Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Domowe SPA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 30 lipca 2010 - 09:25

Nie zauważyłam albo przeoczyłam taki temat ...
Jeśli tak z góry przepraszam
Jak sobie organziujecie takie domowe SPA ?
czy Wam pomaga ?
jakie kosmetyki stosujecie ? jak czesto robicie ?

[ Dodano: 2010-08-05, 10:37 ]
To może ja zaczne.
Raz w tygodniu gospodaruje sobie godziny tylko dla siebie.
W tym czasie na twarz nakładam :arrow: maseczke , zazwczaj jakąś nawilżajaca lub rozgrzewajaca
:arrow: na włosy maska lub odzywka , na to czepek aby trzymało ciepło
:arrow: na uda nakładam maske tj . fusy z kawy, imbir, oliwa) i owijam sie folią :lol:
:arrow: na oczy żelowe okularki
:arrow: wczesniej robie jeszcze SPA stop :lol: - tarka, pózniej mocze w wodzie z sola lawendową, nakładam sporo kremu i na to skarpetki
I tak sobie leże z 15 - 20 minut. Przy muzyce zazwczaj -dzwieki natury. :lol:
NAstepnie zajmuje się paznokciami, i nakladam maske na dłonie.
Później kawka lub dobra herbata i gazetka.
I jestem odprężona. :mrgreen:

[ Dodano: 2010-08-05, 10:39 ]
p.s. mam problemy z klawiaturą.Powinno być napisane " że gospaduruje sobie 2 godziny"
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#2 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 15:06

ja nigdy takiego "domowego SPA" sobie nie organizowałam. Jak już to pojedyńcze zabiegi, piling stóp czy coś takiego, nigdy nie robiłam jakiś maseczek albo nie owijałam się folią ale z tego co napisałaś to może i fajna sprawa i warto spróbować :mrgreen:
szczęście ma smak truskawek :D :D

#3 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 11:55

truskaweczka, o tak fajna. Takie 2 godzinki tylko dla siebie.
Dla ciała i ducha.
Do tego jeszcze aromaterapia .
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#4 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 02 lipca 2011 - 11:57

Jestem za ;-) Czasem chodziło mi to po głowie, ale wtedy zawsze ktoś coś ode mnie chce i potem są pretensje że zdziwiam i nic nie robię.

Ale czasem lubimy sobie z mamą jakąś maseczkę ciachnąć i się relaksować :-P

#5 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 24 września 2012 - 15:57

A robiłyście sobie kiedyś BODY WRAPPING?

Body wrapping

to zabieg wyszczuplający, który polega na wmasowaniu w skórę balsamu ujędrniającego, modelującego, antycellulitowego lub odżywczego i szczelnym owinięciu ciała folią.

Działanie body wrappingu

Body wrapping pobudza krążenie. Pod wpływem ciepła otwierają się pory, a substancje czynne zawarte w preparacie pielęgnacyjnym wnikają wgłąb skóry. Po zabiegu ciało jest jędrne, odżywione, gładkie i oczyszczone z toksyn.

Aby zabieg przyniósł trwały efekty, najlepiej powtarzać go dwa razy w tygodniu przez conajmniej dwa miesiące.
Body wrapping w domu

Do wykonania body wrappingu w domowym zaciszu będzie nam potrzebna folia spożywcza, balsam oraz koc.

Po starannym peelingu wmasujmy w osuszoną skórę wybrany balsam lub maskę do ciała. Następnie owińmy się folią. Najlepiej zacząć od brzucha, po czym przejść do bioder i ud (najpierw jedno, potem drugie).

Gdy już jesteśmy opatulone folią kładziemy się na wygodnej sofie, przykrywamy kocem i relaksujemy około 45 minut. Po upływie tego czasu spłukujemy resztki kosmetyku pod prysznicem.

źródło:// Dzidziusiowo.pl

Ciekawe jakie efekty to daje, na pewno powoduje że kosmetyki lepiej się wchłaniają przez co mają lepsze działanie. :-)

[ Dodano: 2012-09-24, 17:29 ]
Znalazłam ciekawy przepis do wykorzystania w domku:

Podstawowym składnikiem naszej kuracji jest kawa, zawierająca duże ilości kofeiny. Kofeina stymuluje proces spalania tłuszczu w skórze, uwalniania go z obszarów dotkniętych cellulitem i ogranicza proces jego powstawania. Drugim składnikiem jest olejek cynamonowy, którego skuteczność polega na działaniu rozgrzewającym, usuwa tłuszcz i wodę z komórek skóry. Działa również na poprawę nastroju, odpręża, pozostawiając na skórze piękny zapach. Imbir i cynamon stosowane miejscowo rozgrzewają, poprawią krążenie i spalają tłuszcz w miejscach dotkniętych cellulitem. Z kolei oliwa z oliwek ma właściwości odżywcze, głęboko nawilża i regeneruje skórę.
Do wykonania naszego cynamonowo- kawowego okładu potrzebne będzie:

8 łyżek kawy
1 łyżka cynamonu
1 łyżka imbiru
8 kropelek olejku cynamonowego( eterycznego)
1,5 łyżki oliwy z oliwek
folia spożywcza

Wsyp kawę, cynamon i imbir do miseczki. Zalej wszystko wrzątkiem, do momentu, gdy poziom wody będzie równał się z poziomem składników. Dodaj olejek cynamonowy i oliwę z oliwek. Dokładnie wszystko wymieszaj i zostaw do przestygnięcia, mieszanka powinna być letnia podczas nanoszenia na ciało.Nakładaj ją na wszystkie miejsca dotknięte cellulitem, najlepiej stojąc w wannie lub pod prysznicem, oszczędzając sobie tym samych czas na ewentualne sprzątanie. Mikstura powinna przylegać do ciała i nie odpadać, jeśli tak nie jest, to dodaj do niej trochę balsamu ( może być antycellulitowy- wzmocni efekt), lub ciepłej wody. Dokładnie owiń wszystkie miejsca folia spożywcza, ubierz wygodne ciuchy i wskakuj pod koc, na około godzinkę. W tym czasie masz chwilę na relaks i lekturę innych artykułów na naszym portalu FitWit.pl. Czas minął! Zmyj wszystko letnią wodą, wykonując koliste ruchy, złuszczy to martwy naskórek, zostawiając gładką i pachnącą skórę.

źródło: fitwit/pl

zastanawiam sie tylko czy 8 kropli olejku cynamonowego to nie za dużo, bo czytałam na innych forach o 4-5 kroplach przy większych ilościach istnieje ryzyko poparzenia podobno. gdyż jest on bardzo mocny.

#6 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 24 września 2012 - 18:29

mloda ja się na taki zabieg skusiłam w czasie urlopu i przyznam, że efekt już po pierwszym zabiegu był naprawdę widoczny :-) Fakt faktem, że nie było to Spa domowe tylko oddałam się w ręce kosmetyczki, ale myślę, że samej też można taki rezultat uzyskać ;-) jak byś się zdecydowała to przed zabiegiem zrób sobie jeszcze peeling całego ciała a po wszystkim wysmaruj się balsamem i jeszcze na 10 min. wskocz pod kocyk. Tylko ja zamiast tej folii spożywczej to raczej kupiłabym w aptece folię termoizolacyjną (mniej zachodu niż owijanie się folią spożywczą :-P )- książki może wtedy nie poczytasz, bo łapki też muszą być przykryte, ale uwalić się przed tv można :mrgreen:
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#7 alalis

alalis
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 26 września 2012 - 22:12

Polecam kąpiel w mleku;)

#8 Jolandi

Jolandi
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28 września 2012 - 09:19

Jak chcę odpocząć robię sobie domowe SPA: maseczki z różnych owoców. Odpręża mnie to, no i skóra jest taka nawilżona i oczyszczona. :)

#9 marcissa

marcissa
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 09 października 2012 - 20:42

ja sobie kupiłam całą serię kosmetyków do domowego SPA wczoraj w Złotych Tarasach i będę w weekend dopiero próbować :)

#10 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 20:43

Ja sobie dzisiaj pozwoliłam troszkę dogodzić :) maseczka na twarz choć to był dopiero drugi raz kiedy używałam no i kąpiel :) Długa relaksująca :)

#11 BeautyWorld

BeautyWorld
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 20:32

domowe receptury trochę mnie przerażają, poza tym jestem zbyt leniwa;p. Jesli chodzi o domowe spa to wolę jakieś niedrogie wersje kosmetyków ogólnie dostepnych np ze swedish SPA oriflejmowego czy coś w tym stylu:) Olejek, scrub, półmrok, ciepła woda i jestem happy:)

#12 Zuza

Zuza
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 20:20

ja jestem leniwcem,wystarczy mi woda z pianka w wanie,odrobina ciszy i spokoju,i już czuje sie jak w Spa.

#13 BeautyWorld

BeautyWorld
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 17:05

Ale o to chodzi żeby właśnie ta ciepła woda i cała łazienka pachniały jak w SPA :)

#14 julka1

julka1
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 20 grudnia 2012 - 10:22

A co ja mam zrobić jak nie mam wanny, tylko prysznic :(? Jakieś sprytne pomysły na spa w prysznicu :D?