Podyskutujmy o filmach
Napisano 02 listopada 2012 - 13:59
LadyNefretete - to fajny film, już ma parę lat, ale warto obejrzeć.
Napisano 02 listopada 2012 - 14:08
"Roman Barbarzyńca"
Plemię Barbarzyńców-Kulturystów zostaje wzięte do niewoli przez okrutnego księcia Zamordora. Uwolnić ich może tylko wątły i chudy Roman.
zrodlo:filmweb
Swietny dubbing min. Czesia Mozila
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 02 listopada 2012 - 14:10
zdecydowanie. W razie jakby ktoś się wciągnął, są też dwa mini serialiki This is England'86 i This is England'88. Oba obejrzałam, i są o dalszych losach bohaterów, ale o wiele bardziej smutne, mniej kulturowe a bardziej personalne.fajny film, już ma parę lat, ale warto obejrzeć.
Polecam
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 03 listopada 2012 - 17:47
Co prawda od niedzieli emocje związane z filmem znacznie opadły, ale wypadałoby się podzielić odczuciami.
Jak pisze Zuzia - zdecydowanie warto!
Dlaczego?
-dla muzyki
-dla powalającej czołówki
-dla wyważonego poczucia humoru
-dla Silvy - świetna kreacja Bardema, rzeczywiście w stylu jokera, ale nie czysto zerżnięta
-dla zamknięcia trylogii i otwarcie historii Bonda- to tu poznajemy pannę Moneypenny!
-dla widowiskowych akcji oczywiście
-panie dla Daniela Craiga topless i w garniturze-panowie dla Berenice i krótkiej chwili Tonii
-dla Bonda uczłowieczonego - z problemami, zarostem i gorszą formą.
Ja poszłam dla Craiga a dostałam dużo więcej. Przede wszystkim pierwszy film z agentem z krwi i kości a nie ugładzonym kenem biegającym po luksusowych hotelach. Dla mnie 10/10
Napisano 13 listopada 2012 - 18:46
W dzisiejszych czasach niemożliwością jest sprawić, żeby facet zachowywał się w związku dokładnie tak jak chciałaby tego kobieta. Tak przynajmniej myślą cztery główne bohaterki, zanim nie odkryją cudownego poradnika Stevea Harveya. Zaczynają podążać za wskazówkami mistrza i wszystko układa się idealnie, aż do momentu, kiedy poradnik wpada w ręce ich mężczyzn.
Fajne kino na babski wieczór z lampką wina w ręku... Komedia ale ile w niej prawdy..?
Mi się bardzo podobał
Napisano 15 listopada 2012 - 11:22
Na te smętne wieczory film warty polecenia
Masz tam coś jeszcze?
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 23 listopada 2012 - 20:11
A mi nie bardzoMi sie podobala
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 23 listopada 2012 - 20:22
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 05 grudnia 2012 - 12:39
[ Komentarz dodany przez: elizabeth: 2012-12-05, 12:47 ]
uzasadniaj swoje odpowiedzi
Napisano 16 grudnia 2012 - 10:09
Powrót do Garden State
Żyjący w Los Angeles, początkujący aktor Andrew "Large" Largeman (Braff) zmuszony jest do odbycia swoistej podróży sentymentalnej do rodzinnego New Jersey. Nieuchronnie zbliża się do unikanej przez lata konfrontacji z ojcem (Ian Holm - Aviator). Na każdym kroku spotyka starych znajomych tworzących specyficzną mozaikę osobowości. Zbieg okoliczności łączy go także z losem Sam (Portman), dziwnej dziewczyny, za sprawą której Large znajduje w sobie dość odwagi, by otworzyć swe serce i umysł na doświadczenia niesione przez życie.
Fajny, ładny ciepły film. Akurat na poprawienie sobie humoru
źródło: filmweb
Napisano 28 grudnia 2012 - 08:12
Napisano 28 grudnia 2012 - 09:16
Perks of Being a Wallflower
15-letni Charlie (Logan Lerman), naiwny outsider, przeżywa pierwszą miłość (Emma Watson), samobójstwo swego najlepszego przyjaciela oraz własną chorobę psychiczną. Usilnie stara się znaleźć grupę społeczną, do której by pasował. Pod swoje "skrzydła" biorą go dwaj starsi koledzy, którzy wprowadzą go w arkana "normalnego" świata..
Jaśniejsza od gwiazd
Fanny Brawne ma 18 lat, jest olśniewająco piękną i ciekawą świata dziewczyną. Powściągliwa matka dołożyła wszelkich starań by córka wyrosła na rozważną i dobrze wychowaną pannę. Każdy dzień Fanny wypełniony jest niekonwencjonalnymi zajęciami, jak szydełkowanie, bale i długie spacery zawsze w towarzystwie przyzwoitki. Niewinne spotkanie z czarującym młodzieńcem nieoczekiwanie przerodzi się w pierwszą prawdziwą miłość. To nieznane uczucie do niepoprawnego romantyka sprawi, że dziewczyna zrzuci gorset konwenansów i złamie panujące zasady.
Boso, ale na rowerze
Trzynastoletni Gunther Strobbe mieszka w domu swojej babci z ojcem, listonoszem i trzema stryjami. Codziennie w otoczeniu chłopca odbywają się szalone popijawy, bezwstydne ekscesy z kobietami i niekończące się próżniacze życie... Wydaje się prawdopodobne, że Gunthera czeka taki sam, "męski" los. Chyba, że uda mu się stamtąd uciec. Czarna komedia pokazująca małomiasteczkowe życie pełne plotek, z nadal obowiązującym podziałem klasowym. Atutem filmu jest chwytające za serce aktorstwo młodego Kennetha Vanbaedena, Koena De Graeve'a obsadzonego w roli ojca, i aktorki teatralnej Gildy De Bal grającej babcię, która ma "serce większe niż emeryturę".
Napisano 28 grudnia 2012 - 12:10
Harry Deane (Colin Firth) planuje okraść jednego z najbogatszych ludzi świata, ekscentrycznego miliardera Lionela Shabandara (Alan Rickman). Brakuje mu tylko jednego elementu - pięknej kobiety, która zagrałaby rolę przynęty. Nicole (Cameron Diaz) wydaje się być idealną kandydatką, lecz Harry wkrótce sam ulega jej wdziękom, co w efekcie pokrzyżuje mu plany.
Napisano 31 grudnia 2012 - 09:36
A ja Wam polecam fajną komedię na odstresowanie
ObrazekHarry Deane (Colin Firth) planuje okraść jednego z najbogatszych ludzi świata, ekscentrycznego miliardera Lionela Shabandara (Alan Rickman). Brakuje mu tylko jednego elementu - pięknej kobiety, która zagrałaby rolę przynęty. Nicole (Cameron Diaz) wydaje się być idealną kandydatką, lecz Harry wkrótce sam ulega jej wdziękom, co w efekcie pokrzyżuje mu plany.
Napisano 02 stycznia 2013 - 15:06
Napisano 02 stycznia 2013 - 17:26
filmweb.plFilm opowiada o losach dziewcząt, które w latach sześćdziesiątych trafiły do zakładów prowadzonych przez Siostry św. Marii Magdaleny. Były wśród dziewcząt niezamężne matki, ofiary gwałtów, sieroty zbyt ładne i zbyt kochające życie. Zamykano je w zakonach, gdzie, zamiast na modlitwie, spędzały czas na praniu, wyżymaniu i prasowaniu. Zyski z ich pracy zasilały kasę zakonu, zaś one mogły być pewne tylko jednego - że za każde najmniejsze przewinienie czekają je dotkliwe kary fizyczne i psychiczne
Napisano 02 stycznia 2013 - 18:23
Znakomita gra Toma Hanksa, napatrzeć się nie mogłam. Film, który przynajmniej mi dał trochę do myślenia, chyba nie tylko mi patrząc na ludzi siedzących razem ze mną w kinie - koniec filmu a tu błoga cisza i nikt nie wstaje (co mnie zdziwiło, bo zawsze wszyscy się ubierają już pod koniec filmu
Film oparty na epopei Davida Mitchella. Opowiada o postaciach z różnych epok i zakątków świata, których decyzje i czyny mają duży wpływ na teraźniejszość, przyszłość i przeszłość naszej planety.
źródło: http://www.filmweb.pl
Napisano 07 stycznia 2013 - 22:00
"Kronika Opętania" - Em kupuje na wyprzedaży antyczną skrzynkę, która ma na nią niepokojący wpływ. Wkrótce okazuje się, że dziewczynka jest opętana przez dybuka, złośliwego ducha zmarłej osoby.
źródło:filmweb.pl
Film zawiera polski akcent....co wywarło na mnie wrazenie... Nie bede pisac konkretnie o co chodzi bo wg mnie trzeba film zobaczyc.
Co kto lubi, ale mi sie bardzo ten film podobał.
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 08 stycznia 2013 - 15:15
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych