Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podyskutujmy o filmach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
625 odpowiedzi w tym temacie

#301 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 19:09

Krzyk, Obcy, Oszukać przeznaczenie czy Koszmar z ulicy wiązów

obcy to pikuś. Z perspektywy czasu bo kiedys to brrrr. :-P Oszukac przeznaczenie, czy Koszmar ...nie ogladałam

Wystarczyło obejrzec Case lub Inni - i juz mialam ciarki, wiec łatwo sobie wyobrazic moja wrazliwosc na ten gatunek filmu. :lol: A juz samej ogladac ? w nocy? w życiu. Chyba że miałabym obstawe, tak z pół rodziny , znajomi, i wyłaczylabym dzwiek , to może. <lol></span>

. Myślałam, że na zawał padnę.

heh wyobraznia działa. :lol:
Pamietam jak ogladałam też film znaki z Mel gibsonem co to horror nie jest, a i tak sie bałam. Oj..strachliwam bardzo. :-P
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#302 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 01:17

A Touch of Spice - piękny film, trochę jak "Czekolada", ale po grecku. Opowieść o chłopcu, który dorasta w Istambule, a jego dziadek, kulinarny filozof i mentor, prowadzi sklep z przyprawami, i uczy chłopca, że i w jedzeniu i w życiu potrzebna jest odrobina soli, aby nadać im smak. Chłopiec (Fanis) wtrasta na wspaniałego kucharza, a swoich umiejętności używa, aby nadać smaku życiu ludzi, którzy znajdują się wokół niego...

Polecam ;-)

Dołączona grafika
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#303 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 08:22

trochę jak "Czekolada", ale po grecku

Ten fakt brzmi zachęcająco <ookk></span> Czekolada bardzo mi się podobała. Polecam dla fanek Johnny'ego Deep'a ;-)

Widzę Lady, że ostro wzięłaś się za naukę greckiego :mrgreen:

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#304 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 10:35

Ten fakt brzmi zachęcająco Czekolada bardzo mi się podobała

no to kolejny film do kolekcji :) Czekolada to jeden z ulubionych filmów wiec ten też sie spodoba.A gdzie mozna go obejrzec?

#305 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 11:02

gdzie mozna go obejrzec?

w kinie torrent :lol:

Chyba nie jes znany w Polsce ten film, bo nie znalazłam żadego opisu na filmwebie ;-)

#306 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 09 listopada 2011 - 12:46

Greckie kino mnie zadziwia. Ostatnio koleżanka polecała mi grecki film z zupełnie innej bajki- "Kieł".
A co do Czekolady, to ja uwielbiam no i ten Johnny :roll: ; z filmów w podobnym, ciepłym klimacie, oglądałam ostatnio "Służące", pisałam o nich dużo w innym wątku i nie chcę się powtarzać. Inne to np. "Prosta historia" o dziwo Lyncha, o staruszku, który postanowił odwiedzić brata i jedzie 500 km kosiarką ;)

#307 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 09 listopada 2011 - 13:30

Ostatnio koleżanka polecała mi grecki film z zupełnie innej bajki- "Kieł".

zaczęłam go oglądać wczoraj, ale nie mogę się wypowiadać po 20 minutach ;-)

Generalnie greckie kino ma to do siebie, że jest bardzo mocno związane z historią polityczną grecji, i nie sposób go prawidłowo odczytywać bez jakiejkolwiek wiedzy na ten temat ;-) Ale jest wspaniałe, choć mało znane w naszym kraju :->

#308 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 17:22

Ostatnio ogladałam film Sila Strachu

Historia ojca (Robert DeNiro) który stracił żonę. Jego córka, Emily (Dakota Fanning), nie mogąc sobie poradzić ze stratą matki wymyśla nieistniejącego przyjaciela o imieniu Charlie. Wkrótce ojciec wraz z panią doktor (Famke Janssen) zaczynają niepokoić się dziwnym zachowaniem córki.

W moim odczuciu film trzyma w napieciu od poczatku. Warto obejrzeć. Swietna gra aktorska ( jak zawsze ) Dakoty. No i DeNiro ktorego uwielbiam.

#309 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 18:49

Sajuri, podaj źródło opisu filmu.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#310 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 19:53

przepraszam, zapomniałam :oops:
zrodlo : ekino.pl ;-)

#311 dinka50

dinka50
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 20:34

Hej !Ciekawe kiedy Listy wejdą na ekrany tv ???Uważam że taki film oglądany w święta, pod kocem, z kubkiem gorącego kakao w ręku, będzie idealnym dopełnieniem błogiego nastroju !Pozdrawiam! :-) :-) :-)

#312 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 12:15

dinka50, ja o takiej porze jak teraz lubie obejrzec To własnie miłosc ;-) chyba jedna z niewielu komedi romantycznych ktora uwielbiam , jesli ktos nie ogladał - polecam. Zabawny, wzruszajacy. Z dobra obsada.

#313 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 14:11

Wczoraj oglądaliśmy film Siła Strachu.
Muszę przyznać, że na początku wydawał mi się niezbyt ciekawy i oglądałam tylko dlatego, że nic innego nie mieliśmy.
Jednak potem wciągał coraz bardziej. Miałam różne przypuszczenia dotyczące zakończenia ale jednak film ten nie był przewidywalny, bo bardzo się zdziwiłam pod koniec jak już zagadka zaczęła się wyjaśniać.
Z tego co doczytałam później - film ten ma dwa zakończenia.
Sajurka, na które Ty trafiłaś?

#314 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 14:30

Muszę przyznać, że na początku wydawał mi się niezbyt ciekawy i oglądałam tylko dlatego, że nic innego nie mieliśmy.

mnie na poczatku tez nie zachwycał, pozniej wydawał sie zbyt straszny :lol: a pozniej jak juz wiedziałam kto za tym stoi ...wyluzowałam :-P

film ten ma dwa zakończenia.

tak nie wiedziałam ?

Sajurka, na które Ty trafiłaś?

chodzi Ci o to jak sie skonczyło ?

#315 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 14:40

tak, o ostatnią scenę.
Podobno są dwie różne, ale w każdej i tak o to samo chodzi, tylko ta druga nie pozostawia wątpliwości:
1) w domu pani psycholog, na którą ja trafiłam
i
2) w szpitalu psychiatrycznym

#316 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 06 grudnia 2011 - 12:56

Ostatnio widziałam Och, zycie - film naprawde dobry. I warto go obejrzec. ;) Zabawny i jak to ja - wzruszyłam sie w paru momentach.
Dwoje singli (w tych rolach Katherine Heigl i Josh Duhamel), dowiaduje się że ich wspólni przyjaciele zginęli w wypadku samochodowym. Na dodatek w testamencie wyznaczyli ich jako opiekunów swojej córki.

oraz

Kocha, Lubi, szanuje - tez mozna obejrzec. Troche może sie rowlekły ale i tak mi sie spodobał.;)
W wieku czterdziestu kilku lat przesadnie poprawny Cal Weaver (Steve Carell) wiedzie idealne życie — ma dobrą pracę, ładny dom, udane dzieci i szkolną miłość za żonę. Ale kiedy dowiaduje się, że jego druga połowa, Emily (Julianne Moore), zdradziła go i chce się rozwieść, jego „wymarzone” życie rozpada się na kawałki. Co gorsza, w dzisiejszym świecie, w którym królują single, Cal, który na randce nie był od lat, staje się uosobieniem niezgrabności. Nieszczęsnego Cala, spędzającego wolne wieczory...
zrodlo;ekino.pl

#317 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 23 grudnia 2011 - 09:16

Porwanie

Najnowszy film reżysera “Za szybkich, za wściekłych”. Taylor Lautner („Saga ZMIERZCH”), w zawrotnym kinie akcji w stylu „Tożsamości Bourne’a”! Nathan Harper (Taylor Lautner) dokonuje zaskakującego odkrycia – znajduje swoje zdjęcie na stronie poświęconej zaginionym osobom. Jego zwyczajne życie w jednej chwili traci sens. Próbując ustalić kim naprawdę jest, chłopak przekonuje się, że nic nie jest takie, jak mu się wydawało

filmweb

Jak dla mnie średni, ale można obejrzeć. Trochę akcji jest, ale fabuła nie powala, brakowało czegoś niespodziewanego. Do kina nie warto iść, w zaciszu domowym można obejrzeć jak się nudzimy :-P

polecam/nie polecam

Załączone miniatury

• 7388408.3.jpg

#318 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 19:04

"Restless"

Film opowiada o nieuleczalnie chorej dziewczynie, która zakochuje się w chłopcu lubiącym chodzić na pogrzeby. Niezwykłym wydarzeniem w ich życiu będzie spotkanie z duchem japońskiego kamikadze z czasów II wojny światowej.

Film ma cos w sobie "specyficznego". Ogolnie mi sie podobal i obejrzalam go od poczatku do konca. Zalezy kto co lubi. W ocenie koncowej - POLECAM

filmweb.

Załączone miniatury

• 7409963.3.jpg

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#319 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 01 stycznia 2012 - 21:01

Skóra, w której żyję
Najnowszy film Pedro Almodóvara, niekwestionowanego mistrza współczesnego kina. Po raz pierwszy w swojej karierze twórca "Wszystko o mojej matce" sięgnął po materiał literacki i przygotował scenariusz na podstawie powieści "Tarantula" Thierry'ego Jonqueta. Książka opowiada o chirurgu plastycznym, który trzyma w zamknięciu w swoim mieszkaniu piękną Ewę. Kim jest tajemnicza kobieta? Jakie stosunki łączą ją z lekarzem? Prawda okaże się bardziej szokująca niż najśmielsze przypuszczenia. O "Tarantuli" krytycy pisali, że to Markiz de Sade i Jean-Paul Sartre w jednym, więc thriller "Skóra, w której żyję" na jej podstawie, ma szansę stać się jednym z najbardziej szokujących filmów w dorobku Almodóvara.

Nie wiem, czy ktoś widział ten film, ale mnie się najzwyczajniej w świecie nie podobał <bezradny></span> Za dużo przemocy w nim, takiej dość nieuzasadnionej, jakieś dramaty, komplikacje, chyba spada moja tolerancja na almodovara. Szkoda czasu moim zdaniem <bezradny></span>

Dołączona grafika
źródło: filmweb

#320 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 04 stycznia 2012 - 20:24

"A Lonely Place to Die"

Grupa alpinistów, prowadzona przez Alison praktykuje wspinaczkę na najbardziej niebezpiecznym górzystym terenie Szkocji. Nagle jeden z nich słyszy dziwne dźwięki. Podążając za nimi, znajdują 8-letnią dziewczynkę, ukrytą w bunkrze pod ziemią. Przerażona, odwodniona i wygłodzona nie może mówić. Gdy alpiniści decydują się zabrać ją ze sobą, nie spodziewają się makabrycznych konsekwencji. Okazuje się, że dziewczynka była ofiarą porwania, a jej oprawcy zrobią wszystko, by ją odzyskać.

Piekne zdjecia i krajobrazy. Sliczna muzyka. Zaczyna sie fajnie, robi sie ciekawie. Mozna oczywiscie w trakcie doszukiwac sie jakis niedociagniec itp.
Np. czemu cala grupa ryzykuje tak bardzo, czemu policja dziala nie udolnie, czemu ludzie nie pomagaja. Ale film jest filmem i cos sie ma dziac.

Ogolnie to polecam

Załączone miniatury

• 1.jpg

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych