Jak opanować apetyt.
Napisano 06 grudnia 2010 - 19:25
Chodzę głodna cały czas i cały czas bym tylko coś jadła, a jak w domu jest coś słodkiego to nie odpuszczę dopóki wszystkiego nie zjem, i przez to tyje ważę już ponad 80kg i nie mogę przestać.
Zwracam się do was o pomoc bo to już za daleko zaszło a nie mogę dać sobie z tym rady.
Napisano 06 grudnia 2010 - 20:02
A jak Cię nachodzi apetyt - woda najlepsza
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 07 grudnia 2010 - 13:25
Zamiast tego jedz owoce które zawierają węglowodany, podjadaj też warzywa.
tak jak radzi nie(d)oceniona błonnik i chrom bez problemu powinny pomóc. Możesz też jeść różnego rodzaju owsianki z owocami, ziarnami, serkami, dodatkami
Napisano 07 grudnia 2010 - 16:58
Napisano 07 grudnia 2010 - 17:28
na pewno nie zaszkodzą, jeżeli są stosowane zgodnie z zaleceniamibez problemu powinny pomóc
to nie do końca dobry sposób, bo węglowodany uciekają z organizmu jako pierwsze.które zawierają węglowodany
Z kolei owsianki rzeczywiście świetnie wypełniają żołądek i są tak dużą bombą energetyczną, że jak najbardziej, jak głód napada - super sprawa i wystarcza na długo
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 07 grudnia 2010 - 17:35
No wlaśnie,mnie chrom nic a nic nie złagodził chętki na słodycze.I to pomoże tylko w momencie, kiedy chromu brakuje w organizmie.
Napisano 08 grudnia 2010 - 09:28
i to tylko w tabletkach jest ??chromu brakuje w organizmie
musze coś poczytać o tym wiecej...
chyba najlepsza bedzie woda
no ale jak już sie ma ogromna cheć na to słodkie to co robić??
Napisano 08 grudnia 2010 - 12:34
Wiem, że moja koleżanka kiedyś miała jakiś płyn rozpuszczaln y w wodzie chyba też z chromem, z tego co mówiła to dość słodki po wypiciu dziennej dawki nie mogła patrzeć na słodycze
Napisano 08 grudnia 2010 - 22:57
są raczej kalorycznemoże orzechy, migdały..?
samo w sobie nie-tylko trzeba wybrać odtłuszczone, kaloryczność zależy od tego ile posłodziszA co myślicie na temat kakao? Bardzo jest kaloryczne?
Napisano 09 grudnia 2010 - 16:48
Napisano 09 grudnia 2010 - 17:10
jeśli chodzi o przekjąski to właśnie warto orzechy bo zdrowy tłuszcz to jest...
Garstka orzeszków jako przekąska pasuje, gorzej jak masz cały gar i nie wiesz, kiedy skończyć
Napisano 09 grudnia 2010 - 20:12
natomiast przy stosowaniu diety jesli wypija sie w czasie małego głodu wode powoduje ze mamy mniejszy apetyt.
Napisano 10 grudnia 2010 - 13:58
Napisano 10 grudnia 2010 - 14:01
Napisano 12 grudnia 2010 - 21:15
no i zawsze można tak jak radzi dobra...jakieś owoce zwykłe i suszone
Napisano 12 grudnia 2010 - 22:00
ja duzo jem wafli ryzowych i suszonych owoców, czasem orzechów ale nie solonych. tylko ze ja tego pochłanima sporo , wiec nie jest to zmniejszenie apetytu
kakao tez mysle e jest dobre ,bo moze byc sustytutem czekolady , tylko nie slodzic.
a co do apetytu, to trzeba sie zastanowic czy wilczy głod to nie reakcja np na stes , czy jedzenie czegos nam nie zastepuje.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko