Czarny charakter powinien czarnym autem jezdzic.
samochody
Napisano 24 lipca 2014 - 10:32
Czarny charakter powinien czarnym autem jezdzic.:lol:
Może cos w tym jest? ![]()
Ja raczej ,szczególnie ostatnio,łagodnieję. ![]()
Napisano 25 lipca 2014 - 19:23
Ja mam srebrny, małż grafitowy i faktycznie na moim nie znać brudu i kurzu tak szybko jak na jego. Mnie kolor jest obojętny, samochód to dla mnie sposób przemieszczania się z punktu A do B i ma być odpowiedni jak na moje potrzeby. Marzy mi się jakiś wielki np. Toyota Land Cruiser albo Nissan X-trail, ale z drugiej strony po co mi taka maszyna jak paliwo teraz takie drogie.
Lubię czytać!
Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"
Napisano 27 lipca 2014 - 17:52
albo Nissan X-trail
Mi z Nissanów,to Nissan micra K 13,także urocze autko
,no chyba porównując z fiatem,to jednak zdecydowałabym sie na Nissana.
Mały,miejski,takie lubię.
Może wygram jakąś większą kwotę w loterii ![]()
Napisano 28 lipca 2014 - 11:19
To gaz wstawić i zawsze taniej wychodzi
z drugiej strony po co mi taka maszyna jak paliwo teraz takie drogie.
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 07 sierpnia 2014 - 22:24
Oj tak gaz to na pewno dobre rozwiązanie. Sami zamierzamy zainstalować w moim Fordzie, bo teraz moje paliwo doprowadza nas do ruiny finansowej. Płacę więcej za benzynę niż małż za diesla chociaż on do pracy ma 40 km a ja 20. ![]()
Lubię czytać!
Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"
Napisano 01 września 2014 - 12:18
Z racji tego, że potrzebujemy teraz pieniędzy na dom, postanowiłam, że 'oddam' mój sprezentowany samochód na sprzedaż i teraz jeżdżę trochę starszym modelem. Wymarzony przez mojego M. Subaru impreza. Z napędem na 4 koła nada się na wiejskie ścieżki. A najważniejsze, że zielony i znów w gazie ![]()

Zdjęcie z internetu, mój ma z przodu jeszcze okrągłe halogeny jak w terenówce
Napisano 04 września 2014 - 08:58
A ma ktoś doświadczenia z Laguną II?
Ł się na nią uparł, ale czytałam że to królowa lawet ![]()
Napisano 04 września 2014 - 09:34
@mloda zapytałam mojego osobistego eksperta w dziecinie mechaniki samochodowej ![]()
Powiedział w pierwszej chwili 'Badziewie - duże, wygodne ale badziewie!' Po czym dodał 'Unikać koniecznie diesli! Jeśli już koniecznie chcecie to auto to zdecydowanie benzyna, bo o wiele mniej awaryjna. Duże problemy z elektroniką mają te auta. Są tanie nie bez powodu' ![]()
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 04 września 2014 - 09:44
Dlaczego?
a u nas tylko diesel wchodzi w grę
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 04 września 2014 - 09:48
Dlaczego?
mieliśmy kilka aut w gazie i stosunkowo jeżeli chodzi o koszty tankowania w porównaniu do diesla to żadna oszczędność, a zawsze były jakieś problemy z instalacją, no i szybsze zużycie silnika i części takich jak świece, kable itd..
oczywiście mówię o starszych autach, bo gdyby wrzucił nową sekwencję do benzyniaka to pewnie by hulało ![]()
Napisano 04 września 2014 - 10:00
a nie możecie właśnie takiego z sekwencją poszukać? lub samemu ją zainstalować na benzynie?
bo gdyby wrzucił nową sekwencję do benzyniaka to pewnie by hulało
Ja od 6 lat jeżdżę właśnie autami z sekwencją i nigdy nie narzekałam na instalację. Gdyby nie LPG to dawno bym zbankrutowała. Choć i on obecnie super tani nie jest ale jednak oszczędności widzę zawsze ![]()
I jeszcze od mojego osobistego eksperta wiem, że stare diesle to jeszcze nie są takie potworne, można trafić z sensem, bo już nowe to tra-ge-dia!
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 04 września 2014 - 11:04
[i] telefonistycznie
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 04 września 2014 - 11:08
a co masz za model?
Sama mam model, ktory powinien wiecznie jezdzic na lawecie
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 04 września 2014 - 11:26
Przedliftowe Mondeo III w dieslua co masz za model?
[i] telefonistycznie
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 04 września 2014 - 14:48
że stare diesle to jeszcze nie są takie potworne, można trafić z sensem, bo już nowe to tra-ge-dia!
spokojnie, póki co to nie będzie nas stać na auto młodsze niż 10ciolatek ![]()
Wszystko zalezy od tego gdzie bedziecie auto wykorzystywac. Bo jesli glownie w miescie, chyba kazdy odradzi
czyjawiem.. jeśli silnik nie jest olbrzymiej pojemności to i spalanie jest w normie
w porównaniu do gazu ![]()
Napisano 04 września 2014 - 15:32
Paradoksalnie duże auta z małym silnikiem (który większości osób wydaje się lepszą opcją w kwestii mniejszego spalania) pala więcej. Auto powinno mieć pojemność silnika dopasowaną do swojej masy i potrzeb, bo inaczej się 'dusi' i nie ma siły 'uciągnąć' ciężaru a co za tym idzie pali więcej. Później ludzie się dziwią 'jak to przecież mamy mały silnik 1.3 a to auto tyle pali'
jeśli silnik nie jest olbrzymiej pojemności to i spalanie jest w normie
Moim zdaniem gaz zawsze wychodzi najkorzystniej, oczywiście dobrze założony.spalanie jest w normie w porównaniu do gazu
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 04 września 2014 - 16:57
Paradoksalnie
no nikt nie mówi o skrajnościach, ja mam starego opla astre z silnikiem 1,7 i pali 5-6/100 więc dla mnie jest oszczędny
w końcu nie widziałam nigdzie audi czy bmw typu sedan limuzyna z silnikiem 1.3...
gaz zawsze wychodzi najkorzystniej, oczywiście dobrze założony.
dopóki nie podrożeje... ![]()
Napisano 04 września 2014 - 17:17
w końcu nie widziałam nigdzie audi czy bmw typu sedan limuzyna z silnikiem 1.3...
a motoryzacja nie kończy się na tych dwóch markach ![]()
ja mam starego opla astre z silnikiem 1,7 i pali 5-6/100 więc dla mnie jest oszczędny
To dla porównania powiem Ci, że po przeliczeniu na szybko koszt jazdy naszymi samochodami wychodzi baaardzo podobny. A w moim jest 2,5 v6 tyle, że właśnie benzyna z gazem. Także jak widać gaz bywa oszczędny
a dynamika jazdy autem z większym silnikiem jednak jest sprawniejsza, bo auto ma siłę jechać, przyspiesza porządnie.
wolałabym by już nie drożał w tym roku
dopóki nie podrożeje...
Użytkownik amoramor edytował ten post 04 września 2014 - 17:18
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath