Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podyskutujmy o filmach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
625 odpowiedzi w tym temacie

#581 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 01 grudnia 2014 - 20:11

Polecam: Dracula Historia Nieznana.

Film łączy w sobie dwie opowieści. Jedna z nich bazuje na autentycznej postaci - walczącego z Turkami Vlada Palownika, druga odnosi się do legendy dotyczącej pojawienia się pierwszego na Ziemi wampira. Vlad Tepes (Luke Evans) to młody książę, który chcąc uwolnić i zarazem ocalić życie rodziny z rąk okrutnego sułtana, a także mając na uwadze dobro swojego kraju, postanawia sprzedać duszę diabłu. W ten sposób staje się pierwszym wampirem na świecie - znanym jako Hrabia Dracula.

filmweb.pl

Film rewelacyjny wg mnie. Zaciekawil mnie od poczatku do konca :)

7638641.3.jpg

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#582 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 21 grudnia 2014 - 22:29

NIETYKALNI polecam

Jeden z moich ulubionych filmów. Widziałam już kilka razy i też BARDZO polecam. :) Mega pozytywny.

"Lucy" :-P ogolnie to POLECAM:

Obejrzę w święta. Strasznie ciekawa jestem tego filmu.

Od siebie POLECAM - "Zaginiona dziewczyna"

Pewnie wiele słyszałyście o tym filmie. Niedawno leciał w kinach. Polowałam na niego i obejrzałam. Dwie i pół godziny zleciały w mgnieniu oka. Zaskakujący i nieprzewidywalny - a takie filmy lubię. Niektórzy mogą w bohaterach odnaleźć cząstkę siebie, mogą inaczej spojrzeć na swoje zachowania i swoje związki. Według mnie świetna reżyseria i gra aktorska bez zastrzeżeń.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#583 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 07 stycznia 2015 - 20:27

Od siebie POLECAM - "Zaginiona dziewczyna"

Ja tez polecam i to baaardzo :-P film rewelacyjny jak dla mnie. Trzeba obejrzec ;-)

Według mnie świetna reżyseria i gra aktorska bez zastrzeżeń.

Aktorzy bardzo dobrze dobrani.

Polecam rowniez  film "Medicus". Jest to film z 2013r. i planowalam go obejrzec od dluzszego czasu, ale jakos ciagle brakowalo tego czasu i pozniej o nim zapomnialam.

Anglia, XI wiek. Rob Cole (Tom Payne) jako dziecko po śmierci rodziców przygarnięty został przez wędrownego balwierza (Stellan Skarsgård). Pod jego okiem uczył się reguł rządzących światem, a także opanował podstawy medycznej wiedzy. Życie chłopca odmienia spotkanie z wędrownym lekarzem, który, dostrzegając młodzieńczy talent i zapał, zaszczepia w nim marzenie o medycznych studiach pod kierunkiem sławnego na cały świat lekarza perskich królów Ibn Siny (Ben Kingsley). Podejmując decyzję o wyprawie do arabskiego Isfahanu, Cole nie zdaje sobie sprawy z czekających go przygód i niebezpieczeństw.

filweb.pl

Film wciagajacy. I coz wiecej pisac.... polecam :lol:

7607415.3.jpg

Użytkownik katti edytował ten post 07 stycznia 2015 - 20:27

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#584 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 03 lutego 2015 - 12:40

POLECAM!!!!

Tajemnica Filomeny

Filomena Lee (Judi Dench) jest prostą, religijną Irlandką. Jako młoda dziewczyna zaszła w ciążę  i zhańbiona została odesłana do klasztoru. Tam urodziła dziecko, które zakonnice oddały do adopcji. 50 lat później Filomena postanawia odnaleźć syna. Pomaga jej Martin Sixsmith (Steve Coogan) – błyskotliwy dziennikarz polityczny, zainteresowany kontrowersyjnym tematem.

7591812.2.jpg

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#585 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 03 lutego 2015 - 13:58

Ja POLECAM polski film "Lincz". Oparty na prawdziwych wydarzeniach - może ktoś kojarzy sprawdę terroryzującego wieś mężczyzny, któremu mieszkańcy wymierzają sprawiedliwość.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#586 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 24 marca 2015 - 17:57

POLECAM:  "Wielka Szóstka" (Big Hero6).

Pełna humoru opowieść o niezwykłej przyjaźni pomiędzy młodym geniuszem Hiro a jego robotem o wielkiej posturze i wielkim sercu, Baymaxem. Wypadek podczas pokazów robotyki staje się początkiem serii wydarzeń zagrażających bezpieczeństwu całego miasta San Fransokyo. Pragnąc odkryć źródło zagrożenia i aby zapobiec zbliżającej się katastrofie, Hiro  wraz z przyjaciółmi - nieustaraszoną ryzykantką, neurotycznym miłośnikiem porządku, genialną chemiczką, zwariowanym fanem komiksów oraz nieco nadopiekuńczym Baymaxem - tworzy Wielką Szóstkę ultranowoczesnych bohaterów.

filweb.pl

Bajka nie tylko dla dzieci :lol: mozna sie posmiac.

7650070.3.jpg

Użytkownik katti edytował ten post 24 marca 2015 - 17:59

#587 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 26 marca 2015 - 11:17

Napisano 03 luty 2015 - 12:40
POLECAM!!!!
Tajemnica Filomeny

Filomena Lee (Judi Dench) jest prostą, religijną Irlandką. Jako młoda dziewczyna zaszła w ciążę  i zhańbiona została odesłana do klasztoru. Tam urodziła dziecko, które zakonnice oddały do adopcji. 50 lat później Filomena postanawia odnaleźć syna. Pomaga jej Martin Sixsmith (Steve Coogan) – błyskotliwy dziennikarz polityczny, zainteresowany kontrowersyjnym tematem.

Użytkownik
1034 postów
Gadu Gadu:3820172
Lokalizacjapołudnie polski
Stan:w związku
Nastrój:Zadowolona
Odznaczenia:
Odznaczenia użytkownika
Napisano 03 luty 2015 - 13:58
Ja POLECAM polski film "Lincz". Oparty na prawdziwych wydarzeniach - może ktoś kojarzy sprawdę terroryzującego wieś mężczyzny, któremu mieszkańcy wymierzają sprawiedliwość.

Widziałam oba - pierwszy super, super, super! :) choć jak siadąłm do oglądania, to mysłam, ze będiz eprzynudnawa historyjka, a tu wielki szok i wspaniała Judi Dench. Całkiem inna niż w Bondach ;) Prawdziwa babciunia :) 

Natomiast "Lincz" - tak, dobry dramat w stylu Smarzola, gdyby nie opowiedzenie prawdziwej histroii, niczym się nie wyróżnia w sumie w polskiej kinematografii, choć opowiadania prawdziwej historii tez trudno uznać za coś, co go wyróżnia w sumie. Bardzo ciężki i przyznam, że po zimie już mam ochotę na jakeiś lżejsze klimaty. Coś w stylu - Serce, Serduszko Kolskiego. 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#588 ancuś

ancuś
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 27 marca 2015 - 15:57

Widziałam oba - pierwszy super, super, super! :-) choć jak siadąłm do oglądania, to mysłam, ze będiz eprzynudnawa historyjka, a tu wielki szok i wspaniała Judi Dench. Całkiem inna niż w Bondach :-) Prawdziwa babciunia :-)

Natomiast "Lincz" - tak, dobry dramat w stylu Smarzola, gdyby nie opowiedzenie prawdziwej histroii, niczym się nie wyróżnia w sumie w polskiej kinematografii, choć opowiadania prawdziwej historii tez trudno uznać za coś, co go wyróżnia w sumie. Bardzo ciężki i przyznam, że po zimie już mam ochotę na jakeiś lżejsze klimaty. Coś w stylu - Serce, Serduszko Kolskiego. 

oj "Serce, serduszko" cudowny - taki, ciepły, delikatny... ale smutny.zdecydowanie z takich klimatów bardziej podobało mi się "Jasminium", które miało w sobie dyskretny optymizm - taki, którego nieco brakuje polskim produkcjom, za to czesto mozna go odczuć we francuskich filamch...

#589 Rosemary

Rosemary
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 01 kwietnia 2015 - 14:57

Oj tak ten francuski optymizm, ja już od czasów Amelii tak ich filmy odbieram, ale mnie ostatnio zaciekawił biegunowo inny film od Amelii - mam na myśli "Ze wszystkich sił" zwiastun widziałam w sieci. Mocno, mądre i bardzo "wrażliwe" kino się szykuje.

#590 ancuś

ancuś
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 13 kwietnia 2015 - 13:36

Oj tak ten francuski optymizm, ja już od czasów Amelii tak ich filmy odbieram, ale mnie ostatnio zaciekawił biegunowo inny film od Amelii - mam na myśli "Ze wszystkich sił" zwiastun widziałam w sieci. Mocno, mądre i bardzo "wrażliwe" kino się szykuje.

Amelia cudowna, a na "Ze wszystkich sil" byłam w ten weekend i jest inny, ale w ten pozytywny sposób. Historia niepełnospranwego, dorastającego syna i ojca, ktorzy decyduja się na udział w traiatlonie. więcej nie piszę o fabule, żeby nie spojlerować, ale film jest mimo ciężkiego tematu nieziemsko optymistyczny. :)

#591 Rosemary

Rosemary
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 15 kwietnia 2015 - 13:11

Widzisz, tak takie filmy lubimy ;-) mnie bardzo się spodobała tez muzyka do niego, zwłaszcza piosenka Sail (Awolnation), świetne, też takie buntowniczo -energetyczne. 

#592 ancuś

ancuś
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 16 kwietnia 2015 - 12:44

Widzisz, tak takie filmy lubimy ;-) mnie bardzo się spodobała tez muzyka do niego, zwłaszcza piosenka Sail (Awolnation), świetne, też takie buntowniczo -energetyczne. 

taaaak! też słucham ciągle od seansu https://www.youtube....h?v=tgIqecROs5M  <ookk>

#593 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 04 października 2015 - 16:55

Anatomia zła

Płatny zabójca wychodzi warunkowo z więzienia. Od prokuratora, przez którego "siedział", dostaje propozycję nie do odrzucenia. 

tutaj Głowacki - filmowy prokurato własnie, opowiada o filmie. 

Byłem w kinie w piątek, zainteresowany recenzją Marka Kuprowskiego, który zwykle jest surowy w ocenie Everset dostał od niego 4 na 6, a Anatomia aż 5 na 6. Co prawda mnie nie urzekla muzyka w Anatomii, ale cała reszta faktycznie. Oglądałyscie> Co sądzicie o samym ujęciu tematu i doborze aktorów? Tam wizja Polski jest trochę pesymistyczna... Wszędze zlo i korupcja. 

#594 Latenka

Latenka
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 10 października 2015 - 19:08

No cóż... Anatomia zła raczej nie jest filmem w moim stylu, jednak dałam się namówić na ten seans. I przyznaję pozytywnie się zaskoczyłam... No i właśnie chyba najbardziej podobała mi się rola Głowackiego (kojarzyła mi się z takimi typowo skorumpowanymi bohaterami z hollywood - i w takim stylu właśnie on to zagrał). Co do fabuły, to faktycznie, wszędzie zło... A każdy dobry uczynek zostaje w pewnym momencie zneutralizowany jakimś złym pierwiastkiem... Ciekawe podejście to tematu ;) 

#595 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 12 października 2015 - 11:11

Ja wreszcie obejrząłam Wielką szóstkę :) Mała dostała na dvd na urodziny. 

Byłem w kinie w piątek, zainteresowany recenzją Marka Kuprowskiego, który zwykle jest surowy w ocenie Everset dostał od niego 4 na 6, a Anatomia aż 5 na 6. Co prawda mnie nie urzekla muzyka w Anatomii, ale cała reszta faktycznie. Oglądałyscie> Co sądzicie o samym ujęciu tematu i doborze aktorów? Tam wizja Polski jest trochę pesymistyczna... Wszędze zlo i korupcja. 

Przeważnie chyba Kuprowski zjeżdżał filmu, które mi się podobały, haha. Aż musze obejrzeć. Pamiętam Stroińskiego z Lęku wysokości, gdzie grał ojca Dorocińskiego. 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#596 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 14 października 2015 - 22:14

Ja wreszcie obejrząłam Wielką szóstkę :-) Mała dostała na dvd na urodziny. 

Przeważnie chyba Kuprowski zjeżdżał filmu, które mi się podobały, haha. Aż musze obejrzeć. Pamiętam Stroińskiego z Lęku wysokości, gdzie grał ojca Dorocińskiego. 

A tak niezły, film, obejrzłą nastepnego dnia po obejrzeniu anatomii ;) Moja połówkę raczej Dorociński w nim zauroczył. ;)

#597 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 15 października 2015 - 12:31

Jeśli już mowa o Stroińskim to przyznam Wam szczerze, że nie kojarzyłam Pana. Raczej czytałam gdzieś, że został słusznie nagrodzony w tej Anatomii Zła i sama ją z ciekawości obejrzałam. Faktycznie niełatwa do odegrania postać. Z jednej strony wrażliwy Lulek, z drugiej strony kompletnie bezwzględny zabójca. Nie można przejść obojętnie obok tej roli, szczególnie w momencie, gdy została odegrana tak jak powinna.

#598 ancuś

ancuś
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 04 listopada 2015 - 15:53

Ale film obejrzałam! Dawno mnie tak film nie poruszył. Imigranci (Dheepan) - opowiada historię uchodźców ze Sri Lanki, którzy uciekają do Francji. Trójka obcych ludzi zaczyna udawać rodzinę.  Powiem wam WOW! Okropne do czego zmuszani są ludzie. Polecam!

#599 blueberry_muffin

blueberry_muffin
  • Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 05 listopada 2015 - 12:05

ancuś, to nie ten co zdobył palmę w Cannes przypadkiem? tak mi się coś kojarzy?

ja ostatnio sobie odświeżałam stare polskie kino i włączyłam "Barwy ochronne" :) film się nie starzeje. 

#600 ancuś

ancuś
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 16 listopada 2015 - 12:59

ancuś, to nie ten co zdobył palmę w Cannes przypadkiem? tak mi się coś kojarzy?

ja ostatnio sobie odświeżałam stare polskie kino i włączyłam "Barwy ochronne" :-) film się nie starzeje. 

Tak dokładnie ten. Od piątku już w kinach grają, ale chyba ttylko w studyjnych. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych