Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podyskutujmy o filmach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
625 odpowiedzi w tym temacie

#541 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 12 stycznia 2014 - 12:12

Ja obejrzałam ostatnio film Paranoja jest super i bardzo mi sie podobał. Polecam bardzo :)

#542 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 12 stycznia 2014 - 20:04

Nie polecam: 

Igrzyska śmierci (cz I póki co). Po nachalnej reklamie miałam prawo się spodziewać przynajmniej fajerwerków. To co zobaczyłam, to długa historyjka o tym jak to biedna dziewczyna biega po lesie nie dając się zabić i broń boże nikogo przy tym nie zabijając. Ideał! Święta! Połowę dzieciaków wymordowali nie wiadomo gdzie i kiedy. W ogóle akcja jest mocno porwana i kilka rzeczy sie nie trzyma kupy. 

Ten film mnie tylko utwierdził, że to, co jest wszędzie jest do niczego. Nie wiem czy drugą część kiedykolwiek obejrzę. Pierwsza wystarczająco mnie znudziła <bezradny>

Polecam: 

"The book of Eli" FIlm wydaje się strasznie przewidywalny. Przez większą częśc siedziałam twierdząc, że chyba go wyłączę, bo zakończenie znam i bez obejrzenia. Ale... W pewnym momencie zaczęło iść nie po mojej myśli i mnie intrygować dość mocno. Natomiast koniec mnie rozwalił. Ujawnili informację o głównym bohaterze, której w życiu! ale to w życiu! bym się nie domyśliła. Podsumowując: Film zaskoczył, co samo w sobie było zaskoczeniem :-P

No i zarośnięty Denzel Washington baaardzo mi pasuje :-P

"The Raven" Historyjka o amerykańskim pisarzu. No dobra, nie o pisarzu, a o fanatyku, który inspirując się twórczością Edgara Poe morduje w przedziwny sposób. Wszystko było fajnie, póki nie uprowadza kobiety Poe. Ten oczywiście wpada w amok i staje na głowie, żeby ją tylko odnaleźć. 

Kryminalik klasy średniej. Natomiast ścieżka dzwiękowa boska. całość ładnie trzyma się kupy. Akcja w pewnym momencie zaczyna się fajnie toczyć, a na końcu, kiedy wydaje się, że winowajca ucieknie od kary spotyka nas miła niespodzianka. 

Film przyjemny, taki na sobotnie popołudnie, 

A to mnie zdziwiłaś, ponieważ totalnie się nie zgadzam co do igrzysk -moim zdaniem świetne. Takze teraz nie wiem czy dać szansę Ravenowi czy nie wręcz odwrtonie ;)

A ogladałyście Konesera? - sądzicie, że ona go kochała?

#543 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 stycznia 2014 - 21:00

A ogladałyście Konesera? - sądzicie, że ona go kochała?

Oglądałam wczoraj. Spodobał mi się, ale chyba za szybko wydedukowałam zakończenie. Było dokładnie takie jak przewidywałam. I wg mnie się zakochała ;-)

A G.Rush idealnie pasował do głównej roli :mrgreen:

KONESER - POLECAM

Virgil Oldman (Geoffrey Rush) jest właścicielem domu aukcyjnego i wybitnym znawcą sztuki. Nie związał się z żadną kobietą, gdyż całą energię zawsze poświęcał swojej pasji, dziełom sztuki. Niewiele osób ma dostęp do jego hermetycznego świata, czasem tylko pozwala na to dzielącemu jego pasję Billemu Whistlerowi (Donald Sutherland) oraz młodemu konserwatorowi starych mechanizmów, Robertowi (Jim Sturgess). Pewnego dnia odbiera telefon od tajemniczej kobiety, Claire Ibbetson (Sylvia Hoeks). Twierdzi ona, że otrzymała w spadku po zmarłych rodzicach bogatą kolekcję dzieł sztuki i chciałaby, aby Virgil spróbował ocenić jej wartość. Ten przybywa do starej rezydencji, wypełnionej wiekowymi obrazami, rzeźbami, meblami. Nie spotyka jednak właścicielki antyków, która kontaktuje się z nim tylko telefonicznie.....

filmweb.pl

7556850.6.jpg?l=1373369550000

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#544 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 17 stycznia 2014 - 11:47

Ja też myslę, że uczucie było szczere - te jej słowa, ktore wspominał... Tylko nie miała odwagi się wycofać z ... ;)

A ta jego kolekcja rękawiczek... <3 

Streep i Roberts nominowane za Hrabstwo, trzeba pójść :D Jestem też ciekawa american hustle i Filomeny z Judi Dench, nie kojarzę jej z głownych ról, głównie jako M z Bonda :) 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#545 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 21:12

Romantyczki z Was to dobrze :) W ogóle ładne hasło na tym plkacie konesera- kobiety są jak dzieła sztuki - warto je kolekcjonować? ;)

Judi Dench to dla mnie tylko M, nie kojarze innych jej ról. Fajna babeczka, ale dorobek nieporównywalny do Streep. 

#546 Rosemary

Rosemary
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 23:13

No J.Dench trochę starsza od Streep i juz chyba mniej teraz gra za to Meyl pędzi jak błyskawica i poprzeczkę podnosi...to jaki popis aktorski daje w Sierpień w hrabstwie Osage... bezkonkurencyjnie zasługuje na Oskara... Wiem, że się powtarzam ale uwielbiam ja od lat... ;-)

#547 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 11:18

Aż sprawdzilam dench - ma 79 lat! A zero problemów z grą... M to jej kultowa jak dla mnie postać, ale też była bardzo fajna w Tygodniu z Marilyn czy Czekoladzie i Riddicku. Nie pamietam jej filmów jak była młoda, ale trudno się dziwić jak mnie nie było na świecie :P A oskara ma za rolę w zakochanym szekspirze - królowa :) 

Streep ma już trzy, ale nie żałuje jej kolejnego, bo jest fenomenalna zawsze. 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#548 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 21 stycznia 2014 - 12:53

Apocalypto - Kto jeszcze nie oglądał. To można śmiało POLECIĆ!

reż. Mel Gibson

Love Love Love

#549 HaniaW

HaniaW
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 14:15

Ja uwielbiam filmy z Leonardo di Caprio np. "Wielki Gatsby"

#550 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 16:01

Ja natomiast śmiało mogę polecić - "labirynt"

Gdy 6-letnia córka małomiasteczkowego stolarza zostaje porwana wraz z jej koleżanką, zostaje wszczęta akcja poszukiwawcza, z którą policja ewidentnie sobie nie radzi. Ojciec, doświadczony myśliwy o ultrakonserwatywnym światopoglądzie, mimo iż początkowo współpracuje z organami ścigania, to zrażony ich bezradnością postanawia wymierzyć sprawiedliwość na własną rękę. O przestępstwo podejrzewa mężczyznę, którego więzi i torturuje w celu uzyskania odpowiedzi na pytanie, gdzie są dziewczynki

źródlo: Filmweb

Film trzyma ciągle w napięciu, dla mnie naprawdę mega!

iv09i09kftvt0mdm.png

#551 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 22 stycznia 2014 - 16:19

Ja ostatnio oglądałam ten film Labirynt ,i aż tak bardzo mnie nie zachwycił .. wszak był przejmujący itp , ale czegoś mi w nim brakowało ..

Ja mogę polecić 47 roninów bardzo ciekawy i fascynujący film .

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#552 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 17:46

Czas na miłość - POLECAM z całego serca! :mrgreen:

Tim w 21 urodziny dowiaduje się od swojego ojca, że mężczyźni w ich rodzinie mogą podróżować w czasie, ale tylko do przeszłości lub znanej im przyszłości :-) Tim rozpoczyna podróże i chce w ten sposób naprawić życie nie tylko sobie, ale i bliskim :-)

Opis filmu wydaje się banalny, kolejna komedia romantyczna, bla bla bla. Ale jak dla mnie ciepły film, do obejrzenia nawet z facetem! i to zakończenie - jak dla mnie film na mega poprawę humoru, innego spojrzenia trochę na nasze podejście do życia. A przecież ono jest tylko jedno :-) jak dla mnie film się wstrzelił idealnie w mój kiepski ostatnimi czasy nastrój i rewelacyjnie go poprawił :-) Na pewno obejrzę jeszcze nie raz :-)

7563710.6.jpg

Użytkownik Tilia edytował ten post 22 stycznia 2014 - 17:48

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#553 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 18:38

film się wstrzelił idealnie w mój kiepski ostatnimi czasy nastrój i rewelacyjnie go poprawił

To już wiem o jaki film chodziło :lol: I to nie był Wilk :-D :-D

Zanotowałam w pamięci żeby obejrzeć ;-)

A ja ostatnio obejrzałam"

Iluzja - POLECAM

Agenci FBI i Interpolu śledzą grupę iluzjonistów, którzy podczas przedstawień napadają na banki a ukradzione pieniądze rozdają publiczności.

filmweb.pl

Nie ma co za dużo zdradzać ;-) Film jak dla mnie świetny. Zagadkowy, tajemniczy i trzymający w napięciu :-D Coś dla fanów "Incepcjii" ;-)

7545892.3.jpg

Tylko Bóg wybacza - NIE POLECAM

Porucznik bangkockiej policji oraz gangster mierzą swoje siły na ringu tajskiego boksu.

Albo jestem mega ciemnotą albo nie wiem co, ale totalnie nie zrozumiałam przesłania tego filmu. Może dwa dialogi na cały film, niezrozumiałe sceny. Nic nie trzymało się kupy. Gorszego filmu nigdy nie widziałam :lol: :lol:

filmweb.pl

7545360.3.jpg

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#554 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 18:50

@Olenka, ja do "Iluzji" robiłam 2 podejścia i oba nieudane. Może to przypadek ale za każdym razem zasnęłam. 

#555 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 23 stycznia 2014 - 08:29

@Olenka, właśnie w planach mam obejrzenie Iluzji:) Chociaż czytałam różnie opinie. 

@Wisienkowa, mam nadzieję że to przypadek :D 

#556 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 26 stycznia 2014 - 17:29

ja do "Iluzji" robiłam 2 podejścia i oba nieudane. Może to przypadek ale za każdym razem zasnęłam.

Tez go tutaj polecalam :-P  i zrob podejscie 3 :mrgreen:  film warty obejrzenia

Czas na miłość

Mialam ostatnio obejrzec, ale teraz skoro tak bardzo polecasz to w najblizszym czasie na bank sie skusze :-)

Ja natomiast śmiało mogę polecić - "labirynt"

Mialam go wlasnie polecic :-P

Takze ja rowniez polecam film " Labirynt". Baaaaaaardzo dobry film wg mnie :-)

@Melodia19 zakonczenie musisz przyznac dobre ;-) :-P

Załączone miniatury

• 1.jpg

Użytkownik katti edytował ten post 26 stycznia 2014 - 17:30

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#557 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 26 stycznia 2014 - 18:06

Czas na miłość - POLECAM z całego serca! :mrgreen:

Również POLECAM! Cudowny, ciepły film <serducho> Obejrzałam wczoraj i mimo, że raczej na filmach nie płaczę, to uroniłam łezkę. Nie jest to typowa komedia romantyczna - wątek miłosny bardzo fajny, ale mi najbardziej podobało się to, że film była bardzo ciepły i fajnie opowiada o relacjach w rodzinie :)

Wspaniały, wart obejrzenia film, który obejrzę jeszcze nie raz!

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#558 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 stycznia 2014 - 22:10

dziewczyny czy bohater sali  samobójców popelnia samobójstwo ??? ogladalam i koncowki nie obejrzałam bo cos miprzeszkodzilo .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#559 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 15:09

dziewczyny czy bohater sali samobójców popelnia samobójstwo ??? ogladalam i koncowki nie obejrzałam bo cos miprzeszkodzilo .

Jest tam coś takiego na końcu, że wziął jakieś prochy i poszedł na imprezę jakąś i tam w toalecie umarł. Popisywał się przed jakąś parką, ci zaczęli go nagrywać telefonem i padł. Jeśli niczego nie przekręciłam ;-)

I wydaje mi się, że jak umierał to żałował tego, że chciał się zabić. Jednak już niczego nie mogł zrobić.

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#560 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 20:44

Byłem ostatnio na Sierpniu w hrabstwie Osage i gorąco polecam. Meryl i Julia zagrały fenomenalnie, te nominacje do Oscara są bardzo uzasadnione. Zresztą cała obsada świetnie sobie radzi, film dosyć mocny, momentami bardzo zabawny, skłania do przemyśleń o relacjach międzyludzkich panujących w rodzinie. Może chwilami mocno przejaskrawiony, ale to nawet dobrze, bo przekaz ma większy wydźwięk.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych