm></span>

#423 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 06 czerwca 2013 - 20:54

Majorka no ale nie porównujmy solarium do normalnego słońca :lol: Różnica jest duża.
Poza tym na słońcu ludzie z reguły używają filtru a szczerze to ja nie widziałam żadnej kobiety, która do solarium nakłada filtr. Ba, nawet widziałam takie które kupowały specjalnie przyspieszacz do opalania w solarium.

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#424 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 06 czerwca 2013 - 22:01

Od solarium piegi wychodzą? Bo ja mam trochę na twarzy i od słońca mi się bardziej widoczne robią, dlatego nie opalam twarzy dodatkowo i w solarium zakryłam.

nie wiem od czego <bezradny></span> kiedyś miałam trochę na twarzy a później zniknęły, a od zeszłego roku bodajże mam na rękach, a opalałam się na słońcu tylko- na zimę za bardzo nie zbladły więc są cały czas <bezradny></span> i w sumie za dużo na tym słońcu nie przebywałam <bezradny></span> ehhhh

inqaa wiesz na słońcu jeszcze można dostać udaru jak się za dużo przebywa bez nakrycia głowy i filtrów ;-) o skutkach opalania na solarium nawet nie wiem za dużo i chyba nie chcę wiedzy pogłębiać :lol: Nic nie porównuję tylko pisze to co oczywiste ;-)
Jak zawsze i ze wszystkim- umiar, umiar, a ze solarium szczególny, bo to może uzależnić.

Poza tym na słońcu ludzie z reguły używają filtru

z tym bywa różne, czasem użyją czasem nie, czasem smarują się jakimiś oliwkami żeby tylko skórę natłuścić, nie powtarzają smarowania, nie chcę się targować, bo wyjdzie, że propaguje solarium a słońce jest złe ;-) tak czy siak słońce też w umiarze :-P

Ja wiem jedno- żadnego opalania przez te piegi :lol: chyba że mi buźkę złapie na rowerku :-P (przynajmniej kolor podkładu cały rok będzie ten sam :lol: )
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#425 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 07 czerwca 2013 - 05:42

Piegi to wychodzą zarówno od słońca jak i solarium. Wiem, bo mam niemiłą przyjemność przekonywać się o tym za każdym razem, gdy się dłużej poopalam ;-)

inqaa wiesz na słońcu jeszcze można dostać udaru jak się za dużo przebywa bez nakrycia głowy i filtrów ;-)

No ale to już jest jakiś rodzaj skrajności, tak samo jakby ktoś codziennie chodził do solarium i by nie uważał to też to będzie niebezpieczne <H></span>

Tak naprawdę to każde promieniowanie jest szkodliwe <bezradny></span> Ale mimo, że chciałabym się szybko opalać to nie chodzę do solarium. No i szkoda mi kasy, wolę poczekać na darmowe mocne słoneczko :-D

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#426 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 07 czerwca 2013 - 08:16

A ja się dowiedziałam, że nie można używać w solarium balsamów tych z filtrami na plażę. Nie wiem czy to prawda, ale kupiłam jakiś do solarium i się nasmarowałam.

I dobrze, że mi facet z siłowni powiedział żeby zakrywać sutki (bo nawet nie pomyślałam :roll: Powiedział mi fajny patent i faktycznie dzisiaj go wykorzystałam. :)

Ale macie rację umiar to podstawa. Leżenie godzinami na słońcu lub za częste wizyty w solarium na pewno nie przyniosą nic dobrego. Ja zdaję sobie sprawę, że to nie jest zdrowe, ale chęć ładnego wyglądu wygrała. Przymierzyłam sukienkę i wyglądam o wiele fajniej jak mam opaleniznę.

#427 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 07 czerwca 2013 - 13:35

Riia, a co Cię skłoniło do zmiany zdania i wybrania się na solarium?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#428 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 07 czerwca 2013 - 13:39

Riia, a co Cię skłoniło do zmiany zdania i wybrania się na solarium?

Wesele :)

Kolor sukienki mam jasny, kolor skóry też więc postanowiłam się opalić. Wychodziłam na balkon i się opalałam, ale przyszła piękna pogoda deszczowa, do wesela coraz bliżej i wiedziałam, że nie zdążę. Dlatego postanowiłam spróbować solarium.

Nie sądzę, żebym chodziła po weselu ale nie ukrywam, że odcień który mam jest fajny :)

A pamiętam jak śmiałam się z mojego byłego, który chodził. :) Teraz by się zdziwił.

#429 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 czerwca 2013 - 11:46

Ja ani sie nie opalam na slonku ani nie chodze do solarium. Dla mnie solarka to zło :-P
Byłam pare razy przed slubem i podziekuje ładnie
Opalac sie tez jako nastolatka duzo opalałam. z 4-6 h na sloncu. Zawsze musiałam miec opalona skore. chocby samoopalacz, no bo jak to..taka biala. :lol:
teraz mi to kompletnie obojetne. Wazne by skora była zdrowa dobrze nawodniona wiec cwieczenia i duzo wody. Czasem poleze na lezaku ale to w ramach wygrzania kosci :mrgreen: tak z 15 minut lub i mniej
Co do solarium jesli juz to stojace bo przed tym lezacym mam jakis uraz
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#430 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 09 czerwca 2013 - 12:04

Co do solarium jesli juz to stojace bo przed tym lezacym mam jakis uraz

No powiem Ci, że ja w stojącym nie jestem spęta. Jakoś w leżącym się boję i jakos ruszyć nie mogę, jakby mnie łapała klaustrofobia.

Ale po piątku tak mi tyłek przypiekło, że nie mogłam siedzieć :) Na szczęście teraz już jest ok, skóra robi się ładnie brzoskwiniowa.

A moja koleżanka wczoraj miała wesele. Właśnie z nią gadam, bo zdjęcia wrzuciła a na nich brązowa. Leżała w piatek 20 minut??? Padłam.

#431 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 23:48

Riia od znajomego waldnie slyszalam o tym ze dobrze jest sutki chowac bo brzydki kolor lapia :roll:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#432 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 17 czerwca 2013 - 09:13

No ja zakrywam, naklejam na wacik taki lekki plasterek dwustronny i przyklejam. Po pierwszej wizycie jak nie zakryłam to mnie szczypały, teraz nic :) Zakrywam bliznę na kolanie i wystający pieprzyk na plecach oraz plaster anty.

#433 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 18 lipca 2013 - 09:45

a plaster zawsze nosisz w tym samym miejscu? bo chyba ślad zostaje?
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#434 zrozpaczona

zrozpaczona
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 08 sierpnia 2013 - 13:55

Nowotwór i od słońca może powstać. Ja na solarium chodzę rzadko i opalam się max 10-12 minut. Tak żeby nie być bladą w zimie, a latem podtrzymać opaleniznę. Liczniki są zawsze, ale przecież można wyjść w każdej chwili.

#435 Nattka

Nattka
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 09 sierpnia 2013 - 07:48

Ja też zawsze zaklejam wszystkie problematyczne miejsca na moim ciele - szczególnie pieprzyki. Zaklejam sobie jakimś małym kawałkiem plastra ten największy a na inne, malutkie chociaż kładę taką ociupinkę kremy z mega wysokim filtrem, bo zawsze to coś... Niestety nigdy nie wpadłam na to, żeby sobie coś nakładać na sutki, chociaż może faktycznie powinnam :/ całe szczęście nie chodzę zbyt często na solarium, więc nie nabawiłam się żadnych przebarwień jeszcze :)

#436 Testowa

Testowa
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 31 sierpnia 2013 - 16:23

Faktycznie najlepiej zakrywać odstające pieprzyki i ciemne przebarwienia i należy używać kosmetyków przeznaczonych stricte do opalania w solariusz. Skóra po nich jest dobrze nawilżona i ładnie pachnie.

#437 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 01 września 2013 - 11:36

Nigdy nie byłam i nie mam zamiaru.
Nigdy nie miałam jakieś wielkiego parcia na to aby być baaardzo opaloną, wystarczy mi naturalna letnia opalenizna.

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#438 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 01 września 2013 - 11:53

Nigdy nie byłam i nie mam zamiaru.
Nigdy nie miałam jakieś wielkiego parcia na to aby być baaardzo opaloną, wystarczy mi naturalna letnia opalenizna.

Dokładnie tak. Ja wgl nie za bardzo lubię się opalać i nie mam też do tego tendencji.
Na słońcu więc siedzę rzadko a co dopiero w solarium :lol:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych