Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Domowe sposoby na piękno :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
119 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kasiullka_90

Kasiullka_90
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 14 marca 2008 - 21:14

Na początku chciałabym przeprosić,jeśli taki temat już istnieje, chociaż z tego co widziałam i szukałam, nie było tematu całkowicie poświęconemu domowym kosmetykom, ale moge sie mylić, bo nie przejżałam wszyyystkich postów...

Zaczne od tego, że ostatnio wzieło mnie na domowe sposoby hehe, chciałabym zapytać jakie wy macie przepisy :)

ja ostatnio robie sobie peeling z cukru i mleka, mieszam 3-4 lyzki cukru z 3-4 lyzkami mleka, skóra jest po nim jak pupcia niemowlaka, powaznie :D

słyszałam o naparze z szałwi, można go utrzymywać przez 5 dni, i codzinnie przemywać nim twarz, mam zamiar go sobie zrobić, ale nie moge zebrać sie do sklepu po szałwie :D:D hehe

stosuje też miód na usta :)

no i od czasu do czasu czarną herbatke na oczka :)

A Wy macie jakieś sprawdzone i dobre sposoby którymi mogłybyście się podzielić? :)
Wzmacnianie włosów ... Zapuszczanie paznokci ... coraz lepiej :):)

#2 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 15 marca 2008 - 01:08

ja powiem tak...kiedys te domowe maseczki były moze i zdrowe bo składniki z ktorych je robiono takie były.....ostatnio jak z kosmetyczką rozmawiałam to mi poradzila zeby domowych sposobow nie probowac bo mozna sie co najwyzej jakiegos uczulenia nabawic...teraz we wszystkim jest masa chemi...i plasterki ogórka połozone na oczy mogą okazac sie przyczyną liszajow lub wysypki, maseczki w skład ktorych wchodza warzywa, owoce, mleko i produkty tego typu równiez <bezradny></span>

#3 Sheer Rose

Sheer Rose
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 15 marca 2008 - 13:58

olej rycynowy do włosków, myślę też nad płukanką z rumianku na moje blond włoski:)

Jak mi się skończy peeling i nie mam jak wyskoczyć do sklepu to mieszam kawę(nie rozpuszczalną:P) z żelem pod prysznic i fajnie to wygładza skórę:)

Kiedyś zaserwowałam sobie maseczkę z białka i fajnie ściąga skórę (czuje się efekty):)

Jeśli chodzi o stopy to posmarować dużą (naprawdę dużą) warstwą kremu i założyć na to bawełniane skarpetki (najlepiej na noc:))

Ogólnie słyszałam o wielu domowych metodach na piękno, ale wole te z tubki, chyba głownie ze względu na moje lenistwo: łatwiej iść do łazienki po coś gotowego niż szukać składników i robić sobie bałagan w kuchni:P

#4 Kasiullka_90

Kasiullka_90
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 16 marca 2008 - 14:50

nie próbowałam jescze peelingu z kawy, a słyszałam że jest bardzo dobry :P

Ja ostatnio złapałam taką chętke na zabawe w "brudzenie kuchni" :D hehe :) Ale zobaczymy jak długo mi sie to nie znudzi hehe.
Wzmacnianie włosów ... Zapuszczanie paznokci ... coraz lepiej :):)

#5 Sheer Rose

Sheer Rose
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 16 marca 2008 - 23:56

jeśli chodzi o kawę to uwielbiam jej zapach więc czasem robie ten peeling dla dobrego samopoczucia, ale trzeba uważać jak się ją miesza z żelem żeby miał bardzo delikatny zapach, bo jeśli będzie zbyt intensywny to w połączeniu z kawą wyjdzie totalna mieszanka wybuchowa:)

#6 sweet Shanti

sweet Shanti
  • Użytkownik
  • 277 postów

Napisano 06 kwietnia 2008 - 14:48

ja wcierałam w włpsy nafte kosmetyczną i jestem zadowolona a olejek cynamonowy daje niesamowicie napomopowane usteczka
Dołączona grafika

#7 mysiunia89

mysiunia89
  • Użytkownik
  • 282 postów

Napisano 07 kwietnia 2008 - 20:29

ja stosuje zwykly cukier bez niczego jako peeling do twarzy.
Mocze troche twarz a poznniej nakladam kulistymi ruchami cukier,efekty sa bosskie jak dla mnie.czysta,swierza,wygladzona buzka...przedewszystkim szybko i bez paplania sie:)
polecam... :mrgreen:

#8 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 07 kwietnia 2008 - 20:31

raz na miesiąc umyć zęby solą :-P
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#9 Chwilka

Chwilka
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 07 kwietnia 2008 - 21:34

Nie zanm niestety zadnych takich domowych sposobow,ale z checia poczytam.
Dołączona grafika

#10 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 06:51

raz na miesiąc umyć zęby solą

bleee :-? a po co?
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#11 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 08 kwietnia 2008 - 08:33

jeszcze sodą to rozumiem-w celach wybielających, a sól to jakis pliling dla zębów?

#12 Moniika

Moniika
  • Użytkownik
  • 2 534 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 08:35

raz na miesiąc umyć zęby solą

a co to ma na celu?? :mrgreen: :mrgreen:

#13 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 15:40

ja stosuje zwykly cukier bez niczego jako peeling do twarzy.
Mocze troche twarz a poznniej nakladam kulistymi ruchami cukier,efekty sa bosskie jak dla mnie.czysta,swierza,wygladzona buzka...przedewszystkim szybko i bez paplania sie:)
polecam... :mrgreen:

jak nie mam normalnego to eż tak robie,mieszam z jogurtem naturalnym
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#14 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 16:04

bleee a po co?

a co to ma na celu??

jeszcze sodą to rozumiem-w celach wybielających, a sól to jakis pliling dla zębów?

sól w pewnym stopniu wybiela zęby...1 raz na miesiąc (żeby nie zniszczyć szkliwa)
np. jak mamy brudną szklanke z osadu z herbaty to umycie jej w soli daje połysk...
na zęby działa to w sposób lekki wybielający...
Wyczytałam do w pewnej gazecie kobiecej...

#15 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 16:15

omg, ja bym soli samej do ust nie włożyła ;-)
wolę pastę :P
nie ma mnie tu i nie będzie.

#16 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 16:17

cerrata ja spróbowałam raz... zamknełam oczy i potem zobaczyłam róznice ;-)
naprawdę ta sól zaczeła działać... no ale po tym zawsze biore jeszcze paste i myje pastą :-D

#17 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 16:20

zamknełam oczy i potem zobaczyłam róznice ;-)

eee. po jednym wypłukaniu ? ;/

#18 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 16:27

eee. po jednym wypłukaniu ?

zamaczam szczoteczke w wodzie i nabieram sól...szczotkuje ok. 3-5 minut, potem pasta (też wybielająca - denivit lub 3D White...też ok. 3 minut i naprawdę zobaczyłam lekkie wybielenie... ;-) uśmiech mam biały i efekty lepiej widać przy ciemnej karnacji...

#19 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 16:29

a ja bladzioch :P a i tak nie mam takiej kości zęba którą do śnieżnobiałego koloru można doprowadzić :P
chyba... ;-)

może spróbuję :P dlaczego nie... :P ale ta sól.. fuuuuu :P

#20 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 16:32

ale ta sól.. fuuuuu

ja gdy przeczytałam to w gazecie też mysle fuuu ale umyłam :-D a za pare dni siostra do mnie mówi tak "coś Ty zrobiła że masz takie zęby inne jakby bielsze" ? :-D :-D