Kuchenne rewolucje
Napisano 31 marca 2011 - 16:14
jasne , ze kazda kolejna seria , jest mniej ciekawa , ale mnie sie ten program bardzo podoba, lubie wszelkie programy - metamorfozy.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 01 kwietnia 2011 - 18:00
poprostu ciagle to samo. Przychodzi, ocenia, próbuje dani, nastepuja zmiany, przychodzi po miesiacu - oceniajest mniej ciekawa
Juz mi sie troche przejadł program .
[ Dodano: 2011-04-02, 19:10 ]
--------------------------
rany ale w tej restauracji w Wawie było strasznie
Taki typowy gość co podrapie sie po brzuchu, powie co trza zrobic, wypije piwko i kase zgarnia
jak powiedział że nazwy nie zmieni bo pani Magda chce go zrujnować to mi szczeka opadła
I coś mi sie wydaje że ciezko bedzie im sukces utrzymać.
Napisano 02 kwietnia 2011 - 21:53
Napisano 03 kwietnia 2011 - 07:26
Restauracji na 38 piętrze
Czasem jak ogladam ten program odechciewa mi sie chodzi do restauracji. Szczegolnie jak pokaza kuchnie albo przeterminowane jedzenie..
Napisano 03 kwietnia 2011 - 14:37
ta dziewczyna i własciciel widac bylo , ze chca zmian , byli gotowi do poswieceń , zgadzali sie z magda , ale ten prezes czy kto to tam byl to tylko na ludzi wrzeszczał .
no i fajnie sie kucharz zachował , ze potrafił przeprosic
Napisano 03 kwietnia 2011 - 14:47
Menadżerka też jakoś średnio rozgarnięta. Zero doświadczenia, żadnego kursu ani szkolenia, nawet po zajęciu stanowiska. Jedyne, co potrafiła zrobić to porozsyłać maile do firm
Ciekawe, jak teraz im się powodzi z panem prezesem
Napisano 03 kwietnia 2011 - 15:23
"Pan Dyrektor"... od siedmiu boleściale ten prezes
Pierwszy raz mam po odcinku tak, że nie pamiętam imion właścicieli... Autentycznie, zapamiętałam tylko te nieszczęsne stanowiska, którymi szastali na lewo i prawo... Nowobogaccy jak nic
taaabo pani Magda chce go zrujnować t
Ważne, żeby było 10 telefonów, 15 lapotpów, żeby ludzie widzieli, że my "pany" są... Ot i takie ich podejście do sprawy
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 03 kwietnia 2011 - 17:02
myslisz że próbowałaswoją drogą ciekawe ile nad tym myślał
tia..prezes, dyrektor, menadzer...a lokal sie sypie.Ot i takie ich podejście do sprawy
Napisano 13 kwietnia 2011 - 18:34
magda wymysliła im kuchnie z austrii, mieli kucharke, która się swietnie do tego nadawała , no i zawsze to orginalna kuchnia
pani włąscicielka juz była oburzona bo jej nazwe zmieniaja , a ona ma zastawa z nazwą restauracji
jeszcze ta nieszczesna kelnerka
a potem sie okazuje, ze powrócili do starej nazwy, kucharza maja innego , do tego jest wulgarny i jedzenie beznadziejne
Napisano 13 kwietnia 2011 - 21:58
Najlepsze było jak te kelnerki sobie stały, a Gessler pokazałam im na jakim brudnym stole je i oczy wywaliły
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 14 kwietnia 2011 - 07:40
Uważam, ze pomysł na tą restaurację austriacką miała Gesler świetny, tym bardziej, ze mieli kucharkę, która miała doświadczenie jeśli chodzi o takie dania i słuchała uwag pani Gesler.
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 14 kwietnia 2011 - 13:53
Dokładnie.A pracownicy wcale nie byli ze sobą zżyci.Wręcz przeciwnie.Szefostwo także,wydaje mi się ,że nie orientowało się zbytnio,jak prowadzi się restaurację.A ta kelnerka Ola podsłuchiwaczka to dla mnie katastrofa po prostu
Napisano 02 maja 2011 - 14:02
Ogólnie oglądam co tydzień. Czasem też oglądam wersję (h)amerykańską (Kitchen Nightmares) z nikim innym jak z G.Ramsay'em (swoją drogą w brytyjskiej również się rządził). Oczywiście różnią się od siebie-u nas serwują kolację z 3 dań,co dadzą-to jesz. W wymienionych wcześniej zamawiasz co chcesz. I nie ma powrotu Gordona po 3-6 tygodniach. Co uważam za minus,ale rozumiem-terminy.
Sama Magda Gessler poprzez ten program stała się bardziej hmm..."rozpowszechniona",ale też (jeśli zachowuje się na co dzień tak jak podczas programu) wydaję się całkiem sympatyczną osobą.
W programie jedna rzecz mi się nie podoba-czołówka...mogliby chociaż wykazać się własną inwencją i wymyślić coś swojego. Chyba,że jest z góry narzucona.Wtedy zwracam honor
W ostatnim odcinku rozwaliła mnie mina gościa już na rewolucyjnej kolacji,który powiedział mówił mniej więcej,że chciałby,aby takie dania częściej gościły na jego stole...jego mina(y) po tych słowach-bezcenna.
Napisano 02 maja 2011 - 21:19
i oczywiscie kucharke zwolnił , pewnie sie sprzeciwiła.
Napisano 03 maja 2011 - 15:57
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 03 maja 2011 - 18:59
szału bym dostała"Proszę bardzo, dziękuję bardzo, proszę bardzo
Najbardziej mnie przeraża jak pokazuja w tym programie kuchnie
Napisano 03 maja 2011 - 22:28
Najbardziej mnie przeraża jak pokazuja w tym programie kuchnie
aż strach cos zamawiać
taki nie raz syf , i masa tych ulepszaczy...
Jeśli mowa o ulepszaczach. W ostatnim odcinku M.Gessler znalazła jakiś proszek w pojemniku,pytając się właściciela retorycznie co to jest,on odpowiedział,że chyba (lub pewnie) wołowina... Przychodzi mi na myśl nowy produkt Knorr placki ziemniaczane w proszku.
Napisano 04 maja 2011 - 18:43
oni od kilku lat maja to w ofercie.Przychodzi mi na myśl nowy produkt Knorr placki ziemniaczane w proszku.
mnie sie wydawalo, ze ona inaczej wyglada.chyba (lub pewnie) wołowina
jakbym chciala zjesc zupe w proszku to bym sobie sama zrobila a nie chodzila do restauracji.
Napisano 05 maja 2011 - 09:53
też tak miałam wczorajby sie przydała u nas , bo jak raz byłam to szarlotki - nie ma, goraca czekolada - nie ma
Dokładnie, strach jeść gdzieś, dlatego tak rzadko mi się zdarzaNajbardziej mnie przeraża jak pokazuja w tym programie kuchnie aż strach cos zamawiać taki nie raz syf , i masa tych ulepszaczy...
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 05 maja 2011 - 12:11
zadałam to samo pytanieW końcu zapytałam co jest
innym razem zas dostałam szarlotke zimna mimi ze prosiłam na goraco...
praktycznie w kazdym programie Kuchenne Rewolucje jak pokazuja kuchnie to mi szczeka opada.Dokładnie, strach jeść gdzieś
Pamietam odcinek kiedy pani magda zamówiła chyba rosól i dali jej taki z proszku
Ja sobie nawet nie wyobrażam
czy tezplacki ziemniaczane w proszku.
wproszku... to juz wole nie chodzic do kawiarni..wołowina...