Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

a gdzie uczta weselna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
439 odpowiedzi w tym temacie

#281 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 15 lutego 2010 - 20:46

wszystko ładnie pięknie ale ja bym nie chciała sali do jedzenia łączonej z parkietem...
jakoś mi się to nie widzi...
wystrój ładny i oryginalny ale wolałabym oddzielną salę do tańcowania :-)

#282 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 15 lutego 2010 - 20:50

Dla mnie bardzo sie podoba ta sala

duże okna

w szczegolnosci. A co do parkietu laczonego z sala jadalna- nie widze przeszkod.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#283 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 15 lutego 2010 - 20:52

ja bym nie chciała sali do jedzenia łączonej z parkietem...

Ja innej sali na pewno nie bede brała pod uwage jak tylko taką łączoną.
Bo przeważnie ludzie wtedy chętniej się bawią ;-)

Ważne musi byc tylko to, żeby muzyka grała wystarczająco głośno/cicho, żeby szlo porozmawiać przy stole ;-) ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#284 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 07:27

Śliczna ta sala ;-)
I łączona z parkietem jest fajna.
Bo bliziutko, a poza tym jak są np jakieś zabawy to nie trzeba stać tam, można siedzieć przy stoliku :-P

#285 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 10:05

Olciia no bardzo fajny wybor <ookk></span> musze obejrzec stronkę ;-)

bogate menu super ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#286 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 11:54

Olciiia, sala piekna ... bardzo mi sie wystroj podoba :) <bravoo></span>
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#287 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 11:58

Bardzo ładna sala Olciiia, niektóre sale wyglądają jak w małych domach kultury czy remizie lub czymś podobnym ... A Twoja jest naprawdę ładna, miło się na nią patrzy, a co dopiero zabawa czy wspomnienia jeszcze w takim klimacie jak tam :)

#288 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 13:28

Olciiia sala przepiękna, taka elegancka i dostojna :)
fajnie ze jest połączona z parkietem :) to jest bardzo wygodne :D
ile kosztuje wynajem ?

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#289 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 13:49

Olciiia - pięknie tam, goście na pewno będą zachwyceni, super <ookk></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#290 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 16:19

Olciiia bardzo ładna sala :-D taka jasna i dostojna ;-) podoba mi się :-o
Dołączona grafika

#291 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 lutego 2010 - 17:17

bardzo fajna sala, z klasa i nie przesadzona, slicznie.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#292 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 19 lutego 2010 - 21:33

Olciia no bardzo fajny wybor
bogate menu super ;-)

dziekuje :mrgreen: no menu fajne tylko ze ciasto i napoje sami musimy kupic

miło mi że większości się podoba, ja uważam że i wielkościa jest super bo nie za wielka no i wystrój piekny, ogolnie co ważne jest to urokliwy i zadbany hotelik

ile kosztuje wynajem ?

no w sumie nie jest to tania sala :roll:
ja chciałam troche skroić koszty, ale jak pojeździliśmy po tych salach to się przeraziłam
bo w niektórych np ceny były jeszcze wyższe niż u nas, a stan wręcz do remontu :roll:

my bedziemy płacic prawdopodobnie 180zł/os a pokoje 130zł - 2 osobowe ale my płacimy tylko za max 4 pokoje i nasz apartament jest za darmo

ale z nowu nie robimy wielkiego weseliska i bedzie do 60 osób także jak obliczyłam koszty to ze wszystkim mysle ze zamkniemy sie w 20tys no może troszke przekroczymy ale będe sie starała żeby nie szaleć jak wariatka, bo to tyllko jeddna noc....

#293 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 19 lutego 2010 - 21:41

bedziemy płacic prawdopodobnie 180zł/os

To strasznie drogo :shock: :shock: ja bym tyle w zyciu nie dala za sale . Za drogo mi sie widzi, ale z drugiej strony

bedzie do 60 osób

to chociaz tyle, ze robicie do 60 osob to faktycznie cena was jeszcze znosna wyjdzie , ze tak powiem.
Co do sali to baardzo mi sie podoba :-D jak najbardziej pozytywna i tej wystroj
wow ;-)

201407101662.png

#294 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 19 lutego 2010 - 22:02

monia66, no wiem tez tak pomyślałam jak ty

ale stwierdziłam, że jeśli będą póżniej problemy z kasą to wole juz mieć wypożyczona sukienkę (którą tylko raz założę) ale to miejsce musi zapaść wszystkim w pamieci, na żywo ma naprawde duze caly ten pensjonat i na noc weselna caly lokal jest tylko do naszej dyspozycji

sama źle bym sie czuła gdyby mój ślub miał się odbyć w sali w której caly czas czuć zapachy z kuchni.. że aż się nie da oddychać, albo żebym brzydziła wziąć prysznic i położyć się spać

#295 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 20 lutego 2010 - 00:32

Olciiia, po przeglądnięciu zdjęć doszłam do wniosku że to wcale nie jest zbyt wygórowana cena, tzn, podejrzewam że gdybyście mieli nadmiar czasu na poszukiwanie innej sali - pewnie znaleźlibyście tańszą o podobnym standardzie. ale też nie ma co ryzykować, żeby potem nie zostać z ręką w nocniku i nie musieć akceptować czegoś obskurnego ;-) sala sama w sobie bardzo mi się podoba. jest elegancka, stylowa, no i parkiet pod nosem :mrgreen: bo jakoś nie miałabym weny ganiać z jednej sali do drugiej żeby potańczyć czy coś zjeść ;-) tak więc jestem jak najbardziej za łączonym parkietem <ookk></span>

ja zwracam uwagę na toalety ... ostatnio u reni kibelki były zaraz przy sali ... nie o zapachy mi chodzi, bo kilka razy były ładnie wysprzątane, ale o komfort wejścia do niego ... jakoś nie było mi do śmiechu jak cała sala widziała że w kibelku byłam :lol: wolałabym żeby były oddzielone czymś, może nie na drugim końcu budynku, ale przynajmniej za rogiem :lol:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#296 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 22 lutego 2010 - 23:36

20tys

ale całe wesele??
nie mam rozeznania, ale moim znajomi robią wesele w strażnicy :) na 100 os i kosztorys to 30 tyś bez sukni i garnituru, wprawdzie niby 2 dniowe, ale na 2 dzień mają 40 os. więc jak za taką salę to wydaje mi się że cena w miarę. Poza tym ja bym na weselu nie oszczędzała jakbym miała oczywiście :)

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#297 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 08:42

Sam koszt sali łatwo sobie obliczyć wystarczy pomnozyć liczbe osob przez kwotę za jedną osobę no i ewentualne dodatki np korkowe jesli jest i cistao i jesli trzeba dokupic i alkohol soki tak więc trochę tego moze się nazbierać .. dlatego jeslli ktoś liczy kazdy grosz przeznaczany na wesele warto oprocz tego jak sala wygląda dowiedziec sie tez co daja w danej cenie
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#298 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 15 marca 2010 - 17:02

dziewczyny dzisiaj kumpela, która pracuje w pewnej restauracji podsunęła mi ją właśnie do rozpatrzenia. iii zaczyna mi się podobać... muszę oczywiście jeszcze się przypatrzeć dokładnie, obejrzeć, rozeznać, pogadać z B. ale zapowiada się to wszystko bardzo ciekawie... 130zł od osoby no i menu całkiem bogate, sala jest po remoncie tak więc wygląda ślicznie ;-)
jutro będę miała fotki i dokładne menu to Wam pokarzę ;-)
Dołączona grafika

#299 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 15 marca 2010 - 17:09

130zł

to cena całkiem przyzwoita :-) pewnie w cenie jest tylko konsumpcja, ale myślę, że jeżeli wszystko inne będzie tam w porządku to jak najbardziej :-)
No i fajnie jakbyś znała kogoś, kto był tam na jakiejś imprezie, bo odczucia gości też są istotne, a wiadomo, że kumpela raczej będzie chciała Cię do tej sali zachęcic :-)
Czekamy na fotki :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#300 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 15 marca 2010 - 17:20

No i fajnie jakbyś znała kogoś, kto był tam na jakiejś imprezie, bo odczucia gości też są istotne, a wiadomo, że kumpela raczej będzie chciała Cię do tej sali zachęcic :-)

ona zanim zaczęła tam pracować była na ślubie kuzynki i zachwalała też od strony gościa. Cóż ale i tak jeszcze popytam :mrgreen:
Dołączona grafika