Podyskutujmy o filmach
Napisano 10 lutego 2013 - 12:06
Here Comes the Boom
Głównym bohaterem jest nauczyciel, którego szkołę czekają drastyczne cięcia budżetowe. Aby ocalić posadę swojego przyjaciela i uwielbiany przez uczniów program muzyczny, bohater decyduje się zostać wojownikiem mieszanych sztuk walk i wziąć udział w turnieju organizowanym przez UFC.
źródło: ekino.tv
Napisano 13 lutego 2013 - 08:12
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 13 lutego 2013 - 08:29
z tą jego szajbą na temat baseballu, nie ? (:De Niro też niesamowity
Strasznie mi się niuanse w tym filmie podobały, te lekcje tańca i tak dalej.
Ale Oscara bym mu nie dała
]No jogging w worku na śmieci
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 13 lutego 2013 - 08:47
dokładnie - dom wariatówz tą jego szajbą na temat baseballu, nie ? (:
mistrzostwo świataNo jogging w worku na śmieci
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 13 lutego 2013 - 08:59
jeśli nie widziałaś - powinien Ci się spodobać
Napisano 18 lutego 2013 - 13:42

"Głowa do góry"
Opowieść dorosłego mężczyzny o jego dzieciństwie. O tym w jaki sposób stał się dorosłym i co wpłynęło na to, że mimo swej dorosłości jest w dalszym ciągu "dużym chłopcem". Wraca do lat dziecięcych gdy jego przyjacielem był opóźniony w rozwoju chłopak- a właściwie mężczyzna w sile wieku o psychice dziecka- świetna kreacja Robina Williamsa. Przypomina sobie cały szereg zdarzeń, które pozostawił nie zakończone, ludzi do których obiecał powrócić....
źródło:filmweb.pl
Polecam do obejrzenia, można się na nim troszkę wzruszyć
Napisano 20 lutego 2013 - 17:59
Przepełniona erotyzmem opowieść o namiętności jaka łączy dwoje niepospolitych ludzi. Ona to kobieta wyzwolona, manifestująca bez wstydu swe pragnienia i preferencje, traktująca mężczyzn jak obiekty seksualne. On to mężczyzna równie wyzwolony, ale szukający partnerki na stałe, kobiety, która nie będzie jedynie nocną partnerką. Związek dwojga tak szczególnych ludzi to ciągła huśtawka między dziką namiętnością, uwielbieniem i nienawiścią.
źródło.Zalukaj.tv
Napisano 21 lutego 2013 - 07:14
oglądałam kiedyś, dawno, dawno temu- jak dla mnie nic ciekawego"sex to nie wszystko"
Napisano 21 lutego 2013 - 12:06
Młody mężczyzna (Patrick Fugit) popełnia samobójstwo. Powodów jego decyzji widz może się tylko domyślać. Jednak śmierć okazuje się nie być końcem. Zia trafia do posępnego miejsca, które jest odbiciem realnego świata. Odróżnia je jednak większe poczucie beznadziei i smutku. Ludzie, którzy odebrali sobie życie, właśnie tu próbują ułożyć swoją egzystencję na nowo. Bohater stara się dostosować, jednak nieoczekiwana wiadomość popycha go do działania. Podróż, w którą wyruszy w towarzystwie Eugene (Shea Whigham) oraz pięknej Mikal (Shannyn Sossamon), przyniesie wiele zmian.
Ładny, radosny i absurdalny film, na poprawę humoru

Dowcip
Profesor Vivian Bearing to uniwersytecka specjalistka od siedemnastowiecznej poezji, kobieta uparta, pewna siebie. Pewnego dnia dowiaduje się, że ma raka w zaawansowanym stadium, a jedyną nadzieją pozostaje eksperymentalna chemioterapia pewnego wybitnego medyka. Rozpoczyna się 8 miesięcy terapii, podczas których Vivian będzie musiała w rzeczywistości pogodzić się z faktem, że wkrótce umrze...
Na tym ryczałam jak bóbr. Ale film jest cudowny i daje dużo do myślenia. Plus minimalistyczna muzyka Parta. Prawie arcydzieło.
Napisano 21 lutego 2013 - 20:17
przypomina mi "Dziennik nimfomanki" z deczka i dlatego nic odkrywczego jak dla mnie.
Napisano 05 kwietnia 2013 - 15:18
A co sądzicie o Strasznych filmach? Mój men mnie namawia na maraton domowy, ale dla mnie to straszne głupota, on twierdzi, ze nie głupota tylko spojrzenie z przymrużeniem oka na "powazne filmy"
Napisano 16 kwietnia 2013 - 10:20
Napisano 17 kwietnia 2013 - 10:47
Napisano 18 kwietnia 2013 - 11:35
Napisano 22 kwietnia 2013 - 11:33
Nawet Grey się załapał.No tak, ale nie tylko horrory tam są parodiowane, ale i inne wielkie produkcje - choćby Czarny łabędź.
Napisano 18 maja 2013 - 11:51
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 18 maja 2013 - 14:21
a mi sie wydaje że to jest właśnie kwintesencją historii Agaty. Na raka/białaczke/inne podobne choróbstwa umiera mnóstwo ludzi. O większości z nich szybko sie zapomina. O ludziach takich jak Agata zawsze będzie ktoś pamiętał. Choćby jej dziecko.Oczywiście nie wypowiadam się co to decyzji Agaty, tylko do samego filmu.
A poza tym to nie film medyczny, tylko jakaś tam próba uchwycenia życia Agaty. Więc nie wiem czemu
jakby na to nie patrzeć, w polskich filmach ciężko o trudne tematy pokazane w dosłowny sposób. A ten film, to zwykła bajeczka o tym, że żyła kiedyś kobieta, która poświęciła sie dla dziecka.Moim zdaniem nie pokazali choroby takiej jaka jest naprawdę.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 18 maja 2013 - 15:22
O większości z nich szybko sie zapomina. O ludziach takich jak Agata zawsze będzie ktoś pamiętał. Choćby jej dziecko.
No pewnie, bo przeciez pozostale osoby nie mialy rodzin
Widzialam- nie polecam.
Poczynajac od doboru aktorow, poprzez sama mocno zmodyfikowana historie- jak napisala cenionka- bajka po prostu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych