Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podyskutujmy o filmach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
625 odpowiedzi w tym temacie

#281 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 września 2011 - 12:11

jeżeli ktoś lubi muzykę zespołu The Beatles.

ja uwielbiam wiec byłam zachwycona. Muzyka i całym filmem . Perełka. Film ciepły, zabawny i ...obłednie wzruszajacy wiec ryczałam jak głupia przez cały film.
Gorąco polecam.

p.s. Fajnie gdyby każdy miał tak kochajacego ojca.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#282 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 18 października 2011 - 14:48

Czy ktoś już oglądał film "Służące"? Czytałam książkę, a że bardzo mi się podobała zastanawiam się, czy nie wybrać się na film.
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#283 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 19 października 2011 - 10:52

Obejrzałam film Pan od muzyki i POLECAM. Ciepła, wzruszajaca opowiesc, pełna wiary w dobro ludzi.
No i muzyka...wspaniała.

Jest rok 1949 gdy do szkoły dla trudnych dzieci "Fond de l'Étang" przybywa nowy nauczyciel - Clément Mathieu. Dyrektorem ośrodka jest p. Rachin, którego naczelną zasadą jest hasło "Akcja - reakcja!", zgodnie z którym każde przewinienie jest natychmiastowo i bezlitośnie karane. W tym ponurym miejscu zażywny Clément Mathieu o urodzie wyrośniętego niemowlęcia, przezwany natychmiast przez chłopców łysolem, zakłada chór. Postępuje w myśl starej, może nieco wyświechtanej maksymy, iż muzyka łagodzi obyczaje. Ma to miejsce także i tutaj mimo, że nie wszystkie z zachowań udaje się jej skutecznie ucywilizować. Ale i chyba nie o zmianę całego świata chodzi wychowawcy. Jest on świadom tego, że z pewnymi sprawami wygrać się nie da. Stara się jednak zrobić ile w jego mocy, by odnieść sukces tam, gdzie jest to możliwe. zródło: ekino.pl

#284 Etna

Etna
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 20 października 2011 - 12:08

Maona nie oglądałam ale też czekam:) książke opowiedziała mi znajoma i tak mnie zachęciła że nie moge się doczekać filmu:) fajna obsada będzie wiec warto obejrzeć to w kinie;)

Sajuri a ten film teraz w kinach jest?

#285 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 29 października 2011 - 17:15

Kręgosłup diabła

Dramat Guillermo del Toro, w niesamowity, przejmujący i przerażający sposób przenosi nas do ogarniętej wojną domową Hiszpanii.
Do sierociońca stojącego na środku pustkowia trafia 12 - letni Carlos. Już pierwszej nocy chłopiec uświadamia sobie iż nie jest to zwykły sierociniec. Stary i zniszczony budynek kryje straszną i przerażającą tajemnicę, którą zna tylko jeden z chłopców...

Guillermo del Toro doskonale ilustruje okres wojny. W ciekawy i zaskakujący sposób pokazuje różnice pomiędzy dobrem i złem, jak również do czego może prowadzić tak częsta w dzisiejszych czasach ludzka chciwość.

Film godny uwagi, bardzo dobry scenariusz, doskonale nakręcony i zagrany (wypada również wspomnieć iż producentem jest sam Pedro Almodovar). Film trzyma w napięciu do samych napisów końcowych i trzeba przyznać że są w nim momenty w których nie jednej osobie zjeży się włos na głowie.

Szczerze polecam...

Dołączona grafika
źródło: stopklatka
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#286 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 października 2011 - 17:53

LadyNefretete, i to napewno dramat ? :-P pytam bo jak może wiesz uczulona jestem na horrory. :lol: a z checia bym obejrzała. Bo zapowiada sie ciekawie.

#287 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 29 października 2011 - 17:55

pytam bo jak może wiesz uczulona jestem na horrory.

ja nie lubię horrorów, więc bym nie oglądała :-P
Jest postać ducha i to tyle z horroru tutaj, a tak bardziej dramat, o wiele bardziej ;-) Obejrzyj, bo warto. Klimat podobny do Labiruntu Fauna, jeśli widziałaś ;-) W sensie psychologicznym.
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#288 Etna

Etna
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 31 października 2011 - 19:58

a ja uwielbiam horrory, boje się jak diabli ale oglądam :P
a na sobotę ruszamy z dziewczynami na the help i wtedy opisze co i jak;)
Dołączona grafika

#289 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 31 października 2011 - 20:36

My przez weekend mieliśmy seans Krzyku Wszystkie 4 części i wyczytałam, że szykuje się 5 i 6 :mrgreen:

#290 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 31 października 2011 - 20:46

My w weekend obejrzeliśmy "Goły narzeczony" i "Sex story"- na wspólne wieczory mogę polecić :lol:

#291 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 01 listopada 2011 - 15:27

My w weekend obejrzeliśmy "Goły narzeczony" i "Sex story"

a o czym to ??
ogladał ktos Dziewiate wrota ? stary film , wiem że ponoć dobry, warto obejrzeć???

#292 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 01 listopada 2011 - 15:55

a o czym to ??

"Goły narzeczony" jest o chłopaku, który wkrótce się żeni ale nie ma kasy na wesele. Przypadkiem trafia do klubu z męskim striptizem (biorą go za kogoś innego) i musi zatańczyć. Teść wykorzystuje sytuację aby w ten sposób spłacić swój dług u właściciela klubu i namawia przyszłego zięcia na taki sposób zarabiania pieniędzy na wesele :-P

"Sex Story"- komedia romantyczna o parze, która spotyka się tylko dla seksu ale później okazuje się, że zakochują się w sobie ale jedno i drugie o niczym nie wie. :-)

#293 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 01 listopada 2011 - 16:46

Dobra to ja poproszę o tytuły filmów, gdzie jest jakaś seria. Przerobiłam już sporo i nie mam co oglądac.
Mam za sobą:
Jak rozpętałem..., Sami swoi, Tolkiena - Władca, Transformersów, Matrixa, Gwiezdne wojny, X-meni, Blade, Terminator,Krzyk, Obcy, Nieśmiertelny, Harry Potter, Piraci z.... Chyba wszystkie.

Teraz czekam na Ojca Chrzesnego :mrgreen:

#294 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 01 listopada 2011 - 16:47

Teraz czekam na Ojca Chrzesnego :mrgreen:

o ile książka jest jedną z moich ulubionych i czytałam ją kilka razy tak film był dla mnie nudny <bezradny></span> jakoś nie mogłam się do niego przekonać <bezradny></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#295 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 01 listopada 2011 - 18:32

Tilia aż tak duże są różnice?

#296 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 01 listopada 2011 - 20:37

AgnieszkaT, może nie tyle co różnice,ale nie wciągnął mnie klimat filmu. Jakoś to wszystko takie nudne dla mnie było. A znam opinie wielu osób zachwyconych filmem. Może akurat Tobie się spodoba :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#297 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 18:06

ja poproszę o tytuły filmów, gdzie jest jakaś seria.

o Hannibalu :-P
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#298 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 18:38

Co do Hannibala to chyba dla mnie za straszne. Tak samo jak Piła. Nigdy nie oglądałam ale z tego co słyszałam to obrzydliwe jest.

#299 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 18:41

Co do Hannibala

straszny ? a nie krzyk bardziej ? Krzyk to horror tak ? Hanibala ogladałam :-P
Piły bym nie obejrzała za nic. Choć to chyba horror jak ja to mowie " ociekajacy krwia " . ja bardziej nie lubie takich o umarłych, o szatanie :lol: . brrr na sama mysl mam ciary.

#300 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 18:49

Sajuri dla mnie Krzyk to hmm.... no nie było tam nic obrzydliwego. Może troszkę krwi. Ja do horrorów to mam tak. Są takie co są obrzydliwe i koniec nie obejrze a są i takie co to nie horror typu Krzyk, Obcy, Oszukać przeznaczenie czy Koszmar z ulicy wiązów. Chociaż Oszukać przenzaczenie i Freedy Kruger były obrzydliwe ale to się oglądało jak było się młodym :-)

Ale nie zapomnę jak oglądałam kiedyś późnym wieczorem "Wrong turn" (nie wiem jak nasi to przetłumaczyli). A później wieczorem wyszłam z psem i szłam przy lesie. Myślałam, że na zawał padnę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych