Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Sieci komórkowe - która najlepsza..?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
224 odpowiedzi w tym temacie

#121 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 02 października 2011 - 11:01

[A resztę mojego zdania na temat badziewności Play'a chyba już wszyscy na forum znają :lol:

Kurczę, ja nigdy nie miałam takich przygód z zasięgiem... <hmmm1></span>
Zawsze gdziekolwiek nie pojadę mam dobry zasięg, nawet na największej wsi. ;-)
Inaczej było z Plusem. Wtedy nie zawsze miałam zasięg i częsciej się wkurzałam :->

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#122 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 02 października 2011 - 11:45

Zawsze gdziekolwiek nie pojadę mam dobry zasięg, nawet na największej wsi.

Ti ja Cię zaproszę do mnie na wiochę i sobie tam porozmawiaj zapewniam, Że po chwili będziesz kląć w żywe kamienie
Dołączona grafika

#123 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 02 października 2011 - 17:00

Ti ja Cię zaproszę do mnie na wiochę i sobie tam porozmawiaj zapewniam, Że po chwili będziesz kląć w żywe kamienie

Hihihi <hihihi1></span> No ciekawe, ciekawe. Ja nie mieszkam na wiosce tylko prawie w centrum a to rzeczywiście inna sprawa :-P

#124 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 02 października 2011 - 17:57

Ja nie mieszkam na wiosce tylko prawie w centrum

haha pisząc na wiosce miałam na myśli działeczkę dziadków moich bo ja to mieszkam w wielkiem mieście Łodzi i problemów z zasięgiem nie ma.
Dołączona grafika

#125 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 02 października 2011 - 19:28

Ja zrezygnowałam z Plusa na rzecz Playa i jestem baaaaaaaardzo zadowolona :mrgreen: Zdarzyło mi się klnąć na nich kiedyś właśnie z powodu zasięgu, ale od kiedy mam nowy telefon to jakoś przeszło <bezradny></span>
Aaaa już wiem co mnie wkurza u nich. Mają ofertę, że korzystane z FB w telefonie jest darmowe, wpisuje się tylko 0 do adresu a i tak grosze zżera - fajne mi to za darmo :roll: Dupa a nie darmo :roll:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#126 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 02 października 2011 - 19:32

fajne mi to za darmo :roll:

Nie ma nic za darmo :P Z fb za darmo korzystasz, ale za łączenie się z internetem zapewne już jest płatne :P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#127 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 02 października 2011 - 19:36

ale za łączenie się z internetem zapewne już jest płatne

No dobra, ale mogliby to pod jakąś gwiazdką ująć, a nie "FB za darmo", i pewno jak naciskam "starsze posty" i ładuje się kolejna strona to pewno znowu się liczy jako łączenie z internetem? Fakt faktem, zżera nie dużo jak się tam wejdzie raz na dzień czy dwa, jak się nie ma czasu na kompa, ale wiecie jak się wku...rzyłam jak się zorientowałam? :lol:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#128 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 02 października 2011 - 19:40

No dobra, ale mogliby to pod jakąś gwiazdką ująć,

na pewno promocja ma swój regulamin. W nim musi być zapisane, za co mogą pobierać kasę, a co zwalniają z opłat. Jeśli takiego zapisu nie ma - masz podstawę do reklamacji ;-)

"FB za darmo"

przeca fb jest za darmo i to nie dzięki play'owi <lol></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#129 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 02 października 2011 - 19:52

Mają ofertę, że korzystane z FB w telefonie jest darmowe

Właśnie, nic nie jest za darmo. Ostatnio mój K. często korzystał w telefonie z internetu i mina mu zbladła jak dostał rachunek : 355 zł do zapłaty :shock: Okazało się że połowa to własnie za takie portale jak nk, fb a druga połowa kwoty za internet to aktualizacje które telefon POBIERAŁ SAM ( :roll: ) i K. nawet o tym nie wiedział. Telefonu sie pozbył tak szybko jak go zdobył, ale rachunek musiał zapłacic. :-P

#130 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 02 października 2011 - 20:07

to aktualizacje które telefon POBIERAŁ SAM ( :roll: )

smartfony tak mają. Znajomemu nabiło rachunek na ponad 1000 zł. Podobno nawet w nocy telefony same się łączą z netem i coś tam pobierają. Trzeba przestawić ustawienia, inaczej można nieźle się naciąć ;-)

#131 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 03 października 2011 - 06:57

Co do ofert internetowych w sieciach telefonii komórkowej to najlepszą promocję ma chyba teraz t-mobile ;-) Raf ma od niedawna - w mixie z najniższym doładowaniu i z internetu przez pół roku może korzystać całkowicie za darmo <ookk></span> Jest to promocja dla nowych klientów, ale haczyk jest taki, że nie każdemu dają i nie można założyć od razu, że ma się darmowe, bo można potem niezły rachunek dostać :-> Dają tylko wybranym osobom, najczęściej przy tych większych doładowaniach. Raf dostał, bo w salonie T-mobile nasz kolega pracuje.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#132 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 04 października 2011 - 21:13

Ja na internet w Play nie narzekam ;-)
Mam teraz abonament z takim jakby internetowym dodatkiem - za 16 zł mam 1 giga :P
Moje korzystanie z internetu w telefonie nie jest bardzo duże i zazwyczaj mi z tego pakietu przepada.
Ponoć FB i NK mam za darmo, ale po tym co piszecie, to już sama nie wiem czy faktycznie nic mi nie pobiera <bezradny></span> Pieniędzy z konta na pewno nie ale muszę zaobserwować czy z tego pakietu internetowego coś pożera

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#133 damian25s

damian25s
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 16 października 2011 - 19:24

siema. Wiem jaka sieć jest najlepsza Play i żadna inna jak ktoś chce przenieść tam numer to wiem jak zrobić żeby dostać lepszą oferte niż standardowa - dodatkowe minuty internet i takie tam jeśli ktoś zainteresowany to pisać na /.../

#134 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 30 października 2011 - 10:57

Ja odradzam ORANGE. Wyłączyli nadajnik w mojej okolicy i podłączą go dopiero w 2012 roku w grudniu. A wyłączyli go miesiąc po tym, jak podpisałam umowę na dwa lata. Z Michałem przenieśliśmy się z T-mobile do orange, bo oferta wydawała się korzystniejsza i teraz biegamy do okna jak chcemy wysłać sms lub zadzwonić :-/ a odrzucono moją reklamację tłumacząc się tym, że w umowie nie gwarantują zasięgu. Ja to jakoś wytrzymuję, ale Michał ma firmę na głowie i brak zasięgu utrudnia jej prowadzenie. A Orange w żaden sposób nie chce nam pomóc...

#135 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 30 października 2011 - 10:59

Natalka, a podali powód wyłączenia tego nadajnika?

#136 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 30 października 2011 - 19:14

Natalka, a podali powód wyłączenia tego nadajnika?

odpowiedź jaką uzyskałam od Orange brzmiała:

Aktualnie w tej lokalizacji trwa proces przygotowania budowy nowej stacji.Na obecną chwilę zakończenie prac przygotowawczych szacowane jest na: GRUDZIEŃ 2012
Ze względu na fakt, iż są to skoplikowane prace, termin rozpoczęcia budowy może ulec znaczącej zmianie lub ze względów formalno-prawnych budowa stacji w danej lokalizacji będzie niemożliwa.
Za utrudnienia serdecznie przepraszamy.

Dostawcy usług telekomunikacyjnych świadczą usługi telekomunikacyjne w ramach istniejących możliwości technicznych własnej sieci. Dostawcy usług telekomunikacyjnych nie gwarantują 100 % pokrycia zasięgiem obszaru na którym świadczą oni swoje usługi.

Dostęp "mobilny" oznacza, iż nie jest to dostęp przypisany do konkretnej lokalizacji, zatem w przypadku, gdy zasięg jest niedostateczny do świadczenia/korzystania z usługi w jednym miejscu, nie oznacza to, iż w innym miejscu świadczenie usług bedzie niemożliwe. Tym samym np. brak zasięgu w miejscu naszego zamieszkania, nie jest podstawą do rozwiązania umowy z operatorem bez negatywnych konsekwencji.

#137 Gosienka

Gosienka
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 05 listopada 2011 - 15:44

Od 6 lat jestem w Erze mam abonament i 475minut do wszystkich, oraz 2000 minut z dwiema wybranymi osobami.

#138 dorotka12345

dorotka12345
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 15:57

wszystkie sieci do siebie podobne ja jestem t-mobail i nie nazekam

#139 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 16:36

Ja mam 2 telefony na kartę. Jeden to plus a drugi to era (wiem wiem ery nie ma ale u mnie na telefonie nadal się chyba wyświetla era :-D ) G. ma w plusie na abonament.
Jak dla mnie lepsze jest plus bo w erze zawsze mam jakieś problemy przy ładowaniu a żeby się do nich dodzwonić i pogadać z żywą osobą to też trzeba czekać...
Moja siostra ma na kartę w play -u i jest zachwycona.

#140 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 15 listopada 2011 - 10:05

wczoraj konsultant Orange zadzwonił do mnie i powiedział, że w ciągu 12 godzin zablokują mi konto, jeśli nie zapłacę rachunku za listopad. Byłam zdziwiona, bo mam stały abonament i faktury wysłałam już najbliższe 4 miesiące.
No i prosto z uczelni musiałam jechać do Orange to wyjaśnić. Kazali mi przefaksować dowód wpłaty, a tak się składa, że faksu nie posiadam i musiałam jechać z dowodami wpłaty znów do Orange.
Sytuacja skończyła się tak, że dostałam usługę 'gps w telefonie' na tydzień za darmo.
To i tak mało, bo wystałam swoje w korkach jadąc do nich, musiałam przegrzebać teczki z rachunkami, żeby znaleźć dowód wpłaty. Więc ponad dwie godziny miałam z głowy i musiałam się martwić, żeby mi czasem konta nie zablokowali.

Kolejny przykład z mojej strony na to, że Orange nie polecam.