Co do filmów to polecam sobie odświezyć "next", nie wiem czy kojarzycie? Dla mnie jest super! Akurat w wigilię o 22:00 będzie na pulsie. A może polecacie jakiś dramat do obejrzenia? Szukam czegoś od dłuższego czasu ![]()
Podyskutujmy o filmach
Napisano 23 grudnia 2015 - 08:20
Napisano 29 grudnia 2015 - 14:30
Ja sobie odświeżam filmy Tarantino, bo w styczniu wchodzi "Nienawistna Ósemka", na którą czekam od baaaardzo dawna
Napisano 30 grudnia 2015 - 10:58
Ja sobie odświeżam filmy Tarantino, bo w styczniu wchodzi "Nienawistna Ósemka", na którą czekam od baaaardzo dawna
Tez czekam
dziś omal nie przeczytałam wyspojlerowanej recenzji
Tarantino mówi, ze to jego najlepszy film. Zapowiada się też sporo innych nowości, np. nowy David O. Russel, ktorego tez nie chce przegapić.
Napisano 31 grudnia 2015 - 10:47
No, dziewczyny, ambitnie z tym Tarantino:) dla mnie ten facet to mistrz, kazdy jego film jest mega, choc przyznam, ze wymagaja ode mnie wysiłku intelektualnego, ale za to go lubie, ze nie podaje nic na tacy:)
Napisano 22 stycznia 2016 - 13:46
Tak, to prawda, mnie się podoba jeszcze ta teatralność, podobno zresztą ma przenieść film na deski.
Napisano 25 stycznia 2016 - 16:43
Bylismy wczoraj w kinie na Nienawistnej ósemce i musze Wam powiedziec, ze naprawde sie nie zawiodłam. Mocne i trzymajace do konca w napieciu. Postacie jak zwykle "kolorowe".
Napisano 05 lutego 2016 - 14:03
Bylismy wczoraj w kinie na Nienawistnej ósemce i musze Wam powiedziec, ze naprawde sie nie zawiodłam. Mocne i trzymajace do konca w napieciu. Postacie jak zwykle "kolorowe".
Tutaj wszystkie dość czerwone...
Oj mnie bolało chwilami pod koniec patrzneie na Daisy, ale zagrana rola śwetnie! Kurt Russel w tych małych zlotych okularkach mi się podobał
Generalnie fani Tarantino będą zachwyceni sądzę.
Napisano 08 lutego 2016 - 22:15
Tutaj wszystkie dość czerwone...
Oj mnie bolało chwilami pod koniec patrzneie na Daisy, ale zagrana rola śwetnie! Kurt Russel w tych małych zlotych okularkach mi się podobał
Generalnie fani Tarantino będą zachwyceni sądzę.
Zagrala rewelacyjnie:)
Napisano 21 września 2016 - 12:39
A czy macie np. swoich ulubionych reżyserów, że jak wchodzi jakiś film np. Smarzowskiego, czy Wajdy, to na pewno oglądacie w tzw. ciemno?
Napisano 21 września 2016 - 17:38
Lubię Luca Bessona i Davida Finchera i klimat Larsa von Triera
A czy macie np. swoich ulubionych reżyserów, że jak wchodzi jakiś film np. Smarzowskiego, czy Wajdy, to na pewno oglądacie w tzw. ciemno?
Napisano 27 września 2016 - 15:27
Ze Smarozwskim to trochę tak, chcociaż boję się chodzić na niego do kina... Dom zły - w kinie bym nie wytrzymała. Teraz już mam trochę doświadczenia w temacie i mocniejsze nerwy chyba, bo pojechałam na Wołyń aż do Gdyni - zbiegło sie czasowo ze slubem, który miałam w sobotę
Sala była pelniutka po pierwszy rząd. Po seansie 5 minut ciszy... Polecam!
Napisano 29 września 2016 - 14:49
Ulubiony reżyser - wiadomo Tarantino ![]()
Z zagranicznych jeszcze Burton (zawsze), Peter Berg i Spielberg. Lars von Trier - nie, nawet gdyby mi dopłacali - widziałam kilka filmów i to totalnie nie moje klimaty, męczę się przy nim.
Z polskich lubię Smarzowskiego, Wajdę (trochę przez sentyment)... swego czasu Hoffmana, ale kilka razy mnie zawiódł. Teatralnie Glińską (ale jej film to porażka), Przybylski i Englert (ale ten ze Współczesnego).
Napisano 11 października 2016 - 11:20
Ulubiony reżyser - wiadomo Tarantino
Z zagranicznych jeszcze Burton (zawsze), Peter Berg i Spielberg. Lars von Trier - nie, nawet gdyby mi dopłacali - widziałam kilka filmów i to totalnie nie moje klimaty, męczę się przy nim.Z polskich lubię Smarzowskiego, Wajdę (trochę przez sentyment)... swego czasu Hoffmana, ale kilka razy mnie zawiódł. Teatralnie Glińską (ale jej film to porażka), Przybylski i Englert (ale ten ze Współczesnego).
No to prawie wszystko moje typy, ja czekam jeszcze na każdy film Blookampa (tego od Chapiego), a na "Wołyń" Smarzowskiego idę w weekend, podobno otwarcie niesamowite było, to znaczy frekwencja.
Użytkownik Rosemary edytował ten post 11 października 2016 - 11:20
Napisano 12 października 2016 - 14:43
Ja polecam Kamerdyner oraz Samba, dwa naprawdę godne obejrzenia filmy o tolerancji względem koloru skóry.
Filmy doskonale pokazują realia oraz problemy we współczesnym świecie, bardzo emocjonalne i poruszające do łez.
Napisano 20 października 2016 - 21:27
Lubiłam filmy Wajdy i ubolewam, że nie obejrzę już jego nowych twórczości. Smarzowski zdecydowanie pokazał kawał dobrego kina w Wołyniu.
Napisano 20 listopada 2016 - 10:47
A czy ktoś był na nowym pitbullu i może polecić?
bo nie wiem czy się wybrać
Napisano 08 grudnia 2016 - 12:43
W przyszłym tygodniu premiera Rogue One. Jak nastawiacie się na kolejny film w świecie Star Wars?
Napisano 09 grudnia 2016 - 08:55
M. się wybiera z kumplami na to. Chcieli żebym z nimi poszła, wręcz nalegali, ale SW to nie moje klimaty i chyba nie ogarnęłabym tego nie oglądając ani jednej części wczesniej
W przyszłym tygodniu premiera Rogue One. Jak nastawiacie się na kolejny film w świecie Star Wars?
Napisano 27 stycznia 2017 - 12:28
Ni to dramat, ni komedia, wlasciwie wszystkiego po trochu, w kazdym razie dawno żaden film nie spodobał mi sie AŻ tak. Polecam
Napisano 27 stycznia 2017 - 20:32
@karatetyka jutro namówię Miśka do wspólnego oglądania
dzięki za propozycję! ![]()
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych