Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

a gdzie uczta weselna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
439 odpowiedzi w tym temacie

#381 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 maja 2013 - 12:55

Histeria:), przepieknie to malo powiedzane. Chyba najlepsza sala pokazana w tym watku.
I w srodku slicznie i na zewnatrz
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#382 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 03 maja 2013 - 17:24

Dziękuję!

#383 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 03 maja 2013 - 17:36

Aspirynka u nas chyba ogólnie jest bardzo tanio zauważyłam :-D Właśnie do psiapsióły idę w sierpniu na wesele (do Mogilna) to ona płaci 130 zł od osoby, wiadomo bez alkoholu, napojów i ciasta, tortu, a to chyba czasem wliczają w cenę (?) zależy od miejsca?
U Was też słodkości osobno?

A miejsce sprawdzone, bo była tam na 2 weselach ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#384 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 03 maja 2013 - 21:02

U mnie bez ciasta i alko.

#385 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 03 maja 2013 - 21:09

U mnie bez ciasta i alko.

A napoje? Cola, sprite itp? To już oni załatwiają?

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#386 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 03 maja 2013 - 21:20

U nas kwota obejmuje jedzenie,bez alko, bez soków, coli, itp.
Ciasta są wliczone chyba po 2 kawałki na osobę, czyli praktycznie nic i będzie trzeba sporo dokupić. ;-)
Za salę płacimy oddzielnie, jej wystrój to też inna firma- także tu dodatkowe sumki będą, ale to celowo- szukaliśmy sali, w której nie trzeba brać ich jedzenia, bo zależało nam na konkretnym menu. ;-)

na wesele (do Mogilna) to ona płaci 130 zł od osoby

Moja koleżanka robiła wesele w Mogilnie w zeszłym roku i rzeczywiście tyle płaciła, tylko że bez poprawin. ;-) Fajne ceny, nic tylko brać ślub. ;-) :mrgreen:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#387 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 03 maja 2013 - 21:29

bo zależało nam na konkretnym menu. ;-)

Czyli? ;-)

#388 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 03 maja 2013 - 21:31

Naszej sali mam tylko dwa zdjęcia bo ściągnęłam ze strony, a sama nie robiłam.

[ Dodano: 2013-05-03, 22:32 ]
A na tej fotografii przed Domem Weselnym moi znajomi :-P

Załączone miniatury

• 1.jpg
  • 2.jpg

#389 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 03 maja 2013 - 22:05

malwitka, prześliczna! ;-) Aż trochę mi żal,że moja takiego fajnego wrażenia nie robi. ;-)
Podoba mi się pomysł ze zdjęciami młodych na sali ( tylko jakim cudem są foty w strojach ślubnych, skoro ślub się dopiero odbywa?!). <ookk></span> U nas też będzie kilka dużych z sesji narzeczeńskiej na ścianach, żeby jakoś tak bardziej zaakcentować, że to nasza impreza. :mrgreen:

Czyli?

Nie będę całego przepisywać. ;-) Bardzo tradycyjne, kilka rzeczy, które fajnie wyglądają, a reszta taka trochę "domowa". ;-) Po prostu jedzonko jest sprawdzone, na różnych imprezach smakowane i jeszcze nigdy nie zawiodło. No i z racji, że ja lubię wszystko posprawdzać, to tu też porównywałam z innymi ilość np. mięs ( w sensie ile różnych typów) i też wagę ( w sensie, jak dużo będzie bo w zależności od firmy możesz tu i tu dostać kotleta, ale np. w jednej będzie on o połowę mniejszy) i takie inne (ilość ciepłych dań w nocy, rodzaje, dużo tego) . ;-)
No i obsługa: podobają mi się ich fartuszki. :shock: :lol: :lol:

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#390 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 03 maja 2013 - 22:18

malwitka, prześliczna! ;-) Aż trochę mi żal,że moja takiego fajnego wrażenia nie robi. ;-)
Podoba mi się pomysł ze zdjęciami młodych na sali ( tylko jakim cudem są foty w strojach ślubnych, skoro ślub się dopiero odbywa?!). <ookk></span> U nas też będzie kilka dużych z sesji narzeczeńskiej na ścianach, żeby jakoś tak bardziej zaakcentować, że to nasza impreza. :mrgreen:

Dziękuję ;* My również jesteśmy zadowoleni z obrotu sprawy, gdyż mamy całkiem inną sale niż miała być. Warunki bez porównania, ale za tą idą niestety koszty, ale cóż zrobić, za niecałe 2 miesiące wesele, więc nie ma co wybrzydzać. I tak mięliśmy ogromne szczęście, że znalazło się miejsce, ale to tylko dlatego, że odwołano wesele bo młodzi się rozeszli.
Co do jedzenia, Dom Weselny wszystkim się zajmuje, gotowaniem, obsługą - wiadomo. My wybraliśmy jedynie menu, tzn. ja z mamą bo mój partner nie czuł się na siłach by się tym zająć, a mamcia nie raz gotowała na przyjęciach, więc podołała temu zadaniu ;-) Co kasy, 250 zł od talerzyka, ale w tym jest wszystko, tzn. jedzenia, napoje, alkohole również, wybieraliśmy tylko produkty danej firmy. Wujaszek tylko dowiezie bimberek :-P
Dekoracją zajmie się inna firma, tutaj koszt 1800 zł, utargowałam ;-) W grę wchodzi samochód, Kościół i sala weselna. Ale kobitka ma pojęcie, sama wszystkim się zajmuje, ma kilku pomocników, prasuje te ogromniaste obrusy na karte. Widziałam jej dekoracje i naprawdę daje rade :mrgreen:

[ Dodano: 2013-05-03, 23:20 ]

tylko jakim cudem są foty w strojach ślubnych, skoro ślub się dopiero odbywa?!

To jest tylko jako ozdoba do zdjęć, by zareklamować sale oni to ściągają na życzenie. Generalnie zaraz obok jest stadnina koni i wiszą zazwyczaj takie zdjęcia z wyścigów konnych itd.

#391 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 03 maja 2013 - 22:22

Podoba mi się pomysł ze zdjęciami młodych na sali ( tylko jakim cudem są foty w strojach ślubnych, skoro ślub się dopiero odbywa?!). <ookk></span>

Mi się wydaje, że to prędzej zdjęcia innych par młodych <hmm></span>

malwitka, sala śliczna! :-) Moim zdaniem wnętrze jest na tyle ładne, że już bez specjalnego strojenia wygląda elegancko :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#392 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 03 maja 2013 - 22:27

Moim zdaniem wnętrze jest na tyle ładne, że już bez specjalnego strojenia wygląda elegancko :-)

Dokładnie, nie ma co przesadzać. Sala ma swój urok i nie chcę tego ukryć. Przy wejściu w takiej głębszej wnęce jest bar i tam można będzie skoczyć na drinka i bimberek, zaraz obok będzie stół wiejski.

Załączone miniatury

• 7.jpg
  • 6.jpg

#393 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 04 maja 2013 - 08:59

malwitka, świetna sala, bardzo klimatyczna, jak najbardziej w moim stylu. Na pewno będziecie miło wspominać.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#394 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 04 maja 2013 - 09:49

malwitka sala super :-D uwielbiam drewniane akcenty :-D

Aspirynka a wrzucałaś zdj. waszej sali?
Tak jak piszesz- to cena bez poprawin. W sumie to nawet nie wiem ile sobie liczą za poprawiny ogólnie gdziekolwiek <hmm></span>
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#395 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 04 maja 2013 - 10:13

malwitka w cenę waszej sali chyba nie są wliczone poprawiny ? w ogóle będziecie je wyprawiać? ;-)

#396 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 04 maja 2013 - 16:22

w cenę waszej sali chyba nie są wliczone poprawiny ?

Owszem są :-P A co za tanio ??? Na poprawiny przywozimy swoją wódkę dlatego taka cena. A na weselu 130 osób :roll: O ile wszyscy dopiszą, a jeśli to nie zwrócą nam za nieobecnych gości.

#397 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 maja 2013 - 17:36

a jeśli to nie zwrócą nam za nieobecnych gości.

no to super ;-)

uwielbiam drewniane akcenty

ja tez, tak cieplo jest ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#398 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 05 maja 2013 - 07:26

malwitka, sala świetna, podoba mi się taki swojski klimat. U mnie znalazłam tylko jedną taką, jak oglądałam stronki, tyle, że na 80 osób, ale wiem, że tak właśnie moja wymarzona powinna wyglądać :-P
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#399 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 05 maja 2013 - 11:51

malwitka, nie wiem czy tanio, bo jakoś się tym nie interesowałam i powiem szczerze że nie wiem jakie są ceny ;-)
Ale 130 osób to wystarczająca ilość :->

#400 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 06 maja 2013 - 06:39

Sala ma swój urok i nie chcę tego ukryć.

<ookk></span>
Podoba mi się Twoje podejście. Ja jednak zdjęć koni, ani innych par bym nie chciała, ale jeśli to sprawa do dogadania z właścicielami, to wszystko jest super. ;-)
Z dekoracji postawiłabym na żywe kwiaty i chyba tyle.

A co za tanio

Raczej myślę, że dość drogo. Chociaż z drugiej strony jest tak pięknie, że jakoś wygląd sali przykrywa te koszty. A jak jeszcze będzie smacznie to już w ogóle . ;-)
Majorka, u mnie nie do końca jest co pokazywać. <bezradny></span> Może po weselu coś wrzucę. ;-)