Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podyskutujmy o filmach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
625 odpowiedzi w tym temacie

#321 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 08:46

Skóra, w której żyję

no własnie od dłuzszego czasu zastanawiam sie czy ogladać ale komentarze sa srednie.

upa alpinistów, prowadzona przez Alison praktykuje wspinaczkę na najbardziej niebezpiecznym górzystym terenie Szkocji. Nagle jeden z nich słyszy dziwne dźwięki. Podążając za nimi, znajdują 8-letnią dziewczynkę, ukrytą w bunkrze pod ziemią. Przerażona, odwodniona i wygłodzona nie może mówić. Gdy alpiniści decydują się zabrać ją ze sobą, nie spodziewają się makabrycznych konsekwencji. Okazuje się, że dziewczynka była ofiarą porwania, a jej oprawcy zrobią wszystko, by ją odzyskać.

zapowiada sie ciekawie :)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#322 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 14:35

Aż po grób
Akcja rozgrywa się w Ameryce, w czasie Wielkiego Kryzysu. Pewnego dnia w lokalnym miasteczku pojawia się Felix Bush. Bohater ten stronił od ludzi i od ponad 40 lat mieszkał samotnie. Swoją obecnością wywołuje zamieszanie, które zwiększa się, gdy wyjawia cel swojej wizyty. Pragnie przygotować swój pogrzeb, który ma odbyć się jeszcze za jego życia.

Zabawny, ironiczny, ale też dość wzruszający film. Ze świetną rolą Billa Murray'a. Bardzo mi się podobał, i śmiało polecam ;-)

Dołączona grafika

źródło: filmweb
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#323 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 22:03

Właśnie w telewizji leci "Lepiej być nie może" z Jackiem Nicholsonem i Helen Hunt. Złośliwy, ekscentryczny, wredny po prostu facet trochę się zmienia poznając kelnerkę. Nie lubię za bardzo komedii romantycznych, ale ta jest fenomenalna. Wiadomo jak się skończy, ale po drodze jest humor, ironia i parę celnych obserwacji dotyczących ludzi. Nicholson jak zwykle wspaniały

#324 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 07 stycznia 2012 - 14:02

Świetny horror, po którym boje się momentu, w którym jest za cicho :->
Kukiełki zawsze mnie przerażały, ale po obejrzeniu tego filmu będę ich całkowicie unikać.

Załączone miniatury

• 7132450.3.jpg

#325 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 21:48

Właśnie oglądam Soul Kitchen - niemiecki film obyczajowy. Ogladam go po raz pierwszy i jest bardzo przyjemny - trochę zabawny, toczący się w swoim tempie. Trochę o gotowaniiu, trochę o muzyce, trochę o miłości i problemach dnia codziennego, ale podane z lekkością (niemiecki film i lekkość - haha) i urokiem

#326 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 22:25

Służące
"Akcja filmu toczy się w stanie Mississippi w latach 60. W roli głównej występuje Emma Stone (gwiazda hitu kinowego "Zombieland") grająca Skeeter, dziewczynę z dobrego domu z południa, która po studiach marzy o karierze pisarki. Niespodziewanie wywraca do góry nogami życie swoich przyjaciół i mieszkańców rodzinnego miasteczka, gdy postanawia przeprowadzić wywiad z czarnoskórą służącą najzamożniejszych rodzin w okolicy. Nominowana do Oscara Viola Davis w roli Albeen decyduje się ujawnić ciemne sekrety życia czarnoskórej mniejszości. Ze zwierzeń rodzi się przyjaźń. Okazuje się, że przyjaciółki mają sobie dużo do opowiedzenia. Zarówno one, jak i inni mieszkańcy miasteczka są świadkami zmieniających się czasów i obyczajów."

Dołączona grafika

Nie wiem czy był już polecany, przeleciałam kilka pierwszych stron i nie widziałam, ale z góry przepraszam jeżeli był.
W każdym bądź razie serdecznie polecam, film się świetnie ogląda, chociaż muszę przyznać, że nudził mnie na początku ale się rozkręcił, a ja tej jednej chciałam sama oczy wydrapać :mrgreen:

źródło: filmweb.pl

er3mjw4zst9mivdb.png

#327 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 21:05

Wczorajsze Soul kitchen było wspaniałe :-) Teraz z kolei ogladam film Mr. Nobody. Życie jednego człowieka opowiedziane na kilka sposobów. Klasyczne: co by było gdyby? Jak życie mogłoby się potoczyć jesli wudarzyłoby sie to czy tamto. Klasyczny film obyczajowy. Lubię takie

#328 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 02:52

Służące

właśnie oglądam. Wspaniały i mądry film ;-) Polecam bardzo. Dawno nie widziałam fajnego filmów o czasach dyskryminacji rasowej w Stanach. Bardzo charyzmatyczne i charakterystyczne postacie, woow, aż chce się doodglądać mimo godziny ;-)

#329 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 21:12

dzisiaj obejrzałam polski film Świnki. Wstrząsający obraz o chłopcach, którzy sprzedaja się bogatym Niemcom z braku innych perspektyw zarobkowych. Temat pokazany bez patosu i moralizatorstwa, co tym bardziej przemawia do widza. Polecam tym, którzy chcą obejrzeć coś trudniejszego

#330 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 09:34

polski film Świnki

ja obejrzałam wczoraj. Strasznie smutny film, o beznadziei tak naprawdę. I o zniszczeniu marzeń przez świat. Ale bardzo dobry. I ogromny, ogromny plus ma za to, że pokazane to wszystko zostało

bez patosu i moralizatorstwa

. Polecam, choć nie na rozrywkę łatwą i przyjemną.

[ Dodano: 2012-02-11, 10:32 ]
Lisbon Story
"Atmosfera Lizbony, dźwięki tego miasta-portu, melodia języka, zbliżonego bardziej do rosyjskiego niż jakiegokolwiek języka śródziemnomorskiego, sprawiły, że zapragnąłem skomponować film, w którym dźwięk przeważałby nad obrazem... Wydało to mi się interesujące. I między innymi o tym opowiada "Lisbon story (...) Myślę, że to najbardziej komediowy z filmów, które zrobiłem, ale byłbym ostrożny przy próbach klasyfikowania go. 'Lisbon Story' jest także moim wkładem w obchody stulecia kina" ". Wim Wenders Niezwykły, nastrojowy film o mieście, muzyce i kinie. Sprawi rozczarowanie osobom przyzwyczajonym do klasycznej akcji - ten film jest jej pozbawiony. Treśc stanowi jedynie tło w przekazaniu ważniejszych przesłań. Philip Winter otrzymuje pewnego dnia dziwną pocztówkę od swojego przyjaciela, reżysera Friedricha Monroe. Treść jest następująca: "Drogi Philipie. Nie mogę kontynuować m.o.s S.O.S.! Przyjeżdżaj do Lizbony z całą aparaturą a.s.a.p. Ściskam, Fritz." To swoiste wołanie o pomoc dotyczy nowego filmu Fritza, który początkowo chciał zrealizować go bez dzwięku. Jednak po tym, jak utknął w martwym punkcie zwrócił się o pomoc do swego przyjaciel dźwiękowca. Dalsza częśc filmu to poszukiwanie: przyjaciela, nastroju, dźwięków... Niezwykle piękny film z przepiękną muzyką zespołu Mandradeus

Cudowny film. Bez dwóch zdań, a jeszcze ta muzyka <dreams></span>

Dołączona grafika

źródło: filmweb

#331 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 23 lutego 2012 - 18:05

Muppety :mrgreen:
Własnie skończyliśmy oglądać :-> Osoba, która kiedyś oglądała Muppety będzie zachwycona (tak myslę) bo to są dokładnie te same stare, cudowne Muppety. Uśmiałam się do łez i nawet łezka w oku na koniec się zakręciła :-P
Fanom Miss Piggy (mła :-> ), Kermita i reszty gorąco polecam!!

[ Dodano: 2012-02-26, 12:16 ]
Obejrzałam i nie polecam!!! Jak lubie oglądac filmy dot. mitologii, bogów itp to to jest jakiś koszmar. Powinien mieć tytuł Upadek bogów bo z tego co wywnioskowałam o to chodziło.

Ogólnie połowa jak nie więcej dzieje się w nocy, walk jest bardzo mało, chociaż nie powiem, jest kilka krwawych i obrzydliwych scen. Gdybym poszła do kina to bym żałowała.
Bohater -Tezeusz, tu niby świetny wojownik a tu zaraz jakas oferma, tu ledwo zipie a za chwile jak Rambo smiga.

Aaaaa no i gra w filmie z Pamiętników wampirów - Nikolaus :mrgreen:

#332 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 03 marca 2012 - 10:09

"I ze Cie nie opuszcze"

Młode małżeństwo bierze udział w zdarzeniu, które na zawsze odmieni ich życie. W jego wyniku Paige traci pamięć, a mąż staje się dla niej obcym mężczyzną. Leo musi sprawić, by żona po raz drugi zakochała się w nim bez pamięci. Czeka ich druga pierwsza randka i drugi pierwszy pocałunek.

Czekalam na ten film z niecierpliwoscia od kiedy zobaczylam pierwsze zapowiedzi. Gdy tylko pojawil sie na mojej ulubionej stronie od razu zasiadlam do ogladania :-P
Channing Tatum jest stworzony do takich rol :-P
Coz tu napisac..... cala ich historia jest "ladnie" opowiedziana, ale spodziewalam sie czegos.... wiecej. Moze dlatego, ze tak bardzo czekalam na ten film :-P

Ogolnie:Polecam, warte obejrzenia

Załączone miniatury

• 1.jpg

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#333 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 27 marca 2012 - 12:54

Czekalam na ten film z niecierpliwoscia od kiedy zobaczylam pierwsze zapowiedzi. Gdy tylko pojawil sie na mojej ulubionej stronie od razu zasiadlam do ogladania :-P
Channing Tatum jest stworzony do takich rol :-P

Też czekałam na ten film ale się zawiodłam :-? Nie spełnił moich oczekiwań. W zapowiedzi pokazali to co najlepsze, reszta to nuda niestety :-| Jakiś taki mdły był...

#334 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 marca 2012 - 13:16

ale spodziewalam sie czegos.... wiecej.

dla mnie taki sobie. Przereklamowany.
Miły w odbiorze, ciepły ale bez porywu. Do kina bym nie poszła na niego, i napewno drugi raz nie obejrze ;)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#335 żaba

żaba
  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 27 marca 2012 - 14:56

Musicie koniecznie zobaczyć "DZIEWCZYŃSKIE PORACHUNKI". To jest film o przemocy wśród nastolatek i można go zobaczyć na hbo. Robi piorunujące wrażenie, bo oparty faktach. Poza tym pewnie nie tylko takie rzeczy się dzieją. Myślę, że to bardzo ważny film. Poza tym jeżeli macie córki, to tym bardziej trzeba go zobaczyć.

#336 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 28 marca 2012 - 21:50

Dziś oglądałam film "Cyberbully", który POLECAM. Jest to film o przemocy w internecie, który daje do myślenia. Jest to kolejny film, który spowodował, że po obejrzeniu go cały czas siedzi mi w głowie.

Film opowiada historię 17-letniej Taylor Hillridge (Emily Osment), która dostaje od mamy (Kelly Rowan) w prezencie urodzinowym swój wymarzony komputer. Nastolatka jest podekscytowana niezależnością jaka płynie z posiadania Internetu. Jednak już wkrótce staje się ofiarą cyberprzemocy na jednym z portali społecznościowych. Zaczyna bać się kontaktów ze swoimi szkolnymi znajomymi. Nie potrafiąc się z tym uporać postanawia odebrać sobie życie w związku z czym trafia do szpitala. Jak się później okazuje nie tylko ona boryka się z problemem przemocy w sieci. Gdy matka Taylor dowiaduje się o całym incydencie postanawia stworzyć w szkole system, który ma na celu ochronę młodych osób przed podobnymi doświadczeniami

Załączone miniatury

• 7393156.3.jpg

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#337 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 30 marca 2012 - 11:02

Katarzynka89, nie słyszałam o tym filmie, ale opis jest bardzo zachęcający :-P

er3mjw4zst9mivdb.png

#338 siela

siela
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 31 marca 2012 - 17:56

The Mexican. Julia Roberts i Brad Pitt. A Brad w super roli gamoniowatego gangstera jadącego przez Meksyk. Julia w tym czasie prowadzi zabawne rozmowy - iskrzące i pocieszne. Fajna historia

#339 żaba

żaba
  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 19:22

Widzieliście "Moja Angelika"? To polski film, mocno dający do myślenia. Trudno powiedzieć, czy to o naiwności młodych ludzi, czy po prostu o ich głupocie, ale na pewno o współczesnym, pokomplikowanym świecie.

#340 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 19:21

Closer z Natalie Portman, Jude Law, Julia Roberts, Clive Oven. Piękny film o skomplikowanych uczuciach łączących czwórkę ludzi. Taki teatralny (z reszta chyba oparty na fabule sztuki teatralnej). Mogę go oglądać w nieskończoność

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych