Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Kuchenne rewolucje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
288 odpowiedzi w tym temacie

#161 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 20:53

podbijam :mrgreen:

1 marca bedzie nowy odcinek.

czyli juz jutro <hura></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#162 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 01 marca 2012 - 08:19

Czekam na wieczór z ciekawością, bardzo lubię Gesslerową i jej rozróbę :mrgreen:

#163 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 01 marca 2012 - 08:47

tak, tak, tak :mrgreen: Dzisiaj pierwszy odcinek i uchylę Wam rąbka tajemnicy <jezorek11></span> Na pierwszy ogień idzie knajpka ode mnie :P Ze Skarbimierza, który jest rzut beretem od mojej miejscowości. Pani Gesler zmieniła znaną knajpkę rybną Kapitan nemo na Kapitana Kuk ;-)
Chcę się tam wybrać niedługo, żeby wszystko zobaczyć na własne oczy, bo od razu po rewolucji było podobno super, a teraz jest już chyba gorzej, ale zobaczymy - niezadowoleni zawsze się znajdą ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#164 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 01 marca 2012 - 08:49

Będę oglądać na pewno dziś, lubię jej odpały różne <lol></span> W Poznaniu była dwa razy, ale wciąż mnie kusi, żeby odwiedzić knajpkę na Starym, żeby zjeść tą słynną musakę :mrgreen: o ile jeszcze jest tak jak zostawiła :-P

er3mjw4zst9mivdb.png

#165 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 marca 2012 - 18:00

Chcę się tam wybrać niedługo, żeby wszystko zobaczyć na własne oczy, bo od razu po rewolucji było podobno super,

czyili rewolucja sie udala :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#166 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 01 marca 2012 - 22:08

Kilka razy oglądałam ten program i bardzo mi się spodobał. Bardzo lubię panią Magdę i jej podejście do sprawy.
Natomiast irytują mnie właściciele lokali w których odbywa się program. Niby chcą zmian, ale kręcą nosem, jak coś im się powie nieprzychylnego i nie po ich myśli.

#167 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 02 marca 2012 - 08:51

Pani Gesler zmieniła znaną knajpkę rybną Kapitan nemo na Kapitana Kuk ;-)

Fajnie odmieniła wizualnie,ale menu jakie zaproponowała to dla mnie niewypał:
"oko pirata"- czyli tatar: naprawdę niewielu ludzi jest zdolnych do spożycia surowego mięsa, fuj :-?
"krew pirata": zwykły czerwony barszczyk, dla mnie żadne danie,
i na koniec ten łosoś- łosoś super, ale ciekawa jestem ile kosztuje (Eli, daj znać jak już sprawdzisz) bo w końcu to nie jest tania ryba, więc albo cena dania będzie wysoka, albo będą kupować taniego łososia, który nie będzie dobrze smakował <bezradny></span>

#168 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 02 marca 2012 - 09:04

mloda, czytałam na forum mojego miasta opinie i powodzeniem cieszy się właśnie łosoś pod pierzynką z puree oraz krewetki. Podobno duża porcja ryby, do tego 3 duże surówki i dobre puree. Jeśli chodzi o cenę, to 35 zł - dla mnie, jeśli łosoś jest naprawdę dobry i porcja spora, to jest to odpowiednia cena, bo łosoś, to bardzo droga ryba.
Jeśli chodzi o krewetki, to porcja spora - 20 krewetek z 4 bułeczkami i masełkiem ziołowym - 28 zł.
Pojadę sama, to się przekonam, ale na razie brzmi zachęcająco :)

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#169 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 marca 2012 - 19:09

krew pirata": zwykły czerwony barszczyk, dla mnie żadne danie,

jak sie okazjue nie tak latwo to zrobic :) ona daje tylko kilka pomysłow reszte trzeba juz samemu powymyslac :)

Jeśli chodzi o cenę, to 35 zł

jak za danie rybne w restauracji to cena ok.

#170 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 02 marca 2012 - 21:07

Dobry barszcz uwielbiam, ale miałabym raczej opory przed zamówieniem "krwi pirata" :lol: oka zresztą też :lol: Nazwy potraw jak dla mnie zdecydowanie nietrafione, ale poza tym zmiana na plus, a odcinek całkiem fajny ;-)

mloda napisał/a:
krew pirata": zwykły czerwony barszczyk, dla mnie żadne danie,
jak sie okazjue nie tak latwo to zrobic

Powiedziałabym nawet, że bardzo trudno. Próbowałam już mnóstwo razy, ale chyba nigdy w życiu nie zrobię takiego, jaki robi mój tata, który zamiast dać mi wreszcie jakiś dokładniejszy przepis, cały czas mówi, żebym próbowała dalej :-P

#171 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 16 marca 2012 - 17:56

Ktoś oglądał wczorajszy odcinek?bo ja szczerze mówiąc jestem w szoku jak Gesllerowa w nowej serii zamiast zająć się restauracją zajmuje się pierdołami i miesza w życiu ludzi. Czyżby oglądalność spadała i trzeba dodać trochę pikanterii?
Ja rozumiem,że spory naprawdę nie wpływają pozytywnie na prowadzenie biznesu,ale wyciąganie niektórych spraw prywatnych to już przesada :roll:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#172 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 16 marca 2012 - 18:47

Tilia, mam takie samo zdanie jak Ty. Najmniej w tym odcinku było kuchni i zniechęciło mnie to do oglądania Kuchennych Rewolucji. Fakt, że tam ta sytuacja rodzinna nie była dobra, ale brat tak naprawdę do tego biznesu nic nie miał. jedynie co, to ten cały syn właściciel był idiotą - nie da nikomu nic powiedzieć, on ma najlepsze pomysły, on wszystko wie - to po co się zgłaszali do programu? :roll:

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#173 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 16 marca 2012 - 18:54

Dokładnie. Zamiast programu o kuchniu robi się jakiś program o dramatach życiowych. Ogólnie odcinek nudny.

właściciel był idiotą - nie da nikomu nic powiedzieć, on ma najlepsze pomysły, on wszystko wie - to po co się zgłaszali do programu?

aby się pokazać?

#174 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 16 marca 2012 - 19:04

ja widziałam reklamę. "żona, matka, kochanka" i myślę sobie zgodzili się na takie coś???? :shock: ale nie widziałam odcinka a lubię ten program

#175 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 16 marca 2012 - 19:29

Kurcze a ja zapomniałam i muszę obejrzeć powtórkę ;)

#176 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 16 marca 2012 - 22:22

"żona, matka, kochanka" i myślę sobie zgodzili się na takie coś???? :shock:

raczej była żona,matka i obecna partnerka ;-) właściciel rozwiódł się z żoną,ale ona nadal pracowała w knajpie.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#177 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 17 marca 2012 - 07:50

jestem w szoku jak Gesllerowa w nowej serii zamiast zająć się restauracją zajmuje się pierdołami i miesza w życiu ludzi.

to samo zauwazyłam ;)

ja akurat ogladałam jesli to mozna nazwac ogladaniem odc. gdzie akcja działa sie w chyba karczmie u Bartka ? ostatnio w niedziele ogladałam. Porazka. :roll: Same sprzeczki, kłotnie...
Odechciewa sie ogladać.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#178 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 marca 2012 - 19:44

ale brat tak naprawdę do tego biznesu nic nie miał.

chodzilo o to , ze oni rywalizuja, tzn wlasciciel tawerny chyba zazdroscił bratu i gesslereka chciala mu pokazac, ze ma prowadzic swój biznes , oraz ze w biznes nie miesza sie spraw prywatnych.
musiala wyszukac gdzie jest problem skoro kuchnia była ok.
facet mnie rozwalił , wrzeszczał na Gesler i wtracał jej sie w zdanie <bezradny></span> a ta jego dziunia :roll:

#179 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 17 marca 2012 - 20:07

Obejrzałam powtórkę i rozśmieszył mnie ten odcinek...a ta dziewczyna tego chłopaka , ale lolita :mrgreen:

#180 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 19 marca 2012 - 16:00

"Kuchenne rewolucje" Magdy Gessler dają stacji TVN pozycję lidera rynku telewizyjnego. Piąty sezon programu ma jednak mniej widzów niż emitowany rok temu sezon trzeci.

Przyczyną zmniejszenia się liczby widzów może być zmiana pory emisji. Ubiegłoroczna edycja "Kuchennych rewolucji" była emitowana w soboty o 18.00. Piąty sezon jest natomiast emitowany w czwartki o 21.30. Jak podaje portal Wirtualnemedia.pl, trzy pierwsze odcinki najnowszej serii śledziło średnio 2,78 mln osób, co dało TVN 20,63 proc. udziału wśród wszystkich widzów i 25,31 proc. w grupie 16-49.

Stacja TVN podczas emisji premierowych odcinków "Kuchennych rewolucji" zajmuje pozycję lidera rynku. Tuż za nim plasuje się TVP 1, które, wyświetlając w tym czasie program "Sprawa dla reportera", osiaga 22,44% udziału. Trzecie miejsce zajmuje Polsat z serialami "Hotel 52" i "Szpilki na Giewoncie".

Moim zdaniem to nie wina pory emisji, ale tego o czym pisałyśmy wcześniej. Zresztą takie komentarze pojawiły się też pod artykułem...

Słabość najnowszej serii "Rewolucji" moim skromnym zdaniem wynika z faktu, że przestał to być program o kuchni. Obecnie Pani Gessler przyjeża i zamiast zajmować się kuchnią praktykuje autorską formę psychoterapii. Byłem w stanie przeżyć namolny product placement "Prymatu", opinie kulinarne i estetyczne Pani Gessler niejednokrotnie całkowicie odmienne od moich, wyraźnie zaaranżowane i słabo wyreżyserowane sytuacje, ale kolejnej "Superniani" w kuchni oglądać już nie będę

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png