Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Kuchenne rewolucje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
288 odpowiedzi w tym temacie

#201 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 22 kwietnia 2012 - 18:54

dowiedziałem się, że muszę wpłacić na konto TVN 100 tysięcy złotych

No dobra, a co jeśli knajpka jest biedna? Z czego ma zapłacić? Przecież jedną chyba komornik zamknął kiedyś :?:

Ciekawe, czy będa polemizować z tymi przeciekami.

Wydaje mi się, że nie. Przeciez już było, że jakiś góral z tego sezonu coś się czepiał Geslerowej i chyba cisza już o nim.

#202 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 kwietnia 2012 - 20:35

askoczylo mnie to bo jaknbym miala 100 tys wolnych srodkow to bym zainwestowala w reklame , lepsych pracownikow a nie gessler zapraszala. jedem przecie na wyplaty nie mial.
moze facet byl zly i teraz wymysla cos , a moze faktycznie kredyty zaciagaja aby gessler zaprosic <hmm></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#203 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 22 kwietnia 2012 - 21:33

moze faktycznie kredyty zaciagaja aby gessler zaprosic

pewnie dlatego kilka knajpek, w tym jedna z Katowic splajtowały po jej wizycie.

#204 żaba

żaba
  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 23 kwietnia 2012 - 11:16

Myślę, że każdy menadżer restauracji powinien obejrzeć kuchenne rewolucje i podpatrzeć warsztat Magdy Gessler. Jest jak w wojsku dobrze i na temat :)

#205 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 05 maja 2012 - 05:58

kelner z 10 odcinka (karpacz) :lol:
fajny odcinek ale jaki tam mieli syffff :roll:

#206 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 maja 2012 - 13:21

ajny odcinek ale jaki tam mieli syffff :roll:

no straszne to było <bezradny></span> menager byl okropny <bezradny></span>

#207 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 10 maja 2012 - 14:49

Program Gessler to manipulacja? Właściciele lokali oskarżają
"Kuchenne Rewolucje" to program, który wciąż cieszy się dużą popularnością. Charyzmatyczna osobowość Magdy Gessler i spektakularne metamorfozy przyciągają widzów przed telewizory. Niestety właściciele lokali, którym miała pomóc słynna restauratorka, nie są tak entuzjastycznie nastawieni do jej działań. Restauratorzy z Karpacza zarzucają Magdzie Gessler nieznajomość specyfiki branży i działanie na ich niekorzyść.

O niezadowoleniu właściciel lokali w Karpaczu pisze Gazeta Wrocławska. Wypowiadający się na jej łamach hotelarze twierdzą, że rewolucja, jaką restauratorka przeprowadziła w hotelu Corum była telewizyjną manipulacją i nadszarpnęła wizerunek nie tylko tego lokalu, ale i całego Karpacza.

Magda Gessler odwiedziła hotel Corum zimą i zastała tam pustą restaurację, brudną kuchnię i przeterminowane produkty. W trakcie metamorfozy restauratorka uznała, że lokal stanie się śniadaniarnią. Niestety w finale odcinka stwierdziła, że właściciel hotelu Corum i znajdującej się w nim restauracji nie zastosował się do jej wskazówek i tym samym i podpisała się pod tamtejszą rewolucją.

Tymczasem Robert Szczepaniak, menadżer hotelu, na łamach Gazety Wrocławskiej zarzuca ekipie programu manipulacje. Twierdzi, że większość sytuacji pokazanych w programie była wyreżyserowana, a jego kucharze z pewnością nie stosowali przeterminowanych produktów i nie mieli bałaganu w kuchni. Szczepaniak dodał także, że Magda Gessler nagrała trzy różne zakończenia programu i załoga lokalu do końca nie wiedziała, które zostanie ostatecznie pokazane w telewizji.

Menadżer twierdzi także, że program "Kuchenne Rewolucje" ma na celu jedynie promocję samej Magdy Gessler, która niekiedy odbywa się kosztem odwiedzanych przez nią miejsc:

Pomysł ze stworzeniem śniadaniarni był beznadziejny. Spodziewaliśmy się, że pani Magda pomoże nam wypracować kartę dań, ale ona uznała, że nie da się u nas stworzyć restauracji - żali się na łamach Gazety Wrocławskiej menadżer hotelu Corum.

Jego opinię potwierdza inny restaurator z Karpacza, który w dodatki zarzuca Magdzie Gessler nieznajomość specyfiki branży:

Otwarcie lokalu serwującego śniadania nie mogło się w Karpaczu udać, bo te posiłki oferuje swym gościom większość pensjonatów. - Ten pomysł świadczy o nieznajomości Karpacza i specyfiki branży - powiedział Jarosław Pol, właściciel jednego z hoteli w górskiej miejscowości.

Oskarżenia restauratorów z Karpacza to już kolejny głos mówiący o manipulacjach w programie "Kuchenne rewolucje". Wielu właścicieli twierdzi, że prowadzenie lokalu w sposób, o którym mówi restauratorka jest niemożliwe. Ku ich rozpaczy jednak, większość widzów wierzy w to, co pokazuje program.

Ludzie się naoglądają i wydaje im się, że są ekspertami. Zdarza się, że klienci lecą cytatami z Gesslerowej. Mówią np. "to mi lodówą śmierdzi". Tymczasem gastronomii nie da się prowadzić w sposób, który pokazuje telewizja - powiedziała Gazecie Wrocławskiej Marek Łopatka, właścicielka jednej z restauracji.

źródło:dziennik.pl

Moim zdaniem program chyli się ku upadkowi..coraz więcej przecieków....obecna seria jest tragiczna...wyciąganie brudów rodzinnych etc. <bezradny></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#208 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 10 maja 2012 - 15:21

Z jednej strony rację mają Ci którzy oskarżają o te wszystkie złe rzeczy Magdę Gessler. Z drugiej strony to jest telewizja - nie puściliby jakiejś samowolki, czegoś co nie jest wyreżyserowane <bezradny></span> program musi się sprzedać. A jakby program nie wyglądał, to zawsze reklamuje restauracje.
Fakt jedynie, ze Magda mogłaby się bardziej postarać, bo z tego co wiem, to rzadko pojawia się w rewolucjonizowanych restauracjach <bezradny></span> Może gdyby miała więcej chęci, to rewolucje bardziej by się udawały. Zresztą ciekawa jestem czy za ostateczny efekt rewolucji czyli ten ostatni wyreżyserowany punkt programu odpowiada sama Magda Gessler czy scenarzyści.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#209 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 maja 2012 - 17:59

bo z tego co wiem, to rzadko pojawia się w rewolucjonizowanych restauracjach

z ta pszczyńska ma jakis kontakt.

Robert Szczepaniak, menadżer hotelu

temu gosciowi toja nie wiem czy zaufa łabym bo on mial kupe kasy zainwestowane w ubranie a podstawowe sprzety na kuchni były w oplakanym stanie, albo ich nie było.
ludzie mysla, ze przyjdzie Magda zrobi rewolucje i klienci beda walic drzwiami i oknami <bezradny></span>
w niektorych przypadkach widac , ze barkuje polotu , albo kogos kto ogarnie wszystko czy dobrych produktów . bo coraz mniej jest sytuacj ze kucharz gotowac nie umie itp.
moze faktycznie to bedzie ostatnia seria , choc ja bym tego nie chciała , dla mnie formuła nie jest nudna.

Z drugiej strony to jest telewizja - nie puściliby jakiejś samowolki, czegoś co nie jest wyreżyserowane <bezradny></span> program musi się sprzedać

dokladnie , nikt tego nie robi z dobroci serca tylko dla kasy.

dzis ma byc jakas indyjska knajpa

#210 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 10 maja 2012 - 19:04

z ta pszczyńska ma jakis kontakt.

ale mi nie chodziło o zrewolucjonizowane restauracje, tylko te w trakcie rewolucji ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#211 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 maja 2012 - 19:27

aha , to nie skumałam ;-)

#212 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 marca 2013 - 07:42

Ktos oglada jeszcze czy tylko ja ? :-P
Wczoraj obejrzałam rewolucje w barze rybka :mrgreen: masakra. Kelnerka głupia sie ciagle smiała :roll: kucharz nie wie o co chodzi bo wdlug niego jest super, :roll: kucharka z tekstem : ja sie nie znam na duzych patelniach tylko na malych , male wiem jak czyscic , rozlozyla mnie calkiem na łopatki
Syf totalny. odechciewa sie chodzic do barow, kawiarni i restauracji, no chyba ze do pewniakow
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#213 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 15 marca 2013 - 08:05

I ja i ja :mrgreen:
No kelnerka to masakra ale kucharz aby nie wiedział jak się robi śledzie po kaszubsku? Tym bardziej, tym bardziej, że to rybcie podawali.

ja sie nie znam na duzych patelniach tylko na malych , male wiem jak czyscic

No to już w ogóle porażka.
Zastanawiam się ile z tego jest tak naprawdę prawdziwe a ile w tym scenariusza?

#214 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 15 marca 2013 - 09:41

Zastanawiam się ile z tego jest tak naprawdę prawdziwe a ile w tym scenariusza?

U mnie w mieście jak były Kuchenne Rewolucje to wszystkie kucharki chodziły ze scenariuszami w ręku :D Więc ja nie wierzę w nic co się dzieje w tych programach :P
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#215 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 15 marca 2013 - 09:48

U mnie w mieście jak były Kuchenne Rewolucje to wszystkie kucharki chodziły ze scenariuszami w ręku

No weź, aż tak?! To po co to wszystko?
A byłaś kiedyś w tej restauracji u Ciebie przed programem i po programie?

#216 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 15 marca 2013 - 09:56

A byłaś kiedyś w tej restauracji u Ciebie przed programem i po programie?

Nie byłam, ale siostra chodziła ;-) I wiem, że rzeczywiście wyszło im to na plus ;-) Zwłaszcza wystrój :)

No weź, aż tak?! To po co to wszystko?

A po to, żeby ludzie chętniej oglądali. Bez kłótni, wyzwisk, obsmarowywania za plecami przecież nudne by było :lol: :lol:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#217 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 15 marca 2013 - 10:03

I wiem, że rzeczywiście wyszło im to na plus Zwłaszcza wystrój

Fakt, wystroje to rzeczywiście czasami naprawdę na o wiele lepsze się zmieniają.

A po to, żeby ludzie chętniej oglądali. Bez kłótni, wyzwisk, obsmarowywania za plecami przecież nudne by było

No taak, ale kurcze wychodzi na to, że prawie każdy program jest tak nagrywany a po pewnym czasie to się nudne robi.

Mnie korci podjechać do Lublina do restauracji Ąka. Czytałam opinie i bardzo sobie ją chwalą.

#218 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 marca 2013 - 16:15

ja chce pojechac do tej w cieszynie , bo katowicka "krysztalowa" jest dla mnie za droga.

ja wiem, ze sporo tam to gra , ale itak lubie ten program :mrgreen: fajnie , ze wczoraj wyszlo im na dobre , ze pokornie sie dostosowali bez pyskówek .

#219 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 marca 2013 - 18:14

no coz, teraz liczy sie ogladalnosc nie wazne jakim sposobem ja osiagnac byle byla
Ja ten program tak jak i magdaaaaa, lubie. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#220 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 marca 2013 - 22:24

ja uwielbiam wszelkie programy-metamorfozy .
poza tym wiele fajnych ciekawostek mozna sie nauczyc.

[ Dodano: 2013-04-13, 19:00 ]
odcinek z amerykanska knajpa fajny, balam sie ze nie uda sie go rozkrecic.

bardzo pozytywnie zaskoczona byłam przemianą w knajpie , gdzie bylo 2 wlascicieli, bylam pewna ze konflikt wszystko zepsuje, a udalo sie i prosperuje fajnie knajpa ;-)

No i odcinek gdzie restauracje prowadzily kobiety, zaprosily ja , aby im menu jakos zmieniła i wybrałą jakis profil restauracji , bo nie wiedziały co wybrac, i wydawało sie ze sa poukladane ; a potem sie okazało, ze wrocily do starego