Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

a gdzie uczta weselna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
439 odpowiedzi w tym temacie

#321 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 18 kwietnia 2010 - 12:19

dziękuję za wszystkie ochy i achy no i ciesze się, że Wam się podoba ;-)
mam nadzieję, że to właśnie będzie NASZA sala :-D
Dołączona grafika

#322 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 24 maja 2010 - 11:53

U nas uczta weselna będzie w naszej miejscowości w Domu Strażaka :mrgreen:
Zdjęć nie wstawie bo nie ma czego...
Są dwie cale ściana dzieląca je jest z szyb więc Ci którzy tańczą widzą stoły, a Ci przy stołach widzą tańczących ;-)
Sala jest klimatyzowana i dużo ludzi z poza wioski naszej ją wynajmuje bo jest na prawdę fajna.
;-)
Zdjęcia po ślubie pewnie dopiero zobaczycie bo tak to nie ma czemu tam zdjęć robić.

[ Dodano: 2011-01-16, 12:33 ]
Wrzucam fotki naszej sali.
Jedna będzie ubrana na zielono prawie tak samo jak tutaj:)
A druga ... hmmm jeszcze się zastanawiamy ale być może ten pomarańcz zostanie tak jak tu ;-)

#323 Marti_84

Marti_84
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 25 maja 2011 - 12:48

Wesele mojego brata i moje niebawem odbędzie się w hotelu Winsor pod warszawa w Jachrance
Zdecydowalismy się na ta salę bo
po 1 ma fajną lokalizację i piękną okolice,
po 2 jest bezpeiczne dla gości z dziećmi, nie wychodzi się z sali na ruchliwa ulice,
po 3 bardzo fajna obsługa
i po 4 chyba tez ważne pyszne jedzenie :)
Do tego daja mozliwośc samodziej dekoracji sali albo przez nich, my wybralismy opcje samodzielnie (znalazłam w internecie -bo w tym szalonym czasie przygotowań ciężko wszedzie samemu pojechać, więc sklepi internetowy godana, z cenami na naszą kieszeń i przede wsyztskim z dostawą do domu).
Jeśli zastanawiacie się nad wyborem sali pod warszawą, to polecam gorąco tę w Jachrance :)

#324 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 25 maja 2011 - 12:50

Marti_84, już wcześniej zwróciłam Ci uwagę, że na forum obowiązuje zakaz linkowania.
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#325 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 25 maja 2011 - 13:10

WweronikaA, ale maleńkie zdjecia tej sali nic nie widać w ogole

#326 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 25 maja 2011 - 13:30

WweronikaA, fotki malenkie, ale ja tez mam wystroj bialy z pistacja
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#327 qarola

qarola
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 12:01

a mnie się marzy wesele w hotelu gdzie jest spa, gdzie we dwoje można spędzić czas oddając się zabiegom, gdzie jest dużo zieleni i goście weselni nie muszą siedzieć tylko w sali, ale także mogą spędzić trochę czasu na świeżym powietrzu, słyszałam , że jest taki Hotel Głęboczek niedaleko Torunia, podobno organizują bardzo ładne wesela no i jest spa

#328 Sawa

Sawa
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 13:30

Wesele na zamku to podobno wydatek 100 tys. zł, więc jak ktoś ma na zbyciu to może urządzić imprezę w takim miejscu. :-)

#329 Gaga1

Gaga1
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 25 sierpnia 2011 - 14:56

Mażę, by mieć ślub na otwartej przestrzeni, ale z pogoda, to na pewno się nie zgra;)

#330 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 28 sierpnia 2011 - 10:42

Gaga1, pisze się marzę ;)

Ja bym nie chciała ryzykować rok wcześniej przyjęcia na otwartej przestrzeni ...Nie wiadomo jaka pogoda... to najgorsze :/

#331 cutie

cutie
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 20 października 2011 - 07:31

Ja właśnie zaczęłam poszukiwania sali weselnej. Ślub chcemy brać w przyszłym roku, niestety terminy są tak ograniczone, że prawie wszystko pozajmowane już do października 2012! Byłam w kilku miejscach ale albo sala mała (wesele na ok. 120 gości) albo złe opinie o jedzeniu. Już sama nie wiem czym się sugerować...:/ Czy może któraś z Was zna jakieś ciekawe miejsce, najlepiej z noclegami, bo dużo przyjezdnych będzie, w obrębie Śląska (Gliwice, Zabrze, Tarnowskie Góry, Ruda Śląska). Dzisiaj chcę pojechać do Verony w Paniówkach i do Trzech Światów w Gliwicach. Czy ktoś już tam miał wesele? Najważniejsze dla mnie jest jedzenie i obsługa, nie chcę w trakcie wesela martwić się czy goście mają coś do picia czy jedzenia na stole. Proszę o jakiekolwiek wskazówki. Z góry dziękuję.
"Perfection is an illusion, imperfection is beautiful..."

#332 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 24 października 2011 - 12:06

Do października 2012 to i tak nieźle, w moich rodzinnych okolicach podobno 2-3 lata się czeka. Ja nie wiem, bo rezerwowałam miesiąc przed restaurację na uroczysty obiad :)
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#333 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 29 października 2011 - 22:12

Mój brat w zeszłym roku brał ślub i wesele odbyło się w 'Zielonej zatoce'. W ośrodku jest kilka pokoi (mój brat umieścił tam najbliższą rodzinę), a niedaleko jest hotel na wypadek,gdy liczba gości przekracza ilość miejsc w dostępnych pokojach. Świetne miejsce jeśli chodzi o otoczenie: wielka weranda nad jeziorem, mnóstwo nietypowych drzew, krzaczków, duże oczko wodne z rybami (więc jest frajda dla najmłodszych) i mini zoo również na terenie ośrodka. Jakieś pawie tam były i inne małe dziwactwa :-P Jeśli chodzi o organizację wesela to wszystko wyszło idealnie, żadnych zastrzeżeń co do kelnerek, barmanów itp. Mają doświadczenie w przygotowywaniu wesel, to się czuje.

#334 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 17:57

No więc tak my po dłuższym szukaniu zdcydowaliśmy się na sale w Restauracji Horyzont. Mieści się kawałek od miasta dokładnie to 5 min od centrum ;-) sala pomieści do 150 osób i podoba mi się to, że stoliki gdzie siedzą goście są obok parkietu. Nie trzeba przechodzić do osobnej sali żeby potańczyć.

Wrzucam zdjęcia tej sali. Na drugim zdjęciu widać lepiej cała sale łącznie z parkietem.
Oczywiście układ stołów na wesele będzie inny ;-)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

201407101662.png

#335 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 17:59

monia66, sala jest boska!!! No zakochałam się w tym wystroju. A taki będziesz mieć??

#336 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 18:01

Prawdopodbnie na taki wystrój się zdecydujemy. Wystrój już jest w cenie. także za 150 zł które płacimy od osoby zapewniają też wystrój. Mnie też się podoba sala w takim wydaniu ;-)

201407101662.png

#337 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 18:03

Oczywiście układ stołów na wesele będzie inny

Ale też będą takie 6-osobowe, czy łączone na wielu ludzi?

Co do samej sali- to ładna, widać, że przestronna ;-)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#338 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 18:06

Ale też będą takie 6-osobowe, czy łączone na wielu ludzi?

kasienka89 to zależy. Moja mama lubi jak są stoły łączone a wiadomo, że takie stoły pomieszczą więcej. Restauracja posiada stoły zarówno podłużne jak i okrągłe. Z tym że okrągłe są tylko do 80 osób. Powyżej 80 już tylko podłużne. Wszystko tak naprawde zależy od nas czy chcemy okrągłe stoły czy nie. Tak samo układ tych stołów. Na 2 tyg przed zgłaszamy to hotelowi a oni potem to ustawiają :-D

201407101662.png

#339 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 18:15

dlugie stoly sa lepsze bo trudno podzielic gosci na 6osobowe grupy, zeby wszyscy byli szczesliwi no i przy podluznych stolach ludzie sie bardziej poznaja :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#340 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 09 stycznia 2012 - 18:16

monia66, sala sama w sobie jest śliczna ;-) i taka przestronna będziecie mieć gdzie tańcować :mrgreen:
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.