Organizować ślub samemu czy wynająć konsultanta?
Napisano 26 kwietnia 2010 - 14:56
Będę wdzięczna za jakieś rady i opinie:D:)
Napisano 26 kwietnia 2010 - 15:26
ja myślę jednak, że taki konsultant może brać spore narzuty i pewnie duzo się przy takim wariancie przepłaca
wszyscy moi znajmi organizują samodzielnie wesela, ja też i nie jest to takie złe, a skoro można zaoszczędzić....
Napisano 26 kwietnia 2010 - 15:58
Ja osobiście pewnie nie skorzystałabym z usług konsultanta, bo to wyższa półka, ale fakt, są ludzie zabiegani, którzy nie mają czasu po prostu i wolą zapłacić i mieć ślub i wiele formalności załatwionych za nich.
Życzę powodzenia
Napisano 30 kwietnia 2010 - 20:58
Napisano 01 maja 2010 - 14:14
Napisano 01 maja 2010 - 14:21
mimo trudu to chyba jednak sama przyjemność dopieszczać wszystko do końca
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..
Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas
Napisano 01 maja 2010 - 19:35
A ja, gdybym tylko miała odpowiednio gruby portfel, to zdecydowałabym się na wynajęcie konsultanta. Bo może i dla niektórych toja chciałabym organizować swój ślub osobiście
ale osobiscie byłabym zadowolona zrzucając całe przygotowania na głowę kogoś, kto się na tym zna i potrafi wszystko dopiąć na ostatni guzik. Zresztą już sam ślub to mimo, że wydarzenie jak najbardziej wspaniałe, to jednak wiąże się z nie lada stresem, więc dobrze chociaż zamartwianie się, czy cała otoczka z tym wydarzeniem związana będzie jak należy, ograniczyć do minimumsama przyjemność dopieszczać wszystko do końca
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 21 czerwca 2010 - 19:29
no wlasnie - ja tez nie spalabym spokojnie cedujac wszystko na glowe konsultanta, chcialabym miec przekonanie czy wszystko bedzie tak jak sobie to wymarzylam, duza role odgrywa tu ufnosc....chociaz pewne detale mozemy widziec zupelnie inaczej:)
Napisano 15 marca 2011 - 21:27
Napisano 17 września 2013 - 12:48
Myślę, że właśnie cała radość polega na przygotowywaniu tego dnia, a nie na przyjście na gotowe.
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 17 września 2013 - 12:53
Zawsze lepiej smakuje potrawa jak ktoś ugotuje. Myślę, że z tym jest podobnie, gdybym sama ustalała i załatwiała wszystko to bym już zmęczona tym była, znała to na wylot i nie cieszyłoby mnie to tak.
Napisano 19 września 2013 - 10:09
Napisano 26 października 2013 - 20:09
Ja mam zamiar wszystko zrobić sama, tzn. z Tomkiem
Nie planujemy dużego wesela...
Napisano 31 października 2013 - 19:27
Raczej nie zdecydowałabym się na wynajęcie konsultanta, bo uważam,ze nie mam aż tak wielu rzeczy do zorganizowania.jeśli chodzi o jedzenie i picie, to jedynym zmartwieniem jest kupno wódki, wszystkim na sali łącznie z dekoracjami zajmują się jej właściciele.Sami musimy załatwić kamerzystę, fotografa i orkiestrę, ale w ślub za 2 lata, więc spokojnie...Dekoracje domu i samochodu, kotyliony i zawieszki zrobię sama, bo dla mnie to frajda- lubię robić takie rzeczy. Konsultant to jest świetna sprawa, dla zapracowanych par, albo takich.
Napisano 01 listopada 2013 - 23:42
tez bym wolała wszystko sama albo z pomoca rodzicow , to nie impreza na 500 osob z prezydentem ze potrzebny fachowiec
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 04 listopada 2013 - 15:26
My prawie sami wszystko organizowaliśmy i jak dla mnie to była super zabawa:) Co mogliśmy to załatwialiśmy sami (wiadomo odległości) a tak to pomagali nam rodzice. Jedynie mielismy wynajętą panią, która ozdabiała kościół![]()
Napisano 05 listopada 2013 - 11:47
Moja siostra też sama organizowała ślub nikt jej nie pomagał , nawet dekorację do kościoła mieli wspólną wraz z poprzednią parą którzy godzinę przed nimi brali ślub , dołożyli się do danej dekoracji sali już nie dekorowali , sami tam organizatorzy udekorowali daną salę , mieli już wliczone to w cenę
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc

28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.