bóle stawów, kregosłupa , mięśni
Napisano 28 maja 2013 - 21:08
Napisano 06 listopada 2013 - 18:39
Ja juz nie wiem co zapodac na to kolano. Bo boli bardzo , u lekarza bylam, nic nie zauwazyl, ale dal skierowanie do ortopedy, tylko dopiero w grudniu. Ibum nie pomaga, amol nie. Smaruje sie mascia kamfora ale to mala ulga
Bol jest mocno rwacy, tepy. Zauwazylam ze w dni zimne, chlodne, wilgotne boli bardziej
Reumatoidalne zapalenie to raczej nie jest, bo wowczas kolano byloby podpuchniete, zaczerwienione.
jeszcze kierujac sie rodzajem bolu mysle ze moze to zapalenie jakies, np. chrzastki ![]()
Użytkownik Sajuri edytował ten post 06 listopada 2013 - 18:40
Napisano 07 listopada 2013 - 09:56
moze zrób sobie prywatnie usgkolana
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 08 listopada 2013 - 13:59
Koniecznie idź moja droga prywatnie na takie usg kolana taka jak magdaaaaa napisała i może prywatnie pójdź na poradę do innego lekarza ..moja taka ciocia ma strasznie chore kolano nawet lekarze nie potrafią jej pomóc , zbiera jej się ciągle woda w tym kolanie i cały czas muszą jej tą wodę odciągać przez rurki ... a to nie wiele co jej pomaga
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc

28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.
Napisano 08 listopada 2013 - 14:40
@iwonaryki woda wkolanie to napewno nie jest -raczej
bo objawia sie opuchlizna a ja nic takiego nie mam, bo lekarz I kontaktu ogladal je ![]()
Bol jest silny. Malo tego boli tez stopa i biodro
od 2 dni
Napisano 08 listopada 2013 - 16:46
@Sajuri mnie też zimą często boli kolano. Byłam u ortopedy (podobno najlepszy w mieście, mimo że prywatnie to kolejki ogromne
) i tyle mi zdiagnozował, że nadal nic nie wiem. Wg niego "taka moja uroda, że kolano słabe". ![]()
Aż się chciało powiedzieć "no dzięki panie specjalisto".
Ja juz nie wiem co zapodac na to kolano.
Mi trochę pomagał żel z diklofenakiem (np. Oflen) i koniecznie bandaż uciskowy na kolano. Ale to wiadomo- przez kilka dni można sie poleczyć samemu, a lepiej jest śmignąć do lekarza.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 08 listopada 2013 - 19:14
"taka moja uroda, że kolano słabe"
czyki ten elastyczny tak ?
bandaż uciskowy na kolano
A jaki to byl rodzaj bolu ?? tępy ?
Mnie jak pisalam boli juz biodro i stopa nawet. Cala noga .
Nie moglam ustac nawet 10 minut w kolejce, myslalam ze sobie zaraz usiade na podlodze ![]()
Napisano 08 listopada 2013 - 22:39
sajuri w nd albo sobote wieczorem na ostry dyzur do szpitala i powiedz ze nagle zaczela noga bolec i juz ![]()
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 09 listopada 2013 - 11:58
Kupilam plastry rozgrzewajace i opaske uciskowa no i bede dzialac.
Moze troche chociaz cos da.
obym tylko jak moja mama nie popuchla po tym
Napisano 09 listopada 2013 - 12:09
czyki ten elastyczny tak ?
A jaki to byl rodzaj bolu ?? tępy ?
Rodzaj bólu...hmmm bolący ![]()
Ciężko mi opisać, ale na tyle bolący, że potrafił mnie w nocy obudzić. ![]()
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 09 listopada 2013 - 12:18
Rodzaj bólu...hmmm bolący
no tofaktycznie, mocno Cie bolało. Wlasnie mam ten plaster na kolanie ale nie czuje by rozgrzewal.
Napisano 15 listopada 2013 - 12:10
wyniki sa ok..
tak wiec juz ie wiem od czego te bol. gdyby to jeszcze lekko bolalo to bym olała. ( i pewie badan nawet nie robila )
Jedyne co mi przychodzi do gowy to obciazenie kolana, biodra. Ostatnio duzo dzwigalam - mala z wozkiem na 2 pietro, na dol.
Zakupy .
W poniedzialek wizyta u lekarza pierwszego kotaktu to sie zobaczy
Napisano 15 listopada 2013 - 13:14
sajuri moze to rwa kulszowa??? od dzwigania wysuneły CI się jakies dyski i jest ucisk na nerw i masz porazone biodro, stope i kolano.....a masz moze zylaki?
a przeswietlenie albo usg kolana zrobiłaś?
ja miałam tak z bioderm od dzigania rehabilitacjia i tabletki diclaku mi pomogły
radze isc prywatnie bo jak nie wiadomo co a ból straszny to moze to byc cos powaznego...
Napisano 15 listopada 2013 - 15:06
zylkow nie mam. Jakies tam naczynko moze
usg czy tez rtg mysle ze bede miala , w grudniu ortopeda, chyba ze lekarz pierwszego kontaktu da
Moze od dzwigania, wkoncu mala wazy troche, wozek mimo ze spacerowka tez, zakupy do tego jak nie raz zrobie...
Użytkownik Sajuri edytował ten post 15 listopada 2013 - 15:06
Napisano 19 listopada 2013 - 07:36
Polecam MyVen - żel rozgrzewajacy. W skład wchodzi m.in. chili, olejek imbirowy gozdzik, lawenda.
Tylko bardzo dokladnie po umyc rece . I raczej nie na noc stosowac.
Ale dzialanie swietne .
Napisano 19 listopada 2013 - 17:07
Polecam MyVen - żel rozgrzewajacy. W skład wchodzi m.in. chili, olejek imbirowy gozdzik, lawenda.
Tylko bardzo dokladnie po umyc rece . I raczej nie na noc stosowac.
Ale dzialanie swietne .
Bengay też jest dobry, tylko charakterystycznie pachnie, nawet na pół domu ![]()
Napisano 19 listopada 2013 - 17:14
Mi najbardziej na ból pleców i kręgosłupa pomaga basen a do tego najlepiej hydromasaż i wygrzanie się w saunie.
Wogóle to w okresie jesienno, zimowym jest to moja ulubiona forma relaksu, jeśli tylko jest możliwość korzystam.
Napisano 07 marca 2014 - 21:38
Od trzech dni boi mnie górny odcinek kręgosłupa, taki tępy ból, ciągle o takim samym nasileniu, nie mogę normalnie funkcjonować... ![]()
Brałam środki przeciwbólowe i to bardzo dużo i nic nie pomogło, smarowałam ibupromem w żelu i też nic. Dzisiaj pani w aptece poradziła mi naxii, wzięłam maksymalną dawkę kilka godzin temu i ból nie ustąpił
co to może być? raczej nie jest to od przedźwigania czy coś takiego, bo ból by już ustąpił...
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 07 marca 2014 - 21:58
@elizabeth ja od jakiegoś czasu mam również podobne bóle ale w okolicy piersiowej i lędźwiowej. Też smaruję jakimiś mazidłami ale nic nie pomaga.
I dzisiaj dostałam skierowanie na RTG kręgosłupa. Może również powinnaś pójść do lekarza i o takowe poprosić?
A masz mrowienie palców, dłoni?
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 08 marca 2014 - 07:13
A masz mrowienie palców, dłoni?
nie, nic oprócz tego bólu nie zauważyłam
We wtorek idę do lekarza
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?