Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Organizować ślub samemu czy wynająć konsultanta?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Katiaaa

Katiaaa
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 26 kwietnia 2010 - 14:56

Witam Was! Jestem rok przed ślubem i zastanawiam się, czy wynająć konsultanta czy sama zorganizować całe wesele? W sumie ostatnio wpadłam na pomysł żeby iść na kurs dla konsultantów ślubnych. Dzięki temu miałabym lepsze pojęcie jak się za wszystko zabrać i może nie musiałabym uczyć się na własnych błędach:P A może mi się spodoba i sama będę chciała zajmować się organizacją wesel zawodowo:P
Będę wdzięczna za jakieś rady i opinie:D:)

#2 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 26 kwietnia 2010 - 15:26

Katiaaa, to całkiem dobry pomysł z takim kursem jeśli myślisz, że mogłabyś się tym później zajmować

ja myślę jednak, że taki konsultant może brać spore narzuty i pewnie duzo się przy takim wariancie przepłaca

wszyscy moi znajmi organizują samodzielnie wesela, ja też i nie jest to takie złe, a skoro można zaoszczędzić.... ;-)

#3 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 26 kwietnia 2010 - 15:58

Katiaaa, ogólnie pomysł bardzo fajny, kurs dwudniowy dość drogi (miałam przyjemność się dowiadywać), ale myślę, że jeśli chciałabyś się tym zająć to warto zainwestować, bo z pewnością na takim kursie pojawiają się pewne tematy, które tak normalnie jednak nie wpadłyby do głowy. Tylko nie wiem skąd jesteś, bo jeśli z jakiegoś większego miasta, to najpierw zorientuj się jak z nasyceniem rynku tego typu usług u Ciebie- po prostu początkującym na pewno potwornie trudno się wbić, np. w Warszawie w taki biznes, bo są już firmy sprawdzone, które należą do PSKŚ i to one w pierwszym rzucie są zatrudniane przez ludzi, bo to jednak nie jest tania usługa, i człowiek mając do wyboru zorganizowanie ślubu przez profesjonalną firmę, a przez kogoś kto dopiero zaczyna, na pewno wybierze tą pierwszą opcję. Więc wydaje mi się, że na początku możesz być nawet zmuszona zorganizować kilkanaście ślubów "po kosztach".

Ja osobiście pewnie nie skorzystałabym z usług konsultanta, bo to wyższa półka, ale fakt, są ludzie zabiegani, którzy nie mają czasu po prostu i wolą zapłacić i mieć ślub i wiele formalności załatwionych za nich.

Życzę powodzenia :-)

#4 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 30 kwietnia 2010 - 20:58

My organizowalismy slub i wesele sami. Oczywiscie wynajecie konsultanta jest fajna i wygodna rzecza, ale z reguly decyduja sie na nie ludzie, ktorzy sa bardzo zapracowani i zabiegani i nie maja na takie przygotowania czasu, no i oczywiscie dysponuja grubym portfelem ;-) Poza tym taka osoba nie zawsze musi trafic w nasz gust i co wtedy... wiadomo, ze sa jakies spotkania, zeby ustalic pewne rzeczy,ale to nie to samo jak zadbanie samemu o kazdy szczegol. No i przeciez takie przygotowania to sama przyjemnosc ;-)
Dołączona grafika

#5 LadyPe

LadyPe
  • Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 01 maja 2010 - 14:14

Organizacja ślubu należała do nas z czego jestem zadowolona, bo było wszystko tak jak my chcieliśmy i pomimo iż wtedy przyszła Teściowa chciała się wtrącić i zabronić nam wesela to nie udało jej się to :mrgreen:

#6 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 01 maja 2010 - 14:21

ja chciałabym organizować swój ślub osobiście :)
mimo trudu to chyba jednak sama przyjemność dopieszczać wszystko do końca :)

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#7 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 01 maja 2010 - 19:35

ja chciałabym organizować swój ślub osobiście

A ja, gdybym tylko miała odpowiednio gruby portfel, to zdecydowałabym się na wynajęcie konsultanta. Bo może i dla niektórych to

sama przyjemność dopieszczać wszystko do końca

ale osobiscie byłabym zadowolona zrzucając całe przygotowania na głowę kogoś, kto się na tym zna i potrafi wszystko dopiąć na ostatni guzik. Zresztą już sam ślub to mimo, że wydarzenie jak najbardziej wspaniałe, to jednak wiąże się z nie lada stresem, więc dobrze chociaż zamartwianie się, czy cała otoczka z tym wydarzeniem związana będzie jak należy, ograniczyć do minimum ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#8 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 02 maja 2010 - 08:46

Sami organizowaliśmy nasze wesele
Pomysl fajny tak jak Kita wspomniała dla ludzi naprawde zapracowanych i nie mających czasu ani chęci bawić sie w to wszystko
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#9 Gosiak 11

Gosiak 11
  • Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 16:54

Myślę, że sam ślub i wesele pochłaniają naprawdę dużo pieniędzy dlatego lepiej już zająć się wszystkim samemu, bo konsultant też zapewne policzy sobie NIEMAŁO. No chyba, że ktoś nie ma co robić z pieniędzmi...Ale przyznaję, że fucha to niezła.
Dołączona grafika

#10 kurczaczek

kurczaczek
  • Użytkownik
  • 281 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 20:59

Ja też organizowałam swój ślub sama, nie potrafiłabym powierzyć wszystkiego konsultantowi, jestem taka że sama muszę wszystko sprawdzić itd i jakbym komuć to powierzyła to nie mogłabym spać, musiałam mieć kontrolę nad wszystkim.
Dołączona grafika

#11 Malaga

Malaga
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 21 czerwca 2010 - 19:29

Hmm,
no wlasnie - ja tez nie spalabym spokojnie cedujac wszystko na glowe konsultanta, chcialabym miec przekonanie czy wszystko bedzie tak jak sobie to wymarzylam, duza role odgrywa tu ufnosc....chociaz pewne detale mozemy widziec zupelnie inaczej:):):) Ciagle pewnie bym dzwonila do niego i upewniala sie, ze wszystko jest "pomojemu" - w koncu tak czy inaczej to moj wysniony slub:):)

#12 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 15 marca 2011 - 21:27

Ja bym chciała założyć agencje organizującą śluby:)
A.

#13 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 17 września 2013 - 12:48

Nigdy bym się nie zdecydowała na konsultanta...
Myślę, że właśnie cała radość polega na przygotowywaniu tego dnia, a nie na przyjście na gotowe. :)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#14 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 17 września 2013 - 12:53

Gdybym miała pieniądze to chyba bym wynajęła konsultanta ;)
Zawsze lepiej smakuje potrawa jak ktoś ugotuje. Myślę, że z tym jest podobnie, gdybym sama ustalała i załatwiała wszystko to bym już zmęczona tym była, znała to na wylot i nie cieszyłoby mnie to tak.

#15 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 19 września 2013 - 10:09

Ja jestem osoba na tyle upartą, że ciężko byłoby pewnie takiemu konsultantowi się ze mną dogadać. I tak przy organizacji ślubu jest wielu 'doradców' i to chyba wystarczy. Sama chciałabym wszystko zorganizować, wtedy byłaby bardziej dumna z tego na pewno, niż tylko z zatwierdzania tego co ktoś przygotuje.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#16 banka

banka
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Wzrost:167
  • Włosy:blond
  • Stan:zaręczona
  • Partner:Tomek
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 26 października 2013 - 20:09

Ja mam zamiar wszystko zrobić sama, tzn. z Tomkiem :) Nie planujemy dużego wesela...

#17 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 31 października 2013 - 19:27

Raczej nie zdecydowałabym się na wynajęcie konsultanta, bo uważam,ze nie mam aż tak wielu rzeczy do zorganizowania.jeśli chodzi o jedzenie i picie, to jedynym zmartwieniem jest kupno wódki, wszystkim na sali łącznie z dekoracjami zajmują się jej właściciele.Sami musimy załatwić kamerzystę, fotografa i orkiestrę, ale w ślub za 2 lata, więc spokojnie...Dekoracje domu i samochodu, kotyliony i zawieszki zrobię sama, bo dla mnie to frajda- lubię robić takie rzeczy. Konsultant to jest świetna sprawa, dla zapracowanych par, albo takich.

#18 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 listopada 2013 - 23:42

tez bym wolała wszystko sama albo z pomoca rodzicow , to nie impreza na 500 osob z prezydentem ze potrzebny fachowiec

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#19 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 04 listopada 2013 - 15:26

My prawie sami wszystko organizowaliśmy i jak dla mnie to była super zabawa:) Co mogliśmy to załatwialiśmy sami (wiadomo odległości) a tak to pomagali nam rodzice. Jedynie mielismy wynajętą panią, która ozdabiała kościół:)

#20 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 05 listopada 2013 - 11:47

Moja siostra też sama organizowała ślub nikt jej nie pomagał , nawet dekorację do kościoła mieli wspólną wraz z poprzednią parą którzy godzinę przed nimi brali ślub , dołożyli się  do danej dekoracji sali już nie dekorowali , sami tam organizatorzy udekorowali daną salę , mieli już wliczone to w cenę 

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.