Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podyskutujmy o filmach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
625 odpowiedzi w tym temacie

#341 żaba

żaba
  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 28 kwietnia 2012 - 19:21

Z teatrem kojarzy mi się trochę "Sunset Limited": Tommy Lee Jones i Samuel L. Jackson, bo gra tam tylko dwóch aktorów i sens tego filmu tkwi w świetnych dialogach. Moim zdaniem, to jeden z najwartościowszych filmów ostatnich lat.

#342 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 28 maja 2012 - 06:53

W ogóle ciężko ostatnio o wartościowy film. a najbardziej o wartościową komedię. Bo przeboje typu Dyktator to jakoś nie dla mnie :/

#343 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 28 maja 2012 - 12:12

To zależy. Niektóre filmy ogląda się jak komedie:P

Z komedii z założenia będzie wchodzić "jak urodzić i nie zwariować" będzie albo już wchodzi bo trailer widziałem w kinie w zeszłym tygodniu. Było sporo śmiesznych tekstów jak na trailer.
Zwłaszcza ten moment jak tatusiowie opowiadają o wypadkach.:)

#344 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 28 maja 2012 - 17:14

Marti85, zapowiada się ciekawie. Wiele ostatnio mówi się o tym, że kobiety są już wkurzone oglądaniem pięknego wizerunku macierzyństwa, podczas gdy rzeczywistość jest zupełnie inna <bezradny></span>

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#345 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 28 maja 2012 - 17:27

będzie albo już wchodzi bo trailer widziałem w kinie

22 czerwca wchodzi, właśnie sprawdziłam :-P

Zapowiada się fajnie, chyba się wybiorę :->

"ciążowy jednorożec", padłam :lol: :lol: :lol:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#346 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 01 czerwca 2012 - 12:02

Ja też!!
haha - mnie to rozłożyło na łopatki :) A nie zwróciłam uwagi w kinie na plakat tego filmu, dopiero skojarzyłam, że wisiało coś takiego :roll:

Wreszcie jakaś komedia o zyciu, albo o zyciu, które przypomina często komedię!
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#347 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 czerwca 2012 - 14:38

a ogladałyscie KARMEL jak wam sie podobał ??? ostatnio w tv był. ciekawy , troche smutny film , ale wart obejrzenia ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#348 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 04 czerwca 2012 - 08:35

Nie oglądałam.
Słyszałam, że można sobie popłakać na tym filmie, ale na razie nie mam weny i sposobności zapoznania się z filmem. a Ty ogladałaś?
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#349 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 czerwca 2012 - 20:23

a Ty ogladałaś?

film to mieszanka zabawnych i smutnych wątków ;-) zabawny jest watek jak jedna idzie regenerować dziewictwo :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#350 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 05 czerwca 2012 - 08:27

ogladałyscie KARMEL jak wam sie podobał

bardzo mi się podobał. Taki ciepły fajny, pozytywny film ;-) I roczulały mnie te sceny w gabinecie kosmetycznym.
Ta sama reżyserka zrobiła nowy film - Dokąd teraz?, ale na razie, mimo że go mam, nie mogę uświadczyć napisów w żadnym znanym mi języku, bo jest po francusku, z którego nic nie rozumiem :lol:

Z fajnych rzeczy, które ja ostatnio widziałam i są godne polecenia ( jako, że na niedziele z lekkim kacem z mężem to tylko łóżko i filmy :lol: )

Nietykalni
Ta historia zdarzyła się naprawdę. Sparaliżowany na skutek wypadku milioner zatrudnia do pomocy i opieki młodego chłopaka z przedmieścia, który właśnie wyszedł z więzienia. Zderzenie dwóch skrajnie różnych światów daje początek szeregowi niewiarygodnych przygód i przyjaźni, która czyni ich... nietykalnymi.

Dołączona grafika

Bez przebaczenia
William Munny (Clint Eastwood) był niegdyś rewolwerowcem i łowcą nagród, jednak dziś jego umiejętności odeszły razem z wiekiem, a burzliwe przygody zastąpiła spokojna farma. Coraz częściej pojawiają się również koszmary o ludziach, których zabił. Mimo to decyduje się spróbować zdobyć nagrodę, jaką wyznaczyły prostytutki w miasteczku Big Whiskey za zemstę na człowieku, który okaleczył jedną z ich koleżanek. Zadanie wydaje się być proste, jednak przychodzi mu się zmierzyć z twardym szeryfem (Gene Hackman).

Dołączona grafika

Niesamowity jeździec
Górnicy eksploatujący złotonośne tereny w Carbon Canyon są prześladowani przez ludzi miejscowego potentata Coya LaHooda, który wydobywa złoto na skalę przemysłową. Hull Barret, przywódca poszukiwaczy złota, zostaje osaczony w mieście przez ludzi LaHooda. Z opresji ratuje go tajemniczy przybysz-wędrowny pastor. Hull zaprasza go do domu, obecność pastora sprawia, iż górnicy podejmują dalsze poszukiwanie złota.

Dołączona grafika

Podwodne życie ze Stevem Zissou
Steve Zissou jest światowej sławy oceanografem, słynnym ze swych filmów dokumentalnych opisujących podwodną faunę i florę. Jego najbliższy przyjaciel i współpracownik został pożarty przez rekina podczas ostatniej wyprawy. Plotki głoszą, że stało się tak nie bez winy samego Zissou. W dodatku pojawia się Ned Plimpton, który upiera się, że jest jego synem. Zissou zaczyna organizować swą najbardziej kosztowną ekspedycję, której celem jest odnalezienie i zemsta na legendarnym rekinie.

Dołączona grafika

źródło: filmweb
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#351 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 czerwca 2012 - 09:19

magdaaaaa, ja tez ogladałam i bardzo mi sie podobał. Film dla kobiet o kobietach.
Jak pisze Lady- bardzo ciepły w odbiorze film.

Nietykalni

a on nie leciał ostatnio jakos w tv? wydaje sie ciekawy, musze obejrzec.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#352 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 05 czerwca 2012 - 09:24

on nie leciał ostatnio jakos w tv? wydaje sie ciekawy, musze obejrzec.

tego nie wiem, mam wrażenie że jest dość nowy, ale możliwe ;-) Warto obejrzeć, film jest ładny, ciepły i zabawny ;-) I bardzo ładna muzyka.

#353 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 05 czerwca 2012 - 09:36

a on nie leciał ostatnio jakos w tv?

chyba nie (a przynajmniej nie u nas), dopiero niedawno trafił do kin.

Byłam i polecam. Humor na dobrym poziomie. Krótko mówiąc, przecudowny film ;-)

#354 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 05 czerwca 2012 - 12:23

O, to ja się piszę na ten Karmel ;)

A nietykalnych jeszcze w kinach grali 2 tgydonie temu, wiec moze jeszce da radę to zobaczyć:)
Ja byłam - super!!!!

#355 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 12 czerwca 2012 - 10:47

Jako, że dalej jestem zakochana w westernach, i to coraz bardziej, trzy ostatnie, które bardzo mi się podobały:

Dobry, zły i brzydki
Obraz ten jest ostatnią częścią "dolarowej" trylogii Sergia Leone. Bohaterami filmu są trzej mężczyźni: Zły - bezwzględny łowca nagród, Brzydki - wielokrotny przestępca, Dobry - łowca głów z zasadami. Wszyscy trzej usiłują dotrzeć do ukrytego przez wojsko skarbu. Brzydki jest w posiadaniu informacji o nazwie cmentarza, na którym został on zakopany, Dobry zna nazwisko na poszukiwanym grobie. Czyni to z nich mimowolny zespół. Po piętach depczę im Zły

Dołączona grafika

Appaloosa
Dla szeryfa Virgila Cole'a i jego zastępcy Everetta Hitcha metoda pracy jest jedna: strzelaj szybko, strzelaj celnie, od razu przeładuj. Bez uczuć, bo one mogą zabić. Rywale z "Historii przemocy": Ed Harris oraz Viggo Mortensen stają ramię w ramię jako przyjaciele, Cole i Hitch, mający zaprowadzić porządek w twardym niczym kula westernie dla twardych facetów, opartym na powieści Roberta B. Parkera.

Dołączona grafika

Mściciel
Do miasteczka Lago przyjeżdża pokryty kurzem, nieznajomy jeździec. Zostaje on zatrudniony przez właścicieli kopalni jako strażnik do ochrony miasta. Z więzienia zostają zwolnieni Stacey Bridge oraz Cole i Dan Carlinowie. Skazano ich za domniemaną kradzież, a teraz chcą się zemścić. Jeździec zaczyna swoją pracę zmieniając najpierw nazwę miasteczka na Piekło.

Dołączona grafika

i jeden, który nie jest westernem, ale też mi siępodobał, choc jest masakrycznie brutalny to Funny Games
Anna i Georg jadą z synkiem na weekend do domu nad jeziorem. Po drodze zatrzymują się przed domem sąsiada, który przedstawia im dwóch młodzieńców: Petera i Paula. Potem - już w domu - Anna rozpakowuje zapasy, a ojciec przygotowuje z synem żaglówkę na przystani. Do drzwi puka Paul i prosi o pożyczenie kilku jajek. W ciągu kilku minut okazuje się, że stanowi to tylko wstęp do gry. Chłopcy zaczynają zachowywać się prowokacyjnie, wysuwają wciąż nowe żądania, wyzwolona zostaje pozbawiona racjonalnych przyczyn, agresja.

Dołączona grafika

źródło: filmweb

#356 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 12 czerwca 2012 - 10:58

no nie... ja to pod koniec podstawówki wyrosłam i już nie trawię...

Kurczę już za 10 dni będzie można iść do kina, mam nadzieję, ze nasi wtedy nie grają, bo m. moze mnie nie puścić... :lol:

#357 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 12 czerwca 2012 - 15:59

Karmel sobie wypożyczę, bo już chyba nie grają. to "Jak urodzić i nie zwariować zapowiada się super" Czy ta blondynka to nie grała w Igrzyskach smierci???

#358 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 13 czerwca 2012 - 08:30

Elizabeth Banks? - tak, tą straszną Effie ;) Niezła zmiana :lol:

#359 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 19 czerwca 2012 - 20:18

Byłam na "Jak urodzic i nie zwariować" - usmiałam sie do łez :))) Mało jest takich ciepłych i rodzinnych filmów :))) Na pewno jeszcze do niego wróce jak wyjdzie na DVD :)

W weekend wybieram się jeszcze na nowy film z Patinsonem :)
:)

#360 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 20 czerwca 2012 - 08:50

Ten Cosmopolis czy Uwodziciel??
Cosmopolis wygląda faktycznie intrygująco 8-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych