Mięśnie, a dieta
Napisano 04 listopada 2009 - 21:34
Napisano 05 listopada 2009 - 09:50
Mam 165cm wzrostu i ważę 48kg
jestem szczupła, ale nie chuda.
dla mnie to anoreksja
wykonuję ćwiczenia na mięśnie
jakie dokładnie?
Czy to w ogóle możliwe jedząc tyle co ja?
sądząc po wadze jesz niezawiele...
Napisano 05 listopada 2009 - 11:30
dla mnie to anoreksja
A ja mam 158 cm i waże 41 kg. I co? Tez mam anoreksje ?Mam 165cm wzrostu i ważę 48kg
Napisano 05 listopada 2009 - 11:31
Napisano 05 listopada 2009 - 13:26
Napisano 05 listopada 2009 - 15:04
Napisano 05 listopada 2009 - 15:36
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 05 listopada 2009 - 15:36
Napisano 28 listopada 2009 - 16:34
Napisano 15 grudnia 2010 - 13:22
Aerobik i rzeźbienie ciała to dwie różne rzeczy.
Oczywiście jeśli chcesz ogólnie poprawić swoją kondycję i zharmonizować sylwetkę to najlepszy będzie basen lub treningi kompleksowe: aeroby+siłowe.
Napisano 22 grudnia 2010 - 16:23
Napisano 23 grudnia 2010 - 14:31
dobra sprawa,jesli chodzi o wyrobienie kondycji i zrzucenie zbędnych kg.co myślicie o skakance?
Napisano 29 grudnia 2010 - 23:41
Jedz 1,5 godziny przed treningiem i 1,5 po treningu.
Jakie konkretnie chcesz wyrobić mięśnie? Jeśli ręce, plecy i nogi to nie ma problemu - gorzej będzie z brzuchem, bo tam odkłada się tkanka tłuszczowa i żeby było widać kaloryferek
Rób na początek mieszane ćwiczenia - czyli aeroby plus ćwiczenia siłowe i nie zapomnij o rozciąganiu to niezwykle ważne, a często pomijane przy treningach na siłowni.
Napisano 30 grudnia 2010 - 10:40
a co myślicie o skakance? ja często skaczę dla poprawy kondycji i zrzucenia kalorii, tylko trzeba ieć wysokie mieszkanie
wysokie mieszkanie i zainwestować w dobry, mocno trzymający biust biustonosz
Napisano 07 stycznia 2011 - 12:03
Napisano 12 kwietnia 2011 - 06:56
dla mnie to anoreksja
![]()
Ejjjj, nie przesadzaj
![]()
Jaka anoreksja ? Każdy ma inną budowe ciała, i nie mozesz tego stweirdzić po wadze i po wzroście.
dokładnie , jednemu może iśćw sam brzuch, a innemu w nogi
ja waże 50 kg przy 170cm i wcale chuda nie jestem - tylko szczupła i wbrew wszystkiemu chodzę na siłownięi siłowo ćwiczę więc chyba muszę jeść aby mieć siłę
a dwa można tak mało ważyć bo np wszystko może być zbudowane z tkanki mięśniowej jak u większoci wszystko obrasta tłuszczem ..
Napisano 24 czerwca 2011 - 13:34
A fakt, że jesz dużo to nawet dobrze, jak chcesz zacząć ćwiczyć.
Jak zaczniesz ćwiczyć to może być tak, że będziesz miała potrzebę jeść nawet więcej, ale organizm sam się tego domaga, albo nie.
Na pewno zdrowe tłuszcze i białko - chude mięsko, jajeczka, serki itp.
Węgle w gruncie rzeczy też powinno się spożywać, ale bez przesady (nie non stop), no chyba że będziesz robiła masę, wtedy szczególnie się przydają.
Mam znajomych, którzy rozpoczynając pracę nad swoim ciałek, wyrzucili węgle kompletnie ze swoich posiłków, a potem mieli problemy zdrowotne, problemy z wypróżnieniem i ogólne samopoczucie nie najlepsze.
Dlatego obserwuj swoje ciało. W zależności jak będą zmieniały się Twoje cele, tak powinnaś tez modyfikować swoje menu
Jeśli zaczęłaś już ćwiczyć napisz jak Ci idzie
Napisano 24 czerwca 2011 - 13:41
Nie zgodzę się z tym.Węgle w gruncie rzeczy też powinno się spożywać, ale bez przesady (nie non stop),
Wegle to podstwa, w każdej NORAMLNEJ dziecie jest pokazany blians (przykład W-50% posiłku, B-30%, T-20%).
Z węgli organizm czerpie energię.
Przy czym trzeba zaznaczyć, że węglę o niskim IG.
..wtedy to trzeba jeść 100% więcej węglino chyba że będziesz robiła masę, wtedy szczególnie się przydają.
Napisano 24 czerwca 2011 - 13:55
Bo Ludzie często błędnie myślą, że jak ćwiczą, albo jeszcze częściej, jak chcę zgubić kg to eliminują węglowodany z jadłospisu. Podany przeze mnie przykład jest z życia wzięty. - problemy z wypróżnieniem, złe samopoczucie, osłabienie, a w końcu i problemy zdrowotne.
Jednak w zależności jaki jest cel treningów, procentowy stosunek białek, węgli i tłuszczów może się zmieniać.
Napisano 24 czerwca 2011 - 13:58
Jasne, temu napisałam cyt. " (przykład(..)) "Jednak w zależności jaki jest cel treningów, procentowy stosunek białek, węgli i tłuszczów może się zmieniać.
Jasne, dlatego napisałam, że 'węgle tez są potrzebne'.
ale dodałaś cyt.
dlatego to sprostowałam i napisałam że węgle to podstwa ,a nie że jemuu od czasu do czasu"ale bez przesady (nie non stop), "