Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Temacik dla mam

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1227 odpowiedzi w tym temacie

#81 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 23 marca 2013 - 09:35

Madź, mocno <pocieszacz></span>.

My też chodzika nie mieliśmy. Mały opierał się o ściany i tak próbował chodzić. Ewentualnie zakładałam mu szelki, ale wyglądało to jakby synuś był ma smyczy. Dużo mu to dało. Jednak roku jeszcze nie przeszedł.
Zaś kolegi syn miesiąc starszy od Marcina, zaczął chodzić gdy miał 10 miesięcy.

Pamiętam, że od sąsiadki córka miała dwa lata, to siedziała na kocu i ani kroku nie zrobiła. Baby już nawet gadały, że dzieciak chodzić nie będzie. I tu się pomyliły, bo po niedługim czasie zaczęła chodzić. Dziś ma 21 lat.

Nie ma co porównywać, każdy dzieciaczek rozwija się indywidualnie i prędzej czy później zacznie chodzić. To samo dotyczy odpieluchowania, mówienia itd. Dziecko samo wie kiedy jest na coś gotowe. Nie ma co przyspieszać i trzeba uzbroić się w cierpliwość, której często może brakować.
"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#82 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 23 marca 2013 - 09:43

Madź
Współczuję i mam nadzieję, że z każdym dniem, a nawet godziną mała będzie czuła się lepiej. A Ty mam nadzieję, że odpoczniesz i fizycznie i psychicznie.
Co do tatusia to brak słów, aż mnie w środku poniosło jak przeczytałam. Mam nadzieję, że sam dostanie biegunki i wymiotów i nikt się niem nie zainteresuje.

Sajuri
I oby takie noce były zawsze.

Każdy z nas urodził się ateistą

#83 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 23 marca 2013 - 09:57

Madź,współczuję i poprawy zdrówka dla malutkiej ;*
A jesli chodzi o chodziki ,to moje dzieci wychowały sie na chodzikach i przyznam,że wiecej czasu ten chodzik służył do zabawy niz poruszania sie nim.
Po za tym każde dziecko jest inne i nie ma co zmuszać na siłę do samodzielnego chodzenia(jak to robia niektorzy rodzice).Przyjdzie pora to i dziecko zacznie chodzić. :-D

[ Dodano: 2013-03-23, 09:59 ]

uwazajcie, aby zawczesnie nie chodzily dzieciaki , kuzynki synek nie mial roku i próbowal chodzic i pediatra powidzial, aby nie prowadzac , nie zachecac , sam moze probowac , ale nie pobudzać do chodzenia , bo moze sobie krzywde zrobic , bo kosci jeszcze do chodzenia nie odpowiednie

Szczera prawda,przyjdzie czas ,jak napisalam powyżej

#84 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 23 marca 2013 - 15:36

Madz ospy nie przeskoczysz <pocieszacz></span> <bezradny></span> Taule was mocną.
Co do tatusia , to sie popisał :/

Love Love Love

#85 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 23 marca 2013 - 16:12

Madź współczuję strasznie i Tobie i małej <pocieszacz></span> Musicie to jakoś przeżyć, szkoda, że nie masz oparcia w swoim eks <bezradny></span>

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#86 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 marca 2013 - 22:30

madź nie widzialam ze tak moze byc z ospą :shock: nasza miala 5 lat i tez cala byla obsypana , nawet bardzo sie nie drapala i obeszlo sie bez blizn . miala lekka goraczke, al nie lezała w łozku . A co dawcy genów to co zrobic , oni czasem mysla , ze spuszczenie z krzyża to tak wielki wyczyn , ze wiecej sie wykazywac nie musza <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#87 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 marca 2013 - 13:21

To samo dotyczy odpieluchowania,

No z tym to różnie bywa.Bo znam rodzine ,gdzie rodzicom nie chcialo sie uczyć dziecka sadzania na nocnik i chłopak do 5 lat ganiał z pampersem w rajstopach.

#88 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 24 marca 2013 - 13:30

nie widzialam ze tak moze byc z ospą

Ja tez nie :shock:
Madz duzo sil <przytul></span>

Sajuri Emi juz przesypia cale nocki, bez zadnego picia?
U nas to marzenia :roll:

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#89 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 marca 2013 - 16:37

nikus, wiesz co...zdarzy sie nocka bez mleczka czy bez herbatki np. przedwczoraj. Dzis w nocy wypiła mleczka ale tylko troszke, widze ze coraz mniej sie domaga, jeszcze 3 tyg. temu bylo 2 razy w nocy ;)
u nas wiekszy problem to smoczek. Bo jak wypadnie to płacz.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#90 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 24 marca 2013 - 19:00

Dzięki dziewczyny, dzisiaj mała zjadła pół suchej bułki na śniadanie i półtora ziemniaka na obiad i nic nie zwróciła. Pół dnia przespała (wczoraj większą część dnia), pijemy hektolitry płynów, jakoś się trzymamy. A co do tatusia to puściłam mu wiązankę smsem, bo nerwowo nie wytrzymałam <bezradny></span>

Czytałam co tam pisałyście na inne tematu, ale jakoś kutva weny brak na dyskusje o piciu w nocy i chodzikach <bezradny></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#91 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 25 marca 2013 - 12:43

Madź, tulę mocno, na pewno serce Ci pęka <pocieszacz></span>
Na pocieszenie dodam, że ja przechodziłam ospę bardzo podobnie do Zuzu. Bardzo podobnie. :-> I nie mam dzisiaj żadnych śladów, udało się upilnować tego drapania.
Niedługo się skończy.

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#92 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 26 marca 2013 - 01:00

Madź, strasznie mi przykro.
Nawet nie widziałam, ze ospa może mieć aż tak paskudne objawy.

Ucałuj Zuzankę od cioci A. (albo po prostu od A. ;-) ) i przytul mocno.
Teraz już powinno być coraz lepiej.

A ojcem się nie przejmuj.
Może kiedyś zrozumie, ze ma śliczną i zakochaną w nim córeczkę.
Może będzie za późno, może nie. Jego problem.

Trzymajcie się :*

#93 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 marca 2013 - 07:12

Madz mam nadzieje ze Corcia czuje sie juz lepiej choc troszke.
Jak wyzdrowieje wena do pisania wroci. :)

A my nadal walczymy z odparzeniem choc zaczynam podejrzewac ze to nie to. Bo jak juz kiedys owe miala szybko mijało. Stosowałam juz alantan, linomag, tormentiol, sudocrem, odstawiłam chusteczki, tylko woda przegotowana przemywam z nadmaganianem potasu przecieram gaza i nic...zero poprawy :roll: . Maka ziemniaczana tez nie pomaga.
A zawsze kazdy ten sposob działał. Wiec jak jej nie przejdzie do jutra to chyba czeka nas lekarz

#94 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 26 marca 2013 - 09:11

A my nadal walczymy z odparzeniem choc zaczynam podejrzewac ze to nie to. Bo jak juz kiedys owe miala szybko mijało. Stosowałam juz alantan, linomag, tormentiol, sudocrem, odstawiłam chusteczki, tylko woda przegotowana przemywam z nadmaganianem potasu przecieram gaza i nic...zero poprawy . Maka ziemniaczana tez nie pomaga.
A zawsze kazdy ten sposob działał. Wiec jak jej nie przejdzie do jutra to chyba czeka nas lekarz

Może rzeczywiście niech obejrzy to lekarz.Skoro wszelakie maści i kremy nie pomagały.Hmmm.Być może przypisze coś na receptę.Dużo zdrówka dla maleństwa. ;*

#95 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 marca 2013 - 09:42

viola, tak sobie mysle czy to nie po antybiotyku ktory brala. Ale zgadywac nie bede, jak do jutra nie przejdzie to ide do lekarza

#96 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 26 marca 2013 - 13:30

Sajuri, kurcze nie pomoge ci, ale mysle, ze to od antybiotyku. My nigdy nie mielismy odparzen. Troche, ale sudokrem dal rady.

#97 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 26 marca 2013 - 13:35

Gdy Marcinek miał odparzenia, to krem przeciw odparzeniom nivea baby bardzo mu pomógł.
"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#98 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 marca 2013 - 13:47

nikus, no wlasnie, u nas tez problemow nie bylo, a jesli cos troszke sie pojawiło wystarczyl sudocrem a teraz nic nie pomaga

to krem przeciw odparzeniom nivea baby

tez nie dziala

#99 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 26 marca 2013 - 13:58

Sajuri, mysle, ze powinnas pojsc do lekarza jak nic nie pomaga i dobrze, ze idziesz.

Kurczaczku, Okruszek nie tyle chce mleka w noc co w ogole pic :roll: . Ale moze to ma po mamie, bo ja w nocy do 0.5l wody niegaz. umiem wypic :lol:

#100 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 26 marca 2013 - 14:12

Sajuri, spróbuj jeszcze nie zakładać Emilce przez jakiś czas pieluszki. Wtedy skóra na pupci będzie "oddychała".