nie, nic oprócz tego bólu nie zauważyłam
We wtorek idę do lekarza
A czemu nie w poniedzialek? Czym szybciej tym lepiej. Nawet pokusiłabym się o pogotowie, bo w week są neiczynne przychodnie.
Napisano 08 marca 2014 - 10:57
nie, nic oprócz tego bólu nie zauważyłam
We wtorek idę do lekarza
A czemu nie w poniedzialek? Czym szybciej tym lepiej. Nawet pokusiłabym się o pogotowie, bo w week są neiczynne przychodnie.
Napisano 08 marca 2014 - 12:37
Od trzech dni boi mnie górny odcinek kręgosłupa, taki tępy ból, ciągle o takim samym nasileniu, nie mogę normalnie funkcjonować...
Brałam środki przeciwbólowe i to bardzo dużo i nic nie pomogło, smarowałam ibupromem w żelu i też nic. Dzisiaj pani w aptece poradziła mi naxii, wzięłam maksymalną dawkę kilka godzin temu i ból nie ustąpiłco to może być? raczej nie jest to od przedźwigania czy coś takiego, bo ból by już ustąpił...
Moze poproś lekarza o jakieś zabiegi rehabilitacyjne np.lasery.Pamietam jak bolalo kolano chodzilam na serię roznych zabiegów w ramach nfz,tylko zanim zaczęlam,to musialam odczekać 2 miesiące,tyle ludzi. ![]()
PS.duzo zdrówka
Użytkownik viola edytował ten post 08 marca 2014 - 12:38
Napisano 09 marca 2014 - 10:31
@elizabeth, z takimi bólami to jak najszybciej do lekarza... ja tez takie miałam. Czasami nawet mnie tak bolało w którymś miejscu kręgosłupa uciskało, że ciężko mi było złapać oddech. Czasami nawet z łózka wstać nie potrafiłam, a ból tylko się nasilał. Dostałam skierowanie na RTG, tam wyszły jakieś nieprawidłowości, dostałam skierowanie na odpowiednią rehabilitację i póki co jest okej...
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 10 marca 2014 - 12:41
bo w poniedziałek praca, a ja mam silne poczucie obowiazku
ale mimo tego co pisałam juz byłam u lekarza
boczne skrzywienie kręgosłupa, czeka mnie sera badań i wizyta u ortopedy, najprawopodobniej rehabilitacja
z pracą dałam sobie spokój bo nie daje rady siedzieć, a co dopiero pracować, wiec jestem na zwolnieniu lekarskim
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 10 marca 2014 - 19:46
A mocna ta skolioza ?
Też mam skoliozę, typi I ale daję radę, czasem jest cieżko bo boli... ![]()
Napisano 19 sierpnia 2014 - 13:06
Skrzywienie skrzywieniu nie równe. Ogólnie przyjmuje się że jeśli przekracza 40% to kwalifikuje się pod nóż, mniejsze skrzywienia można próbować prostować![]()
Rozluźniam się podczas terapii manualnej
Napisano 27 marca 2017 - 21:04
Różne to bywa z kręgosłupem i bardzo często powodem jego bólu może nic innego, jak nerwy. Tutaj znalazłam świetny artykuł na ten temat: /link/ Pamiętajcie, że nie warto od razu panikować!
Napisano 11 lipca 2017 - 07:02
Czasem pomaga też rehabilitacja, nie mam specjalnie krzywego kręgosłupa choć na pewno prosty to on nie jest ale mam niestety zmiany zwyrodnieniowe i po rehabilitacji w przychodni i tych dodatkowo wykupionych w natural medical jest całkiem nieźle, naprawdę to pomaga i odejmuje co najmniej 10lat jak to powiedział mój ortopeda ![]()
Napisano 14 września 2017 - 18:26
Mój mąż ma skoliozę i ciągle ma nawracające bóle kręgosłupa i rzeczywiście zgadzam się z opinią, że rehabilitacja pomaga ale ważne jest też żeby zabiegi były w miarę regularne, także raz do roku udaje nam się skorzystać z zabiegów refundowanych, no ale oprócz tego szukamy dobrej rehabilitacji w Wrocławiu, bądź okolice, a więc jeśli możecie coś polecić to z góry dziękuję.
Napisano 18 września 2017 - 11:25
rehabilitacja jak i ćwiczenia w domu są bardzo ważne nie można tego zaniedbać bo potem może być jeszcze gorzej. Nastka02 w samym Wrocławiu szukasz czy mogą być też okolice? Bo moja siostra była na rehabilitacjach w tym orthosie w Komorowicach z jakieś pół roku temu i była bardzo zadowolona ale i tak byś musiała tam zadzwonić co i jak bo nie wiem jak z kolejkami ale chyba też maja umowę z nfz ale to musisz dokładnie dopytać.
Napisano 05 października 2017 - 11:42
Dziękuję koala, na pewno się zorientuję co i jak w tym szpitalu. Mogą być też okolice Wrocławia, jesteśmy mobilni, więc możemy dojeżdżać. W tym roku już skorzystaliśmy z rehabilitacji przez nfz, więc teraz szukamy nawet czegoś prywatnie. A można zapytać z jakich przyczyn Twoja siostra była tam na rehabilitacji i jakie miała zabiegi?
Napisano 22 października 2017 - 13:52
Hej dziewczyny, jakby co to, w orthosie część świadczeń medycznych jest objęta kontraktem z nfz, z tego co mi wiadomo to w zakresie chirurgii onkologicznej i ortopedycznej i traumatologii narządu ruchu, także warto próbować.
Napisano 23 czerwca 2019 - 09:53
Słuchajcie mam podobny problem. Doradzicie jakiegoś dobrego rehabilitanta z Warszawy z którym można to skonsultować?
Romantycznie
Napisano 26 czerwca 2019 - 10:20
Rehabilitanta nie znam ale w necie znajdziesz dużo ćwiczeń na stawy i kręgosłup, ja też smarowałam bolące miejsca kremem dip hot. Rozgrzewał i działał tż przeciwzapalnie więc ból po paru dniach ustąpił. Jak problmu u Ciebie się przeciąga to wybierz się koniecznie do lekarza.
Napisano 27 czerwca 2019 - 06:51
Moim zdaniem jeśli takie maści nie pomagają to wybranie się na kontrolę do rehabilitanta jest jedynym sensownym rozwiązaniem, które polecam. Niestety ale nie moge polecić rehabilitacji na fundusz. Moja mama chodzi prywatnie tutaj:
http://balumed.pl/us.../rehabilitacja/
Próbowała oczywiście dostać sie na fundusz, jednak kolejki są bardzo długie tak wieć postanowiła nie czekać oraz chodzi prywatnie. Jest to dobre centrum rehabilitacji, w którym na pewno powinni Ci pomoc oraz obrać odpowiednie ćwiczenia.
Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.
Napisano 04 lipca 2019 - 20:29
Zależy co jest przyczyną takiego stanu rzeczy w moim przypadku ból w plecach z którym dość długo się męczyłam udało mi się zniwelować z pomocą masaży bańską chińską, który przeprowadzałam w centrum medycznym vitalea, które znajduje się w katowicach. Osobiście polecam bo ta forma masażu skutecznie likwiduje napięcie mięśni, odpręża i relaksuje. Aczkolwiek jeżeli mimo masażu ból nie przychodzi to lepiej wybrać się do lekarza.
Napisano 08 lipca 2019 - 11:36
Zanim zastosuje się konkretną terapię czy leki, trzeba poznać przyczynę bólu. Kompleksowa diagnoza, poparta np. badaniami usg, rtg, tomografią np. w gabinecie ... potem skierowanie do profesjonalnego gabinetu fizjoterapii, właściwa rehabilitacja i najprawdopodobniej zmiana złych nawyków. Sporo pracy, ale tak jak moi poprzednicy - z kręgosłupem nie ma żartów, więc im szybciej się o niego zatroszczymy, tym szybciej zwalczymy ból i uzyskamy zamierzony efekt na długie lata ![]()
Napisano 30 lipca 2019 - 20:24
Dokładnie! Jak Ci siądzie kręgosłup to się ciężko potem z tego pozbierać. Mi na przykład dokuczał ból w okolicach łokcia i zgłosiłam się do krakowskiej kliniki vesuna na konsultacje rehabilitacyjne. Okazało się, że cierpię z powodu łokcia tenisisty co jest oczywiście związane z wykonywaną przeze mnie pracą. Lekarce udało się dobrać odpowiednią metodę leczenia do mojej sytuacji i widzę efekty.
Napisano 05 kwietnia 2020 - 13:13
na tego typu bóle to mam w aptecze dip hot, po posmarowaniu szybka ulga, od razu czuć rozgrzanie bolącego miejca i mam wrażenie, że już to trochę pomaga
Napisano 14 kwietnia 2020 - 11:13
Rehabilitacja pomoze jednak czasami warto jest się zastanowić nad tym co może powodować u nas te bóle mięśni oraz ewentualnie wyeliminować takie czynniki. U mnie powodowało to siedzenie w jednym miejscu przez dłuższy czas. W pracy mam pracę przed komputerem oraz spędzam przy nim dość sporo czasu. Staram sie jednak co jakiś czas rozprostować kończyny.
No i nie polecam od razu brania środków przeciwbólowych w formie tabletek.... Działają uzależniająco i nie są wcale takie dobre dla organizmu. Poczytajcie sobie lepiej o oleju cbd
https://konopnysklep.com.pl/olej-cbd/
Naturalny środek, który działa przeciwbólowo oraz przeciwzapalnie i nie powoduje zadnych efektów ubocznych.
Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Jakie buty do umięśnionych łydek? |
|
|
|
Mięśnie, a dieta |
|