Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Solarium

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
437 odpowiedzi w tym temacie

#201 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 09 listopada 2008 - 19:04

To chyba nawet nie jest higieniczne żeby podczas okresu chodzić do solarium.
A.

#202 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 09 listopada 2008 - 20:01

To chyba nawet nie jest higieniczne

a czemu? od czego są tampony?
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#203 zaneta1

zaneta1
  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 09 listopada 2008 - 20:01

Ja do czasu przeprowadzki na nowe mieszkanie mialam solarium w domu (w sypialni )
ale w nowym mieszkaniu sie nie zmiescilo wiec teraz jestem juz 6 miesiecy bez opalania :-( moje ciao juz jest prawie ;-) biale chce sobie kupic karnet na solarium u nas takie karnet sie lepiej oplaca

#204 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 09 listopada 2008 - 21:51

Anulka napisał/a:
To chyba nawet nie jest higieniczne

a czemu? od czego są tampony?

no wlasnie, ja jak pisalam bylam dwa razy na solarium jak juz mialam koncowke okresu, mialam tampon i majtki i nie uwazam, zeby to bylo niehigieniczne
Dołączona grafika

#205 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 09 listopada 2008 - 22:24

tampon i majtki

a nawet bez majtek to i tak bez różnicy. z tamponem i tak nic nie pocieknie, a łóżka za każdym razem są dezynfekowane. sama tak czasem chodziłam i wiem jak jest :-P
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#206 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 10 listopada 2008 - 07:55

nawet bez majtek to i tak bez różnicy. z tamponem i tak nic nie pocieknie

hehe, no wiadomo, ale ja zawsze wole dodatkowo sie zabezpieczyc wiec majtasy zakladalam :-)
Dołączona grafika

#207 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 10 listopada 2008 - 09:04

dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi ;-)
pamietam, ze nieraz wchodzilam z tamponem ale nie wiem czy to byla koncowka czy nie.
lepiej nie ryzykowac i pojsc przed @ ;)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#208 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 11 listopada 2008 - 18:36

madzia, lub po @ ;-)

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#209 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 01:04

Ja na solarium chodziłam przez jakieś 2 miesiące po 2 razy w tygodniu i już nigdy więcej nie mam zamiaru chodzić, NIGDY wolę być biała niż tak niszczyć sobie skórę, nie jestem aż tak biała normalnie żeby straszyć, więc nie będę też niszczyć sobie cery i skóry ;-)

#210 szalona

szalona
  • Użytkownik
  • 95 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 18:40

oo zazdroszcze ja jestem mega biała, ale jednak chodze sporadycznie do solarium przed jakąś imprezą maksymalnie 2 razy w miesiącu :) na codzien moge byc biała :)

#211 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 23:48

ja od tygodnia zaczelam chodzic na solarium :) bylam juz 3 razy i jakos widac efekty :) jestem juz brązowawa :P ale do sylwestra nie zamierzam przestawac chodzic :)

#212 szalona

szalona
  • Użytkownik
  • 95 postów

Napisano 16 listopada 2008 - 11:27

No co ty mówisz?! w ciągu tygodnia byłaś 3 razy?!

#213 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 09:07

słyszałyscie albo czytałyscie o wpływie solarium na zdrowie szczegónie u młodych osób ?

[ Dodano: 2009-07-31, 10:07 ]
Dotąd Międzynarodowa Agencja ds. Badań nad Rakiem (IARC) oceniała, że kwarcówki są "prawdopodobnie rakotwórcze dla ludzi". Obecnie IARC, która doradza Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), uznaje, że korzystanie z nich jest definitywnie "rakotwórcze dla ludzi". Napisano o tym w medycznym piśmie "Lancet Oncology".

Ocena jest jednoznaczna: korzystanie z łóżka do opalania jest równie niebezpieczne jak palenie tytoniu czy ekspozycja na pył z azbestu.

IARC do tego wniosku doszedł po zapoznaniu się z badaniami, które stwierdziły, że ryzyko czerniaka, rodzaju raka skóry związanego z największą śmiertelnością, wzrosło o 75 proc. u osób, które zaczęły regularnie korzystać z łóżek do opalania przed 30. rokiem życia.

Jednak brytyjskie Stowarzyszenie Producentów Łóżek do Opalania (TSA) twierdzi, że nie udowodniono powiązania między odpowiedzialnym korzystaniem ze sztucznego opalania się a zwiększonym ryzykiem zachorowania na raka skóry.

Brytyjska organizacja charytatywna Cancer Research UK szerząca wiedzę o raku ostrzegała wcześniej w tym roku, że częste korzystanie z łóżek do opalania przez Brytyjczyków jest w dużej mierze przyczyną występowania u nich czerniaka. W ciągu ostatnich 30 lat liczba zachorowań na raka wzrosła ponad czterokrotnie: z 3,4 przypadków na 100 tys. ludzi w 1977 roku do 14,7 na 100 tys. osób w 2006 roku.

Władze Anglii rozważają wprowadzenie zakazu korzystania z łóżek do opalania przez osoby poniżej 18. roku życia. Podobny zakaz został już przyjęty w Szkocji. TSA popiera objęcie takim zakazem młodzieży poniżej 16. roku życia, ale utrzymuje, że naukowego dowodu uzasadniającego taki zakaz dla 17- czy 18-latków nie ma.

Jessica Harris z Cancer Research UK podkreśliła, że "związek między łóżkami do opalania a rakiem skóry został przekonywująco pokazany w wielu badaniach naukowych". Wyraziła zadowolenie z faktu, że IARC zaliczył łóżka do opalania do najwyższej kategorii ryzyka.

Dodała, że jej organizacja popiera zalecenie, "by całkowicie unikać łóżek do opalania do celów kosmetycznych. Nie mają one zalet zdrowotnych i wiemy, że zwiększają ryzyko zachorowania na raka".

Harris wezwała władze do natychmiastowego wprowadzenia zakazu korzystania z łóżek do opalania przez młodzież poniżej 18. roku życia i zamykania salonów, które nie są nadzorowane przez wyszkolony personel.

Tymczasem szefowa TSA Kathy Banks utrzymuje, że "związek między ekspozycją na promieniowanie ultrafioletowe a zwiększonym ryzykiem wystąpienia raka skóry prawdopodobnie pojawia się pod warunkiem nadmiernej ekspozycji - oparzeń. Badania jednak pokazują, że ponad 80 procent użytkowników łóżek do opalania bardzo dobrze wie o niebezpieczeństwach związanych z nadmierną ekspozycją na ultrafiolet i większość użytkowników tych łóżek bierze najwyżej 20 sesji w ciągu roku".

Rzecznik brytyjskiego ministerstwa zdrowia podał, że "łóżka do opalania się mogą być niebezpieczne". Powiedział: "Musimy zapewnić, by ludzie, którzy z nich korzystają, robili to bezpiecznie. Jeśli będzie trzeba, postaramy się o nowe przepisy, aby chronić młodych ludzi".

żródło : www.wprost.pl

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#214 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 09:10

ja wczoraj oglądałam w wiadomościach .. o solarium :/
póki co daruje to sobie...

#215 hanna78

hanna78
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 13:25

Widziałam i czytałam na wp. ten artykuł.Zdecydowanie odpuszczam , wole zdrowie.

#216 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 13:27

ma teraz wejść jakaś ustawa w PL żeby solarka była od 18lat

i dobrze

pomijają kwestię zdrowotną, dziewczynom się w baniach przewraca, chcą się zrobić na murzyna...
nie ma mnie tu i nie będzie.

#217 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 14:36

i dlatego nie chodziłam nie chodze i nie zamierzam iść na salarium! uważam, że taka opalenizna jest brzydka i wygląda się sztucznie... nie podoba mi się :-/

ma teraz wejść jakaś ustawa w PL żeby solarka była od 18lat

i dobrze

dokładnie... jak ja widzę te 13-16 i tak dalej wyglądające jak rumunki to coś mi się dzieje...
Dołączona grafika

#218 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 14:38

nigdy nie bylam na solarium i nie pojde
"Nigdy więcej- mówi rozum To do nastepnego razu- odpowiedziało serce"

#219 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 15:07

dokładnie... jak ja widzę te 13-16 i tak dalej wyglądające jak rumunki to coś mi się dzieje...

ot co..

ja byłam dwa razy na solarium, przed studniówką

teraz czasem bym sobie pochodziła.. trochę pigmentu wyciągnęła z tej skóry
ale jak już to rzadko.. ;-)

jak na razie nie byłam (poza tą akcją przed 100dniówką) i nie mam takiego parcia ...
nie ma mnie tu i nie będzie.

#220 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 15:56

tak ja również o tym słyszałam o tej ustawie no i bębnili o tym w wiadomościach. osobiście jestem za, bo jak wyżej koleżanki zauważyły niektórym gównia*** się w głowie przewraca od tego :roll: ja nigdy nie byłam i żyje :mrgreen:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych