Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Temacik dla mam

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1227 odpowiedzi w tym temacie

#1161 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 07 sierpnia 2017 - 15:21

Kupiłam Młodej pierwsze poważne buty do chodzenia. Niechodki spakowane do oddania dla bratanicy. I tak mnie naszło, że chociaż oficjalnie moje dziecko jeszcze przez prawie 2 miesiące będzie niemowlakiem to już nim nie jest. Mam w domu dużą samodzielną dziewczynkę. Jeszcze nie tak dawno czekałam na dwie kreski na teście ciążowym, potem głaskałam ciążowy brzuch, a teraz Młoda budzi mnie rano siedząc na mnie, głaskając mnie po twarzy "aj aj mama" :-) Nie chcę, żeby czas tak szybko uciekał.

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#1162 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 11 sierpnia 2017 - 12:57

@Aspirynkaaa niestety czas za szybko ucieka..

Ostatnio przeglądałam zdjęcia jak Kuba był mały... nie wiem kiedy to zleciało....

#1163 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 12 sierpnia 2017 - 14:40

@Aspirynkaaa  to niesamowite jak bardzo dziecko się rozwija w pierwszym roku swojego życia.

Kruszyna skończyła już 4 miesiące. Nie wiem kiedy to minęło. Przewroty opanowała już do perfekcji. Lubi leżeć na brzuszku, kombinuje z nogami i rączkami. Wkurza się, bo nie może biec za bratem  :-D  Jest ambitna i myślę, że niebawem zacznie pełzać. Cyckiem karmimy się już tylko na noc, w nocy i rano. Tak wyszło. Dobrze, że i tak udało się przez te 3,5 miesiąca. Niedługo zaczynamy rozszerzać dietę. 

Krasnal też jakby dojrzał ostatnio. Opiekuję się siostrą i często się z nią "bawi".  I już drugi rok przedszkola zaczynamy.

#1164 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 20 sierpnia 2017 - 19:16

Przewroty opanowała już do perfekcji
<ookk> to teraz się zacznie turlanie po mieszkaniu :) Młoda długo tak najbardziej lubiła się przemieszczać  :mrgreen:

Byliśmy wczoraj u kuzynostwa poznać 2tygodniową kruszynkę.  I chociaż urodziła się o 1,5kg cięższa od Młodej, to ja zupełnie nie potrafię sobie przypomnieć, że moje dziecko też było takie maluteńkie i kruche. Przez to od wczoraj mam niesamowite parcie, żeby już poznać Młodszą! Nie mogę się doczekać, żeby znowu tulić i całować takiego bobaska  :-D

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#1165 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 23 sierpnia 2017 - 15:33

@Aspirynkaaa też tak mam jak widzę niemowlaki, dziwie się, że dzieci są takie małe. Trochę się obawiam, że nie pamiętam już jak to jest z noworodkiem i wszystkiego będzie się trzeba uczyć od nowa.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#1166 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 23 sierpnia 2017 - 16:09

@halynka eeee coś Ty! Z własnym maluszkiem zawsze jest lepiej, łatwiej i przyjemniej, na pewno wszystko od razu nam się przypomni :-) będziesz motać od początku? Ja tym razem planuję. Ale chyba pójdę na warsztaty, bo mimo że na Młodej mam te wszystkie podstawowe wiązania opanowane to nie wyobrażam sobie jak to będzie z takim okruszkiem!

#1167 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 23 sierpnia 2017 - 16:26

@Aspirynkaaa mojego nosiłam dopiero po 6mc. ale teraz zamierzam od początku. Znajoma jest doradcą, wpadnie do mnie do domku po porodzie i pomoże mi przezwyciężyć strach. Chustę pierwszą już mam.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#1168 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 23 sierpnia 2017 - 18:22

@halynka a jaką masz? Ja się rozglądam teraz za jakimiś fajnymi seruszkami albo jodełką dla Młodszej :-)

#1169 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 24 sierpnia 2017 - 11:31

Symfonia od LL. Jako drugą chce coś w splocie serduszkowym, podobno super dla noworodka. Zobaczymy na co starczy pieniędzy po kupieniu najważniejszych rzeczy :-P

Załączone miniatury

• 27109.jpg

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#1170 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 24 sierpnia 2017 - 21:35

Coccolare ma fajne chusty w splocie doamentowym z bawelny czesanej ;) tez fajne dla noworodka.
Moja siostra rodzila.. no prawie 2 tygodnie temu. Jaka to kruszynka.. w pierwszej chwili sama nie wiedzialam jak sie za mała zabrac ;)

#1171 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 25 sierpnia 2017 - 08:29

Przejdźmy z dyskusją na temat chust do odpowiedniego tematu :P

A jak rozwijają się wasze dzieciaczki? Mój to już kawał chłopa można powiedzieć, chociaż pewnych rzeczy sam nie chce robić, woli jak robi to mama. Intensywnie przygotowujemy go na to, że niedługo nie będzie sam, ale widzę, że nie bardzo kuma co go czeka.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#1172 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 25 sierpnia 2017 - 08:42

@halynka spokojnie, pewnie pierwsze miesiace łatwe dla niego nie będą, ale dzieci ogólnie szybko dostosowują się do sytuacji i są mądrzejsze, niż nam się wydaje :) u szwagierki na początku był ciut bunt, ale po jakimś czasie dzięki młodszej siostrze stał się samodzielny a teraz jak mala ma 1,5 roku, to się razem bawią i nawet dadzą mamie odetchnąć :P

Ja już tęsknię za tym okruszkiem jakiego miałam, teraz to już taki dzieciaczek, że nie boję się złapać, wygilgotać, wyprzytulać a wtedy delikatnie głaskałam, bo taki mały był. Mój już krzyczy, piszczy, śmieje się, zaczepia nas, kręci się z brzuszka na plecy i odwrotnie i już pełza!!! Kilka dni temu myślałam, że to przypadkiem mu się dwa razy udało, ale wczoraj byliśmy na kocykach z chustomamami i pełzał, zdecydowanie pełzał.

No i napiszę, chociaż mi też kiedyś wydawało się, że to takie gadanie, ale wcale nie. Tak go kocham, że to naprawdę nie do uwierzenia, bardziej się nie da!

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#1173 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 25 sierpnia 2017 - 09:59

@halynka faktycznie, teraz spojrzałam na suwaczek dopiero! Duży facet! Pewnie to wiesz, ale ja wyczytałam, że warto jest po powrocie ze szpitala zabrać tylko starszaka na lody/plac zabaw i być tylko dla niego. Mi się to wydaje rozsądne i pewnie tak zrobię  :-)

Będzie dobrze, chociaż na początku pewnie nie łatwo. 

Czasami mam myśli, czy nie robimy Młodej krzywdy pojawieniem się Młodszej. Ale nie! Przecież rodzeństwo to coś wspaniałego! Nie wyobrażam sobie nie mieć mojego brata. Mimo że różnie między nami było, to zawsze możemy na siebie liczyć. 

Cieszę się, że będą dwie dziewczynki w taki zbliżonym wieku. Planujemy im zrobić pokój razem, przynajmniej dopóki nie pójdą do szkoły. Chciałabym, żeby były dla siebie przyjaciółkami i zawsze mogły na siebie liczyć.

#1174 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 25 sierpnia 2017 - 10:31

@Aspirynkaaa ogólnie planuję czasem zrobić taki dzień tylko dla siebie i Antka, ale jak wyjdzie to się okaże w praniu. Czytałam też o tym, że czasem praktykuje się że młodszy przynosi prezent kiedy wraca ze szpitala, ale nie wiem czy to nie jest zwykłe odwrócenie uwagi, chyba jednak z tego zrezygnuję, aby cieszył się z naszego powrotu a nie jakiejś tam zabawki.

@elizabeth maluchy tak szybko rosną, że szok! Ja nie wiem kiedy zleciały nam prawie 4 lata. Szok.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#1175 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 25 sierpnia 2017 - 12:51

dziś mojego malucha chyba dziąsełka bolą :( niby wcześnie jak na zęby i mało dzieci w tym wieku ma, ale skoro gryzak pomaga i denerwuje się bardzo a jak mu masuję chwilę jest spokój, to chyba to :) już kolejny raz tak ma i ja jak szalona zaglądam do tej buźki i dalej nic nie wiem <lol>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#1176 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 25 sierpnia 2017 - 13:05

młodszy przynosi prezent kiedy wraca ze szpitala

po raz pierwszy słyszę  ;-) ​ ale wydaje mi się to głupie

@halynka nasze chłopaki w podobnym wieku; niedawno to przechodziłam i dam Ci jedną radę - nie martw się na zapas, będzie dobrze!  :-) ​ Krasnal bezinwazyjnie przyjął Kruszynkę. Ja już nawet nie pamiętam dokładnie jak to było, bo po prostu było jak zawsze, jak wcześniej, a w opiekę nad siostrą chętnie się włączał, a jak się już znudził, to szedł się bawić. Nie było buntów, płaczu, zazdrości itp.

Ja się bardzo obawiałam jak zaakceptuje fakt, że już nie mama odwozi do przedszkola, tylko obowiązek ten przejął tata i zgarniał Krasnala z domu już o 6:30 - i co ? bez najmniejszego problemu. Tak więc : spokojnie. 

#1177 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 25 sierpnia 2017 - 15:27

@halynka no ciekawe jak Antek na siostrę zareaguje. Jeszcze trochę masz czasu tylko dla niego ;)

Ja właśnie nie tęsknię jeszcze za Kacprem w wersji noworodkowej, bo teraz więcej idzie zaobserwować. Czy coś boli może, czy woli leżeć tak czy inaczej. Jednak wolę jak wiecej się dzieje. A te śmiechy i 'dyskusje' są najlepsze :)
U nas pierwszy obrót z brzucha na plecy był bardzo szybko. Odwrotnie to jeszcze nie. Za to podnosi się w gondoli i leżaczku do siedzenia. Głowa silna a dupka leniwa :)

Tęsknię za jego wloskami. Wszystkie włosy mu się wytarły i rozjaśniały ;)

@Aspirynkaaa a u was bedzie z czego kiteczkę zrobić na imprezę? ;)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#1178 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 29 sierpnia 2017 - 10:19

@elizabeth może być tak, że zaczyna się ząbkowanie, ale będzie to trwało np. trzy miesiące zanim ząbek się przebije. Tak też się zdarza

@madzik :-) Problem polega na tym, że do tej pory mój mały raczej nie bawi się sam, albo trwa to chwilę i już mnie woła, żeby np. pokazać co zbudował z klocków.

@Majorka^^ fajne są te pierwsze uśmiechy, przewrót na brzuch itp. wszystko dla niego i dla Ciebie takie "nowe".

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#1179 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 25 września 2017 - 16:07

U nas dziś wielkie odkrycie. Ząbek się przebija. Delikatnie widać. Łyżeczką słuchać :)
A od paru dni Mały pięścią trzaskał się po buzi. Marudny nie był jakoś bardziej. Tylko mocniej 'napastował' dziąsła :)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#1180 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 05 października 2017 - 12:06

@Majorka^^ gratulacje! dobrze, że tak spokojnie to przechodzi, oby z kolejnymi poszło gładko :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png