Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

prawo jazdy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2775 odpowiedzi w tym temacie

#61 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 02 października 2007 - 12:28

kiedys coprawda jeździłam sobie autkiem na wsi.. kolega mnie uczył i jakoś to wychodziło...

Mikunia nie chce bardzo nic mowic...ale takie ot jazdy to nawet nie jest "przedsmak" tego co bedzie pozniej ;-)
Ja tez sobie przypominam jak ze 2 lata temu Misiek mnie wzial na kolana i probowalam cos tam w cichym miejscu ale nijak to sie ma do jazdy <bezradny></span> bo i tak jestes nieswiadoma wielu rzeczy takze dla mnie to strata czasu, nerwow i przy tym zniechcecic sie mozna do zrobienia prawka :-/

W zimie chcesz zdawac? ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#62 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 02 października 2007 - 15:47

hmm ja zaczynam od czwartku, juz zaczynaja mi sie lapki trzasc z nerwow

#63 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 02 października 2007 - 16:41

Daje radę jedyny problem to taki że jezdzę po swojemu a nie tak jak powinnam sprzęgło już w miare dobrze opanowane ,tak samo jak zmiana biegów bez patrzenia jak mnie instruktor oswoił z autem ?? zostawił mnie samą na placyku na godzine i kazał robić łuki a sam obserwował mnie z biura i jak coś nie grało to dzwonił i gadał co jest nie halo.A ja sobie hammerfala ( kapele metalową) na całą pare dałam i jaaaaaaaaazda ta muza strasznie mi pomogła rozluźniłam się i jeździłam jak przecinak

do dobrze, ze dajesz radę ;) Ciekawe co na to twój instruikror na ta muzę ;)
Ja tez nie umiem jeździć bez muzy, nawet jak jade z kimś :roll: muszę się rozluźnić bo jak nie to nie kontaktuję potem na ulicy

niki- dasz radę :)
Bo ja kocham tak jak wolność kocha ptak....

#64 Anija

Anija
  • Użytkownik
  • 2 822 postów

Napisano 02 października 2007 - 20:53

niki, w takim razie mocno trzymam za Ciebie kciuki :)
wszystko będzie dobrze 8-)
Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..

#65 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 02 października 2007 - 20:56

Według mnie to dobrze jest prawko robić w zimie - oswajasz się ze wszystkimi warunkami, a ludzie, którzy uczą się latem, czasem zimą boją się wyjechać ;-)

#66 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 02 października 2007 - 21:16

Według mnie to dobrze jest prawko robić w zimie - oswajasz się ze wszystkimi warunkami, a ludzie, którzy uczą się latem, czasem zimą boją się wyjechać ;-)

tu niestety nie mogę się zgodzić . Tak naprawdę człowiek uczy sie jezdzić sam dopiero po zdaniu egzaminu a złe warunki w czasie egz tylko potęguja niepotrzebnie stres który i tak jest wielki podczas zdawania. Tak więc moimzdaniem lepiej na wiosnę lub latem przynajmniej ryzyko , że w dniu egz nie spadnie śnieg lub będzie slizgawica
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#67 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 02 października 2007 - 21:52

Kwestia gustu, najważniejsze, żeby każdy zdawał wtedy, kiedy chce :D

#68 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 02 października 2007 - 21:54

Sluchajcie, dzis rozmawiałam z kolezanką, oblała, miała pytanie
jakie znasz swiatła w samochodzie, wymien wszystkie....?
Co byscie powiedziały?

#69 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 02 października 2007 - 22:03

najważniejsze, żeby każdy zdawał wtedy, kiedy chce

i aby zdał bo o to chodzi ;-)

[ Dodano: 2007-10-02, 23:04 ]

akie znasz swiatła w samochodzie, wymien wszystkie....?
Co byscie powiedziały?

mijania , długie , postojowe ,awaryjne
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#70 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 03 października 2007 - 06:40

Sluchajcie, dzis rozmawiałam z kolezanką, oblała, miała pytanie
jakie znasz swiatła w samochodzie, wymien wszystkie....?
Co byscie powiedziały?

mijania , długie , postojowe ,awaryjne

jeszcza sa swiatla stop, kierunki, swiatla cofania, halogeny <hmm></span> ;-) takim prostym jezykiem wytlumaczylam :-P
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#71 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 03 października 2007 - 07:03

i obie byscie oblały...
znacie jeszcze jakieś?
bo są, jest ich sporo...
postojowe
mijania
drogowe(długie)
hamowania
biegu wstecznego
podswietlenie tablic rejestracyjnych
swiatła w srodku samochodu
halogeny(nie zawsze)

Dalej nie pamietam :P

Albo pytanie, proszę sprawdzic czy samochod jest dobry do uzytku(jazdy),... co robicie wtedy?

#72 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 03 października 2007 - 07:08

Ananas, nie stresuj mnie :mrgreen: wystarczajaco sie stresowalam jak zdawalam...nie chce mi sie juz poprostu myslec nad tym co samochod ma...teraz wsiadam i jade a fachowe nazwy mnie nie interesuja :-P ;-)

#73 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 03 października 2007 - 07:12

pytam te ktore dopiero sie uczą a nie te ktore mają, ja tez nie odpowiedziałam :-)
aha są jeszcze swiatła przeciwgielne ;)
ja zdawałam w sumie 3 lata tem,u prawie,ale uzywam do tej pory nazw takich jak sie uczyłam, nie mowie na swiatła drogowe jak wiekszosc "dlugie" ;)
jakos tak mi zostalo po nauce :)

#74 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 03 października 2007 - 07:16

przeciwgielne

to wlasnie sa halogeny ;-) i jeszcze kilka bylo ktore podalysmy i ty tez tylko pod innymi nazwami :-D

a co robie jak wsiadam? no pale silnik, swiatla wlaczaja sie wraz z przekreceniem stacyjki wiec nie zapominam o nich, i czasem tylko po Misku przestawie sobie fotel, gaz i jade :-D

#75 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 03 października 2007 - 07:25

a co robie jak wsiadam?

podnosisz maske samochodu i sprawdzasz płyny (:

to są własnie takie pytania, na ktorych najczesciej oblewają, nie zdazysz do samochodu wejsc i juz odchodzisz z kwitkiem.dziwic sie , ze tyle ludzi oblewa, ale zawsze tak było.

#76 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 03 października 2007 - 07:26

A to tylko na egzaminie takie zasady ;-)

#77 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 03 października 2007 - 07:30

Dokladnie, szkoda tylko, ze nie kazdy instruktor uczy takich rzeczy.

#78 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 03 października 2007 - 07:33

Jak to nie kazdy? Chyba takie sa zasady. Musi cie zapoznac, bo na ezgaminie jest obowiazkowa "prezentacja" auta.
Z reszta w razie czego to w necie schematy :-) znaczy chodzilo mi o swiatla, oleje i te inne pierdoly ;-)

#79 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 03 października 2007 - 07:34

Nie o to michodziło, nie kazdy uczy wszystkiego, mnie np. nie mowiono o podswietlaniu tablicy rejestracyjnej ;)
Prezentacje pokazał ;)
Chodzi mi o to, ze czasami na egzaminie, dostaniesz pytanie, na ktrore myslisz, ze odpowiedziałas dobrze a tu bzik ;)

#80 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 03 października 2007 - 07:37

Powiem ci ze w ogole to wszystko teraz robia aby zeby utrudnic...np. podczas cofania na luku nie mozesz patrzec w lusterka :shock: tylko trzeba glowe odwracac, bez sensu...