A ja myślę, że to nie są takie wymyślone brednie. Nie widzicie że produkty biedronkowe mają swoje logo? Nietrudno odróżnić co jedzie tam.
Nie twierdzę, że wszystko jest gorsze.. byłam w Mleczarni, produkowali śmietanę do Biedronki, mówili, że się nie różni niczym, ale np. co do "wsadów" do jogurtów nie byłabym taka pewna.
Co do produktów nie takich znanych producentów, to badaliśmy na zajęciach "produkty sklepowe", czyli z logo danego sklepu i były zdecydowanie gorszej jakości.
Nie chodzi o to, że dadzą Ci coś niejadalnego, teraz produkuje się przecież całkiem smaczny chłam

Wszystkie produkty masło- śmietano- seropodobne... Wygląda jak ser, tak smakuje a serem nie jest. Dlatego też, czytajcie etykiety. Teoretycznie produkty z napisem masło muszą spełniać wymagania żeby być masłem, a bardzo często tak nie jest. Zwracacie uwagę na wygląd opakowania, czy faktycznie to czy jest na nim nazwa masło? A może pisze tylko śmietankowe?
Jogurt truskawkowy to nie to samo co o smaku truskawek.
Słyszałam od ciotki, która pracuje w mięsnym na terenie Biedronki, że tam np. wędliny produkują znane firmy, które nie podają swojej nazwy lub podają w ogóle inną, bo nie chcą się przyznać do tych produktów.
Takich przykładów jest masa....
Odnośnie Biedronki, o tych produktach firmowych wyprodukowanych dla Biedrony pewna nie jestem, ale rozmawiałam z facetem, który przywozi z zagranicy owoce i warzywa do tego typu sklepów i powiedział, że do Biedronki idą te najgorsze, więc myślę, że coś w tym jest. Nie oszukujmy się, to że coś nie wygląda inaczej ani nie smakuje, nie znaczy że jest takie samo.
Ja staram się nie robić zakupów w Biedronce, no nie mogę się przekonać, zajdę po jakieś mydło czy papier, ale np. mięsa nigdy tam nie kupię.
PS. Poza tym porównajcie sobie składy drogich i tanich produktów, czyli gdzie zamiast cukru jest aspartam, gdzie skrobia modyfikowana, żelatyna i miliony róznych E