czyli juz jutro1 marca bedzie nowy odcinek.
Kuchenne rewolucje
Napisano 29 lutego 2012 - 20:53
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 01 marca 2012 - 08:19
Napisano 01 marca 2012 - 08:47
Chcę się tam wybrać niedługo, żeby wszystko zobaczyć na własne oczy, bo od razu po rewolucji było podobno super, a teraz jest już chyba gorzej, ale zobaczymy - niezadowoleni zawsze się znajdą
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 01 marca 2012 - 18:00
czyili rewolucja sie udalaChcę się tam wybrać niedługo, żeby wszystko zobaczyć na własne oczy, bo od razu po rewolucji było podobno super,
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 01 marca 2012 - 22:08
Natomiast irytują mnie właściciele lokali w których odbywa się program. Niby chcą zmian, ale kręcą nosem, jak coś im się powie nieprzychylnego i nie po ich myśli.
Napisano 02 marca 2012 - 08:51
Fajnie odmieniła wizualnie,ale menu jakie zaproponowała to dla mnie niewypał:Pani Gesler zmieniła znaną knajpkę rybną Kapitan nemo na Kapitana Kuk
"oko pirata"- czyli tatar: naprawdę niewielu ludzi jest zdolnych do spożycia surowego mięsa, fuj
"krew pirata": zwykły czerwony barszczyk, dla mnie żadne danie,
i na koniec ten łosoś- łosoś super, ale ciekawa jestem ile kosztuje (Eli, daj znać jak już sprawdzisz) bo w końcu to nie jest tania ryba, więc albo cena dania będzie wysoka, albo będą kupować taniego łososia, który nie będzie dobrze smakował
Napisano 02 marca 2012 - 09:04
Jeśli chodzi o krewetki, to porcja spora - 20 krewetek z 4 bułeczkami i masełkiem ziołowym - 28 zł.
Pojadę sama, to się przekonam, ale na razie brzmi zachęcająco
![]()

Napisano 02 marca 2012 - 19:09
jak sie okazjue nie tak latwo to zrobickrew pirata": zwykły czerwony barszczyk, dla mnie żadne danie,
jak za danie rybne w restauracji to cena ok.Jeśli chodzi o cenę, to 35 zł
Napisano 02 marca 2012 - 21:07
Powiedziałabym nawet, że bardzo trudno. Próbowałam już mnóstwo razy, ale chyba nigdy w życiu nie zrobię takiego, jaki robi mój tata, który zamiast dać mi wreszcie jakiś dokładniejszy przepis, cały czas mówi, żebym próbowała dalejmloda napisał/a:
krew pirata": zwykły czerwony barszczyk, dla mnie żadne danie,
jak sie okazjue nie tak latwo to zrobic
Napisano 16 marca 2012 - 17:56
Ja rozumiem,że spory naprawdę nie wpływają pozytywnie na prowadzenie biznesu,ale wyciąganie niektórych spraw prywatnych to już przesada
Napisano 16 marca 2012 - 18:47
![]()

Napisano 16 marca 2012 - 18:54
aby się pokazać?właściciel był idiotą - nie da nikomu nic powiedzieć, on ma najlepsze pomysły, on wszystko wie - to po co się zgłaszali do programu?
Napisano 16 marca 2012 - 19:04
Napisano 16 marca 2012 - 19:29
Napisano 16 marca 2012 - 22:22
raczej była żona,matka i obecna partnerka"żona, matka, kochanka" i myślę sobie zgodzili się na takie coś
?
Napisano 17 marca 2012 - 07:50
to samo zauwazyłamjestem w szoku jak Gesllerowa w nowej serii zamiast zająć się restauracją zajmuje się pierdołami i miesza w życiu ludzi.
ja akurat ogladałam jesli to mozna nazwac ogladaniem odc. gdzie akcja działa sie w chyba karczmie u Bartka ? ostatnio w niedziele ogladałam. Porazka.
Odechciewa sie ogladać.
Napisano 17 marca 2012 - 19:44
chodzilo o to , ze oni rywalizuja, tzn wlasciciel tawerny chyba zazdroscił bratu i gesslereka chciala mu pokazac, ze ma prowadzic swój biznes , oraz ze w biznes nie miesza sie spraw prywatnych.ale brat tak naprawdę do tego biznesu nic nie miał.
musiala wyszukac gdzie jest problem skoro kuchnia była ok.
facet mnie rozwalił , wrzeszczał na Gesler i wtracał jej sie w zdanie
Napisano 17 marca 2012 - 20:07
Napisano 19 marca 2012 - 16:00
"Kuchenne rewolucje" Magdy Gessler dają stacji TVN pozycję lidera rynku telewizyjnego. Piąty sezon programu ma jednak mniej widzów niż emitowany rok temu sezon trzeci.
Przyczyną zmniejszenia się liczby widzów może być zmiana pory emisji. Ubiegłoroczna edycja "Kuchennych rewolucji" była emitowana w soboty o 18.00. Piąty sezon jest natomiast emitowany w czwartki o 21.30. Jak podaje portal Wirtualnemedia.pl, trzy pierwsze odcinki najnowszej serii śledziło średnio 2,78 mln osób, co dało TVN 20,63 proc. udziału wśród wszystkich widzów i 25,31 proc. w grupie 16-49.
Stacja TVN podczas emisji premierowych odcinków "Kuchennych rewolucji" zajmuje pozycję lidera rynku. Tuż za nim plasuje się TVP 1, które, wyświetlając w tym czasie program "Sprawa dla reportera", osiaga 22,44% udziału. Trzecie miejsce zajmuje Polsat z serialami "Hotel 52" i "Szpilki na Giewoncie".
Moim zdaniem to nie wina pory emisji, ale tego o czym pisałyśmy wcześniej. Zresztą takie komentarze pojawiły się też pod artykułem...
Słabość najnowszej serii "Rewolucji" moim skromnym zdaniem wynika z faktu, że przestał to być program o kuchni. Obecnie Pani Gessler przyjeża i zamiast zajmować się kuchnią praktykuje autorską formę psychoterapii. Byłem w stanie przeżyć namolny product placement "Prymatu", opinie kulinarne i estetyczne Pani Gessler niejednokrotnie całkowicie odmienne od moich, wyraźnie zaaranżowane i słabo wyreżyserowane sytuacje, ale kolejnej "Superniani" w kuchni oglądać już nie będę
![]()