Pierogi
Napisano 17 grudnia 2011 - 10:55
Napisano 17 grudnia 2011 - 18:33
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 17 grudnia 2011 - 18:53
Napisano 17 grudnia 2011 - 18:56
jeśli takową się u mnie gotuje, to tylko w połączeniu ze świeżą. Ale na pewno nie do pierogów.czytałam o gotowaniu kiszonej kapusty...
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 17 grudnia 2011 - 19:38
moja mama zawsze tak robi . natomiast ja jak robi uszka to szatkuje kapuste i zasmazam z grzybkami , które były noc moczone i podlewam ta woda z moczenia grzybów.U nas kpucha zawsze gotowana
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 18 grudnia 2011 - 08:28
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 18 grudnia 2011 - 10:20
no własnie...moja tesciowa, mama tak robia. Ja tez tak robie - a pozniej zasmazam lekko .czytałam o gotowaniu kiszonej kapusty..
A grzybki jakie ?
Napisano 18 grudnia 2011 - 10:28
prawdziwkiA grzybki jakie ?
Napisano 18 grudnia 2011 - 13:37
zazwyczaj podgrzybki, chyba ze mamy jakies zasuszone inne.A grzybki jakie ?
i czegoDo tej pory najczęściej były zbierane wcześniej w lesie i zasuszane, ale w tym roku niestety, nie było komu zbierać.
Napisano 23 lutego 2012 - 15:23
Próbowałam zrobić ruskie. Farsz wyszedł bomba, a ciasto niby wg przepisu, ale rozgotowywało się przy gotowaniu całkiem i robiła się breja. A robiłam wg przepisu.
Jak robicie ciasto?
Napisano 23 lutego 2012 - 17:54
Ciacho: 4 szkl. mąki, jajko, 1 szkl.wody (ciepłej, przegotowanej). wychodzi ok. 60 pierogów (przynajmniej mi :-> )
Napisano 24 lutego 2012 - 19:35
Napisano 10 sierpnia 2014 - 20:15
uwielbiam ruskie , ale dla mnie samej nie chce mi sie robić wiec najczesciej kupuje.
Napisano 10 sierpnia 2014 - 20:37
nie chce mi sie robić wiec najczesciej kupuje.
Ja, także kupuję,bo robić sama ,to nigdy nie robiłam.
Lubię pierogi z mięsem ![]()
Napisano 11 sierpnia 2014 - 11:52
Nie cierpię pierogów
wiem jestem pewnie chodzącym dziwadłem, bo przecież wszyscy lubią jakieś pierogi, a ja nieee ![]()
Jak byłam dzieckiem uwielbiałam wszelkie na słodko i te z kapustą i grzybkami mojej mamy ![]()
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 11 sierpnia 2014 - 13:10
Ja nie rozumiem zachwytu nad ruskimi. Kilka podejść miałam i jak dla mnie - nie! ![]()
Za to z mięsem, z kapustą i grzybami, na słodko zjem bardzo chętnie.
Domowe odważyłam się robić pierwszy raz w tym roku i wyszły super. Samo ciasto nie jest problematyczne, największa robota to to lepienie. Smak inny, lepszy niż te kupne, chociaż lubię takie z Tesco. ![]()
Napisano 11 sierpnia 2014 - 13:39
Ja nie rozumiem zachwytu nad ruskimi.
Może to kwestia farszu. Dla mojej babci farsz w ruskich to: ser biały i ziemniaki
a wcinasz je polane śmietaną i cukrem.
Ja jak robię to: biały ser, ziemniaki i cebulka podduszona na patelni plus sól i pieprz. Wcinam przysmażone (czytaj spalone) za to G. tylko ze śmietana i solą.
Moja teściowa robi farsz podobny do mojego a i tak smakują inaczej
Niektórzy dodają skwarki itp.
Co region to inaczej.
Ja uwielbiam chyba każde pierogi, no może oprócz z mięsem
Napisano 11 sierpnia 2014 - 13:51
Ja kiedyś jadłam pierogi z jagodami i były przepyszne
, lubię także z serem , z mięsem z kapustą i grzybami wręcz uwielbiam , wszak przy pierogach jest masę roboty ale opłaca się
, potem się ugotuje i jest ta przyjemność jedzenia
.
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc

28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.
Napisano 11 sierpnia 2014 - 16:55
Ja też bardzo lubię pierogi. Przede wszystkim ruskie i ze szpinakiem. Z mięsem też ale tylko takie co je sama zrobię. Z kapustą i grzybami na wigilię, w ten dzień mają zupełnie inny smak. Na słodko to z białym serem lubię, ale już za tymi z owocami nie przepadam.
My czasem robimy więcej pierogów, a ciasto mam zamrożone w lodówce w sumie cały czas. I lubię jak małż mi pomaga bo on raz dwa rozwałkuje a ja raz dwa ulepię. ![]()
Lubię czytać!
Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"