Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podyskutujmy o filmach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
625 odpowiedzi w tym temacie

#501 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 18 maja 2013 - 18:48

a mi sie wydaje że to jest właśnie kwintesencją historii Agaty. Na raka/białaczke/inne podobne choróbstwa umiera mnóstwo ludzi. O większości z nich szybko sie zapomina. O ludziach takich jak Agata zawsze będzie ktoś pamiętał. Choćby jej dziecko.

Oczywiście, że jest, ale z wiadomych względów się nie wypowiadam co do jej decyzji.

Chodzi mi o sam film. Po prostu nie lubię jak coś jest na odpie.....dol, że tak to ujmę. A tu mam takie wrażenie: białaczka czy katar jedna cholera. Patrząc na to jak pokazana jest choroba i cała otoczka mam wrażenie że ona umarła przez przypadek. Że to był po prostu niefart. A tak nie było i o to mi chodzi.

I tym się zawiodłam. Właśnie to był trudny temat, który jakby pokazany z łatwej i jakby bez konfliktowej strony. Jakby nie było innej drogi, innego wyjścia. Może nie jestem obiektywna, ale brakowało mi własnie nakreślenia tematu, że to nie jest łatwy wybór niezależnie od decyzji. Po obejrzeniu mam wrażenie, że nie ma się nawet nad czy zastanawiać.
Nei wiem czy dobrze to wyjaśniłam.

Każdy z nas urodził się ateistą

#502 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 19 maja 2013 - 16:48

I tym się zawiodłam. Właśnie to był trudny temat, który jakby pokazany z łatwej i jakby bez konfliktowej strony. Jakby nie było innej drogi, innego wyjścia.

Jak to nie pokazali drugiego wyjścia? :shock:
Ja oglądałam film bardzo dawno i pewnie pamięć do szczegółów mi szwankuje, ale pokazali dylemat. Pokazali męża, który nie godzi się z decyzją, który nie chce stracić żony. Pokazali kobietę, która przez moment zostaje z tym ciążarem sama, bo zdecydowała sama za nich dwoje.
A że dla samej Agaty nie było innej opcji niż ta, którą wybrała? Ja potrafię ją zrozumieć.

Odnośnie gry, aktorów itp. się nie wypowiadam, bo mało już pamiętam. ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#503 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 19 maja 2013 - 20:42

Jak to nie pokazali drugiego wyjścia? :shock:

A że dla samej Agaty nie było innej opcji niż ta, którą wybrała? Ja potrafię ją zrozumieć.

Moim zdaniem nie pokazali, po prostu nie ma problemu, sprawa jest oczywista, a jej wybór jest jedyny właściwy i nikt inny (czytaj prawdziwa matka) nie powinien nawet inaczej pomyśleć. Jak tak ten film odbieram, reakcja jej męża jest prawie niezauważalna. Już bardziej lekarza.
Dla mnie film jest zrobiony jak bajka która przez przypadek skończyła się źle, bo powinna dobrze. Ja tak odbieram to, ale jak napisałam nie będę nigdy w tym temacie obiektywna.

Ja też potrafię zrozumieć jej wybór chociaż swoje zdanie na ten temat mam. Jednak mimo iż uważam że na ten temat nie powinny wypowiadać się osoby które nie były w takiej sytuacji to ja się nei wypowiadam bo to decyzja każdej osoby.

#504 edila

edila
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28 maja 2013 - 09:39

Wygrałam dziś bilety na ten film. Może któraś z Was już go widziała???

#505 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 28 maja 2013 - 18:27

Polecam "trzy metry nad niebem" przepiękny film ... w wersji włoskiej

Szczególnie przyjemnie mi się patrzyło na głównego aktora... przystojniak

Ale Casas grał przecież w hiszpańskiej wersji :-> A we włoskiej Riccardo Scamarcio ;) Też przystojniak :P

#506 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 28 maja 2013 - 20:08

POLECAM:

"Niemożliwe" - Historia rodziny – Marii, Henry'ego i ich trzech synów – która przeżyła tsunami w Tajlandii w 2004 roku.

filmweb.pl

Film ogladałam w swieta wielkanocne i moim zdaniem jest swietny. Piekna sceneria, wzruszajace momenty, wyciskacz łez :lol:

Załączone miniatury

• niemozliwe.jpg

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#507 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 30 maja 2013 - 12:29

Oglądałam wczoraj film Nietykalni (Sparaliżowany milioner zatrudnia do opieki młodego chłopaka z przedmieścia, który właśnie wyszedł z więzienia.)

Polecam, bardzo dobry film. Dawno tak się nie naśmiałam, mimo, że to poważny temat.

Załączone miniatury

• 7441162.3.jpg

#508 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 30 maja 2013 - 13:21

Nietykalni

Oglądałam kilka miesięcy temu- super kino <ookk></span> ciepły, wzruszający i ten specyficzny humor :mrgreen:
dla mnie 10/10

#509 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 30 maja 2013 - 14:20

Riia, ja oglądałam ten film w kinie od razu po premierze, powalił mnie swoją tematyką jak i reżyserią. Super kino, polecam :-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#510 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 30 maja 2013 - 19:06

Riia, ja również bardzo gorąco polecam, jest taki pełen ciepła :)
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#511 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 30 maja 2013 - 19:08

Riia, ja też polecam, bo naprawdę jak wyszłam z kina to nie żałowałam, że wybrałysmy ten film z kuzynką. Genialny :)

#512 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 07:58

Obejrzałam Bejbi Blues. Ja się zawiodłam i nie polecam tego filmu. Dziwnie nagrany, taki urywany co mnie strasznie drażniło. Jakoś tak wszystko jakby skrócone. Brakowało mi głębi w filmie. Tak jakby reżyserka chciała wszystko zawszeć z 5 minutach.

Załączone miniatury

• 7513626.3.jpg

#513 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 08:33

Riia, też miałam wątpliwą przyjemność obejrzeć ten film, tak naprawdę to cały film ciągnie się huk wie o czym, dopiero końcówka jako tako, ale też tyłka nie urywa. Nie rozumiem teraz zachwytów nad tym filmem i takiego szumu, jaki powstał, bo dno totalne.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#514 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 10:45

89kasienka89, Riia, zachęcona Waszymi opiniami obejrzałam przed chwilą.

Hmm... no cóż muszę się z Wami zgodzić film do najlepszych nie należy... Nie jest co prawda nudny, bo dużo się dzieje, ale tak naprawdę to nie wiadomo jaki jest tego sens.

Nie rozumiem teraz zachwytów nad tym filmem i takiego szumu, jaki powstał, bo dno totalne.

Zachwyty nad tym filmem? :shock: Gratuluję gustu filmowego.

A co do szumu to chyba powstał głównie z powodu chwytliwego tematu ciąż nieletnich i faktu, że to 'dzieło' reżyserki Galerianek ;)

#515 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 12:08

zachęcona Waszymi opiniami

Powinnaś się czuć zniechęcona <lol></span>

Nie jest co prawda nudny, bo dużo się dzieje,

Wg mnie nic się tam nie dzieje, panna trochę imprezuje, trochę przyćpa i wsio- w 5 minut dałoby się ogarnąć takie motywy :-P

Zachwyty nad tym filmem?

A no słyszalam pochwalne opinie, co kto lubi? :->
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#516 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 04 czerwca 2013 - 17:25

POLECAM:

'SINISTER" - zajmujący się literaturą faktu pisarz przeprowadza się wraz z rodziną do domu, w którym dokonano poczwórnego morderstwa. Ukrywając przed żoną prawdę o losie poprzednich lokatorów, stara się zapracować na Pulitzera i rozwikłać tajemnicę mordów zapisanych na ośmiomilimetrowych taśmach.

filmweb.pl

Film wg mnie wart obejrzenia. Dobra gra aktorska, nie przesadzony horror.

Załączone miniatury

• sinister.jpg

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#517 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 06 czerwca 2013 - 19:28

POLECAM

Trzy metry nad niebem

Film opowiada historię dwóch młodych ludzi z zupełnie innych światów. Babi (María Valverde) jest spokojną studentką, Hache (Mario Casas) jest gwałtowny i porywczy. Jednak między nimi narodzi się niekonwencjonalna miłość opatrzona walką większą niż się spodziewali.
Historia miłości współczesnych Romeo i Julii na podstawie powieści Federico Moccia.

źródło: filmweb

Załączone miniatury

• 7340758.3.jpg
  • 7346779.3.jpg

#518 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 07 czerwca 2013 - 07:30

POLECAM

Trzy metry nad niebem

Oglądałam i również mogę polecić- inny niż wszystkie, fajnie się ogląda ;-)

Film wg mnie wart obejrzenia. Dobra gra aktorska, nie przesadzony horror.

obejrzałam kiedyś bo miał świetne opinie, ja muszę powiedzieć że dla mnie był trochę nudny, akcja za bardzo rozwleczona, pamiętam że w końcu zaczęłam go przewijać żeby tylko dobić do końca

#519 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 08 czerwca 2013 - 23:48

Dzisiaj obejrzałam trzy filmy.

Pierwszy Atlas chmur
Film oparty na epopei Davida Mitchella. Opowiada o postaciach z różnych epok i zakątków świata, których decyzje i czyny mają duży wpływ na teraźniejszość, przyszłość i przeszłość naszej planety.

Nawet spoko, przesłanie dobre. Może trochę przekombinowany, ale niektóre historie zostaną w głowie. Głównie dotycząca przyszłości. Oczywiście mój ukochany Tom Hanks, ktory z każdej roli rewelacyjny i chociażby dla niego wart obejrzenia.

Drugi Piękne istoty
Film oparty na pierwszej części powieści Kami Garcii i Margaret Stohl. 16-letni Ethan Wate poznaje tajemniczą Lenę Duchannes. Chłopak szybko odkrywa, że dziewczyna nie jest typową nastolatką.

Fajna bajka o miłości. Ale jakoś mnie nie zauroczył. Nie powala za specjalnie, ale taki lekki, dość przyjemny, jeśli nie chcę się za bardzo myśleć to mozna obejrzeć.

Trzeci Triszna. Pragnienie milosci
Adaptacja powieści Thomasa Hardy'ego. Piękna Triszna z małej hinduskiej wsi daje się oczarować bogatemu Hindusowi. Różnice między nimi zaprowadzą ich do tragedii.

Smutny. Coś co raczej łatwo rozwiązać w naszym świecie i tych że tak to ujmę bardziej ucywilizowanych krajach tam jest czymś nie do przeskoczenia. I z kolei coś na co u nas zgadzają się bez problemu tam jest wymuszane.
Pisze tak dziwnie, ale być może któraś nie oglądała a zechce to nie chcę zdradzać za dużo. Ogólnie polecam.

Załączone miniatury

• 7492738.3.jpg
  • 7519270.3.jpg
  • 7523663.3.jpg

#520 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 10 czerwca 2013 - 12:40

Dzisiaj obejrzałam trzy filmy.

Pierwszy Atlas chmur
Film oparty na epopei Davida Mitchella. Opowiada o postaciach z różnych epok i zakątków świata, których decyzje i czyny mają duży wpływ na teraźniejszość, przyszłość i przeszłość naszej planety.

Nawet spoko, przesłanie dobre. Może trochę przekombinowany, ale niektóre historie zostaną w głowie. Głównie dotycząca przyszłości. Oczywiście mój ukochany Tom Hanks, ktory z każdej roli rewelacyjny i chociażby dla niego wart obejrzenia.

- Dla mnie chyba zabardzo przekombinowany usnęłam :(

Drugi Piękne istoty
Film oparty na pierwszej części powieści Kami Garcii i Margaret Stohl. 16-letni Ethan Wate poznaje tajemniczą Lenę Duchannes. Chłopak szybko odkrywa, że dziewczyna nie jest typową nastolatką.

Fajna bajka o miłości. Ale jakoś mnie nie zauroczył. Nie powala za specjalnie, ale taki lekki, dość przyjemny, jeśli nie chcę się za bardzo myśleć to mozna obejrzeć.

Właśnie wczoraj ustawiłam ssanie, szkoda mi bylo kasy na kino, ale może na chillout w domu to dobry pomysł...

Ja wreszcie obejrzałam tez "Skórę w której żyj" almodovara - poezja, tragizm, geniusz, miłosc i okruciestwo - calość dzieło sztuki filmowej!
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych