Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

a gdzie uczta weselna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
439 odpowiedzi w tym temacie

#341 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 18:22

dlugie stoly sa lepsze bo trudno podzielic gosci na 6osobowe grupy, zeby wszyscy byli szczesliwi no i przy podluznych stolach ludzie sie bardziej poznaja

dokładnie też tak uważam. Zresztą na wszystkich weselach na jakich byłam, były tylko podłużne.Nie spotkałam się na żadnym weselu z okrągłymi stołami.

monia66, sala sama w sobie jest śliczna i taka przestronna będziecie mieć gdzie tańcować

iwonaryki dziękuje. Nam właśnie chodziło o to, żeby parkiet był duży i było dużo miejsca do tańca, a ten jest nawet spory. Widziałam na żywo i robi wrażenie :mrgreen:

201407101662.png

#342 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 18:47

.Nie spotkałam się na żadnym weselu z okrągłymi stołami.

są eleganckie (choć tu na zdjęciu przy okrągłych stołach jest bardzo mało miejsca, mam wrażenie że trzeba by się nieźle przeciskać aby dotrzeć do miejsca gdzie się tańczy), ale okrągłe stoły dzielą- no i pojawia się problem jak pousadzać gości...
praktyczniejsze są stoły podłużne jednak, bo ludzie są razem i razem się bawią, zamiast dzielić się na grupki.
Co do połączenia tańca i jedzenia- dla mnie zdecydowanie odpada, wydaje mi się że to niezbyt higieniczne, niby pomieszczenia są klimatyzowane, ale ja bym tam nie chciała żeby mi ktoś wywijał polkę nad talerzem z rosołem :lol:
monia miejsce ogólnie ładne :-)

#343 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 19:26

monia66, bardzo ładna sala, wystrój bardzo elegancki. Wprawdzie bardziej podobają mi się okrągłe stoły, ale faktycznie praktyczniejsze są podłużne ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#344 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 19:56

Monia66,przestronna,ładna sala.Zdjęcia robią wrażenie.

Nie spotkałam się na żadnym weselu z okrągłymi stołami.

#345 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 20:00

sala ładna ale ja na swój ślub chciałabym aby goście siedzieli przy jednym długim stole a ja i moi świadkowie przy drugim

#346 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 20:31

o do połączenia tańca i jedzenia- dla mnie zdecydowanie odpada, wydaje mi się że to niezbyt higieniczne, niby pomieszczenia są klimatyzowane, ale ja bym tam nie chciała żeby mi ktoś wywijał polkę nad talerzem z rosołem

mloda jak kto woli. Ja byłam ostatnio na weselu koleżanki, to w jednej sali tańczyli a w drugiej jedli.

ja na swój ślub chciałabym aby goście siedzieli przy jednym długim stole a ja i moi świadkowie przy drugim

my będziemy siedzieli przy stoliku sami obok będą rodzice nasi :-D

Dziękuje za opinie. Nie żałuje że wzieliśmy tą salę. Bez ozdób nie wygląda za ładnie, ale jak się ją odpowiednio przystroi to jest śliczna <serduszka></span>

201407101662.png

#347 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 01 września 2012 - 10:18

Dziewczyny, czy któraś z was miała wesele lub była na weselu w którymś z hoteli należących do Grupy Pieprzyk (Riviera w Prusicach, Perła w Lesznie, Maria, Diament, Brylant w Rawiczu, Rodos w Głogowie) ?Nas najbardziej interesują Rawicz lub Prusice, ale chciałabym poznać ogólne opinie o tych hotelach. Co prawda wesele planujemy dopiero na 2016, ale u nas czeka się aż 2,5-3 lata na wolny termin :shock: i początku przyszłego roku pewnie będziemy musieli się już konkretnie za czymś rozglądnąć.

#348 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 01 września 2012 - 22:04

Ja szukałam sali, gdzie parkiet i część jadalna są razem. Zdecydowanie bardziej mi się to podoba i wydaje, że lepiej wtedy jest wyciągać ludzi do zabawy. :-)
Stoliki okrągłe są ładne i na pewno bardzo eleganckie, ale też odpadają ze względu na trudności z usadzeniem gości. Wolę, żeby się wymieszali i integrowali. :lol:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#349 agahel

agahel
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 27 listopada 2012 - 11:42

Cześć dziewczyny! Mam nadzieję, że piszę w dobrym temacie...
Znacie hotel "Kuźnia Napoleońska"? Byłyście może na weselu, macie jakieś doświadczenia?
Dołączona grafika

#350 Monia33

Monia33
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 11:00

Miejsce wesela powinno być dostosowane do ilości gości i przede wszystkim klimatem powinno odpowiadać zaproszonym gościom. Nie zrobimy przecież biesiady dla średniej wiekowej 25 lat. Choć z drugiej strony, wszyscy lubią się bawić przy takich klimatach, wystarczy trochę polać. Moja kuzynka zrobiła skromne wesele dla 60 osób i wyprawiła je w Dworze Ostoya w Jasionce, obok Rzeszowa. Była piękna sala do tańca i osobna jadalnia, wszystko w staroszlacheckim klimacie. Pod dom weselny podjechała na bryczce. Aż jej wtedy zazdrościłam tego dnia - być może kiedyś sama w podobny sposób urządzę swój ślub :)

#351 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 27 marca 2013 - 15:11

My znaleźlismy 2 sale , które nam odpowiadały...

Jedna sala to w hotelu, bardzo ładna, nie raz tam bawilam na jakiejs imprezie, w świetnym miejscu i tańsza niż ta druga opcja.
Niestety policzylismy , że wyjdzie nam ok 140 os na weselu, więc sala ta okazała się za mała.

Pojechałam zobaczyć sale nr 2 na żywo...
I jest wielka, przestronna, z dużą iloscia miejsca na szwedzkie stoły, czy barmana...
Może okolica nie jest tak atrakcyjna niż wczesniejsza sala, za to nie będziemy się martwić , że nam sie ludzie będą kisić.
Poza tym ta druga opcja , którą wybralismy niesteety jest droższa, i troche nas to wyniesie za osobe , no ale niestety. Wychodzimy z założenia, że ma mieć to wszystko "ręce i nogi"

Załączam zdjęcia tzw " Chutoru Kozackiego"

Załączone miniatury

• chutor3.jpg
  • chutor2.jpg
  • chutor.jpg

iv09i09kftvt0mdm.png

#352 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 27 marca 2013 - 15:18

Melodia19, kapitalne miejsce.Widać piękna okolica,przestronno.Bardzo ładna ,widna sala.Podoba mi się. :-)

#353 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 27 marca 2013 - 15:19

Melodia19, widzę że przygotowania idą pełną parą :) śliczne miejsce!!! oby wam tylko pogoda dopisała :)

#354 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 27 marca 2013 - 15:25

Melodia19, i są jeszcze dostępne na ten rok?

faktycznie ładnie tam

#355 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 27 marca 2013 - 15:43

Melodia19, i są jeszcze dostępne na ten rok?

tak, akurat mieli wolne w lipcu 20...
Więc już zarezerwowaliśmy i już nic jesli chodzi o sale nie zmieniamy

iv09i09kftvt0mdm.png

#356 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 27 marca 2013 - 18:17

Bardzo stylowa sala i widać, że teren wokół też ładnie zagospodarowany, lubię takie miejsca- jest gdzie wyjść na papierosa czy żeby odetchnąć :-D A tak z ciekawości, ile wyniesie was tzw. talerzyk?

#357 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 27 marca 2013 - 18:33

Melodia, wykwintne miejsce, na pewno będziecie zadowoleni i goście również :-D

ile wyniesie was tzw. talerzyk?

Też chciałam o to zapytać :-P

#358 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 27 marca 2013 - 18:34

Załączam zdjęcia tzw " Chutoru Kozackiego"

Jest naprawdę "kozacki"
Taka sala to marzenie, dużo miejsca, jasna, duża i przestronna a do tego ogród gdzie zawsze można wyjść chociażby na papierosa czy odpocząć chwilę od zgiełku i muzyki. Cudo!

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#359 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 27 marca 2013 - 22:55

Melodia19, no wygląda to rewelacyjnie :mrgreen: Obejście wydaje się cudne, a sala taka jasna :)
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#360 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 27 marca 2013 - 23:42

tak z ciekawości, ile wyniesie was tzw. talerzyk?

Tak ze wszystkim wszystkim, wódką , ciastkami, stolem szwedzkim , barmanem to ok 200zł od os

Wszystko ładnie wygląda , mam nadzieje, że tak też będzie... nie chcialabym jakiejs plamy czy cos... no ale jak wiadomo nie każdemu dogodzi :roll:

iv09i09kftvt0mdm.png