Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 642 dni temu Posty: 3918 Skąd: świętokrzyskie :)
Profil: Partner: misiek
Nastrój:
Wysłany: 2009-08-13, 22:02 Błonnik
natknęłam się ostatnio na taki produkt błonnik z ananasem, czy miałyście z tym do czynienia?? czy daje jakieś efekty? z opisu wynika że ma zmniejszać uczucie głodu, oczyścić organizm itd..
muszę sobie kupić i wypróbować, czy to pozwoli zrzucić jakieś 3-5 kg??
no i czy po tym naprawdę nie chce się jeść?
Informacje: Dołączyła 1128 dni temu Posty: 14082 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2009-08-13, 23:25
Błonnik polecam, wspomaga perystaltykę jelit, trawienie, obniża cholesterol i w ogóle wpływa pozytywnie na wszystko
Z tym zmniejszeniem apetytu chodzi po postu o to, że błonnik w jelitach zaczyna pęcznieć i po prostu masz wrażenie, że jesteś najedzona
To jest fajna sprawa bo błonnik nie podwyższa wartości kalorycznej tego co jesz. Także możesz zjeść coś małego, kalorycznego (w normie ) + błonnik
a to, że on jest z ananasem to mi się wydaje, że to nie ma znaczenia
po prostu smak taki
u mnie koło domu w sklepie jest właśnie pełno rodzai takich błonników
kupiłam sobie taki aby zjadac przed posiłkiem aby potem mniej zjeśc ale na mnie nie działał , nie czułam pecznienia w brzuchu , nie miłam tez poczucia ze jestem pełna.
cerrata napisał/a:
to, że on jest z ananasem to mi się wydaje, że to nie ma znaczenia
ananaas ma jakaś substancje ( cos na B . bromelina , czy jakos tak) , która tez jest pomocna w odchudzaniu.
_________________ Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci.
— Jane Austen.
Czasami wydaje nam się, że ludzie są loteryjnymi losami: że znajdują sie obok nas, by urzeczywistnić nasze absurdalne nadzieje. Carlos Ruiz Zafon
Informacje: Dołączyła 1128 dni temu Posty: 14082 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2009-08-14, 11:43
mloda, może i jest, może tak go przygotowali żeby nie został wypruty z tego składnika
ale możesz jeść błonnik i ananasa osobno sałatki, suszony itp na zdrowie ci wyjdzie tak czy siak
co do błonnika to ja jak w jeden dzien zjadłam cała paczke wafli ryzowych z błonnikiem i na drugi dzien jeszcze pól to mi sie poprawiła przemiana materii.
_________________ Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci.
— Jane Austen.
Czasami wydaje nam się, że ludzie są loteryjnymi losami: że znajdują sie obok nas, by urzeczywistnić nasze absurdalne nadzieje. Carlos Ruiz Zafon
— Jane Austen.
Po dwóch dniach to szybko Mnie, szczerze mówiąc, błonnik tak średnio pomógł, więc przerzuciłam się na uzupełnianie go po prostu w diecie i tyle chyba mi wystarczy jak na razie. A ananas ma podobno całkiem spore właściwości odchudzające, może dlatego dodają go do błonnika?
A ananas ma podobno całkiem spore właściwości odchudzające, może dlatego dodają go do błonnika?
ja własnie kiedys brała takie tabletki z błonnika z ananasem i efektow nie było
— Jane Austen.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum