oj tak moja kuzynka brala slub 13 lat temu , teraz kuzyn i cena od osoby o 100 % wyzsza nie wydaje mi sie , aby jedzenie az tak zdrożało, bo wtedy ludzie by glodowali bo arobki sie nie podwoiły o emeryturach nie wspomne.A ceny teraz naprawdę są wywindowane w górę
a gdzie uczta weselna
Napisano 09 wrzesień 2013 - 18:10
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 09 wrzesień 2013 - 19:18
Napisano 09 wrzesień 2013 - 20:57
no to grubo zaplacili potem restauracji za ten "bogato"zastawiony stółmusieli jechać po mięsa do supermarketu
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 09 wrzesień 2013 - 21:26
no jedzenie na pewno poszło w górę, ale media również- prąd, klima na salach- wszystko sobie teraz cenią :-> Kumpela zostawiła za weselicho na pawie 90 osób 12 tyś to się tak zastanawiałyśmy ile z tego poszło na jedzenie, a ile zysku mieli :->nie wydaje mi sie , aby jedzenie az tak zdrożało, bo wtedy ludzie by glodowali bo arobki sie nie podwoiły o emeryturach nie wspomne.
150 zł z poprawinami to fajna cena- nie wiem ile w moich okolicach poprawiny ale pewnie coś koło 40 zł/os.
Sama bym się nie zdecydowała wybrać sali nie wypróbowanej przeze mnie (tak na marginesie)
Ostatnio często się spotykam z poprawinami na wiejskich salach/remizach itp. Za sale płaci się gorsze, a odgrzać mięsko z wesela, ugotować ziemniaki czy zrobić kawę to nie taka filozofia, a jak ktoś przewiduje spore poprawiny to warto.
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 14 wrzesień 2013 - 12:30
Ostatnio często się spotykam z poprawinami na wiejskich salach/remizach itp. Za sale płaci się gorsze, a odgrzać mięsko z wesela, ugotować ziemniaki czy zrobić kawę to nie taka filozofia, a jak ktoś przewiduje spore poprawiny to warto.
Byłam na 3 takich weselach. Z tym, że zarówno wesele jak i poprawiny były na takiej wiejskiej sali.
Podobało mi się o wiele bardziej niż wesela w restauracji. Poza tym było o wiele taniej i jedzenia tyle, ze wesele spokojnie mogło trwać 5 dni
Napisano 08 styczeń 2014 - 13:21
Robimy poczęstunek - przyjęcie tam gdzie pracowałam , na barze. Bo znam wszystkich, moze szef policzy troche taniej.
Liczę ,że będą zupa i 3 ciepłe , oraz przystawki na stołach.
max. 60zł od os.
Love Love Love
Napisano 08 styczeń 2014 - 14:35
Moja siostra cioteczna za samo wynajęcie sali na skromne przyjęcie wydała 30 tyś , moja zaś siostra w ubiegłym roku jak wychodziła za mąż 20 tyś od osoby brali 130 zł
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.
Napisano 02 maj 2014 - 06:31
@Madź my na początku myśleliśmy nad kościelnym, ale skromnym i tak jak u Ciebie obiad miał być. Tylko jak zaczęliśmy kminić, kogo zaprosić to już wuchodziło skromne wesele I nie dało rady ukrócić tej listy. Także po paru przemyśleniach stanęło jednak na tym, że robimy wesele, gdzieś na ok 100 osób.
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 02 maj 2014 - 06:53
max. 60zł od os.
to bardzo mało
U nas jeszcze za wcześnie na dokładną kwotę, ale zależy od tego które menu wybierzemy 100 - 130 zł za osobę
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!
Napisano 02 maj 2014 - 19:13
No dziś wyszło ,że jednak ok.70zł ale też nie uważam ,że to drogą.
smoczkowa, dnia 08 Sty 2014 - 14:21, napisał:
max. 60zł od os.
to bardzo mało
będą
=>flaki,rosół
=>schab z sosem pieczarkowym ziemaiaki surówka
=>dewolaje z serem , roladki z szpinakiem frytki surówka
=> pierogi z kapustą i grzybami, kałduny
no i przekąski , owoce, ciasto , napoje, soki , woda.
Love Love Love
Napisano 18 lipiec 2014 - 09:27
Jeśli okolice Warszawy to osobiście polecam Pałac w Jabłonnie. Miejsce naprawdę piękne i zarazem klimatyczne, a okolica Pałacu jest przepiękna. Ponadto świetne jedzenie, które smakowało chyba wszystkim, do tego fachowa, bardzo miła i otwarta obsługa przyjęcia, spełniająca każdą prośbę weselnika. Serdecznie polecam każdemu zaznajomić się z ich ofertą. /link/
Użytkownik Olenka edytował ten post 18 lipiec 2014 - 09:45
Napisano 27 październik 2014 - 21:00
My mieliśmy ślub i wesele w Pałacu Sulisław. Ponieważ braliśmy tylko cywilny ślub, urzędnik udzielił go nam w pałacowym ogrodzie. Zaraz po ślubie goście bawili się tam w takich profesjonalnych namiotach. Mieliśmy cudną oprawę, a wszystko było perfekcyjnie zorganizowane. Polecam wszystkim.
Napisano 28 październik 2014 - 17:08
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...
Napisano 17 październik 2016 - 15:57
U nas było przyjęcie weselne na ok. 80 osób. Chcieliśmy właśnie takiej bardziej kameralne grono A co do samej sali, to wybraliśmy Venge w łodzi, na ul. tomaszowskiej. Bardzo fajna lokalizacja no i sama sala przepiękna i do tego cenowo ok
Napisano 16 listopad 2016 - 09:33
Nie lubię takich ogromnych wesel na 200 gości. To jest strasznie duży koszt. Byłam ostatnio na weselu u swojej kuzynki, było małe i kameralne. Wynajęli sobie salę w hotelu, w Krakowie. . Mówiła mi, że wcale ich tak dużo nie wyniosło, bo wesele było małe, a dzięki temu, że mieli nocleg bawili się długo, długo do rana.
Napisano 08 grudzień 2016 - 11:14
To w porównaniu do Was miałam bardzo "niekreatywne" miejsce wesela. Stwierdziłam, że najlepiej będzie je urządzićw hotelu, bo nie będzie problemu z transportem w nocy, bo od razu po imprezie można będzie pójśc spać Imprezy w szkole na 500 osób? Tam gdzie mielismy wesele w Best Western Premier w Krakowie deklarują gotowośc przyjęcia 600 osób, a tak ogromny budynek...
Napisano 04 kwiecień 2022 - 06:43
Jeśli chodzi o wesele na Śląsku to warto przeczytać ten artykuł https://jastrzebiene...anizowac-wesele, tutaj jest wypisane kilka restauracji, w których warto zrobić wesele:)
Napisano 04 lipiec 2023 - 09:21
Słodki stół. Na stołach może na początku wygląda na bogato i ładnie. A po kilku godzinach mamy sernika ze śledziem, ciasto z galaretką i wódka, żeberka z kawałkami kruchego ciasta, muffinki zapachu bigosu itp.Zawsze coś komuś skapnie, spadnie, ukruszy się, a potrawy też zapachami przechodzą z czasem.
https://tygielrozmai...-i-asortymentu/
Na stronie jest również dobry poradnik na temat tego gdzie kupować alkohol weselny.