Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

samochody

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1156 odpowiedzi w tym temacie

#1121 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 05 września 2014 - 08:22

no nikt nie mówi o skrajnościach, ja mam starego opla astre z silnikiem 1,7 i pali 5-6/100 więc dla mnie jest oszczędny

ja mam silnik 2.0, po mieście pali około 7,5 l wg komputera, z dystrybutora muszę dopiero przeliczyć. Przy 1 osobie, bez obciążenia bagażem. Tylko, że zaczęłam jeździć delikatnie, więc jakieś tam oszczędności chyba udaje sie zrobić. Na trasie za to spalanie to bajka, bo trzyma sie w okolicach 6-6,3l, więc całkiem przyzwoicie (tu już liczę 2 pasażerów, więc jeśli jechałabym sama, pewnie byłoby jeszcze lepiej). 

W każdym razie... TO, co amorek pisze... Chłopaki z mkp też mówią że jednak mimo wszystko spalanie gazu wychodzi taniej. I jeśli robi sie duże odległości, nadal warto się nad nim zastanowić zamiast diesla. 

@mloda popatrz na motostat na markę, będziesz miała przegląd i spalania i rzeczy najczęściej wymienianych przez użytklowników ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#1122 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 22 czerwca 2016 - 22:24

ja mam silnik 2.0, po mieście pali około 7,5 l wg komputera, z dystrybutora muszę dopiero przeliczyć. Przy 1 osobie, bez obciążenia bagażem. Tylko, że zaczęłam jeździć delikatnie, więc jakieś tam oszczędności chyba udaje sie zrobić. Na trasie za to spalanie to bajka, bo trzyma sie w okolicach 6-6,3l, więc całkiem przyzwoicie (tu już liczę 2 pasażerów, więc jeśli jechałabym sama, pewnie byłoby jeszcze lepiej). 

W każdym razie... TO, co amorek pisze... Chłopaki z mkp też mówią że jednak mimo wszystko spalanie gazu wychodzi taniej. I jeśli robi sie duże odległości, nadal warto się nad nim zastanowić zamiast diesla. 

@mloda popatrz na motostat na markę, będziesz miała przegląd i spalania i rzeczy najczęściej wymienianych przez użytklowników ;-)

Ja  jestem sympatykiem diesli, ale nie ukrywam, że min dlatego, że mogę soebi odliczyć vat za paliwo ;) No i do gazu mam małe zaufanie, zbyt dużo smierdzących gazowników jeździ po ulicach. 

#1123 blueberry_muffin

blueberry_muffin
  • Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 23 czerwca 2016 - 15:58

facet, sorki za głupie pytanie, ale z gazem nie można nic odliczać VATu? Pytam z ciekawości. Czy jakoś diesle są preferencyjnie traktowane? ;)

#1124 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 24 czerwca 2016 - 08:06

facet, sorki za głupie pytanie, ale z gazem nie można nic odliczać VATu? Pytam z ciekawości. Czy jakoś diesle są preferencyjnie traktowane? :-)

U mnie to jest tak, że ojciec prowadzi firmę i wszystkie samochody ma w dieslu, więc ja  przy okazji się podpinam i biorę na niego faktury, co prawda tlyko takie większe, ale też rzadko tankuje za 50 zł, więc in plus ;)  Po prostu zależy jaki samochód masz zarejestrowany na firmę. Ale możliwe, że i benzyna się u niego pojawi, bo siostra, która pomaga mu ogarniać tzw. sekretariat, zrobiła prawko i przydałoby się własnie kobiece autko dla niej. Myśleli o jakiejs taniej uzywce na początek, ale bardzije korzystne wydaje mi sie wzięcie w najmie długoterminowy z pełnym pakietem ubezpieczenim, nowe i bez matrwienia sie, że co chwilę u mechanika, bo tak to jest z tymi 15 letnimi autami. 

#1125 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 24 czerwca 2016 - 10:37

Dwa tygodnie temu dołączyła do nas nowa fura  :lol:  subaru legacy kombi z 2008.   

M uparł się, że musi być japoniec, ja uparłam się na kombi i tak się złożyło, że wybraliśmy ten. 

Mnie osobiście bardziej podobała się mazda 6, ale te niestety słyną z opinii o kiepskich blachach, co rzeczywiście potwierdziło się przy oględzinach kilku fajnych modeli. 

Honda zostaje w rodzinie dla mnie - autko do przedszkola, na zakupy, itp. I jak wcześniej niechętnie zasiadałam za kółkiem, tak teraz kiedy wiem, że jest tylko MOJA, to szukam pretekstu aby gdzieś podjechać  :lol:  a jak nie mam po co, to po prostu się przejechać.

#1126 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 24 czerwca 2016 - 10:58

@madzik :-) fajne autko i ważne, że pakowne dla całej rodziny. A że mąż uparł się na japońca to się nie dziwię bo to są jedne z lepszych aut. osobiście też jeździłam kiedyś subaru i chwaliłam sobie bardzo.

Teraz stety lub nie mąż pała miłością do BMW i tak już chyba zostanie.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#1127 blueberry_muffin

blueberry_muffin
  • Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 24 czerwca 2016 - 14:46

U mnie to jest tak, że ojciec prowadzi firmę i wszystkie samochody ma w dieslu, więc ja  przy okazji się podpinam i biorę na niego faktury, co prawda tlyko takie większe, ale też rzadko tankuje za 50 zł, więc in plus :-)  Po prostu zależy jaki samochód masz zarejestrowany na firmę. Ale możliwe, że i benzyna się u niego pojawi, bo siostra, która pomaga mu ogarniać tzw. sekretariat, zrobiła prawko i przydałoby się własnie kobiece autko dla niej. Myśleli o jakiejs taniej uzywce na początek, ale bardzije korzystne wydaje mi sie wzięcie w najmie długoterminowy z pełnym pakietem ubezpieczenim, nowe i bez matrwienia sie, że co chwilę u mechanika, bo tak to jest z tymi 15 letnimi autami. 

A to juz ogarniam. Ale to nie wiedziałam, że można sobie tak samochód wynająć jak mieszkanie na dłuzej niz wakacyjny wyjazd. Jak ja robiłam prawko to tez myslalam, ze pierwszy samochod to musi byc taki zeby nie martwic sie jak sie o coś zahaczy czy obrysuje, bo i tak się cwiczy, a będzie do tzw. zajeżdżenia. No niby tak, ale nie przewidziałam, że starszy to i wymaga większych i częstszych napraw, co juz nie jest takie fajne...

#1128 Alli34

Alli34
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 28 czerwca 2016 - 16:17

A to juz ogarniam. Ale to nie wiedziałam, że można sobie tak samochód wynająć jak mieszkanie na dłuzej niz wakacyjny wyjazd. Jak ja robiłam prawko to tez myslalam, ze pierwszy samochod to musi byc taki zeby nie martwic sie jak sie o coś zahaczy czy obrysuje, bo i tak się cwiczy, a będzie do tzw. zajeżdżenia. No niby tak, ale nie przewidziałam, że starszy to i wymaga większych i częstszych napraw, co juz nie jest takie fajne...

Nowe auto to jednak spokój, wygoda i bezpieczeństwo :)  Przy wynajmie nie martwimy się w zasadzie o nic, bo nawet serwisy i części eksploatacyjne są w cenie ;) 

#1129 olafka

olafka
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 12 lipca 2016 - 18:50

Nowe auto to jednak spokój, wygoda i bezpieczeństwo :-)  Przy wynajmie nie martwimy się w zasadzie o nic, bo nawet serwisy i części eksploatacyjne są w cenie :-)

Ale jak się ma nowe auto to jednak trzeba zainwestować w auto casco. Nigdy nic nie wiadomo, a zderzenia z dzikimi zwierzakami to dość częste przypadki.

#1130 Queertor

Queertor
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28 października 2016 - 08:52

Siemka dziewczyny, jakie polecacie kupić pierwsze autko do 7000 zł ? Fajnie jakby było jakieś małe takie ekonomiczne autko, może golf 4?

#1131 Curian

Curian
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 03 listopada 2016 - 08:43

Golf 4 będzie dobrym rozwiązaniem. Może jeszcze być astra II.

#1132 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 listopada 2016 - 13:38

Mi ostatnio podoba się Hyundai Coupe SIII  <bryka2>

Załączone miniatury

• 3.jpg

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#1133 Amelia000

Amelia000
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 18 stycznia 2017 - 12:58

Siemka dziewczyny, jakie polecacie kupić pierwsze autko do 7000 zł ? Fajnie jakby było jakieś małe takie ekonomiczne autko, może golf 4?

Nie wiem czy do 7 sie uda, ale polecam kia picanto! super autko 

#1134 Valdi_0

Valdi_0
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 20 lutego 2017 - 13:07

A my jakiś czas temu kupiliśmy sobie merolka w leasingu. I ogólnie powiem Wam tak: samochód jest na prawdę bardzo, ale to bardzo wygodny. Można jechać nim nawet 1000 km i zupełnie inaczej czujecie zmęczenie niż w innych samochodach. Chce też powiedzieć, że wcale nie jest tak, że merole są niedostępne finansowe dla zwykłych ludzi. My jeździmy klasą A kupiliśmy ją na wyprzedaży w fajnej cenie i dostałem jeszcze fajną ofertę leasingową. Polecam salon w olsztynie :D

#1135 Grefy

Grefy
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 21 lutego 2017 - 14:09

szczerze mówią nie każdy może sobie pozwolić na leasing. osobiście uważam że to jeden z gorszych sposobów na pozyskanie auta :-)

#1136 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 12 marca 2017 - 18:20

szczerze mówią nie każdy może sobie pozwolić na leasing. osobiście uważam że to jeden z gorszych sposobów na pozyskanie auta :-)

Pozyskanie mówisz? ;) To się mega opłaca jak masz firmę i wrzucasz w ksozty, co dwa lata mozesz mieć nowe auto, a płacisz tlyko za zużycie defacto. Valdi, no merca klasy A pozazdrościć, mnie na razie nie stać i jesli nie totolotek, to chyba niezbyt prędko, a ładne są takie CLA copue na przykład... 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#1137 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 13 marca 2017 - 13:06

Nam się marzy BMW x3 E83   <zakochany>  <zakochany>  <zakochany>

szkoda, że to tylko marzenia, bo 30 kawałków to odległa przyszłość :lol:

ale cel jest :-)

Załączone miniatury

• 58930e4c582c7da1b29d64c7.jpg

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#1138 mamarawa

mamarawa
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 30 czerwca 2017 - 15:54

Nam się marzy BMW x3 E83   <zakochany>  <zakochany>  <zakochany>

szkoda, że to tylko marzenia, bo 30 kawałków to odległa przyszłość :lol:

ale cel jest :-)

Rozumiem Cię jeżeli chodzi o pragnienie SUVa <3 Ale ja sie duzo bardziej sklaniam w kierunku Mercedesa ML 500  <zakochany> Mercedesy sa naprawde hot :3 

#1139 Rusty

Rusty
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 02 lipca 2017 - 21:28

A nie lepiej w leasingu (jesli masz taką szandpsę oczywiscie) wziąć nowego Smarta? Zamiast autka za 7 tyś masz za 400/mc nowe auto. Zobacz opcje w Mercedesie bo to ich i zadecyduj co ci sie opłaca.
Albo juz dołożyć więcej i mieć coś porządnego na lata :-)

Użytkownik Rusty edytował ten post 02 lipca 2017 - 21:30

#1140 Amelia000

Amelia000
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 03 lipca 2017 - 18:30

Nowe auto to jednak spokój, wygoda i bezpieczeństwo :-)  Przy wynajmie nie martwimy się w zasadzie o nic, bo nawet serwisy i części eksploatacyjne są w cenie :-)

przy jakim wynajmie? Myślałam, że takie opcje to w leasingu można mieć..