Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podyskutujmy o filmach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
625 odpowiedzi w tym temacie

#481 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 12:06

Jesli ktoś lubi komedie to szczerze polecam:
Here Comes the Boom

Głównym bohaterem jest nauczyciel, którego szkołę czekają drastyczne cięcia budżetowe. Aby ocalić posadę swojego przyjaciela i uwielbiany przez uczniów program muzyczny, bohater decyduje się zostać wojownikiem mieszanych sztuk walk i wziąć udział w turnieju organizowanym przez UFC.

źródło: ekino.tv

#482 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 08:12

Lady, też obejrzałam baaardzo mi się spodobał - nie jest taki zwykły, prosty, a mimo to bardzo przyjemny. Ta dziewczyna (nazwiska zapomniałam) po prostu prześwietna <ookk></span> De Niro też niesamowity :mrgreen:

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#483 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 08:29

De Niro też niesamowity

z tą jego szajbą na temat baseballu, nie ? (:
Strasznie mi się niuanse w tym filmie podobały, te lekcje tańca i tak dalej. ;-)
Ale Oscara bym mu nie dała :lol:
]No jogging w worku na śmieci <lol></span>
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#484 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 08:47

z tą jego szajbą na temat baseballu, nie ? (:

dokładnie - dom wariatów :lol:

No jogging w worku na śmieci <lol></span>

mistrzostwo świata :lol:

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#485 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 08:59

elizabeth, w bardzo podobnym klimacie jest film Powrót do Garden State , tu o nim pisałam podyskutujmy-o-filmach-vt6814,400.htm
jeśli nie widziałaś - powinien Ci się spodobać ;-)

#486 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 18 lutego 2013 - 13:42

POLECAM

Dołączona grafika

"Głowa do góry"

Opowieść dorosłego mężczyzny o jego dzieciństwie. O tym w jaki sposób stał się dorosłym i co wpłynęło na to, że mimo swej dorosłości jest w dalszym ciągu "dużym chłopcem". Wraca do lat dziecięcych gdy jego przyjacielem był opóźniony w rozwoju chłopak- a właściwie mężczyzna w sile wieku o psychice dziecka- świetna kreacja Robina Williamsa. Przypomina sobie cały szereg zdarzeń, które pozostawił nie zakończone, ludzi do których obiecał powrócić....
źródło:filmweb.pl

Polecam do obejrzenia, można się na nim troszkę wzruszyć ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#487 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 20 lutego 2013 - 17:59

jeśli już to polecam "sex to nie wszystko" fajny film choć na początku miałam wrażenie że będzie nudny...

Przepełniona erotyzmem opowieść o namiętności jaka łączy dwoje niepospolitych ludzi. Ona to kobieta wyzwolona, manifestująca bez wstydu swe pragnienia i preferencje, traktująca mężczyzn jak obiekty seksualne. On to mężczyzna równie wyzwolony, ale szukający partnerki na stałe, kobiety, która nie będzie jedynie nocną partnerką. Związek dwojga tak szczególnych ludzi to ciągła huśtawka między dziką namiętnością, uwielbieniem i nienawiścią.

źródło.Zalukaj.tv

Załączone miniatury

• 382.jpg

#488 busia0608

busia0608
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • Gadu Gadu:6530726
  • LokalizacjaUK
  • Wzrost:169
  • Włosy:farbowane
  • Stan:odlatuję
  • Partner:D
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 20 lutego 2013 - 18:09

'sex to nie wszystko' oo tak,
polecaaaaam ! film rewelacyjny, oglądałam kilka dni temu
Dołączona grafika
jesteś już Mój, jestem już Twoja !

#489 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 07:14

"sex to nie wszystko"

oglądałam kiedyś, dawno, dawno temu- jak dla mnie nic ciekawego

#490 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 12:06

Tamten świat samobójców
Młody mężczyzna (Patrick Fugit) popełnia samobójstwo. Powodów jego decyzji widz może się tylko domyślać. Jednak śmierć okazuje się nie być końcem. Zia trafia do posępnego miejsca, które jest odbiciem realnego świata. Odróżnia je jednak większe poczucie beznadziei i smutku. Ludzie, którzy odebrali sobie życie, właśnie tu próbują ułożyć swoją egzystencję na nowo. Bohater stara się dostosować, jednak nieoczekiwana wiadomość popycha go do działania. Podróż, w którą wyruszy w towarzystwie Eugene (Shea Whigham) oraz pięknej Mikal (Shannyn Sossamon), przyniesie wiele zmian.

Ładny, radosny i absurdalny film, na poprawę humoru ;)

Dołączona grafika

Dowcip
Profesor Vivian Bearing to uniwersytecka specjalistka od siedemnastowiecznej poezji, kobieta uparta, pewna siebie. Pewnego dnia dowiaduje się, że ma raka w zaawansowanym stadium, a jedyną nadzieją pozostaje eksperymentalna chemioterapia pewnego wybitnego medyka. Rozpoczyna się 8 miesięcy terapii, podczas których Vivian będzie musiała w rzeczywistości pogodzić się z faktem, że wkrótce umrze...

Na tym ryczałam jak bóbr. Ale film jest cudowny i daje dużo do myślenia. Plus minimalistyczna muzyka Parta. Prawie arcydzieło.

Dołączona grafika

#491 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 20:17

busia0608, nie jest rewelacyjny jak dla mnie ;)
przypomina mi "Dziennik nimfomanki" z deczka i dlatego nic odkrywczego jak dla mnie.

#492 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 05 kwietnia 2013 - 15:18

Chyba muszę obejrzeć "Dowcip".

A co sądzicie o Strasznych filmach? Mój men mnie namawia na maraton domowy, ale dla mnie to straszne głupota, on twierdzi, ze nie głupota tylko spojrzenie z przymrużeniem oka na "powazne filmy" <bezradny></span>
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#493 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 16 kwietnia 2013 - 10:20

W strasznych filmach chyba nie chodzi o poważne filmy tylko o horrory a z całym szacunkiem dla filmowców ale od zawsze horrory miały mało wspólnego z dobrym kinem. :) Za to są dobry materiałem na parodie.

#494 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 17 kwietnia 2013 - 10:47

No tak, ale nie tylko horrory tam są parodiowane, ale i inne wielkie produkcje - choćby Czarny łabędź.
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#495 Gia44

Gia44
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 18 kwietnia 2013 - 11:35

i Incepcja też do niepoważnych nie należy moim zdaniem a będzie parodiowana w Strasznym Filmie 5 :) Z ciekawością zobaczę co tam wymyślili do obśmiania :)

#496 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 22 kwietnia 2013 - 11:33

No tak, ale nie tylko horrory tam są parodiowane, ale i inne wielkie produkcje - choćby Czarny łabędź.

Nawet Grey się załapał. :) Ostatnio jak była u nas znajoma, to mówiła, że to nie jest wcale głupia książka, już nie wiem co o tym myśleć. Czemu ona taka sławna się zrobiła na świecie ale parodiowali ją w strasznym 5. Ogólnie film udany, od czasów jedynki może nawet najlepsza część.

#497 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 26 kwietnia 2013 - 22:54

Polecam "trzy metry nad niebem" przepiękny film ... w wersji włoskiej :)

Szczególnie przyjemnie mi się patrzyło na głównego aktora... przystojniak :)

Załączone miniatury

• MarioCasas5.jpg

#498 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 18 maja 2013 - 11:51

Szczerze nie polecam tego filmu. Zawiodłam się na nim bardzo. Moim zdaniem nie pokazali choroby takiej jaka jest naprawdę. Mam po nim wrażenie, że to nie jest poważna choroba, jakoś prześlizgnęli się po temacie. fakt, że pewnie bardziej miało być o ciąży. Oczywiście nie wypowiadam się co to decyzji Agaty, tylko do samego filmu. Jakoś mnie nie ruszył.

Załączone miniatury

• 7452055.3.jpg

Każdy z nas urodził się ateistą

#499 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 18 maja 2013 - 14:21

Oczywiście nie wypowiadam się co to decyzji Agaty, tylko do samego filmu.

a mi sie wydaje że to jest właśnie kwintesencją historii Agaty. Na raka/białaczke/inne podobne choróbstwa umiera mnóstwo ludzi. O większości z nich szybko sie zapomina. O ludziach takich jak Agata zawsze będzie ktoś pamiętał. Choćby jej dziecko.

A poza tym to nie film medyczny, tylko jakaś tam próba uchwycenia życia Agaty. Więc nie wiem czemu

Moim zdaniem nie pokazali choroby takiej jaka jest naprawdę.

jakby na to nie patrzeć, w polskich filmach ciężko o trudne tematy pokazane w dosłowny sposób. A ten film, to zwykła bajeczka o tym, że żyła kiedyś kobieta, która poświęciła sie dla dziecka.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#500 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 18 maja 2013 - 15:22

O większości z nich szybko sie zapomina. O ludziach takich jak Agata zawsze będzie ktoś pamiętał. Choćby jej dziecko.

No pewnie, bo przeciez pozostale osoby nie mialy rodzin :roll:

Widzialam- nie polecam.

Poczynajac od doboru aktorow, poprzez sama mocno zmodyfikowana historie- jak napisala cenionka- bajka po prostu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych