Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

prace domowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
182 odpowiedzi w tym temacie

#141 ewa_86

ewa_86
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 09 marca 2011 - 15:02

no ja właśnie teraz jestem na etapie sprzątania... co prawda niezbyt mi się chce... no ale co jakiś czas trzeba... a rzeczy których nie znoszę robić to odkurzanie (co właśnie zrobiłam przed chwilą) i mycie łazienki! no masakra!

#142 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 14:16

Ja sprzątać może i nie lubię, ale uwielbiam to uczucie spełnionego obowiązku, kiedy po sprzątaniu, robię sobie kawę i dumnym wzrokiem patrzę na mieszkanko. ;-) Pranie i prasowanie wolę od sprzątania, śmieci wynosi Paweł, jedyne czego naprawdę nie znoszę to ścieranie kurzu( ale jak tu doczytałam, nie jestem w tym osamotniona)... :-)
Nie widziałam innego tematu na forum, mam nadzieję, że ten jest odpowiedni, żeby zapytać. :mrgreen: Prasujecie męskie bokserki? Nie chodzi mi o takie luźne, tylko te takie przylegające do ciała... :-P U mnie w domu brat stanowczo żąda wyprasowanych, tata prasowanych nie znosi, jeśli chodzi o P. to chyba nie zauważa różnicy. :mrgreen: Może pytanie głupie, ale ciekawi mnie to bardzo :lol:

#143 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 14:27

Prasujecie męskie bokserki?

szczerze mówiąc jestem w szoku, żeby w ogóle majtki prasować, czy skarpetki. Nigdy tego nie robiłam i robić nie będę. Uważam to za lekką przesadę... W ogóle nie mam problemów z prasowaniem, bo mam ciuchy, które się w praniu nie gniotą (dobra forma? :P ). Ewentualnie od dzwonu jakaś koszula, spodnie na kant. Ale majtki... trudno mi sobie to wyobrazić nawet...

#144 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 14:31

Ale majtki... trudno mi sobie to wyobrazić nawet...

ja sobie to umiem wyobrazić ale dla mnie to absurd ;P
mój brat w wieku przedszkolnym musiał mieć wyprasowane majtki bo twierdził ze go uciskają jak są niewyprasowane <umieraam></span> i dla św. spokoju mama prasowała :lol:

Ja mogę robić wszystko ale prasowanie mi średnio idzie ;P

#145 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 14:38

ja sobie to umiem wyobrazić

:P :P :P

Ja mogę robić wszystko ale prasowanie mi średnio idzie

Już nawet nie chodzi o umiejętność/nieumiejętność prasowania. Ja też tego zajęcia nie lubię, więc cieszę się, że nie muszę tego robić. Ale wg mnie, jeśli ktoś prasuje już majtki, to musi mu to sprawiać przyjemność, bo ja nie wyobrażam sobie tracić czasu na prasowanie gaci... Tak w ogóle, takie zadanie dałabym swojemu facetowi. Skoro on ma głęboką potrzebę wyprasowanych majtek, to niech sobie sam prasuje...

#146 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 14:46

Właśnie o to mi chodziło, chciałam zobaczyć, czy jestem normalna, czy z tym prasowaniem, to już przegięcie :-P Chyba będę musiała im ukrócić, bo za dobrze mają :lol:

mój brat w wieku przedszkolnym musiał mieć wyprasowane majtki bo twierdził ze go uciskają jak są niewyprasowane

no mój brat mniej więcej podobnie to tłumaczy :mrgreen: a w wieku przedszkolnym nie jest <lol></span>

Tak w ogóle, takie zadanie dałabym swojemu facetowi. Skoro on ma głęboką potrzebę wyprasowanych majtek, to niech sobie sam prasuje...

Teraz to już po prostu mój nawyk. Prasuję wszystko, to jak widzę majty, to też myk na deskę :-> Jak już pisałam P. to chyba żadnej różnicy nie robi, pewnie nawet nie zauważa <bezradny></span>
Nie zawsze, ale czasami prasowanie mnie relaksuje, więc może dlatego... :-P

#147 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 15:14

ale czasami prasowanie mnie relaksuje, więc może dlatego...

ja tez nie mam nic do prasowania , lubie to robic .
moja bratowa kiedys sznurówki prasowała < takie plaskie jak w trampkach >

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#148 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 17:06

Po co? Bez sensu :lol: Z resztą M. sam prasuje sobie swoje ubrania. Chyba tylko raz w życiu poprosił mnie, żebym wyprasowała jego koszulę, bo miał mało czasu. Na szczęście lubi prasowanie i inne prace domowe ;-)
Ja kiedyś prasowania nie cierpiałam, ale odmieniło mi się i teraz jest to jedno z moich ulubionych zajęć. Włączam muzykę, prasuję, odpoczywam, relaksuję się i jest fajnie :-D

#149 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 18:18

Nie widzę za bardzo sensu w prasowaniu bokserek :-P
Ogólnie prasować nie lubię ale cóż... obowiązek jak każdy inny 8-)
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#150 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 21:57

Lubię prasować i sprzątać łazienkę. Lubię również układać stroiki i gotować... zastawiać stół... ah wszystko lubię, ale z umiarem. Tylko 1 raz w tygodniu, dla relaksu. Potem winko i rozkoszowanie sie cudownym mieszkankiem i kolacją!
Mruczę więc jestem :)

#151 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 10:23

żeby w ogóle majtki prasować, czy skarpetki

ja też, bo i po co ???
podobnie jak rzeczy po domku - nie prasuje. Ważne że czyste i ładnie pachnie.
Prasuje tylko rzeczy wyjsciowe i tylko przed wyjsciem z domku

Ogólnie prasować nie lubię ale cóż...

ja srednio. Choć kiedys uwielbiałam

Chyba kazdy najbardziej lubi pranie, ot właczyc pralke i powiesci pranie. :lol: I ten fajny zapach jak sie pranko wiesza.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#152 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 10:29

Chyba kazdy najbardziej lubi pranie, ot właczyc pralke i powiesci pranie. :lol: I ten fajny zapach jak sie pranko wiesza.

Ja nie lubię. Po prostu nie znoszę wieszać prania. Na szczęście akurat to należy do P obowiązków, no chyba że jest w pracy, to muszę sama :mrgreen: Nawet ten ładny zapach mnie nie przekonuje do polubienia wieszania prania :-) Ale pralkę nastawiać mogę <lol></span>

#153 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 11:47

Wieszanie prania to poza myciem podłogi najgorsze, co tylko może być. Często, kiedy robię pranie z Adą i słyszę, że pralka już się wyłączyła wychodzę szybko wyrzucić śmieci, a kiedy wracam, Ada już rozwiesza :lol:

#154 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 14:47

Po prostu nie znoszę wieszać prania

Wieszanie prania to poza myciem podłogi najgorsze, co tylko może być

:shock: no co wyyyy :-P . Ja lubie i zima ( wówczas na suszarce ) a najabrdziej latem :) fajny zapach płynu do płukania :lol: , no i raz dwa mam suche.

i słyszę, że pralka już się wyłączyła wychodzę szybko wyrzucić śmieci, a kiedy wracam, Ada już rozwiesza

spryciara :-P

Za to nie znosze myc naczyn :roll: dlatego to zazwczaj M> myje ;)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#155 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 28 kwietnia 2011 - 07:45

Chyba kazdy najbardziej lubi pranie, ot właczyc pralke i powiesci pranie. :lol:

Chyba, że ma się takie zdolności jak ja i nawet tak prostą czynność potrafi się spierdaczyć :-P

Za to nie znosze myc naczyn :roll:

Hahaha ja też, mam zmywarkę ale wiadomo samemu to ją ciężko tak szybko napełnić, ale wytrwały jestem.

Zresztą czy ja w ogóle lubię jakąś "pracę domową"... <bezradny></span>
:-P
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#156 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 28 kwietnia 2011 - 08:39

Chyba, że ma się takie zdolności jak ja i nawet tak prostą czynność potrafi się spierdaczyć

Tata twierdzi, że mężczyzna nigdy nie nauczy się obsługiwać pralki <umieraam></span> i tak wiem, że mówi tak by nie musiał wstawiać prania :-P

Nie lubię ścierać kurzy, najbardziej nudna i powtarzająca się czynność a i tak zaraz efektów tak nie widać.
Ciuchów praktycznie nie prasuje, gdyż kupuje specjalnie takie by tego nie robic :-P Wiadomo koszule itp to już muszę, ale zawszę zbieram się do tego bardzo wolno i w tym czasie mam pełno innych zajęć :-P
Do zmywania przyzwyczaiłam się już, choć nie przepadam.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#157 madame

madame
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 28 kwietnia 2011 - 11:13

nienawidzę prasować, mogę odkurzać, ścierać kurze, myć kafelki itp. Nie lubię też gotować ale tak codziennie, bo raz na jakiś czas to lubię i to bardzo, ale codziennie ziemniaki obierać .... yyy nie dla mnie!

#158 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 21:59

Za to nie znosze myc naczyn :roll:

Hahaha ja też, mam zmywarkę ale wiadomo samemu to ją ciężko tak szybko napełnić, ale wytrwały jestem.

ja także zmywać nie nawidziałam, aż w końcu doczełam się zmywarki i to za mało :mrgreen: ..napełnić to połowa sukcesu gorzej jest z układaniem suchych naczyń ..to nikomu się nie chce <bezradny></span> :mrgreen:
Dołączona grafika

#159 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 maja 2011 - 17:25

Prasuje tylko rzeczy wyjsciowe i tylko przed wyjsciem z domku

ja nie lubie prasowac przed wyjsciem, ja mam wszytko w szafie wyprasowane wisi i czeka, jak mam cos przed wyjsciem prasowac to zazwyczaj ubieram cos innego. :->

Wieszanie prania to poza myciem podłogi najgorsze, co tylko może być.

ja bardzo lubie latem wieszac : wieszam jedno , ide do domu szykuje nastepne do powieszenia ,ide na ogrodek , wieszam kolejne , w miedzy zcasie zdejmuje ze sznurka te które juz przeschly i tak kilka razy :D w zime ta czynnosc tak mnie nie bawi. :P

Nie lubię ścierać kurzy, najbardziej nudna i powtarzająca się czynność a i tak zaraz efektów tak nie widać.

podpisuje sie pod tym :)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#160 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 13 maja 2011 - 13:53

podpisuje sie pod tym :)

najgorsze jest to jak ściera się kurz, a on fruwa w powietrzu i wszystko wciąga się nosem :-/
Dołączona grafika