Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podyskutujmy o filmach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
625 odpowiedzi w tym temacie

#561 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 25 marca 2014 - 14:22

Hours - POLECAM

Nowy Orlean. Nolan Hayes (Paul Walker) przybywa do szpitala, kiedy dowiaduje się, że jego ciężarna żona, Abigail (Genesis Rodriguez), uległa wypadkowi. W wyniku przedwczesnego porodu na świat przychodzi dziewczynka, która zostaje podłączona do respiratora pomagającego oddychać, a komplikacje poporodowe sprawiają, że Abigail umiera. W międzyczasie miasto pustoszy potężny huragan Katrina, wymuszając ewakuacje szpitala. Nolan nie zamierza jednak go opuszczać i decyduje się pozostać z córeczką, która nie przetrwa poza komorą wentylacyjną. W obliczu rosnącego poziomu wody i braku zasilania ojciec walczy nie tylko o utrzymanie dziecka przy życiu, ale i o przetrwanie.

zrodlo: filmweb.pl

Momentami ryczalam jak bobr. Ogolnie fajny film, zyciowy, prawdziwy, emocjonalny...

Załączone miniatury

• 7544879.3.jpg

Użytkownik inqaa edytował ten post 25 marca 2014 - 15:23

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#562 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 25 marca 2014 - 19:39

POLECAM  "Jeden dzień"

Emma (Anne Hathaway) i Dexter (Jim Sturgess) poznają się w noc ukończenia szkoły - 15 lipca 1988 roku. Ona jest dziewczyną z klasy robotniczej, ma ambicje, marzy o uczynieniu świata lepszym. On jest bogatym uwodzicielem, który pragnie, by świat układał się tak, jak on tego pragnie. Postanawiają spotykać się ze sobą 15 lipca, każdego kolejnego roku. Przez  następnych dwadzieścia lat dowiadujemy się o ich miłościach, złamanych sercach, sukcesach, ziszczonych nadziejach i niespełnionych marzeniach.

źródło: filmweb

Fabuła niby prosta, ale obejrzałam, bo uwielbiam Anne Hathaway i nie zawiodłam się. Film romantyczny i bardzo wzruszający! Jak nie ryczę na filmach tak tu się łzy polały.

7403658.3.jpg

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#563 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 28 marca 2014 - 20:12

Bardzo, ale to bardzo POLECAM "Przed wschodem słońca" - film, którego fragment oglądałam na którychś zajęciach z psychologii, o którym potem zapomniałam i który jakiś czas temu odnalazłam całkiem przypadkiem.

Historia o dwójce ludzi, którzy poznają się w pociągu. On wraca z Madrytu, ona jedzie do Paryża, w końcu decydują się wysiąść razem w Wiedniu i spędzić ze sobą jedną noc. Akcja jest minimalna, właściwie nie ma jej wcale, a sceny długie, zdominowane przez dialogi tylko dwójki aktorów, ale tak dobrego, ciepłego filmu naprawdę dawno nie widziałam i mam ochotę obejrzeć jeszcze raz ;-)

#564 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 28 marca 2014 - 21:09

@karatetyka a to nie ma przypadkiem dalszego ciągu - Przed zachodem ? 

bo wydaje mi się, że widziałam oba (:

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#565 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 28 marca 2014 - 21:18

@LadyNefretete, podobno są trzy - Przed Wschodem, Przed Zachodem i Przed Północą. Ten ostatni w miarę nowy, bo z 2013 roku. Ściągnęłam już wszystkie i mam nadzieję, że dzisiaj uda mi się obejrzeć :mrgreen:

I naprawdę nie wiedziałam, że Ethan Hawke był kiedyś taaaaki fajny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:

#566 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 28 marca 2014 - 21:22

Przed Północą.
aa to tego nie widziałam, może to dobry pomysł na dziś <hm> bo nie mogę sobie nic znaleźć naprawdę nieangażującego intelektu :lol: 
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#567 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 29 marca 2014 - 10:52

@elizabeth również polecam, bardzo ciekawy film, nie jest dołujący, nie jest wesoły, ale jak się już obejrzy to chce się swojego chłopa wziąć w ramiona  :lol:  :lol:  :lol:

#568 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 21 sierpnia 2014 - 18:13

"Niezgodna"  POLECAM <ookk> <ookk>

zwłaszcza fanom takich filmów jak "Igrzyska śmierci"

Przyszłość, w której społeczność składa się z pięciu frakcji na podstawie cech charakteru. Nastoletnia Tris zostaje przydzielona do kilku partii i uznana za zagrożenie.

filmweb.pl

65093701073KS.jpg

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#569 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 25 sierpnia 2014 - 16:46

"Niezgodna" POLECAM
Ja tez polecam :-)

Ciekawa akcja. Fajni aktorzy :-P Film trwa 2 godz z kawałkiem, ale nie nudzilam sie, ani przez chwile :-)

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#570 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 25 sierpnia 2014 - 22:17

"Gwiazd naszych wina" - POLECAM, jeśli ktoś chce sobie popłakać.

Na film czaiłam się już od dłuższego czasu po przeczytaniu wielu pochlebnych opinii i poleceniu przez moją koleżankę, jednak dopiero dzisiaj miałam na tyle leniwy dzień, że zakopałam się pod kołdrą z biszkoptami i odpaliłam "Gwiazd naszych wina". Od jakiegoś czasu nakumulowało się we mnie mnóstwo złych emocji, więc pewnie dlatego film wpłynął na mnie tak jak wpłynął - czyli się popłakałam i płakałam przez ostatnie kilkadziesiąt minut seansu. A rzadko płaczę na filmach - musi być naprawdę coś bardzo wzruszającego albo muszę mieć taki dzień jak dziś....

Dla niektórych film może wydać się naiwny, prosty, nudny, przesłodzony... ale jest wiele fanów tej produkcji, więc najlepiej samemu się przekonać czy warto.

Muszę jednak przyznać, że po przeczytaniu tyle zachwytów spodziewałam się czegoś lepszego i na naprawdę wysokim poziomie, ale mimo wszystko POLECAM, jeśli ktoś lubi podobne historie.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#571 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 08:21

@Findmysky. a tak mniej wiecej o czym to film ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#572 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 09:13

@magdaaaaa

Cierpiąca na raka tarczycy Hazel za namową rodziców idzie na spotkanie grupy wsparcia. Poznaje tam nastoletniego Gusa, byłego koszykarza z amputowaną nogą.

filmweb.pl

Ja również się przyłączam i bardzo POLECAM. <ookk>

Oglądałam 3 dni temu i bardzo mi się podobał. Idzie się wzruszyć, popłakać troszkę, ale też posmiać. ;-)

7586810.5.jpg

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#573 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 16:11

Idzie się wzruszyć, popłakać troszkę, ale też posmiać. ;-)

Plakalam wiecej niz troszke :lol: :lol:

Ja jakis czas temu ogladalam komedie "Inna kobieta" i POLECAM.

Carly odkrywa, że jej wymarzony mężczyzna ma żonę, która wkrótce ją odwiedza. Kobiety zaprzyjaźniają się i łączy siły, by dokonać zemsty. W trakcie odkrywają, że on zdradza je obie z trzecią kobietą...

filmweb.pl

Uwielbiam komedie z Cameron Diaz :-D Film naprawdę fajny. Lekki, łatwy, przyjemny i zabawny :-)

Załączone miniatury

• inna kobieta.jpg

Użytkownik katti edytował ten post 26 sierpnia 2014 - 16:13

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#574 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 27 sierpnia 2014 - 20:10

@Findmysky. @Olenka dziękuję za polecenie tego filmu ! Dzisiaj miałam wielką przyjemność obejrzeć go z K - przepiękna historia, bardzo się cieszę, że zdecydowałam się go obejrzeć.

popłakać troszkę

Plakalam wiecej niz troszke :lol: :lol:

Ja poryczałam się jak bóbr :lol: Jak już moje oczy trochę obeschły to znów zaczynałam płakać :lol:

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#575 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 27 sierpnia 2014 - 20:26

bardzo się cieszę, że zdecydowałam się go obejrzeć.

POLECAM w takim razie jeszcze "Odrobina nieba" oraz "Niech będzie teraz" ;-)

#576 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 27 sierpnia 2014 - 20:47

"Niech będzie teraz"

Tak. W podobnym klimacie i powinno się spodobać. Także POLECAM.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#577 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 02 września 2014 - 21:55

No i trafilam do kina na "Lucy" :-P ogolnie to POLECAM:

Lucy (Scarlett Johansson) mieszkająca na Tajwanie studentka zostaje namówiona przez swojego chłopaka do dostarczenia ważnej teczki pewnemu biznesmenowi. Zanim jeszcze dziewczyna zorientuje się w co została wplątana, stanie się zakładniczką bezwzględnego pana Janga (Choi Min Sik), na którego rozkaz do organizmu Lucy zostanie chirurgicznie wszyta paczka z silną syntetyczną substancją przypominającą narkotyk. Przypadkowo substancja chemiczna rzeczywiście przenika do organizmu Lucy. Pod jej wpływem ciało dziewczyny zaczyna podlegać niewyobrażalnym transformacjom, a najbardziej doświadcza tego mózg, którego potencjał zostaje uwolniony i osiąga zdumiewające, pozostające dotychczas jedynie w sferze hipotez możliwości...

filmweb.pl

Tyle sie nasluchalam/naczytalam wczesniej o tym filmie.... Ogolnie sam film i pomysl na scenariusz mi sie podobal.

Swietna gra Scarlett. Jakis tam maly niedosyt jednak odczuwalam po seansie....

Takze film do ocenay wlasnej ;-)

7625182.3.jpg

#578 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 26 października 2014 - 13:18

7196612.6.jpg Wczoraj oglądałam...wzruszyłam się do łez...serio :-D  Benicio Del Toro i Halle Berry zachwycili mnie.Piękny film.

Po tragicznej śmierci Briana,jego żona Audrey oraz przyjaciel Jerry dają sobie nawzajem tak potrzebne wsparcie.

Użytkownik gogi edytował ten post 26 października 2014 - 13:18

#579 kubeczka

kubeczka
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 28 października 2014 - 09:36

attachicon.gif7196612.6.jpgWczoraj oglądałam...wzruszyłam się do łez...serio :-D  Benicio Del Toro i Halle Berry zachwycili mnie.Piękny film.

Po tragicznej śmierci Briana,jego żona Audrey oraz przyjaciel Jerry dają sobie nawzajem tak potrzebne wsparcie.

Z którego roku jest ten film, bo Halle, mlodziutka widac na plakacie ;)

#580 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 października 2014 - 23:15

NIETYKALNI polecam

historia relacji 2 facetów z odrebnych swiatów , niepelnosprawny facet i jego opiekun.

Załączone miniatury

• nieh.jpg

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych