Solarium
Napisano 24 maja 2011 - 22:25
Napisano 07 czerwca 2011 - 09:00
Napisano 07 czerwca 2011 - 09:41
Mi się wydaję, że jak skóra schodzi to doszło do lekkiego poparzenia, i to takie normalne, że schodzi.zaczęła mi schodzić skóra
przynajmniej u mnie tak jest, jak się mocniej opalę, czy na solarium, czy na słońcu... Po dwóch dniach schodzi mi skóra.
Ale na Twoim miejsca teraz z solarium bym zrezygnowała, bo możesz sobie jeszcze większą szkodę zrobić.
Napisano 07 czerwca 2011 - 09:57
Napisano 07 czerwca 2011 - 10:00
A skąd wiesz?Ale nie poparzyłam się
Poparzenia to nie tylko jakieś bąble
Zwykłe opalenie, to już jakieś poparzenie dla skóry, mniejsze lub większe.
I myślę, że to nie ma nic wspólnego z tym, że poszłaś pobiegać
Teraz balsamy nawilżające i będzie dobrze
Napisano 07 czerwca 2011 - 16:04
A skąd wiesz?Ale nie poparzyłam się
Masz czerwoną skórę?
Poparzenia to nie tylko jakieś bąble
Zwykłe opalenie, to już jakieś poparzenie dla skóry, mniejsze lub większe.
I myślę, że to nie ma nic wspólnego z tym, że poszłaś pobiegać
Teraz balsamy nawilżające i będzie dobrze
Ale to już kiedyś zauważyłam, że po wysiłku fizycznym kiedy się spocę, na brzuchu, plecach, dekolacie robią mi się bąbelki z wodą i jak pękną to schodzi skóra.. nie rozumiem dlaczego
Napisano 07 czerwca 2011 - 16:29
moze idz do dermatologoa, ale masz tylko wtedy kiedy jestes oplanoanie rozumiem dlaczego
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 07 czerwca 2011 - 16:39
Hm. Nie wiem, ja sama aktualnie się nie wysiłkujęże po wysiłku fizycznym kiedy się spocę
A te "bąbelki" z wodą, to nie mam pojęcia dlaczego się robią...
Napisano 07 czerwca 2011 - 17:11
Mój facet ma tego masę od kiedy pracuje w słońcu bez koszulki. Bite 8-10 godzin w słońcu.A te "bąbelki" z wodą, to nie mam pojęcia dlaczego się robią...
A jak się przejedzie delikatnie ręką to te "bąbelki" pękają i ma białe kropki na plecach
na upartego można by było tę skórę ściągać, ale jakoś super mocno sama nie odchodzi. Tylko tam gdzie były bąble
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 07 czerwca 2011 - 18:41
Nowe wymeniane i "w terminie" lampy nie mają prawa poparzyć ...
Napisano 08 czerwca 2011 - 12:30
Ale nie poparzyłam się
Lekko opaliłam i wszystko było ok dopóki nie poszłam biegać i się nie spociłam
Miałam podobną sytuację. Ale sprawa wyglądała tak, że jeździłam na basen
no i oczywiście przez pół dnia na słonku. Przyjechałam do domu i zauważyłam
takie bąbelki, które po dotknięciu powodowały, że skóra schodziła.
Widocznie skóra była tak nawodniona. No a poza tym przeważnie po takim dniu
miałam poparzoną lekko skórę można powiedziec. Bo wiadomo jak to nad wodą.
Najlepiej jeśli zgłosisz się do dermatologa. Bo to trochę dziwne, że po takim czasie
Ci zaczęła schodzić. Może przebywałaś na słonku i gdzieś Cie spaliło^^
Napisano 08 czerwca 2011 - 13:14
Dbaj o odpowiednie nawilżenie skóry tuż po opalaniu. To ważne!
Napisano 25 listopada 2011 - 15:48
Napisano 27 listopada 2011 - 16:34
Ja nigdy nie byłam na solarium, jakoś nie przepadam ogólnie za opalaniem się, z reszta z moja skórą to pewnie nic by z tego dobrego nie wyszło
solarium nie jest aż tak złe .. tzn. wysuwa ono skóre i jeśli chodzi o zdrowie to nie powinno się w ogóle z niego korzystać, ale jeśli jakaś kobieta ma się dzieki temu czuć lepiej, to czemu nie? tylko pojawia się kwesta (jak we wszystkim), aby zachować w tym wszystkim umiar ...
poza ttm dlaczego kosmetyki nie mogą zastąpić nam solarium? przecież są rózne rodzaju naturalne specyfiki, które nadają skórze ciemniejszego kolorytu
Dużo na ten temat znalazłam w jednej z książek - "Zatrzymaj młodość' - o witaminach, metodach domowych czy pielęgnacji ciała i włosów można znaleźć na pęczki.
Napisano 23 stycznia 2013 - 18:36
Napisano 24 stycznia 2013 - 08:41
Jeśli ktoś korzysta z umiarem to pewnie nawet nie widzę różnicy, ale strasznie odpycha mnie taka sztuczna opalenizna jak ktoś nie wie kiedy już ma za dużo.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 24 stycznia 2013 - 11:52
Napisano 05 czerwca 2013 - 13:51
A tu proszę dzisiaj jestem po drugim razie. Byłam na stojącym, jakoś lepiej się czułam. I trochę widać. Myślę, że do wesela dam radę
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 05 czerwca 2013 - 14:01
Ja byłam ostatni raz spory kawałek czasu temuJednak po weselu nie przypuszczam, że tam się pojawię.
Nie chodzę tam ze względów zdrowotnych, promieniowanie UV źle wpływa na skórę i ogólnie na organizm, uszkadza ludzie komórki i staje się przyczyną nowotworów.
To prawda, że opalone ciało wygląda ładnie, warto umieć nie przesadzić
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 05 czerwca 2013 - 16:14
opalanie na słońcu bez zabezpieczenia w sumie też jest szkodliweNie chodzę tam ze względów zdrowotnych, promieniowanie UV źle wpływa na skórę i ogólnie na organizm, uszkadza ludzie komórki i staje się przyczyną nowotworów.
Ja byłam przed studniówką czyli daaawno i wybrałam się 3 razy przed komunią, a mam wrażenie, że i tak nic już nie zostało... także przed weselem nie idę nawet jak by słońce nie wyszło ani na pół dnia
ogólnie doszłam do wniosku, że wolę moją bladość niż więcej piegów na rękach- na twarzy te trochę jest do przeżycia, ale jak już na rękach mi wyłażą to masakra
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych