Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

samochody

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1156 odpowiedzi w tym temacie

#1081 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 25 stycznia 2014 - 14:14

@nie(d)oceniona najlepiej przeczekać. My też tak naprawialiśmy odebraliśmy było ok. A rano znowu nie chciał nam zapalić.... Postał noc u mechanika, ten rano jeszcze coś tam posprawdzał i teraz jest ok.

Oby z tym Twoim to już była ostatnia wizyta u mechanika! :)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#1082 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 stycznia 2014 - 15:21

Nie no, zapalić zapaliło pięknie. Tylko co z tego, skoro w momencie puszczenia kluczyka momentalnie zgasło. Ale... Mechanik przyjechał w niecałe 10 minut, popróbował, zostawiłam mu kluczyki i dokumenty i resztą już sie sami zajeli, a ja podreptałam za swoimi rzeczami. Także pod tym względem jestem zadowolona. Zobaczymy ile im zajmie usunięcie tej nieszczelności i gdzie ona powstała w ogóle <bezradny> 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#1083 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 26 stycznia 2014 - 12:55

@halynka piękny i bardzo praktyczny prezent :-) mnie osobiście BMW się bardzo podoba :-P najważniejsze, żeby było sprawne i niezawodne. A dla was z dzidziusiem, wózkiem, torbami i innymi pierdołami kombi jak najbardziej przydatne.

@nie(d)oceniona ja już chyba kiedyś pisałam o przejściach z moją pandą. Holowaliśmy ją z naszego zadupia chyba ze trzy razy do mechanika, który za każdym razem mówił, że już wszystko jest ok. Za każdym razem holowanie było przy -10 st. mrozie, bez ogrzewania w samochodzie, po ciemku, bo z samego rana. U mechanika odpalał jak złoto a po nocy pod naszym domem już nie chciał. W końcu wysłał mnie do innego specjalisty, któremu zostawiłam samochód na dłużej i dopiero jak po nocy mu odpalił bez problemu to powiedziałam, że go odbiorę. Bynajmniej dopiero im się udało go doprowadzić do stanu użyteczności i do dziś śmiga :-)

nie(d)oceniona trzymam kciuki, żeby już go wreszcie naprawili i żebyś miała spokój na długo!

a w temacie zakupionych samochodów, to po wypadku B. i skasowaniu Golfa kupiliśmy takiego oto czterokołowca. Jeździ się nim fajnie, jest wysoki (co bardzo lubię), lekko się prowadzi i nie dużo pali (już jest przerobiony na gaz).

Załączone miniatury

• kia_soul.jpg

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#1084 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 10:47

@nie(d)oceniona heh ja miałam podobnie przy oplu astrze II TDI. Jak nie jakiś zawór EGR, to zapowietrzenie i tak w kółko. Raz musieliśmy go przewieźć na lawecie z Wrocławia - 120 km :-/ Wtedy u mnie było podobnie - odpalił, a za chwilę zgasł i już nie chciał odpalić. Okazało się, że do paliwa dostawał się olej ze względu na nieszczelności...Ty też masz diesla?

Ja też podjęłam w końcu męską decyzję :-P

Kupuję auto - pieniądze zamierzałam przeznaczyć na coś innego, ale z drugiej strony auto tez jest mi potrzebne... Ileż można jeździć na porzyczonym...

Mój wybór pada na skodę fabię 1,9 SDI. Autko ma bardzo dobre opinie, piszą że jest bezawaryjne, jedyny minus to to, że jest mułem, ale przynajmniej oszczędnym. W trasie pali ok. 4 l / 100.

Myślę jeszcze o citroenie C 3 - ale ma marne opinie, lub ewentualnie Seat Leon I, ale nie wiem czy mi z kasą styknie. Ogólnie zamierzam max. przeznaczyć wraz ze wszystkimi opłatami 12 tyś, ale to już ze wszystkim - łącznie ze wymianą oleju i rozrzadem. Będę celowała w starsze roczniki 2001 - 2003, z cen wynika że może mi się udać.

Później dam znać jak to moje plany mi wyszły :-)

Załączone miniatury

• SkodaFabia.jpg

<ookk>

#1085 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 18:50

@Roxi EGR mam w porządku, tego jestem prawie pewna, bo w 2 warsztatach niezależnie sprawdzali. Był pierwszy podejrzany. A zapowietrzył sie teraz po wyczyszczeniu układu paliwowego. Mają mi oringi ściągnąć z forda i wymienić. Na razie na wtryskach, no i zobaczymy. Jeśli to nie to, to powodzenia w szukaniu im życzę :lol:

No i tak... Diesel. Nawet nie miałam możliwości powkurzać sie, że ciężko pali na zimnie, bo od grudnia stoi zakała jedna :lol:

Ogólnie zamierzam max. przeznaczyć wraz ze wszystkimi opłatami 12 tyś, ale to już ze wszystkim - łącznie ze wymianą oleju i rozrzadem
No to życzę powodzenia w poszukiwaniach! :mrgreen: 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#1086 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 12:39

Nigdy jakoś nie pałałam sympatią do BMW, ale najważniejsze, że jest o niebo bezpieczniejszy od poprzedniego. Poza tym darowanemu koniowi... Mam nadzieję, że mi nie da się we znaki za bardzo. Póki co M wymienił olej, wstawił nowe żarówki i przejrzał tak ogólnie, żebym nie miała niespodzianek. Byłam na pierwszej przejażdżce i muszę powiedzieć, że jeździ się wspaniale, szczególnie na trasie.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#1087 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 30 stycznia 2014 - 07:49

Jeśli to nie to, to powodzenia w szukaniu im życzę . 
Podziałało :mrgreen: Do tego wymianili mi jeszcze świece, bo 3 spalone miałam (jakim cudem na nich jeździłam? :P ). Na razie słysze jeszcze jak klekocze, ale z każdym kilometrem mniej. Jeśli do przyszłego tygodnia nie przejdzie, to sie u nich odmelduje do poprawy. A póki co... Zapala na dotyk. Diesel. Na tym mrozie <lol>

Mam nadzieję, że mi nie da się we znaki za bardzo
oby! no i szerokości! :mrgreen: 

#1088 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 11:55

@nie(d)oceniona fajnie, że auto masz już na chodzie i możesz się nim w końcu nacieszyć. Oby teraz długo długo nie trzeba było odwiedzać mechanika.

oby! no i szerokości!  

dziękować

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#1089 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 18 kwietnia 2014 - 09:22

Mogę się pochwalić, że od poniedziałku jestem szczęśliwą posiadaczką Seata Ibizy 2004 r, 1.4 benzyna.

Super się prowadzi, szczególnie autko nadaje się do jazdy po mieście. W załączeniu daję miniaturkę z przykładowym zdjęciem. Moje oryginalne ma inny kolor- brązowy metalik. :-)

Załączone miniatury

• seat_ibiza_2006_01.jpg

Użytkownik Roxi edytował ten post 18 kwietnia 2014 - 09:27

<ookk>

#1090 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 18 kwietnia 2014 - 17:39

@Roxi śliczny! I kolorem na bank się będziesz zwyróżniać. Brązowego auta to ja chyba jeszcze nigdy nie widziałam :P Niech się dobrze jeździ! :mrgeen: 

#1091 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 18 kwietnia 2014 - 22:53

Też chyba nigdy nie widziałam brązowego auta. :D

@Roxi w takim razie życzę szerokości i niech autko służy. :)

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#1092 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 24 kwietnia 2014 - 11:19

Ja widziałam brązowe, ale takie całkiem nowe. Fajne autko, małe i takie kobiece się wydaje. Niech się dobrze jeździ :-)

Użytkownik halynka edytował ten post 24 kwietnia 2014 - 11:20

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#1093 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 24 kwietnia 2014 - 18:03

Ja ostatnio często jeżdżę starym golfem 3 w benzynie- trochę puka, nie ma wspomagania, ale tak mi się świetnie jeździ, że jak go

zezłomują (bo stwierdzili, że nikt go nie kupi) to chyba popadnę w depresję <umieraam>

Jak po dłuuuugim czasie wsiadłam w BMW w dieslu połówka to na dzień dobry mi zgasł i kierownica jakaś nie ta :lol:

Także jako mało wymagający kierowca mogę jeździć najgorszym złomem byle jeździł :lol:

Też chyba nigdy nie widziałam brązowego auta.

takie ciemnobrązowe widziałam :-) ale fakt rzadko ;-)

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#1094 KateKL

KateKL
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 08 maja 2014 - 09:41

W sumie, to ja też nigdy nie widziałam brążowego auta. Ciekawe dlaczego... ;]

Ja puki co jeżdżę Audi A4 w Dieslu. Jeździ się bardzo przyjemnie i nie zaminiłabym tego na nic innego. Ale na początku cieżko było się przyzwyczaić.

#1095 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 09 maja 2014 - 16:48

Mundek chyba nie jest mi pisany... A dziadkom w pewnym wieku powinno sie zabierać prawo jazdy. Dostałam dziś z całym impetem w tyłek. Na skrzyżowaniu z główną. Nikomu nie życzę. I nie chcę powtórki! Uczucie przeokropne. Zanim w ogóle do mnie dotarło, że ktoś mi przytrąbił, zdążyłam odpalić auto (zgasło :P ) i wyjechać na główną. Zatrzymałam sie 200 m dalej na przystanku, wyskoczyłam z auta i tylko wzrokiem odprowadziłam to srebrne "g" winne całemu zamieszani. Chwała facetowi, który jechał za nami, bo dziadka zatrzymał kawałek dalej i na mnie zamachał, jak sie już doprowadziłam do względnego ładu i wsiadłam z powrotem za kółko...  :evil:

#1096 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 09:50

Dziewczyny,macie jakies swoje określone ,ulubione kolory aut.Przyznam,ze za ciemnymi samochodami nie przepadam.Czerwonych ,niebieskich,czy zółtych nie lubię wcale.Za to srebrne,stalowe,czy beżowe metaliki,bardzo w moim guście.

No, moje marzenie srebrny, ewentualnie biały fiat 500 z 2007 roku.No mam hopla na punkcie tego auta.

Ale pomarzyć można :-D .

#1097 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 10:00

@viola moim wymarzonym autem jest właśnie taki Ford Ka jak na zdjęciu i tylko i wyłącznie w takim kolorze. Uwielbiam ten kolor jeśli chodzi o to auto, ale nie wiem czy w innych autach też by mi się podobał. Na pewno spotkałam jeszcze Citroena C1 w takim kolorze i też wyglądał super ;-)

Załączone miniatury

• Ford-Ka-34354_wochenthema_zwillinge_13_10.jpg

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#1098 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 10:06

@inqaa  wiesz,ze ten kolorek rzeczywiście pasuje do tego auta.Taki seledynek.Nawet  fajny.

Śliczny model samochodu.Taki zgrabniutki.Kiedyś gustowałam w wielkich autach.Teraz jakoś gust mi sie zmienił.:)

#1099 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 10:10

Ja uwielbiam czarne auta ;)
Wiem, ze szybko widac na nim kurz, ale co tam... :P
Jezdzilam kilka lat tigra i byla cudna. Oczywiscie czarna. W przyplywie glupoty ja sprzedalam i zaluje. Mala, zwrotna, szybka, idealnie trzymala sie drogi.
Jestem na etapie poszukiwan kolejnej i na stowe czarnej :)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#1100 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 10:13

Wiem, ze szybko widac na nim kurz, ale co tam..

Kurz jak kurz,ale każdą kroplę wody znać :)Mój tata ma ciemny grafitowy samochód.

Nie wiem,ale zawsze mnie ciągnęło do jasnych aut.:)