Nasze podejście do wiary i kościoła
Napisano 02 marca 2008 - 19:24
Napisano 02 marca 2008 - 19:25
no bo to takie trochę jest,bez sensu, ze skoro sie nie wierzy(czesc osob tak ma) a chce brac koscielny.
ja nie wierzę, ale Radek tak i chcemy wziąć ślub kościelny
Ja ze względu na niego ale też dla tej pięknej białej sukienki
Guest_Kociak_*
Napisano 03 marca 2008 - 09:52
Napisano 03 marca 2008 - 10:11
Napisano 03 marca 2008 - 14:31
Napisano 03 marca 2008 - 15:30
i co - to też jest hipokryzja, ale jakoś ich nikt palcami nie wytyka
Jak dla mnie wręcz przeciwnie, wiele osób to razi
Napisano 03 marca 2008 - 16:14
Napisano 03 marca 2008 - 17:51
więc tym bardziej nie uważam, że powinno się wytykać ludzi, którzy biorą ślub z innych powodów niż pobudki kościelne
Ja nie wytykam, ja rozumiem Ciebie ale niestety dla mnie jest to niemoralne.
Napisano 03 marca 2008 - 18:09
Jak ja bym miała brać TYLKO dla pięknej sukienki to bym nie brała - białą ślubną suknię można równie dobrze ubrać na cywilny i wesele
ja też nie
ale szanuję Radka podejście i chcę , po prostu chcę
oj mnie teżMnie na przykład bardzo
Napisano 07 kwietnia 2008 - 09:47
ale to chyba jest instytucja ktora powinna skupic sie na wierze.. a nie.. jak nie produkuja win z ksiedzem na etykiecie to zobaczcie to
Ksiądz Henryk Jankowski będzie miał swoją sieć komórkową - dowiedziała się "Rzeczpospolita".
Prałat Mobile - jak roboczo nazywa się projekt - ma ruszyć w wakacje. Zaoferuje m.in. wysyłanie cytatów z Pisma Świętego. - Będzie tez można zamawiać loga, dzwonki i tapety związane nie tylko z prałatem, ale też o charakterze patriotycznym - zapowiada Mariusz Olchowik, prezes Instytutu ks. Jankowskiego.
Według założeń instytutu liczba abonentów sieci ma wynieść kilka tysięcy osób. Z Prałat Mobile mają początkowo korzystać głownie pracownicy i współpracownicy instytutu. W sumie ok. 3 tys. osób. Nowa sieć będzie działać wyłącznie na kartach prepaidowych.
Z zestawami startowymi będzie można kupić specjalne telefony komórkowe z wizerunkiem ks. Jankowskiego albo logo instytutu. - Pierwszy aparat ze złotym numerem w sieci otrzyma ksiądz prałat - mówi Olchowik
moze neidlugo beda ksiaza produkowac auta a kosciol zamieni sie w supermarket?
Napisano 07 kwietnia 2008 - 13:37
Wloski kosciol pomimo Watykanu pod nosem, nie ma szans na mieszanie sie w zycie polityczne kraju, Wlasciwie to moge tylko chwalic wloskich ksiezy, sa naprawde ok.
Guest_strus_*
Napisano 07 kwietnia 2008 - 13:39
Ma sluchaczy.. swietnie, niech zrobia siec komorkowa, marke ubran, i wiecej win od ksiedza jankowskiego. Tak to alkoholizm to podobno grzech, a tak Jankowski ma fabryke wlasnego wina ? I co jeszcze moze uslysze ze to krew boga za 9 zl ?
Kosciol powinien zajmowac sie wiara i tylko wiara, a nie wszedzie na sile szuka pieniedzy, biedacy sie znalezli..
Napisano 07 kwietnia 2008 - 13:48
Ja i Ty i jeszcze ktos nie da sie wkrecic na na wino ksiedzowe.
Ale inni tak. Wysuplaja ostatni grosz na winko-w slusznej sprawie.
A politycy nie drza przed Wielkim Ojcem, ktory grozi paluszkiem?
a postwa sie bojowkom owego Ojca...to bedziesz miec szczescie jak tylko cie opluja, a nie znokaltuja.
Takie historie nie mialyby racji bytu, gdyby nie bylo rynku zbytu, ale widocznie jest!
Heheee, juz widze wiernych z komorkami z podobizna ksiedza....no odlot!
Napisano 07 kwietnia 2008 - 13:50
Guest_strus_*
Napisano 07 kwietnia 2008 - 14:04
Jankowski to nie ksiądz, to biznesmen
Ja tam jednak widze ze jednak ksiadz.
Henryk Jankowski (ur. 18 grudnia 1936) – polski ksiądz katolicki, kanonik, od 1990 prałat i kapelan honorowy papieża, kapelan Solidarności, wieloletni proboszcz parafii św. Brygidy w Gdańsku, odsunięty od sprawowania tej funkcji w roku 2004, związany blisko z ruchem "Solidarności" i opozycją antykomunistyczną w PRL.
Jezeli mowisz o biznesmenach
Tadeusz Rydzyk CSsR (ur. 3 maja 1945 w Olkuszu) – polski redemptorysta, przedsiębiorca medialny, współzałożyciel Fundacji Lux Veritatis. Założyciel i dyrektor Radia Maryja, TV Trwam oraz założyciel i były rektor Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej, profesor nadzwyczajny i członek Rady Naukowej tejże uczelni.
W zadnym wypadku kosciol nie zmusza ich do zaprzestania dzialan.
Napisano 07 kwietnia 2008 - 14:08
czemu nie poszukałeś inf dot działań szanownego jankowskiego? wzmianek o szkole jego imienia , którą chciał założyć? pomniku który chciał postawić?
Radio itd to co innego?
ale woda mineralna jego imienia?
Guest_niki_*
Napisano 07 kwietnia 2008 - 19:56
Napisano 08 kwietnia 2008 - 10:41
"musimy stać na straży tego co się dzieje dokoła", "musimy dbać by w różne dziedziny życia nie wkradło się zło i brak poszanowania dla Boga", "to katolicki kraj i my mamy również prawo głosu" - tyle opini pamiętam choć było ich więcej.
Co do reszty, toKościół robi to co robi głównie w celach zarobkowych i by zdobyć więcej zwolenników oraz dotrzeć wszędzie.
Kiedyś to wszytko mnie denerwowało, bo uważałam że rola Kościoła jest zgoła inna.
Dziś przestała się tym interesować.
Jeżeli mam ochotę na kontatk z Bogiem to osobiście Kościół nie jest mi do tego potrzebny.
Napisano 09 kwietnia 2008 - 21:06
Napisano 09 kwietnia 2008 - 21:55
Może moje zdanie na ten temat bedzie kontrowersujne wsrod osób wierzących, ale ja zawsze uwazałam, ze Bóg jest jeden, a to kto i w jaki sposob go pojmuje to jego sprawa