Podyskutujmy o filmach
Napisano 21 czerwca 2012 - 14:28
Jedna z najbardziej pożądanych aktorek Hollywood – Kate Hudson – wciela się w beztroską singielkę Marley, która po serii przelotnych romansów poznaje wreszcie mężczyznę swoich marzeń, przystojnego doktora Juliana – w tej roli główny konkurent Antonio Banderasa do miana latynoskiego amanta wszech czasów – Gael Garcia Bernal. Pech sprawi, że to właśnie z jego ust Marley dowie się, że jej życie zawisło na włosku... Czy uczucie okaże się silniejsze od przeszkód, stawianych przez kapryśny los?
...
Znakomitą obsadę komedii, na której nawet najbardziej niewzruszony widz wielokrotnie sięgnie po chusteczkę, uzupełniają wyróżnione nagrodami Amerykańskiej Akademii Filmowej wybitne aktorki komediowe Kathy Bates i Whoopi Goldberg.
źródło: filmweb.pl
Napisano 22 czerwca 2012 - 10:46
Idę na Jak urodzić i nie zwariować, a jakby ktoś był na cosmopolis, niech da znać jak wrażenia
Napisano 22 czerwca 2012 - 15:05
Cashback
Student sztuki, Ben Willis (Sean Biggerstaff), zostaje rzucony przez swoją dziewczynę Suzy (Michelle Ryan). Od tej pory zrozpaczony Ben zaczyna cierpieć na bezsenność. Aby przeżyć każdą nieprzespaną noc, postanawia zatrudnić się w jednym z lokalnych, popularnych hipermarketów na nocna zmianę. Tam spotyka ludzi, którzy tak jak on, często bardzo zabawnie, próbują zabić czas podczas ośmiogodzinnej nocnej zmiany. Tam też spotyka Sharon (Emilia Fox), która może okazać się lekarstwem na jego bezsenność.
źródło: filmweb
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 24 czerwca 2012 - 17:00
Piekny film ale trzeba zaopatrzyć się w chusteczki!!!
To prawda .
Pozytywny film
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 25 czerwca 2012 - 08:59
A ten Cash... wyglada intrygująco
Napisano 25 czerwca 2012 - 12:39
Napisano 29 czerwca 2012 - 14:10
Byłem i wrażenie jest.czekałam az to bedzie na dvd
Idę na Jak urodzić i nie zwariować, a jakby ktoś był na cosmopolis, niech da znać jak wrażenia
Napisano 04 lipca 2012 - 10:34
Wzruszający, pełen miłości film.
Mimo, że fabuła jest banalna, to atutem dla mnie jest osadzenie jej w latach 40 i świetnie zagrane główne role
Dwoje pensjonariuszy domu opieki Noah i Allie umila sobie czas, czytając pamiętnik, w którym opisana jest historia wielkiej miłości. Okazuje się, że ona jest chora na Alzheimera, a on w ramach terapii, która ma przywrócić jej pamięć, w każdej wolnej chwili czyta jej fragment książki.
I tu historia przenosi się w lata 40. do Północnej Karoliny, jej bohaterowie to dwójka młodych ludzi, których połączyło gorące uczucie. Jak to bywa w rzewnych melodramatach kochankowie napotkają wiele przeszkód, czyli różnice klasowe i materialne, sprzeciw rodziców dziewczyny, zawieruchę wojenną i przechwycone listy. Jak wiadomo prawdziwa miłość pokona wszystkie niedogodności, więc płomienne uczucie nie zgaśnie mimo przeciwności losu.
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 04 lipca 2012 - 10:37
Zawsze na nim rycze jak glupia. Ostatnio był w TV, ale wyleciało mi z głowy !!
Napisano 04 lipca 2012 - 11:03
POLECAM
Nie jest to film z gatunku takich jakie oglądam, ale jest ciekawy, fajna sceneria, zabawny - czasami trochę straszny i dużym plusem jest to, ze po prostu takiego zakończenia się nie spodziewałam
Ekranizacja przebojowego broadwayowskiego musicalu. Kiedy Sweeney Todd przybywa do Londynu z poczciwym młodym żeglarzem Anthony Hope'em, poznaje panią Nellie Lovett - właścicielkę cukierni. Kobieta rozpoznaje w Sweeneyu Benjamina Barkera, który został przed laty wygnany z miasta przez bezwzględnego Sędziego. Złoczyńca wraz ze swoim podwładnym uknuł podły plan - podczas nieobecności Barkera brutalnie zgwałcili jego żonę i porwali córkę, Johannę. Teraz już jako Sweeney poprzysięga im zemstę. Z pomocą pani Lovett zakłada krwawy interes: otwiera salon fryzjerski, w którym podcina gardła niewinnym klientom i w ten sposób zaopatrza wspólniczkę w... nadzienie do ciastek. Wyroby pani Lovett zdobywają ogromną popularność i uznanie Londyńczyków, podczas gdy Sweeney wciąż planuje odwet na zabójcach swojej żony...
![]()

Napisano 04 lipca 2012 - 11:20
Ostatnio oglądałam Uwodziciel i NIE POLECAM. Na filmie się wynudziłam i nie zrobił na mnie żadnego wrażenia.
Młody, ubogi i niezwykle przystojny George (Robert Pattinson) przyjeżdża do Paryża. Miasto aż kipi od przepychu, zepsucia i, przede wszystkim, wielkich pieniędzy. Mężczyzna postanawia za wszelką cenę wejść do lepszego świata i zrobić karierę. Dzięki swojemu urokowi, pewności siebie i umiejętnie sterowanym intrygom wkrótce udaje mu się znaleźć w samym środku paryskiej elity. Droga na eleganckie salony wiedzie przez kobiece serca - jego czar osobisty pozwala mu uwieść najbardziej wpływowe z nichh i sięgnąć po władzę, o jakiej zawsze marzył. Jednak w mieście, w którym seks jest siłą, a sława prawdziwą obsesją - wszystko ma swoją cenę.
Napisano 04 lipca 2012 - 13:15
Róża,
Pearl Harbor ,
W ciemności,
Nostalgia Anioła,
Jarhead. Żołnierz piechoty morskiej,
Bez mojej zgody, Cała prawda, w Imię miłości (na podstawie książek Jodi Picoult)
Nietykalni,
Kod nieśmiertelności,
Ostatni pociąg do Auschwitz (warto obejrzeć dla warstwy psychologicznej i emocji, jeśli chodzi o tło historyczne to film nieudany, a przynajmniej zasługujący na miano jednostronnego i tendencyjnego )
Irena do domu!
Czas Apokalipsy,
Służące,
Zielona mila,
Przerwana lekcja muzyki,
Dzieci Ireny Sendlerowej,
Różyczka.
Napisano 04 lipca 2012 - 13:22
![]()

Napisano 04 lipca 2012 - 16:49
A ja POLECAM film Bracia
Świetny, wiele różnych uczuć przezywałam podczas oglądania tego filmu. No i przystojny Jake Gyllenhaal
Film oparty jest na duńskim filmie "Bracia" z 2004 roku. Tommy Cahill (Jake Gyllenhaal) pociesza rodzinę swojego brata, Sama (Tobey Maguire) - jego żonę Grace (Natalie Portman) i ich dzieci - po jego zaginięciu na wyprawie wojennej. Sam przebywał na misji w Afganistanie i jest uważany za zmarłego. Między Tommym i Grace stopniowo rodzi się uczucie, które nie będzie miało szansy się rozwinąć, gdy sytuacja niespodziewanie się skomplikuje...
żródło:filmweb
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 05 lipca 2012 - 08:32
A ja POLECAM film Bracia
![]()
Świetny, wiele różnych uczuć przezywałam podczas oglądania tego filmu. No i przystojny Jake Gyllenhaal![]()
Też polecam, genialnie tam było pokazane jak wojna zniszczyła psychicznie jednego z braci. Mistrzostwo.
Napisano 05 lipca 2012 - 10:31
Nietykalni- już wiele zostało napisane tu na temat tego filmu, wiec dodam, ze mi najbardziej podobały się w nim niezwykle błyskotliwe dialogi.
Irena do domu! - to właściwie jedyny film(komedia) socrealistyczny, który warto znać.Opowiada o aktywizacji zawodowej kobiet i niechęci do tego faktu mężczyzn...film powstał w l. 50., ale wydaje mi się, ze jest jak najbardziej na czasie:P
Czas Apokalipsy-
(filmweb)Jest to moim zdaniem jeden z klasyków, który porostu trzeba obejrzeć.Ten film można kochać albo nienawidzić.Luźna ekranizacja powieści Josepha Conrada "Jądro ciemności". Przeniesiona w realia wojny w Wietnamie historia kapitana Willarda, który otrzymał misję powrotu do piekła, odnalezienia i zlikwidowania pułkownika Kurtza, który odrzucając wszelkie rozkazy dowództwa wojskowego USA zaginął w dżungli. Podróż Willarda to nie tylko misja wojskowa, to także psychologiczna wędrówka w głąb ludzkiego umysłu, ogarniętego wojną, okrucieństwem z nią związanym, zatraceniem człowieczeństwa i swych własnych ideałów. Film Francisa Forda Coppoli stanowi mocny rozrachunek z wojną w Wietnamie.
Kod nieśmiertelności-
(filmweb)-Nie lubię thrillerów a tym bardziej Sci-fi, ale tu bardzo pozytywnie się zaskoczyłam- nie jest to film spod znaku Archiwum X, to raczej dramat z domieszką czegoś niewiarygodnego. Bardzo wciąga- ani się nie spostrzegłam, a zaciskałam mocno kciuki, aby tym razem głównemu bohaterowi się udało:)Kapitan Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) budzi się w jadącym z dużą prędkością pociągu. Nie poznaje siedzącej obok niego dziewczyny, nie wie, gdzie jest. Po 8 minutach od jego przebudzenia pociąg eksploduje. Wtedy mężczyzna przekonuje się, że bierze udział w rządowym eksperymencie o nazwie: "Kod nieśmiertelności", który pozwala na wejście w ciało innego człowieka na ostatnich 8 minut jego życia. Zadaniem Stevensa jest rozpoznanie i powstrzymanie zagrażającego całemu Chicago terrorysty podkładającego bomby. "Kod nieśmiertelności" pozwala wracać na miejsce zdarzeń wielokrotnie i żołnierz z każdym powrotem na ostatnich 8 minut życia pasażerów pociągu będzie wiedział coraz więcej. Czy uda mu się znaleźć i powstrzymać atak bombowy... który już się wydarzył?
Jarhead. Żołnierz piechoty morskiej-
[Opis dystrybutora]- To raczej film skierowany dla mężczyzn- wiele w nim scen brutalnych, ale gra Jacka Gyllenhaala sprawia, że dziewczyny także mogą znaleźć w nim coś dla siebie:P [/b]Reżyser, prezentuje w Żołnierzu piechoty morskiej historię brutalnie szczerą i prawdziwą, pozbawioną tanich chwytów i ozdobników, ale niezwykle pięknie sfilmowaną. Obserwujemy losy rekruta o przezwisku "Swoff" od jego pierwszych, nieporadnych kroków w koszarach, aż po snajperskie akcje na piaszczystych równinach Iraku, podczas których nie sposób znaleźć żadnego schronienia przed wrogiem i lejącym się z nieba żarem. Swoff i jego towarzysze broni znaleźli się w bolesnej sytuacji. Muszą walczyć w bezwzględnej wojnie, której przyczyn nie rozumieją i nierzadko nie akceptują.
Napisano 06 lipca 2012 - 15:03
Ja byłam i gorąco polecam miłośnikom kina ambitnego i nie tylko. Też dla tych, którzy lubią w filmie jakiś przekaz - jakieś refleksje. To jest film, o którym nie zapomina się po 5 minutach. Ja wraz z grupką znajomych po filmie dyskutowaliśmy o nim przez jakieś 2h. Było tyle intrygujących scen. Jedyne na co trzeba zwrócić uwagę to niełatwe w zrozumieniu dialogi. Były pewne momenty kiedy traciłam wątek, ale na szczęście wszystko wyjaśniało się później. Minus za to, że mało muzyki. Duży plus za grę aktorską a w szczególności Pattinsona, jakoś specjalnie go nie lubiłam ale tutaj wykazał się i zupełnie nie męczył swoją osobą
Napisano 10 lipca 2012 - 11:22
Oba filmy, czyli Sweeney todd i Pamiętnik uwielbiam, ale jednak Pamiętnik bije wszystkie filmy.
Ostatnio oglądałam Uwodziciel i NIE POLECAM. Na filmie się wynudziłam i nie zrobił na mnie żadnego wrażenia.
a ja nie
Owszem spodziewłam sie węcej emocji, a nie takiego drania bez większego uroku, ale film można spokojnie obejrzeć
Napisano 10 lipca 2012 - 14:02
To ciekawie wygląda. Rzadko się udaje a przecież takie zjawisko istnieje!Też polecam, genialnie tam było pokazane jak wojna zniszczyła psychicznie jednego z braci. Mistrzostwo.
Co do filmów z Pattinsonem to jedyny ambitny do tej pory to Cosmopolis.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych