Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Temacik dla mam

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1227 odpowiedzi w tym temacie

#721 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 18 kwietnia 2014 - 09:52

Co ze mnie za matka...

Znam o wiele gorsze matki od ciebie, nie denerwuj się. Wiem, że łatwo jest mówić, ale tak naprawdę to mogło się zdarzyć każdemu. ;-)

Może warto syna znów do łóżeczka przełożyć? teraz pewnie ciężko wam będzie znów z nim spać spokojnie, bo będziecie się po prostu bali, że znów coś takiego się stanie.

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#722 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 18 kwietnia 2014 - 11:49

Stało się i będziecie mądrzejsi na przyszłość o nowe doświadczenie.

dokładnie ;-)

@Melodia19 głowa do góry, zawsze jest ta świadomość, że można było tego uniknąć, ale stało się, strachu się najedliście, najważniejsze, że mały cały i zdrowy ;-)

aleee...

Prawda jest taka, że człowiek się przestraszy i ma wyrzuty (sama pamiętam jak poszłam z młodszym bratem na plac zabaw, nie upilnowałam go i wracaliśmy oboje z płaczem- on przez guza na czole ja ze strachu o własny tyłek :lol: ) oby jak najmniej takich sytuacji, ale chyba cud by był gdyby żadne dziecko nigdy się nie poturbowało <bezradny>

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#723 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 18 kwietnia 2014 - 21:06

Komu nigdy dziecko nie spadło z łóżka - ręka do góry :lol:

Melodia, nie nakręcaj się, zdarza się najlepszym ;-) Jeszcze nie raz Wam spadnie, upadnie, odbije się od ściany, zleci z krzesła, przewróci o próg w mieszkaniu. Ja chyba nie przerabiałam tylko upadku z krzesła  =]

Nie jesteś złą matką, dostałaś tylko nauczkę, że po coś wymyślono osobne łóżeczka dla dzieci - ze szczebelkami, przez które nie wypadną :P chociaż nie jest powiedziane, że nie obudzi Cię ryk w środku nocy, bo wsadzi rękę między szczeble i nie będzie umiał wyciągnąć  <bejbi3>

Skoro mały już się taki ruchliwy zrobił to chyba czas najwyższy nauczyć go spać osobno ;-) 

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#724 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 18 kwietnia 2014 - 21:55

Melodia mój tez spadł 2 razy jak był mały i nawet zeba sobie ubił jedynkie. Mały dzieciak to ciągłe upadki. Zacznie raczkować , to osiwiejesz.

Love Love Love

#725 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 19 kwietnia 2014 - 08:08

po coś wymyślono osobne łóżeczka dla dzieci - ze szczebelkami,

No wlasnie, położyliśmy go do łóżeczka, ładnie spał, a ja byłam spokojniejsza.

Co do szczebelek to też o tym pomyślałam i je ładnie okryłam , takim czymś specjalnym.

Skoro mały już się taki ruchliwy zrobił

Bardzo i to nawet nie wiem kiedy. Co się obróce to on już na brzuchu coś majstruje, albo w innym miejscu, a dopiero  co za chwile skonczy 5 miessięcy.

Troche sie uspokoiłam, ale panika była  wielka z mojej i męża strony

Użytkownik Melodia19 edytował ten post 19 kwietnia 2014 - 08:09

iv09i09kftvt0mdm.png

#726 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 19 kwietnia 2014 - 13:29

Komu nigdy dziecko nie spadło z łóżka - ręka do góry
:lol:

Ja chyba nie przerabiałam tylko upadku z krzesła 
To ja gorsza mama jestem  :lol:  Chcial zeskoczyc i potem przez tydz utykal na te noge :roll:

@Melodia19  dziewczyny maja racje. Nie jestes zla mama, bo takie rzeczy zdarzaja sie najlepszym  ;-)

Glowka do gory, bedzie juz tylko gorzej :lol:

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#727 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 kwietnia 2014 - 18:39

moja bratowa kiedys tez jak u nich spała wzieła mała do wspolnego łozka bo tam szybciej zasypiała niz w swoim i pamietam , ze spadla. mnie az dreszcz przeszedl , chora wyobraznia podsyłała obrazy w co mogła spac i jaka krzywde zrobic. 

kiedys wydawało mi sie z najwieksza obawa ze spania z dzieckiem , jest strach przed przyduszeniem, teraz wiem, ze nie tylko.

Komu nigdy dziecko nie spadło z łóżka - ręka do góry
Melodia, nie nakręcaj się, zdarza się najlepszym
nie myslałam, ze to az tak popularne <szok>

po coś wymyślono osobne łóżeczka dla dzieci - ze szczebelkami, przez które nie wypadną
dokladnie ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#728 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 21 kwietnia 2014 - 19:23

melodia pprostu niech maly spi w lozeczku

Nasza cora spi z nami, ciezko ja odzwyczaic

Slyszalam wiele dobrego o spaniu z rodzicem, duzo sie naczytalam o tym ale uwazam ze w lozeczku dziecko powinno spac i tyle

Nie jestes zla mama :) nam tez mala spadla 

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#729 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 21 kwietnia 2014 - 21:14

@Melodia19 nic nowego nie napiszę, nie jesteś żadną wyrodną matką, bo chciałaś mieć dziecko przy sobie. Każdemu mogło się to przytrafić. Współczuję strachu, ale wiem, że pewnie sama też nie raz tego uczucia doświadczę. Ja jak karmię czasem w nocy to zdarzy mi się przysnąć i budzę się na kolejne karmienie a tam mały przy mnie i wtedy strach że mogłam go zdusić czy coś. Ze strachu nie odważyłabym się z własnej woli spać z nim w jednym łóżku.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#730 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 21 kwietnia 2014 - 21:23

nie myslałam, ze to az tak popularne

ja tam większy strach przeżyłam jak mała z rozpędu przypierdzieliła głową w ścianę :lol:

z łóżka to mi chyba z 4 razy spadła ;-) raz jak była malutka, całkiem przypadkiem, po prostu się przeturlała nie wiadomo kiedy i jak ;-) a potem jej się parę razy zdarzyło jak sama uczyła się wspinać i schodzić z łóżka. Chociaż od samego początku tłukłam, że najpierw ma spuszczać nogi to jak spadnie to na pupę :lol:

Moje dziecko w ogóle jest niereformowalne, ona już nawet jak wyrżnie to nie beczy (bo mnie to nie rusza :lol: jak sie nie umi nauczyć, że można chodzić a nie biegać to jej problem i jej sińce :lol:) tylko drze się "NIIIIIIIIIIIIC MIIIIII NIEEEEEEE JEEEEEST!" i leci cwaniara dalej przed siebie.

Boję się lata, jak Zuzu zacznie chodzić do przedszkola w krótkich spodenkach i będzie jej wszystkie siniaki na nogach widać to mnie o znęcanie nad dzieckiem posądzą <lol>

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#731 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 kwietnia 2014 - 22:20

ja tam większy strach przeżyłam jak mała z rozpędu przypierdzieliła głową w ścianę
ja pamietam jak kiedys mi bratanica spadla z wersalki siedzac i upadla na twarda zabawke, wszedzie krew, ktora tryskała jak nie wiem i trudno bylo zapanowac. przez jakis czas to nawet nie chciałam z nia zostawac tylko we dwie.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#732 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 30 kwietnia 2014 - 13:55

Co ze mnie za matka...

Przestań takie głupoty gadać!!! Nam Mały z łóżka o podobnej wysokości spadł 2 razy. Raz mi, innym razem Mężowi. My nie spaliśmy, a i tak to się stało. Dziecko jest tak ruchliwe, ze nawet nie wiemy kiedy to sie stało, to były dosłownie sekundy i Maly leży na podłodze. Płacz dziecka, strach, ze coś Mu sie stało. Ale do tej pory jest ok. Teraz nie spuszczamy Go z oka jak jest z nami w łóżku. Na szczeście dziecko do pewnego wieku jest elastyczne i cieżko aby coś mu sie stało <pocieszacz>

Znam o wiele gorsze matki od ciebie

Racja. Słyszałyście teraz ostatnio o zagłodzeniu dziewczynki? Masakra <cryyy>

Komu nigdy dziecko nie spadło z łóżka - ręka do góry :lol:

Ile rąk <umieraam>

Glowka do gory, bedzie juz tylko gorzej :lol:

Nie ma to jak dobić leżącego <umieraam>

Boję się lata, jak Zuzu zacznie chodzić do przedszkola w krótkich spodenkach i będzie jej wszystkie siniaki na nogach widać to mnie o znęcanie nad dzieckiem posądzą

Nie zdziwiłabym się niestety :roll: Znam przypadek kiedy to kobieta na rynku klepnęła delikatnie dziecko w tyłek. jedna dewota zaczęła ją wyzywać od wyrodnych matek, ze zneca sie nad dzieckiem, wezwała policję, a ta opiekę społeczną. Uwierzcie! Chcieli jej zabrać dzieci za znęcanie sie nad nimi :shock:

Nosz ku*wa! Tam gdzie rzeczywiście dzieci są maltretowane to nic nie zrobią! Dopiero jak dziecko martwe to wielce zdziwieni są :roll:

Użytkownik Anonimka edytował ten post 30 kwietnia 2014 - 13:56

#733 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 16 maja 2014 - 19:54

Dziewczyny plis doradzcie co robić :/

Malutka jest już na butelce i mam problemy z na karmieniem jej. Ona nie chce jeść :/ Karmię ją jak jest mocno wespana. On mi jeszcze nigdy nie zjadała na żywca :/ Mamy już wszystkie rodzaje butelek i smoczków do nich, żadna jej nie podchodzi butelka :/

Karmię ją Gerberem 1 , może zmiana mleka ?

Ja ocipieje z nią.

Jadłospis z dziś

2w nocy- 100ml

5rano-30ml

8.30-100ml

10.40-80ml

13.20-55ml

15.30-100ml

20.00-100ml

teraz o 23 dam jej i pewnie 100ml wypiej

jakto waszym okiem wygląda?

Panikuje czy do lekarza iść ?

7 maja byłam z nią na wizycie to ważyła 5150g ur. się 2830g a przy wypisie 2730g.

Doradźcie coś.

Love Love Love

#734 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 maja 2014 - 20:17

@smoczkowa moze zmien mleko na bebiko lub Nan?? ile ona juz ma??

kurcze nie pamietam jak u mojej bylo..raz ze cyc szedl w ruch jeszcze ale wydaje mi sie ze karmisz ja ok

I wszystkie butlke przetestowałas ??

moze podejdz do lekarza dla swietego spokoju. Jesli Ci nie placze za jedzeniem znaczy ze sie najada

#735 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 16 maja 2014 - 20:20

@smoczkowa i ja mam trudnosci cos poradzic, poniewaz i u mnie jeszcze byl cyc.

Ale mysle, ze skoro przybiera, nie krzyczy, ze jesc, to jest ok. Nie wydaje mi sie,ze malo zjada. 

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#736 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 16 maja 2014 - 20:34

ile ona juz ma??
25maja 3 miesiące bedzie miała.

I wszystkie butlke przetestowałas ??
Mam dr.browns , lovi, baby one, campol, avent, tomitipee, nuk. i mnóstwo smoczków i nic drze się w niebogłosy jak tylko smok jej wsadzam :/

Jesli Ci nie placze za jedzeniem znaczy ze sie najada

Ona mi sie drze , ale jedzenia nie tknie jak nie spi :/ A ewidentnie jest głodna bo jej w brzchu burczy. Espumisan daje , jej z rana bąki cały dzień puszcza , kopka 1 dziennie jest.

Ja już mam początki chyba depresji. Popadam w paranoje.Chciała bym żeby było można jej dać kaszę , kisiel, danonka, zupkie , to bym wcale jej tego mleka juz ie wciskała  :/

Nie wydaje mi sie,ze malo zjada.

Zgodnie z opakowanem powinna 720ml dziennie :/ na dzisiejszy dzień wychodzi 665ml niby tylko 55ml mniej niz zakłada producent , ale zebyscie widziały jako ja wojne z nia prowadzę o jedzenie :/

Love Love Love

#737 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 17 maja 2014 - 08:31

@smoczkowa moja mala jak sie urodzila ( w maju)miala wage 3100. W lipcu wazyla mi 4,520 we wrzesniu 5800

Mysle ze wage mala ma dobra

Z tym smokiem nie doradze...a ty nie karmisz cycem bo nie mozesz? nie masz pokarmu ? nie chcesz???

probowalas butelki medela calma ?smoczek lateksowy stosowalas??

no i mala jest glodna ale moze brzuszek boli piszesz ze dajesz espumisan 

ja bym do lekarza podeszła tak dla swietego spokoju 

#738 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 17 maja 2014 - 09:58

mi się wydaje, że Twoja mała ładnie przybiera na wadze.

Mimo to na Twoim miejscu udałabym się do lekarza, będziesz spokojniejsza!

ja bym spróbowała zmienić mleko, może bebiko?

Mojemu tak się w brzuchu przewracało , jak go bolał, pomagał infacol, espumisan nie zadziałał na dłuższą mete

Użytkownik Melodia19 edytował ten post 17 maja 2014 - 10:00

iv09i09kftvt0mdm.png

#739 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 18 maja 2014 - 06:33

.a ty nie karmisz cycem bo nie mozesz? nie masz pokarmu ? nie chcesz???
Wiele czynników się na to złożyło. Po szpitalu miała biegunki , lekarz zaleciła bebilion pepti podawałam na przemian z moim , ale odciągniętym bo z piersi się dławiła i dusiła :/  Po zatym do karmienia piersia potrzebny jest cisza i spokój , a Tomek jak na złość jak ja przystawiałam , to on COŚ chciał i 2xwyk. Do tej pory odciągaąłm i mieszanie dawałam , ale miałą cały czas zatwardzenie , odstawiłam piersi. Normalna kupka się pokazała.

utelki medela calma
Nie. Kolejna drożyzna :/ Kupie i bedzie stać :/

smoczek lateksowy stosowalas??
mam z butelką nuk.

piszesz ze dajesz espumisan
Daje zapobiegawczo.

Dziewczyny to chyba nie chodzi o smok bo picie duje z każdego. Kupie hipp może on lepszy w smaku ?

W środę mamy kardiologa , to w czwartek sie do pedriatry przejdę.

Love Love Love

#740 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 18 maja 2014 - 07:57

Kupie hipp

na pewno w smaku jest bardzo dobry, słodziutki.

Ale tak samo bebiko i jest chyba troche tansze

iv09i09kftvt0mdm.png