Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

a gdzie uczta weselna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
439 odpowiedzi w tym temacie

#361 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 27 marca 2013 - 23:53

Melodia19, bardzo podoba mi się to miejsce, sala jest świetna. Super budynek, przestronny a i miejsce na podwórku też jest <ookk></span>

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#362 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 28 marca 2013 - 08:01

Melodia, sala jest przepiękna, bo elegancka, ale nie "sztywna" ;-)
I cena za osobę też bardzo spoko. Nam wyjdzie drożej za wszystko osobno, a nie będziemy mieli tak ładnego otoczenia. Fajnie Wam. :-D :-D

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#363 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 28 marca 2013 - 08:10

I cena za osobę też bardzo spoko. Nam wyjdzie drożej za wszystko osobno, a nie będziemy mieli tak ładnego otoczenia. Fajnie Wam.

Wyszłoby mniej tylko tam pobierają tzw, korkowe, ciastkowe i krzesłowe... <bezradny></span>

No ale nic jak trzeba to trzeba... Nie robimy poprawin więc można zapłacić

iv09i09kftvt0mdm.png

#364 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 marca 2013 - 09:00

Melodia19, fajna sala i super miejsce. Bedzie pieknie ;-)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#365 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 28 marca 2013 - 13:56

Wyszłoby mniej tylko tam pobierają tzw, korkowe, ciastkowe i krzesłowe... <bezradny></span>

korkowe słyszałam, ale co to ciastkowe i krzesłowe? <co></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#366 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 28 marca 2013 - 14:17

ale co to ciastkowe i krzesłowe?

Za wniesienie ciastek innych niż od cukierni z którą mają podpisaną umowe... :roll:

Krzesłowe , to za przystrojenie krzesła :roll: :roll:

niestety tak tam mają <bezradny></span>

iv09i09kftvt0mdm.png

#367 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 29 marca 2013 - 13:37

Paranoja, teraz próbują na wszystkim jeszcze coś ugrać :roll: O ciastkowym pierwszy raz słyszę <bezradny></span>

#368 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 29 marca 2013 - 15:29

Melodia19, sala jest śliczna. :D
Super, że Wam uchowała się i to akurat w terminie na który chcieliście. :)
"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#369 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 29 marca 2013 - 17:31

Melodia19 z zewnątrz całkiem fajnie się prezentuje, szkoda, że tylko jedno zdjęcie sali wrzuciłaś :-P

A czy drogo/tanio ciężko mi ocenić z wliczoną wódką i innymi bajerami. Ale jak robicie duże wesele to cena i tak wychodzi duża siłą rzeczy. Nic tylko pozazdrościć, że możecie sobie w tak krótkim czasie pozwolić na takie weselicho ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#370 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 29 marca 2013 - 18:42

Melodia sala piękna i teren wokół też jak najbardziej/. Jak tylko pogoda dopisze to będzie wspaniale. Cena moim zdaniem też niezbyt wygórowana, więc wszystko bardzo pozytywnie :)

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#371 jadwinia

jadwinia
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 31 marca 2013 - 11:45

Fajna sala jest w hotelu ... (zdjęcie w załączniku), gdzie także jest SPA, więc jeśli młodzi będą tam nocować, mogą skorzystać z dodatkowych atrakcji ;) Cena nie jest jakaś odstraszająca, więc zawsze można tam pytać.

Załączone miniatury

• gleboczek.jpg

#372 Histeria:)

• Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 30 kwietnia 2013 - 14:04

Nasze rozglądanie się za salą powoli nabiera rozpędu, zrobiliśmy przegląd hoteli i domów weselnych.Na wstępie kilka odpadło ze względu na wielkość lub brak pokoi dla gości oraz cenę. 3 odwiedziliśmy osobiście, okazuje się, że gdybyśmy chcieli 2014 to absolutnie nie ma wolnych terminów (nie licząc zimy), że 2015 zostało kilka wolnych, ale te najbardziej atrakcyjne, letnie np 15 sierpnia już w większości zajęte. Na 2016 jeszcze nie ma zapisów i trzeba się kontaktować pod koniec roku lub na początku przyszłego.I tak cały czas braliśmy pod uwagę 2016- 10 lat bycia razem, więc dobrze wyszło, zdążymy odłożyć kasę.Na 99 % zdecydowaliśmy się na pewną salę (wrzucę fotki)- nie jest to najpiękniejsza ani najbardziej stylowa sala jaką widziałam, ale ma wielkie plusy: jest blisko, jest duża, nie ma kolumienek (moje zboczenie- lubię otwartą przestrzeń), jest bardzo tania w porównaniu z innymi, jest możliwość przenocowania aż 60 gości,no i sporo znajomych organizowała tam swoje imprezy. Ogladaliśmy też cudną salę w domu weselnym, wszystko było stylowe i eleganckie, ale cena- 280 zł/ os. spowodowała, że wróciliśmy na ziemię :-P

[ Dodano: 2013-04-30, 15:13 ]
Wrzucę jeszcze zdjęcia naszej wymarzonej sali :-( Niestety 39 tysięcy za samą salę to dla nas o wiele za dużo..

Załączone miniatury

• apartament.jpg
  • sala weselna.jpg
  • 06.jpg
  • 02.jpg
  • rancho.jpg
  • 11.jpg
  • 10.jpg
  • 08.jpg
  • stół.jpg
  • miłocin sala.jpg
  • big.jpg
  • miłocin.jpg

#373 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 30 kwietnia 2013 - 15:36

Histeria:), ta Twoja wymarzona to naprawdę fajna, podoba mi się wygląd z zewnątrz. Ale cena :shock: Szok ze stresem :lol:

W tej waszej fajny jest ten apartament dla nowożeńców <ookk></span>

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#374 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 30 kwietnia 2013 - 16:22

Histeria:), Wasza sala też jest ładna. ;-) Nie ma co przesadzać, szkoda pieniążków- osobiście uważam, że dobre musi być jedzenie i muzyka, a wygląd sali to sprawa drugorządna. Wiadomo- nie rudera, ale coś rozsądnego. ;-)
Strasznie dłuuuugi czas oczekiwania na salę macie. :->

apartament dla nowożeńców

<ookk></span> my mamy zamiar sobie zaszaleć i wykupić w takim baaardzo stylowym hotelu ze spa, ale się wahamy czy warto po weselu, czy lepiej dopiero po poprawinach :->
Zazdroszczę, że macie na miejscu. ;-)

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#375 Histeria:)

• Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 30 kwietnia 2013 - 17:44

Właściciel, kiedy nas oprowadzał powiedział "proszę spojrzeć na lustra- widać w nich ABSOLUTNIE wszystko" :-P

#376 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 02 maja 2013 - 09:44

Histeria:), Wasza sala jest cudowna, duża, przestronna i do tego ten apartament, czegóż więcej potrzeba? Uważam tak jak Aspirynka ,że ważna jest oprawa wesela, a miejsce już trochę mniej :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#377 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 02 maja 2013 - 11:04

Histeria:) ta wymarzona.... cóż przepiękna, ale cena już nie taka wymarzona <bezradny></span> masakra :shock: A jeszcze pewnie by zastrzegli, że do 2016 ceny mogą wzrosnąć to już w ogóle ;-) A Wasza na plus, mi się podoba :-D
a jak cenowo?

W moich okolicach za w miarę porządną salę i podstawowe menu jest około 130-140 zł
I terminy nie są zaklepywane z taki wyprzedzeniem, półtora roku w zupełności wystarczy na wesele w sobotę w sierpniu czy w czerwcu. Z zespołami za to jest dużo gorzej :lol:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#378 Histeria:)

• Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 02 maja 2013 - 11:36

150 zł/ os.- to i tak jedna z najniższych cen w okolicy, apartament + 2 inne pokoje znajdujące się nad salą w cenie. U nas widocznie ludzie sami się nakręcają i stąd takie kolejki <bezradny></span>

#379 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 02 maja 2013 - 22:20

około 130-140 zł

A ja z Twoich "okolic" i takich cen nie widziałam, a szkoda bo kuszące. :->
Histeria, 150 zł to rzeczywiście korzystna cena, tym bardziej że z apartamentem, itp. Widziałaś przykładowe menu? Warto zwrócić uwagę, bo kurcze- niedrogo mi się wydaje. Ale jeśli wszystko jest ok, to super wyszło. <ookk></span>

#380 Histeria:)

• Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 03 maja 2013 - 06:34

Tylko przeleciałam po nim oczami,nie wzięłam kartki. Po pierwsze,bo jeszcze daleko do wesela a i tak będziemy musieli na jesieni zawieść tam teściów,żeby ostatecznie zaaprobowali sale,bo jeszcze jej nie widzieli. Wtedy niech teściowa sobie popatrzy na menu,bo ja się nie znam i nie wiedziałabym czy jest ok czy raczej biedne. Po drugie tak sobie myślę,że skoro tyle znajomych robiło tam swoje wesela i ciężko znaleźć termin to jedzenie musi być dobre-taką mam nadzieję.