Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podyskutujmy o filmach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
625 odpowiedzi w tym temacie

#601 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 23 grudnia 2015 - 08:20

Co do filmów to polecam sobie odświezyć "next", nie wiem czy kojarzycie? Dla mnie jest super! Akurat w wigilię o 22:00 będzie na pulsie.  A może polecacie jakiś dramat do obejrzenia? Szukam czegoś od dłuższego czasu :)

#602 ancuś

ancuś
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 29 grudnia 2015 - 14:30

Ja sobie odświeżam filmy Tarantino, bo w styczniu wchodzi "Nienawistna Ósemka", na którą czekam od baaaardzo dawna :) 

#603 blueberry_muffin

blueberry_muffin
  • Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 30 grudnia 2015 - 10:58

Ja sobie odświeżam filmy Tarantino, bo w styczniu wchodzi "Nienawistna Ósemka", na którą czekam od baaaardzo dawna :-)

Tez czekam :) dziś omal nie przeczytałam wyspojlerowanej recenzji ;) Tarantino mówi, ze to jego najlepszy film. Zapowiada się też sporo innych nowości, np. nowy David O. Russel, ktorego tez nie chce przegapić. 

#604 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 31 grudnia 2015 - 10:47

No, dziewczyny, ambitnie z tym Tarantino:) dla mnie ten facet to mistrz, kazdy jego film jest mega, choc przyznam, ze wymagaja ode mnie wysiłku intelektualnego, ale za to go lubie, ze nie podaje nic na tacy:)

#605 Rosemary

Rosemary
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 22 stycznia 2016 - 13:46

Tak, to prawda, mnie się podoba jeszcze ta teatralność, podobno zresztą ma przenieść film na deski.

#606 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 25 stycznia 2016 - 16:43

Bylismy wczoraj w kinie na Nienawistnej ósemce i  musze Wam powiedziec, ze naprawde sie nie zawiodłam. Mocne i trzymajace do konca w napieciu. Postacie jak zwykle "kolorowe". 

#607 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 05 lutego 2016 - 14:03

Bylismy wczoraj w kinie na Nienawistnej ósemce i  musze Wam powiedziec, ze naprawde sie nie zawiodłam. Mocne i trzymajace do konca w napieciu. Postacie jak zwykle "kolorowe". 

Tutaj wszystkie dość czerwone... ;) Oj mnie bolało chwilami pod koniec patrzneie na Daisy, ale zagrana rola śwetnie! Kurt Russel w tych małych zlotych okularkach mi się podobał ;) Generalnie fani Tarantino będą zachwyceni sądzę.

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#608 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 08 lutego 2016 - 22:15

Tutaj wszystkie dość czerwone... :-) Oj mnie bolało chwilami pod koniec patrzneie na Daisy, ale zagrana rola śwetnie! Kurt Russel w tych małych zlotych okularkach mi się podobał :-) Generalnie fani Tarantino będą zachwyceni sądzę.

Zagrala rewelacyjnie:)

#609 Rosemary

Rosemary
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 21 września 2016 - 12:39

A czy macie np. swoich ulubionych reżyserów, że jak wchodzi jakiś film np. Smarzowskiego, czy Wajdy, to na pewno oglądacie w tzw. ciemno?

#610 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 21 września 2016 - 17:38

A czy macie np. swoich ulubionych reżyserów, że jak wchodzi jakiś film np. Smarzowskiego, czy Wajdy, to na pewno oglądacie w tzw. ciemno?
Lubię Luca Bessona i Davida Finchera i klimat Larsa von Triera ;)

#611 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 27 września 2016 - 15:27

Ze Smarozwskim to trochę tak, chcociaż boję się chodzić na niego do kina... Dom zły - w kinie bym nie wytrzymała. Teraz już mam trochę doświadczenia w temacie i mocniejsze nerwy chyba, bo pojechałam na Wołyń aż do Gdyni - zbiegło sie czasowo ze slubem, który miałam w sobotę ;) 

Sala była pelniutka po pierwszy rząd. Po seansie 5 minut ciszy... Polecam! 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#612 ancuś

ancuś
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 29 września 2016 - 14:49

Ulubiony reżyser - wiadomo Tarantino ;)
Z zagranicznych jeszcze Burton (zawsze), Peter Berg i Spielberg. Lars von Trier - nie, nawet gdyby mi dopłacali - widziałam kilka filmów i to totalnie nie moje klimaty, męczę się przy nim.

Z polskich lubię Smarzowskiego, Wajdę (trochę przez sentyment)... swego czasu Hoffmana, ale kilka razy mnie zawiódł. Teatralnie Glińską (ale jej film to porażka), Przybylski i Englert (ale ten ze Współczesnego).

#613 Rosemary

Rosemary
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 11 października 2016 - 11:20

Ulubiony reżyser - wiadomo Tarantino :-)
Z zagranicznych jeszcze Burton (zawsze), Peter Berg i Spielberg. Lars von Trier - nie, nawet gdyby mi dopłacali - widziałam kilka filmów i to totalnie nie moje klimaty, męczę się przy nim.

Z polskich lubię Smarzowskiego, Wajdę (trochę przez sentyment)... swego czasu Hoffmana, ale kilka razy mnie zawiódł. Teatralnie Glińską (ale jej film to porażka), Przybylski i Englert (ale ten ze Współczesnego).

No to prawie wszystko moje typy, ja czekam jeszcze na każdy film Blookampa (tego od Chapiego), a na "Wołyń" Smarzowskiego idę w weekend, podobno otwarcie niesamowite było, to znaczy frekwencja.

Użytkownik Rosemary edytował ten post 11 października 2016 - 11:20

#614 olex89

olex89
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 12 października 2016 - 14:43

Ja polecam Kamerdyner oraz Samba, dwa naprawdę godne obejrzenia filmy o tolerancji względem koloru skóry.

Filmy doskonale pokazują realia oraz problemy we współczesnym świecie, bardzo emocjonalne i poruszające do łez.

#615 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 20 października 2016 - 21:27

Lubiłam filmy Wajdy i ubolewam, że nie obejrzę już jego nowych twórczości. Smarzowski zdecydowanie pokazał kawał dobrego kina w Wołyniu. 

#616 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 20 listopada 2016 - 10:47

A czy ktoś był na nowym pitbullu i może polecić? :D bo nie wiem czy się wybrać

#617 HighIT

HighIT
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 08 grudnia 2016 - 12:43

W przyszłym tygodniu premiera Rogue One. Jak nastawiacie się na kolejny film w świecie Star Wars?

#618 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 09 grudnia 2016 - 08:55

W przyszłym tygodniu premiera Rogue One. Jak nastawiacie się na kolejny film w świecie Star Wars?
M. się wybiera z kumplami na to. Chcieli żebym z nimi poszła, wręcz nalegali, ale SW to nie moje klimaty i chyba nie ogarnęłabym tego nie oglądając ani jednej części wczesniej :P

#619 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 27 stycznia 2017 - 12:28

Ostatnio przypadkiem w pubie natknęłam się na pokaz świetnego włoskiego filmu - "Dobrze się kłamie w milym towarzystwie". Film z zeszłego roku, kino takie, jakie lubię - bez efektów specjalnych, z bez pośpiechu, z "fabułą" ;-) cała akcja dzieje się w ciągu jednego wieczora. Podczas kolacji w gronie przyjaciół jedna z kobiet proponuje, aby kazdy wyjął na stół swoj telefon. Wszystkie wiadomości mają byc odczytywane na głos, a połączenia odbierane przez głośnik.
Ni to dramat, ni komedia, wlasciwie wszystkiego po trochu, w kazdym razie dawno żaden film nie spodobał mi sie AŻ tak. Polecam :-)

#620 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 27 stycznia 2017 - 20:32

@karatetyka jutro namówię Miśka do wspólnego oglądania :) dzięki za propozycję!  ;-)

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych