Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

samochody

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1156 odpowiedzi w tym temacie

#1061 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 17:05

Seicento

To dla cioci <umieraam></span> Ale tak na poważnie lepsze niż Tico czy Matiz, ale też sobie je cenią.

mogę szczerze polecić Hondę Civic

Ja również :mrgreen: Generalnie dla japońców i niemieckich aut jestem na megaaa tak <ookk></span>

Opel nowszy owszem, starsze modele sobie odpuść, chociaż jakiś Mondeo przyzwoity czemu nie.

Co do gazu moim zdaniem nadaje się tylko do kuchni :-P Nie w każde auto jest sens pakować gaz, bo mechanik owszem założy, a później będziesz sonie pluła w brodę :shock: A samochód w gazie kupować z drugiej strony to strach bo nie wiadomo jak będzie z silnikiem i czy w ogóle faktycznie nim pojeździsz.

#1062 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 17:21

Generalnie dla japońców i niemieckich aut jestem na megaaa tak <ookk></span>

Opel nowszy owszem, starsze modele sobie odpuść, chociaż jakiś Mondeo przyzwoity czemu nie.

Co do gazu moim zdaniem nadaje się tylko do kuchni :-P Nie w każde auto jest sens pakować gaz, bo mechanik owszem założy, a później będziesz sonie pluła w brodę :shock: A samochód w gazie kupować z drugiej strony to strach bo nie wiadomo jak będzie z silnikiem i czy w ogóle faktycznie nim pojeździsz.

W kwestii japończyków i niemców zgadzam się z Malwitką :) są to dobre samochody, mało awaryjne i naprawdę godne polecenia. Może VW Polo albo jakiś Seat (co prawda to nie niemiecka marka od korzeni ale części zamiene już niemieckie).
Co do gazu to wiadomo, że nie jest to paliwo nazwijmy samochodowe, ale my mamy dwa samochody na gaz i jesteśmy bardzo zadowoleni. Zresztą u nas nie było wyjścia, bo mieszkamy poza miastem i koszty benzyny by nas zabiły.
Wszystko zależy od mechanika zakładającego gaz. Oni powinni wiedzieć do których samochodów można zakładać gaz a do których nie. Jeśli zakładają wszystkim jak leci to to jest g..... a nie "gazownik".
A kupno samochodu z gazem to jednak ryzyko, bo te instalacje też mają swoją żywotność a tak poza tym skąd wiemy co tam tak naprawdę siedzi i ile ma to lat.

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#1063 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 12 lipca 2013 - 16:09

Jeśli zakładają wszystkim jak leci to to jest g..... a nie "gazownik".

Właśnie w większości tak to wygląda bo w tych czasach każdy łapie okazję by zarobić. Nie jakość się liczy, a ilość, wyjątki jak wszędzie się zdarzają, ale ciężko na nie trafić.

VW Polo albo jakiś Seat

<ookk></span>

#1064 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 12 lipca 2013 - 18:17

Kupiłam. Forda Fusion. :) Jeżdżę już tydzień i chyba lepiej nie mogliśmy trafić, mega wygodne, komfortowe auto, trochę surowe we wnętrzu ale akurat mi to nie przeszkadza. :)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#1065 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 12 lipca 2013 - 19:06

Janina, podoba mi się ;) Bo taki między vanem a zwykłą osobówką jest. Taki wyższy troszkę ;)

#1066 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 25 lipca 2013 - 09:21

Co do gazu moim zdaniem nadaje się tylko do kuchni :-P Nie w

i tu się zgodzę, jeśli to nie jest nowsze auto gdzie założona jest sekwencja, to non stop coś się pierdzieli, częściej też pewne elementy trzeba wymieniać (kable, świece itd)
przerobiliśmy już 2 auta na instalacjach starego typu i powiedzieliśmy dość. Teraz mamy diesla i się nie zastanawiam czy zapali czy nie (zwłaszcza w zimie) a spalanie i koszta niewiele wyższe niż na gazie.

#1067 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 13 listopada 2013 - 12:56

Ostatnio jechaliśmy z Misiakiem i poszła nam lewa przednia opona. Dobrze, że w bagażniku było koło zapasowe. Wy u siebie w autach macie?

Teraz zmieniłam już opony na sezon zimowy i zapasówka wróciła do bagażnika. Ale jak zawsze została sprawdzona czy wszystko z nią ok. Przekonałam się, że jednak warto być tak ubezpieczonym. Lewarek i inne akcesoria też mamy w samochodzie fabrycznie więc problemu nie było.

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#1068 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 13 listopada 2013 - 13:27

Wy u siebie w autach macie?

Mamy:)

Ale raz mieliśmy przygodę i nawet 1 koło zapasowe nie pomogło. Jechaliśmy autkiem z moimi rodzicami. Byliśmy ponad godzinę jazdy do domu to stwierdzili, że pojadą zadupiami. Droga była tak dziurawa, że najpierw strzeliło koło z przodu a po chwili z tyłu. A w zapasie tylko 1 :D Pół dnia spędziliśmy na obdzwanianiu po ludziach, kto by przyjechał z zapasem. :) No i przyjechał ojca kolega i wymieniali:)

#1069 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 13 listopada 2013 - 14:56

A ja w tym aucie 'nowym\ sama nie wiem co mam na wyposażeniu. Aż wstyd się przyznać. Nawet nie wiem czy jest trójkąt ostrzegawczy. :roll: Muszę M. zagonić żeby mi pokazał wszystko. Chociaż w razie zmieny koła, i tak chyba dzwoniłabym do niego :oops:

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#1070 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 23 stycznia 2014 - 20:10

M. zrobił mi ogromna niespodziankę i 'za to', że urodziłam mu syna podarował mi nowe auto. Mówi, że chce, żebyśmy jeździli bezpiecznie. Mi się bardzo podoba, mimo, że tej marki nie lubię ;P BMW 318 kombi (zdjęcie pogladowe, z internetu, nie moje)

Załączone miniatury

• p0010255.jpg

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#1071 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 24 stycznia 2014 - 01:20

@halynka, my mamy 316i i jak słyszę bmw to mnie ściska :roll: ja się nie mogę doczekać aż ten mój chłop pójdzie po rozum do głowy, sprzeda to badziewie póki jeszcze w ogóle chodzi, i kupi coś innego :-P

nigdy mi się bmw nie podobało (wizualnie), a po jeżdżeniu tym przez niecałe 9 mcy moja niechęć tylko z każdym dniem sie pogłębia :lol:

edit: by to moja menda przeczytała to jak bum cyk cyk jestem od jutra skazana na komunikację miejską, i to dożywotnio <lol>

Użytkownik Madź edytował ten post 24 stycznia 2014 - 01:22

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#1072 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 24 stycznia 2014 - 09:50

@halynka chyba musisz częściej rodzić jak takie prezenty dostajesz :lol: :lol:

Bardzo miło z jego strony, że pomyślał o waszej wygodzie i bezpieczeństwie. Niech się dobrze jeździ :-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#1073 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 stycznia 2014 - 10:29

M. zrobił mi ogromna niespodziankę i 'za to', że urodziłam mu syna podarował mi nowe auto. Mówi, że chce, żebyśmy jeździli bezpiecznie. Mi się bardzo podoba, mimo, że tej marki nie lubię :-P BMW 318 kombi (zdjęcie pogladowe, z internetu, nie moje)

Niezły prezent:)

Osobiście BM ki  ,nie podobają mi się,ale to autko niech  sie dobrze sprawuje.:)

#1074 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 stycznia 2014 - 11:21

Wow nie jedna to by z kwiatków się ucieszyła a tu takie niespodzianki :P

BMW, auto jak auto. Oby odpalało, jeździło, i mało spalało.

Ale teraz na pewno wózek Ci sie zmieści do bagażnika.

My myślimy nad 7-osobowym. Teraz jeździmy hondą civic 5-drzwiąwą 1,6 silnik , benzyna+lpg, Dobre autko , ale 2 foteliki + teściowa to już scisk:/

Macie jakiś doświadczenia z konkretnymi modelami?

Love Love Love

#1075 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 stycznia 2014 - 11:59

halynka, najważniejsze,że się teraz ze wszystkim spokojnie pomieścisz!Przy dziecku kombi to wielka wygoda. Super, że tatuś tak dba o dziecko i mamę oczywiście :)

#1076 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 24 stycznia 2014 - 15:19

@halynka a mi się bardzo podoba :mrgreen: bo identyczne ma M. :lol:  :-P

Miał Opelka, miał honde, ale od paru lat wierny bmw <umieraam>

ogólnie bmw ma zwykle ładny przód, sedany są zgrabne :-)

diesel?

Mi się tym osobiście dobrze jeździ. Dość duży, wygodny, mało awaryjny. Ale to dużo zależy ile kto jeździ.

Chyba jakoś teraz stuknie 3 lata jak go ma :-> i narazie nie zmienia na pewno :-)

Oby dobrze się jeździło :-)

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#1077 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 stycznia 2014 - 16:59

halynka My kiedyś też chcieliśmy BMW kupić ale zrezygnowaliśmy samochód jak samochód takie kombi według mnie jest najlepsze  :mrgreen: fajny prezent kupił Ci twój M .

smoczkowa Zależy jaki wam się samochód marzy jaki byście chcieli , teraz tosporo jest takich 7 osobowych samochodów

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#1078 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 24 stycznia 2014 - 17:15

@halynka ja miałam podobne tylko compact a nie kombi, mało awaryjne, ale dużo paliło , mi sie dobrze jeździło, więc i niech tobie służy :)

#1079 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 24 stycznia 2014 - 20:18

@halynka super prezent.

I autko wizualnie wygląda bardzo fajnie! Niech się dobrze sprawuje ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#1080 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 stycznia 2014 - 13:42

@halynka fajny prezent :P też tak chce <lol> niech sie dobrze jeździ i nie psuje :) 

No właśnie... a propos psucia. mojemu graciołowi wczoraj stuknął miesiąc jak odmówił współpracy. Zrobiłam w nim pompę paliwa, wszystkie wtryski, rozrusznik, cały układ paliwowy jest przeczyszczony. Auto odebrałam w czwartek, a w piątek z powrotem wylądował u mechanika. Dla odmiany nie na lawecie tyko na holu. :roll; Zapowietrzył się. I wszystko byłoby super, gdyby sie dziś nie okazało, że to nie było przypadkowe, tylko została w układzie jakaś nieszczelność. Także znów czekam na dziada. I zaczynam sie coraz bardziej wkurzac, bo jasne, różne rzeczy mogą wychodzić, ale na litość boską... ile można??? :roll: Tym razem nie odbieram, póki po przestaniu nocy chłopaki nie stwierdzą, że tak... nic mu już nie jest i PALI! ech... 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.