Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jak opanować apetyt.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
110 odpowiedzi w tym temacie

#1 kika24

kika24
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 06 grudnia 2010 - 19:25

Witam mam problem z którym nie umie sobie poradzić, otóż jest nim mój ogromny apetyt.
Chodzę głodna cały czas i cały czas bym tylko coś jadła, a jak w domu jest coś słodkiego to nie odpuszczę dopóki wszystkiego nie zjem, i przez to tyje ważę już ponad 80kg i nie mogę przestać.
Zwracam się do was o pomoc bo to już za daleko zaszło a nie mogę dać sobie z tym rady.

#2 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 06 grudnia 2010 - 20:02

kika24, na ochotę na słodkie (o ile nie bierze się ono z czystego obżarstwa) pomaga chrom. Z kolei żołądek wypełni ci błonnik popijany dużą ilością wody. Gdybyś chciała więcej o błonniku siędowiedzieć, zapraszam tu: blonnik-vt4453.htm ;-) o chromie co nieco znajdziesz tu: bio-cla-vt1318,15.htm#91333

A jak Cię nachodzi apetyt - woda najlepsza ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#3 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 07 grudnia 2010 - 11:46

jak Cię nachodzi apetyt - woda najlepsza

można też jabłko albo surowa marchewa pocięta w słupki
Dołączona grafika

#4 krysiaczek

krysiaczek
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 07 grudnia 2010 - 13:25

nie kupuj słodyczy, omijaj je szerokim łukiem. Najlepiej nie mieć nic w domu słodkiego...
Zamiast tego jedz owoce które zawierają węglowodany, podjadaj też warzywa.
tak jak radzi nie(d)oceniona błonnik i chrom bez problemu powinny pomóc. Możesz też jeść różnego rodzaju owsianki z owocami, ziarnami, serkami, dodatkami :) to takie bomby błonnikowe które powinny spowodować zmniejszenie chęcia na podjadanie :)

#5 lineczka23

lineczka23
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 07 grudnia 2010 - 16:58

A ten chrom to w tabletkach można kupić i łykać na zmiejszenie apetytu?

#6 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 07 grudnia 2010 - 17:28

Apetytu na słodkie. I to pomoże tylko w momencie, kiedy chromu brakuje w organizmie. Ten brak dokładnie tak się przejawia - apetytem na słodycze ;-)

bez problemu powinny pomóc

na pewno nie zaszkodzą, jeżeli są stosowane zgodnie z zaleceniami

które zawierają węglowodany

to nie do końca dobry sposób, bo węglowodany uciekają z organizmu jako pierwsze.

Z kolei owsianki rzeczywiście świetnie wypełniają żołądek i są tak dużą bombą energetyczną, że jak najbardziej, jak głód napada - super sprawa i wystarcza na długo ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#7 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 07 grudnia 2010 - 17:35

I to pomoże tylko w momencie, kiedy chromu brakuje w organizmie.

No wlaśnie,mnie chrom nic a nic nie złagodził chętki na słodycze. :-/ .Żadnych rezultatów.

#8 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 08 grudnia 2010 - 09:28

chromu brakuje w organizmie

i to tylko w tabletkach jest ??
musze coś poczytać o tym wiecej...

chyba najlepsza bedzie woda :)
no ale jak już sie ma ogromna cheć na to słodkie to co robić??
:lol:
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#9 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 08 grudnia 2010 - 10:00

no ale jak już sie ma ogromna cheć na to słodkie to co robić??

zjesc rodzynka lub jakis owoc ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#10 krysiaczek

krysiaczek
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 08 grudnia 2010 - 12:34

może orzechy, migdały..? A co myślicie na temat kakao? Bardzo jest kaloryczne? Jak mnie tak najdzie na słodkie to sobie pije :P
Wiem, że moja koleżanka kiedyś miała jakiś płyn rozpuszczaln y w wodzie chyba też z chromem, z tego co mówiła to dość słodki po wypiciu dziennej dawki nie mogła patrzeć na słodycze :P

#11 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 08 grudnia 2010 - 22:57

może orzechy, migdały..?

są raczej kaloryczne ;-)

A co myślicie na temat kakao? Bardzo jest kaloryczne?

samo w sobie nie-tylko trzeba wybrać odtłuszczone, kaloryczność zależy od tego ile posłodzisz

#12 krysiaczek

krysiaczek
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 16:48

kakao nie słodzę, wystarczy takie jakie jest...co do orzechów to zawierają tłuszcz ale większość pisze że jeśli chodzi o przekjąski to właśnie warto orzechy bo zdrowy tłuszcz to jest...

#13 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 17:10

jeśli chodzi o przekjąski to właśnie warto orzechy bo zdrowy tłuszcz to jest...

Garstka orzeszków jako przekąska pasuje, gorzej jak masz cały gar i nie wiesz, kiedy skończyć ;)

#14 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 20:12

Spróbuj pić duzo wody.Na poczatku mozna wybierac nawet ta smakowa-aby było słodko ;)
natomiast przy stosowaniu diety jesli wypija sie w czasie małego głodu wode powoduje ze mamy mniejszy apetyt.

#15 lineczka23

lineczka23
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 10 grudnia 2010 - 13:58

Może zamiast sakowej wody pić wodę z aqua slim? Jest np o smaku cytrynowym, bardzo smaczny. To jest suplement wspomagający odchudzanie, a przy okazji czujesz się syta po nim.

#16 Etinietiette

Etinietiette
  • Użytkownik
  • 332 postów

Napisano 10 grudnia 2010 - 14:01

Nie mogę się powstrzymać przed czymś słodkim :oops: Macie jakieś propozycje, czym mogę zająć te wszystkie batoniki i czekoladki?

#17 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 13:46

Nie mogę się powstrzymać przed czymś słodkim :oops: Macie jakieś propozycje, czym mogę zająć te wszystkie batoniki i czekoladki?

owoce (jabłka, śliwki, kiwi i inne które zawierają mniej cukrów), owoce suszone, herbatki owocowe ziołowe
Dołączona grafika

#18 krysiaczek

krysiaczek
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 21:15

są różne suplementy które hamują łaknienie na słodycze, spróbuj może coś z chromem błonnik wpływa bardziej na jelita ale podobno też mniej sie podjada między posiłkami. o tym aqua slim już słyszałam gdzieś też ktoś pisał że nie ma po tym chęci na słodycze.
no i zawsze można tak jak radzi dobra...jakieś owoce zwykłe i suszone :)

#19 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 22:00

na mnie chrom nie działa , nie zmniejsza apetytu na slodkie.
ja duzo jem wafli ryzowych i suszonych owoców, czasem orzechów ale nie solonych. tylko ze ja tego pochłanima sporo , wiec nie jest to zmniejszenie apetytu :-) ale wole to niz jakies puste kcal z cukierków < które tez czasem jadam , ale mniej>
kakao tez mysle e jest dobre ,bo moze byc sustytutem czekolady , tylko nie slodzic.
a co do apetytu, to trzeba sie zastanowic czy wilczy głod to nie reakcja np na stes , czy jedzenie czegos nam nie zastepuje.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#20 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 13 grudnia 2010 - 16:45

ja piję baaardzo dużo wody. nie wiem czy to rzeczywiście działa i czuję się pełna czy to po prostu psychika (pije więc nie powinno mi się chcieć jeść ;-) )ale nie obżeram się :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika