Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Kuchenne rewolucje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
288 odpowiedzi w tym temacie

#141 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 listopada 2011 - 18:46

wczorajszy odcinek był super . bardzo mi sie podobał. corka wlascicielki wygladała mlodziutko, ale miala fajne pomysły. kucharki sie okazało, ze potrafia gotowac i wszyscy chcieli zmian i posluchali jej rad :)
i podobało mi sie jak zjechała kelnerke za jej chamskie odzywki do wlascicielki :mrgreen:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#142 Gosienka

Gosienka
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 05 listopada 2011 - 11:42

Oglądam jak mi sie przypomni - ale ogólnie lubie ten program.

#143 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 05 listopada 2011 - 11:50

corka wlascicielki

Bardzo rzadko zdarza się, żeby ktoś od początku do końca był tak pozytywnie nastawiony do zmian i zgadzał się na wszystko, co proponowała Gessler. Widać, że dziewczyna wiedziała, na czym polega ten program i po co w nim jest, co nie dla wszystkich jest oczywiste ;-)

#144 Gosienka

Gosienka
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 05 listopada 2011 - 12:15

Ostatni program który oglądałam to był, jak Magda była w restauracji chińskiej.
Jak ta chinka płakała bo ją wujek wykloł, i na tym się skonczyło.
Magda wymiękła, jak zobaczyła takie traktowanie.

#145 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 17 listopada 2011 - 22:25

Oglądał ktoś dzisiejszy odcinek?działo się oj działo :shock:

Magda jak dla mnie nie popisała się rzucając jedzeniem w kucharza :roll:
Ale pochwalam ją za to,że nie zostawiła go potem na lodzie tylko mu pomogła :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#146 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 17 listopada 2011 - 22:41

Oglądałam i faktycznie się działo.

nie popisała się rzucając jedzeniem w kucharza :roll:

a ja w tym nic złego nie widziałam, bo sama bym tak zrobiła :lol: ja rozumiem zamrożone mięso, ale makaron?? Toż to potem nie ma takiej konsystencji, jaką powinno mieć i po drugie gotowanie makaronu to chwila tylko!
Fakt, że potem fajnie się zachowała, tylko jestem ciekawa czy ten kucharz tam długo zabawi czy nie ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#147 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 17 listopada 2011 - 22:55

Eli to,że mrożenie makaronu to szczyt głupoty to chyba każdy się zgodzi,ale dla mnie wysypanie jedzenia na kucharza było prostackie :roll: były restauracje gdzie też złe rzeczy jadła i jakoś nikt nie został oblany/obrzucony tym co przyrządził. Poza tym nawet nie dopytała czyj to pomysł,a podejrzewam,że to jakiś dziwny sposób oszczędności wg matki kucharza (może zamrozili makaron,który nie zszedł),a on przyrządzał to co dostał.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#148 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 07:46

Kelnerka najpierw mówi: makaron świeży, sos świeży, grzyby świeże. A jak przyszło co do czego, to wszystko mrożone. I nagle przyznała, że ma makaron to jednak 3 dni ma :roll:
Na temat zupy serowej zamrożonej w woreczku się nie wypowiadam. :roll: No może tylko tyle, że podczas mrożenia ser zupełnie traci smak więc sobie nie wyobrażam jak to smakowało :roll:

A co do matki: albo to było wyreżyserowane (co nawet by mnie nie zdziwiło), albo z niej niezła aktorka była (no przeciętna). To zasłabnięcie było udawane. Zerkała w kamerę i co jakiś czas coś mówiła jakby z nauczonego dialogu. Nie przekonała mnie.
Zastanawia mnie co ona robiła z kasą. Skoro ten 4-dniowy zarobek, który obiecała właścicielowi na spłatę długu zniknął, a pracownicy (którym rzekomo zapłaciła) dostali grosze.
Natomiast syna było mi bardzo żal. I bardzo się cieszę, że dostał pracę w porządnej restauracji w drugiej części kraju (czyli daleko od matki). Pszczyna niedaleko więc może kiedyś się tam wybierzemy :-)
A matka, która go przez 4 lata okłamywała i nie płaciła teraz ma czelność mieć pretensje, że zostawił ją samą z długami :-x

#149 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 18:59

mnie się wczorajszy odcinek podobał ;-)

Skoro ten 4-dniowy zarobek, który obiecała właścicielowi na spłatę długu zniknął, a pracownicy (którym rzekomo zapłaciła) dostali grosze.

mnie właśnie szkoda pracowników...cóż są winni że właścicielka to pierdoła <bezradny></span> a pracują i wynagrodzenie im się należy

A matka, która go przez 4 lata okłamywała i nie płaciła teraz ma czelność mieć pretensje, że zostawił ją samą z długami

bezczelna baba...

Natomiast syna było mi bardzo żal. I bardzo się cieszę, że dostał pracę w porządnej restauracji

mam nadzieję że nadal ma tą pracę bo jego na prawdę mi szkoda bardzo było :-/ zainwestował wszystkie oszczędności i został w <dupka></span>
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#150 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 20:22

Rzucanie makaronem w kucharza było żałosne i nie wiem, czemu miało służyć. Chociaż z drugiej strony szczytem głupoty jest mrożenie makaronu. Co jak co, ale tego nie mroziłam nigdy i nawet by mi to do głowy nie przyszło. Makaron ma przecież całkiem długi termin ważności, więc mogło chodzić chyba jedynie o czas przygotowania, co też jest bez sensu, bo zaoszczędzono raptem kilka minut, a potrawy wyszły do <dupka></span>

Nie wiem, czy właścicielka udawała zasłabnięcie, czy nie, ale jej zachowanie było tragiczne, a już szczególnie w końcówce, kiedy oskarżała syna o to, że ją zostawił z długami, które do ostatniej chwili przed nim ukrywała.

#151 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 20:33

Makaron ma przecież całkiem długi termin ważności, więc mogło chodzić chyba jedynie o czas przygotowania, co też jest bez sensu, bo zaoszczędzono raptem kilka minut,

dlatego jedynym wyjaśnieniem dla mnie jest to,że wcześniej była większa impreza typu wesele albo jakieś inne przyjęcie i nagotowali za dużo makaronu więc zamrożono to co zostało....

JkIEp1.png

#152 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 20:37

Przecież mrożony makaron to takie błoto bez smaku :-x
Ja nie toleruję następnego dnia odgrzewanego makaronu, który został z poprzedniego obiadu i leżał w lodówce. Dziwnie mi pachnie.

Mrożonego bym nie tknęła.
Tylko ten kucharz jak podejrzewam nie był winny.
Powinna to spaghetti na właścicielkę wyrzucić. Tylko pewnie by jej tam na miejscu padła trupem :lol:

#153 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 listopada 2011 - 14:21

Jasminka no tak pszczyna niedaleko, mozna tam kiedys zlot forumkowy zrobic :)
fajnie ze magda sie zajela kucharzem, w sumie myslałam, ze nie ma talentu kulinarnego , a tu kuku.
ja mam wrazenie ze magda to ma wielkie serce i uczciwym ludziom, takich co chca pracowac zmieniac z sercem im pomaga.

#154 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 19 listopada 2011 - 14:26

ja mam wrazenie ze magda to ma wielkie serce i uczciwym ludziom, takich co chca pracowac zmieniac z sercem im pomaga.

szczerze mówiąc jak powiedziała coś o pracy to myślałam, że zaproponuje mu u siebie. A tutaj taka niespodzianka. :mrgreen:

A tak swoją drogą Restauracja kuchnia i Wino (jak widać) trzyma wysoki poziom po rewolucjach.

pszczyna niedaleko, mozna tam kiedys zlot forumkowy zrobic :)

jestem na tak :mrgreen:

#155 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 21:59

O matko! Manager restauracji w której teraz jest Magda powiedział, ze spagetti bolognese jest z serkiem topionym! <hepi1></span> koleś bladego pojęcia nie ma o kuchni w ogóle, a szef go jeszcze broni :roll:

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#156 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 22:06

ze spagetti bolognese jest z serkiem topionym

przecie to podstawa <umieraam></span> , nawet pomidorów moze nie byc , prawda dobrze kojarze :) <biglol></span> czesto niestety tam sa tacy kierownicy :) ja nie wiem czy to nie jest ten odcine,k co szefowa kuchni zrezygnuje <hmm></span>

#157 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 22:10

To jest jakaś nowa seria ?!
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#158 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 22:13

To jest jakaś nowa seria ?!

Chyba nowa - 4 seria. Właśnie oglądam.

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#159 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 22:55

Właśnie oglądam.

o kurde, muszę się rozglądnąć, bo Magdę uwielbiałam oglądać :mrgreen: :mrgreen:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#160 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 23:06

to jest seria , która juz puszczali w tv .

[ Dodano: 2012-02-29, 20:03 ]
w czwartek 1 marca bedzie nowy odcinek.