Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

a gdzie uczta weselna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
438 odpowiedzi w tym temacie

#421 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 09 wrzesień 2013 - 18:10

A ceny teraz naprawdę są wywindowane w górę

oj tak ;-) moja kuzynka brala slub 13 lat temu , teraz kuzyn i cena od osoby o 100 % wyzsza <bezradny></span> nie wydaje mi sie , aby jedzenie az tak zdrożało, bo wtedy ludzie by glodowali bo arobki sie nie podwoiły o emeryturach nie wspomne.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#422 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8196 postów

Napisano 09 wrzesień 2013 - 19:18

Moja kuzynka była na weselu gdzie starości musieli jechać po mięsa do supermarketu bo nie było co jeść :lol: więc na prawdę trzeba uważać

#423 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 09 wrzesień 2013 - 20:57

musieli jechać po mięsa do supermarketu

no to grubo ??? zaplacili potem restauracji ??? za ten "bogato"zastawiony stół :?:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#424 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5119 postów

Napisano 09 wrzesień 2013 - 21:26

nie wydaje mi sie , aby jedzenie az tak zdrożało, bo wtedy ludzie by glodowali bo arobki sie nie podwoiły o emeryturach nie wspomne.

no jedzenie na pewno poszło w górę, ale media również- prąd, klima na salach- wszystko sobie teraz cenią :-> Kumpela zostawiła za weselicho na pawie 90 osób 12 tyś to się tak zastanawiałyśmy ile z tego poszło na jedzenie, a ile zysku mieli :->

150 zł z poprawinami to fajna cena- nie wiem ile w moich okolicach poprawiny ale pewnie coś koło 40 zł/os.
Sama bym się nie zdecydowała wybrać sali nie wypróbowanej przeze mnie (tak na marginesie) ;-)

Ostatnio często się spotykam z poprawinami na wiejskich salach/remizach itp. Za sale płaci się gorsze, a odgrzać mięsko z wesela, ugotować ziemniaki czy zrobić kawę to nie taka filozofia, a jak ktoś przewiduje spore poprawiny to warto.
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#425 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5652 postów

Napisano 13 wrzesień 2013 - 08:44

Fajnie, że znaleźliście lokal w dobrej cenie, który gwarantuje takie warunki. Ja uważam, że jak wielu znajomych miało tam wesela i możesz im zaufać, to jest to miejsce sprawdzone.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#426 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1022 postów

Napisano 14 wrzesień 2013 - 12:30

Ostatnio często się spotykam z poprawinami na wiejskich salach/remizach itp. Za sale płaci się gorsze, a odgrzać mięsko z wesela, ugotować ziemniaki czy zrobić kawę to nie taka filozofia, a jak ktoś przewiduje spore poprawiny to warto.

Byłam na 3 takich weselach. Z tym, że zarówno wesele jak i poprawiny były na takiej wiejskiej sali. :mrgreen:
Podobało mi się o wiele bardziej niż wesela w restauracji. Poza tym było o wiele taniej i jedzenia tyle, ze wesele spokojnie mogło trwać 5 dni :mrgreen:

#427 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 08 styczeń 2014 - 13:21

Robimy poczęstunek - przyjęcie tam gdzie pracowałam , na barze. Bo znam wszystkich, moze szef policzy troche taniej.

Liczę ,że będą zupa i 3 ciepłe , oraz przystawki na stołach.

max. 60zł od os.

Love Love Love

#428 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 08 styczeń 2014 - 14:35

Moja siostra cioteczna za samo wynajęcie sali na skromne przyjęcie wydała 30  tyś , moja zaś siostra w ubiegłym roku jak wychodziła za mąż 20 tyś od osoby brali 130 zł 

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#429 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5825 postów

Napisano 02 maj 2014 - 06:31

@Madź my na początku myśleliśmy nad kościelnym, ale skromnym i tak jak u Ciebie obiad miał być. Tylko jak zaczęliśmy kminić, kogo zaprosić to już wuchodziło skromne wesele :P I nie dało rady ukrócić tej listy. Także po paru przemyśleniach stanęło jednak na tym, że robimy wesele, gdzieś na ok 100 osób.

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#430 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7114 postów

Napisano 02 maj 2014 - 06:53

max. 60zł od os.

to bardzo mało ;)

U nas jeszcze za wcześnie na dokładną kwotę, ale zależy od tego które menu wybierzemy 100 - 130 zł za osobę

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#431 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 02 maj 2014 - 19:13

smoczkowa, dnia 08 Sty 2014 - 14:21, napisał:

max. 60zł od os.

to bardzo mało
No dziś wyszło ,że jednak ok.70zł ale też nie uważam ,że to drogą.

będą

=>flaki,rosół

=>schab z sosem pieczarkowym ziemaiaki surówka

=>dewolaje z serem , roladki z szpinakiem frytki surówka

=> pierogi z kapustą i grzybami, kałduny

no i przekąski , owoce, ciasto , napoje, soki , woda.

Love Love Love

#432 kotek31

kotek31
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 18 lipiec 2014 - 09:27

Jeśli okolice Warszawy to osobiście polecam Pałac w Jabłonnie. Miejsce naprawdę piękne i zarazem klimatyczne, a okolica Pałacu jest przepiękna. Ponadto świetne jedzenie, które smakowało chyba wszystkim, do tego fachowa, bardzo miła i otwarta obsługa przyjęcia, spełniająca każdą prośbę weselnika. Serdecznie polecam każdemu zaznajomić się z ich ofertą. /link/

Użytkownik Olenka edytował ten post 18 lipiec 2014 - 09:45

#433 Balonik

Balonik
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 27 październik 2014 - 21:00

My mieliśmy ślub i wesele w Pałacu Sulisław. Ponieważ braliśmy tylko cywilny ślub, urzędnik udzielił go nam w pałacowym ogrodzie. Zaraz po ślubie goście bawili się tam w takich profesjonalnych namiotach. Mieliśmy cudną oprawę, a wszystko było perfekcyjnie zorganizowane. Polecam wszystkim.

#434 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2338 postów

Napisano 28 październik 2014 - 17:08

I nas bedzie w restauracji. W sumie to przy jej wyborze kierowalam sie przede wszystkim cena, wygladem no i tym zeby miala jakis ladny ogrod do wyjscia dla gosci. A nasza dodatkowo ma jeszcze plac zabaw dla dzieci, a w razie nie pogody (oby nie!) jest wydzielony pokoik dla dzieci z zabawkami, dla mniejszych z lozeczkiem - takze mysle, ze dobra opcja. A wesele na 90osob maksymalnie ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#435 karolajn

karolajn
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 17 październik 2016 - 15:57

U nas było przyjęcie weselne na ok. 80 osób. Chcieliśmy właśnie takiej bardziej kameralne grono :) A co do samej sali, to wybraliśmy Venge w łodzi, na ul. tomaszowskiej. Bardzo fajna lokalizacja no i sama sala przepiękna i do tego cenowo ok :)

#436 Barbarella

Barbarella
  • Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 16 listopad 2016 - 09:33

Nie lubię takich ogromnych wesel na 200 gości. To jest strasznie duży koszt. Byłam ostatnio na weselu u swojej kuzynki, było małe i kameralne. Wynajęli sobie salę w hotelu, w Krakowie. . Mówiła mi, że wcale ich tak dużo nie wyniosło, bo wesele było małe, a dzięki temu, że mieli nocleg bawili się długo, długo do rana.

#437 felicjanka

felicjanka
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 08 grudzień 2016 - 11:14

To w porównaniu do Was miałam bardzo "niekreatywne" miejsce wesela. Stwierdziłam, że najlepiej będzie je urządzićw hotelu, bo nie będzie problemu z transportem w nocy, bo od razu po imprezie można będzie pójśc spać ;) Imprezy w szkole na 500 osób? :shock: Tam gdzie mielismy wesele w Best Western Premier w Krakowie deklarują gotowośc przyjęcia 600 osób, a tak ogromny budynek...

#438 Chiquita

Chiquita
  • Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 04 kwiecień 2022 - 06:43

Jeśli chodzi o wesele na Śląsku to warto przeczytać ten artykuł https://jastrzebiene...anizowac-wesele, tutaj jest wypisane kilka restauracji, w których warto zrobić wesele:)

#439 basiaw

basiaw
  • Użytkownik
  • 318 postów

Napisano 04 lipiec 2023 - 09:21

Słodki stół. Na stołach może na początku wygląda na bogato i ładnie. A po kilku godzinach mamy sernika ze śledziem, ciasto z galaretką i wódka, żeberka z kawałkami kruchego ciasta, muffinki zapachu bigosu itp.Zawsze coś komuś skapnie, spadnie, ukruszy się, a potrawy też zapachami przechodzą z czasem.

https://tygielrozmai...-i-asortymentu/

Na stronie jest również dobry poradnik na temat tego gdzie kupować alkohol weselny.