Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Mięśnie, a dieta

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 h00ney01

h00ney01
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 21:34

Witam Kobietki, mam mały problem. Mianowicie chodzi mi o to, że chciałabym wyrzeźbić mięśnie ciała, ale niespecjalnie przejść na dietę. Codziennie zjadam dosyć dużo, ale nie posiadam problemów z nadwagą. Mam 165cm wzrostu i ważę 48kg, jestem szczupła, ale nie chuda. Od początku tygodnia wykonuję ćwiczenia na mięśnie i zastanawiam się, czy przy takim trybie życia (i jedzenia) jakie posiadam uda mi się nie schudnąć jeszcze bardziej, a tylko wyrobić te nieszczęsne mięśnie? Czy to w ogóle możliwe jedząc tyle co ja?

#2 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 05 listopada 2009 - 09:50

Mam 165cm wzrostu i ważę 48kg

:shock: :shock: :shock:

jestem szczupła, ale nie chuda.

dla mnie to anoreksja :shock:

wykonuję ćwiczenia na mięśnie

jakie dokładnie?

Czy to w ogóle możliwe jedząc tyle co ja?

sądząc po wadze jesz niezawiele...

#3 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 05 listopada 2009 - 11:30

:roll: :roll: Ejjjj, nie przesadzaj :!: :!: Jaka anoreksja ? Każdy ma inną budowe ciała, i nie mozesz tego stweirdzić po wadze i po wzroście.

Mam 165cm wzrostu i ważę 48kg

A ja mam 158 cm i waże 41 kg. I co? Tez mam anoreksje ? <bing1></span> <bing1></span>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#4 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 05 listopada 2009 - 11:31

Olenka, prywatne dyskusje na pw sobie urządzajcie, trzymajcie się tematu mięśnie a dieta, a nie czy mam anoreksję, czy jej nie mam... :roll:

#5 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 05 listopada 2009 - 13:26

Jesli chcesz wyrzezbic miesnie to cwiczenia z duza iloscia powtorzen a malym obciazeniem(np 15 powtorzen). Natomiast jesli chcesz by miesnie troche urosly to stosuj wieksze obciazenie i po 8 powtorzen w serii.Jedz duzo bialka to dziala na plus dla twoich miesni.

#6 h00ney01

h00ney01
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 05 listopada 2009 - 15:04

mloda, jem naprawdę dużo, kiedyś pewnie na tym źle wyjdę ile i w jaki sposób jem, ale to, że nie tyję to nie moja wina, sama chciałabym trochę przybrać na wadze, ale większość dziewczyn tak ma w tym wieku. Czy jak będę wykonywała te ćwiczenia, to będą rzeźbiły się mieśnie czy spalał tłuszcz? W sumie, żeby zacząć spalać tłuszcz, a nie wodę z organizmu musi trochę minąć, ale bardzo się boję, że zamiast posiadania mieśni będę jeszcze chudsza.

#7 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 listopada 2009 - 15:36

h00ney01 moze poszukaj w aptece jakis supelemntów diety , ktore ci pomoga albo wybierz sie do dietetyka lub na silowni dobierz sobie zestaw cwiczeń i potem rób je sobie sama .Mysle ze przez cwiczenie to tez stracisz troche wagi ale poetm juz powiino isc w miesnie, tym bardziej ze nie wiele ważysz to pewnie niewle masz do stracenia.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#8 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 05 listopada 2009 - 15:36

To cwicz na mase,zwieksz miesnie,aby potem je rzezbic.Najlepiej zapisz sie na silownie,spytaj fachowcow o porade.Jesli nie chcesz chudnac to nie stosuj zadnej diety,poprostu cwicz a niedlugo zobaczysz efekty w postaci ladnie zarysowanych miesni .Wytrwalosc i jeszcze raz wytrwalosc.

#9 żaba

żaba
  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 28 listopada 2009 - 16:34

Tylko siłownia nada Twojej sylwetce ładny zarys, żaden aerobik...Na siłowni będziesz miała określony tok pracy. Najpierw pewnie obwód, a potem trening dzielony i pracuj na 100% nie oszczędzaj się!

#10 jolcia19_84

jolcia19_84
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 13:22

Racja!
Aerobik i rzeźbienie ciała to dwie różne rzeczy.
Oczywiście jeśli chcesz ogólnie poprawić swoją kondycję i zharmonizować sylwetkę to najlepszy będzie basen lub treningi kompleksowe: aeroby+siłowe.

#11 krysiaczek

krysiaczek
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 16:23

a co myślicie o skakance? ja często skaczę dla poprawy kondycji i zrzucenia kalorii, tylko trzeba ieć wysokie mieszkanie ;)

#12 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 23 grudnia 2010 - 14:31

co myślicie o skakance?

dobra sprawa,jesli chodzi o wyrobienie kondycji i zrzucenie zbędnych kg.

#13 maja82

maja82
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 23:41

Nie wiem jak wygląda obecnie Twoja dieta, ale zdecydowanie, żeby zbudować mięśnie musisz jeść dużo białka (chude mięso będzie najlepszym źródłem), zrezygnować z pieczywa albo przestawić się na pełnoziarniste.
Jedz 1,5 godziny przed treningiem i 1,5 po treningu.

Jakie konkretnie chcesz wyrobić mięśnie? Jeśli ręce, plecy i nogi to nie ma problemu - gorzej będzie z brzuchem, bo tam odkłada się tkanka tłuszczowa i żeby było widać kaloryferek ;) trzeba ten tłuszcz spalić.

Rób na początek mieszane ćwiczenia - czyli aeroby plus ćwiczenia siłowe i nie zapomnij o rozciąganiu to niezwykle ważne, a często pomijane przy treningach na siłowni.

#14 złośnica

złośnica
  • Użytkownik
  • 285 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 10:40

a co myślicie o skakance? ja często skaczę dla poprawy kondycji i zrzucenia kalorii, tylko trzeba ieć wysokie mieszkanie ;)

wysokie mieszkanie i zainwestować w dobry, mocno trzymający biust biustonosz :-D
Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko.

#15 ilonq

ilonq
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 12:03

zalezy jakie cwiczenia robisz, ile razy dziennie badz w tygodniu i ile czasu na to poswiecasz? musisz robic duza ilosc potworzen lzejszym ciezarkiem badzo ogolnie duuuuuzą ilość ruchów.

#16 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 kwietnia 2011 - 06:56

:roll: :roll: Ejjjj, nie przesadzaj :!: :!: Jaka anoreksja ? Każdy ma inną budowe ciała, i nie mozesz tego stweirdzić po wadze i po wzroście.

dokładnie , jednemu może iśćw sam brzuch, a innemu w nogi

ja waże 50 kg przy 170cm i wcale chuda nie jestem - tylko szczupła i wbrew wszystkiemu chodzę na siłownięi siłowo ćwiczę więc chyba muszę jeść aby mieć siłę

a dwa można tak mało ważyć bo np wszystko może być zbudowane z tkanki mięśniowej jak u większoci wszystko obrasta tłuszczem ..
Dołączona grafika

#17 ulazuzula

ulazuzula
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 13:34

Jak pójdziesz do klubu czy na siłownię porozmawiaj z trenerem, oni często rozpisują plany i dają wskazówki żywieniowe, jeśli powiesz jaki jest Twój cel.
A fakt, że jesz dużo to nawet dobrze, jak chcesz zacząć ćwiczyć.
Jak zaczniesz ćwiczyć to może być tak, że będziesz miała potrzebę jeść nawet więcej, ale organizm sam się tego domaga, albo nie.
Na pewno zdrowe tłuszcze i białko - chude mięsko, jajeczka, serki itp.
Węgle w gruncie rzeczy też powinno się spożywać, ale bez przesady (nie non stop), no chyba że będziesz robiła masę, wtedy szczególnie się przydają.
Mam znajomych, którzy rozpoczynając pracę nad swoim ciałek, wyrzucili węgle kompletnie ze swoich posiłków, a potem mieli problemy zdrowotne, problemy z wypróżnieniem i ogólne samopoczucie nie najlepsze.
Dlatego obserwuj swoje ciało. W zależności jak będą zmieniały się Twoje cele, tak powinnaś tez modyfikować swoje menu :).

Jeśli zaczęłaś już ćwiczyć napisz jak Ci idzie :) i co wybrałaś, czy basen czy siłownię, czy aeroby.

#18 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 13:41

Węgle w gruncie rzeczy też powinno się spożywać, ale bez przesady (nie non stop),

Nie zgodzę się z tym.
Wegle to podstwa, w każdej NORAMLNEJ dziecie jest pokazany blians (przykład W-50% posiłku, B-30%, T-20%).
Z węgli organizm czerpie energię.
Przy czym trzeba zaznaczyć, że węglę o niskim IG.

no chyba że będziesz robiła masę, wtedy szczególnie się przydają.

..wtedy to trzeba jeść 100% więcej węgli :roll:
Dołączona grafika

#19 ulazuzula

ulazuzula
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 13:55

Jasne, dlatego napisałam, że 'węgle tez są potrzebne'.
Bo Ludzie często błędnie myślą, że jak ćwiczą, albo jeszcze częściej, jak chcę zgubić kg to eliminują węglowodany z jadłospisu. Podany przeze mnie przykład jest z życia wzięty. - problemy z wypróżnieniem, złe samopoczucie, osłabienie, a w końcu i problemy zdrowotne.
Jednak w zależności jaki jest cel treningów, procentowy stosunek białek, węgli i tłuszczów może się zmieniać.

#20 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 13:58

Jednak w zależności jaki jest cel treningów, procentowy stosunek białek, węgli i tłuszczów może się zmieniać.

Jasne, temu napisałam cyt. " (przykład(..)) " ;-)

Jasne, dlatego napisałam, że 'węgle tez są potrzebne'.

ale dodałaś cyt.

"ale bez przesady (nie non stop), "

dlatego to sprostowałam i napisałam że węgle to podstwa ,a nie że jemuu od czasu do czasu
Dołączona grafika