Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Sieci komórkowe - która najlepsza..?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
224 odpowiedzi w tym temacie

#101 slavek44

slavek44
  • Użytkownik
  • 1 250 postów

Napisano 24 maja 2011 - 13:15

mysle ze raczej nic sie nie zmieni poza nazwa . Podobnie bylo ze zmiana Idea na Orange

#102 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 24 maja 2011 - 13:32

A od 5 czerwca Era znika i będzie T-Mobile. Niemiecka sieć.

t-mobile już od dawna jest w posiadaniu ptc, więc żadna nowość <jezorek11></span> jedynie rebranding robią, tak jak to było lata temu w idei ;-)
Na pewno powinni wproadzić lepsze stawki na roaming (oby, oby). Słyszałam też o darmowych rozmowach w sieci... pożyjemy, zobaczymy ;-)

A przeniesienie numeru wiąże się tylko z wydaniem zlecienia w sieci do której się przenosisz. Ważne jest tylko, żeby pamiętać w przypadku abonamentu, żeby im zaznaczyć, że w twoim imieniu mają zakończyć umowę. Resztę formalności załatwia za ciebie sieć.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#103 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 19:21

A przeniesienie numeru wiąże się tylko z wydaniem zlecienia w sieci do której się przenosisz. Ważne jest tylko, żeby pamiętać w przypadku abonamentu, żeby im zaznaczyć, że w twoim imieniu mają zakończyć umowę. Resztę formalności załatwia za ciebie sieć.

dokladnie , kiedys byly z tym problemy , albo spiewali sobie duzo kasy za to , a teraz jest o wiele latwiej.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#104 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 25 czerwca 2011 - 19:24

ja mam w play i uważam, że jest najlepsza, mam abonament i b. dobrze mi służy.

miałam orange na abonament, erę, i heyah na kartę i dla mnie z tych wszystkich wygrywa paly pod względem rozmów- abonam. i telefonów .
Dołączona grafika

#105 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 czerwca 2011 - 21:14

dobra, a z zasięgu jesteś zadowolona ;> bo ostatnio nasz firmowy telefon wylądował w play... i żeby normalnie rozmawiać, bez zakłóceń, muszę wychodzić na zewnątrz <lol></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#106 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 25 czerwca 2011 - 21:17

Cenionka a ja w domu muszę czasami do okna podchodzić <lol></span>
Co mnie dziwi - bo miałam od nich modem do internetu i śmigało bez zarzutu a z telefonem bywają problemy <bezradny></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#107 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 26 czerwca 2011 - 08:21

nie(d)oceniona, nie narzekam, wszędzie łapie zaięg, jedynie zauważyłam, ze u mnie w domu w łazience nie łąpie, ale się zbytnio nie dziwie bo jestt w srodku mieszkania - miszkam w bloku ,a tak raczej nie ma problemu, może zależy to od modelu telefonu
Dołączona grafika

#108 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 26 czerwca 2011 - 10:27

może zależy to od modelu telefonu

raczej nie, bo w Erze ten telefon łapał zasięg wszędzie i zawsze :P

Jakiś czas temu Play działał na nadajnikach Plusa. Nie wiecie, czy dalej mają taki sam zasięg? Czy Play w końcu się usamodzilnił?

#109 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 26 czerwca 2011 - 18:08

raczej nie, bo w Erze ten telefon łapał zasięg wszędzie i zawsze :P

a wiesz co jest coś takiego w ustawieniach jak podwójna sieć i jeszcze jakaś do wyboru (3g chyba).. powiedź co masz zaznaczone bo może to wina tego bo u mnie P. właśnie coś tam majstrował
Dołączona grafika

#110 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 26 czerwca 2011 - 18:10

Posiadaczki Ery, a raczej T-Mobila.
Czy macie może od wczoraj jakieś problemy z zasięgiem? Ze znika i nie ma go przez większość czasu? ;>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#111 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 01 października 2011 - 16:30

Żeby nie było- przekopałam cały temat. Ale chcę się dowiedzieć jak to jest z tym Playem obecnie. Jakieś opinie osób, które korzystają z tej sieci? Nadal macie problemy z zasięgiem?

Zastanawiam się czy się nie przenieść, bo kończy mi się umowa w Orange a Play ma o wiele korzystniejszą ofertę. Na dodatek nie dość, że abonament wychodzi korzystniej to i telefon, który mi się podoba kosztuje przy nim 1 zł a nie jak w Orange 149 zł przy wyższym abonamencie. W sumie to myślę, że najpierw coś spróbuję z mojego operatora wydusić a jak się nie da to chyba jednak zrezygnuję ze współpracy z nimi
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#112 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 01 października 2011 - 16:37

A ja właśnie z Plusa przeniosłam się do Orange. Po pierwsze dlatego, że większość mojej rodziny i najważniejsi znajomi są w tej sieci, a po drugie oferta jest o wiele lepsza niż w Plusie. Rozmowy mam chyba 40gr/min a w pakietach jeszcze taniej. No i tu mam taniej na stacjonarne <ookk></span> a do braci dzwonię często właśnie na stacjonarny ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#113 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 01 października 2011 - 16:45

tigraa84, żadnych problemów nie mam, chłopak, brat, tata też mają w playu i nie mają problemów ..
Dołączona grafika

#114 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 01 października 2011 - 17:30

Nadal macie problemy z zasięgiem?

Ja nie słyszałam o problemach z zasięgiem wśród znajomych. Wszyscy którzy mają w Play telefon bardzo zachwalają ;-)

Ja sama mogę powiedzieć niewiele, bo mam w Plusie ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#115 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 01 października 2011 - 20:56

Jakieś opinie osób, które korzystają z tej sieci? Nadal macie problemy z zasięgiem?

mam od niedawna Playa i jak najbardziej polecam :) Wybralam opcje Darmowe SMS i rozmowy w Play a ze mój chłopak i mama mają w Playa to spokojnie 30 zł starcza mi na miesiąc ( mam na karte, starter Play Fresh) ;-) na zasięg nie narzekam, wszedzie jest. Internet tez mam w Playu i rownież nie mam na co sie skarżyc :lol:

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#116 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 02 października 2011 - 08:14

tigraa84, ja jestem w Play już od bardzo dawna i bywało różnie - jeśli mam być szczera ;-)
Obecnie, po zmianie pewnych ustawień w telefonie problemów z zasięgiem nie mam :D
Pan w punkcie Play powiedział mi, że to wina nadajników. Telefon łapał ich bardzo dużo z okolicy (bo Play korzysta też z nadajników Plusa, łobuz :P) i telefon nie mógł się zdecydować, z którego ma odbierać sygnał i najnormalniej głupiał. Pan 'zawęził' mi w jakiś sposób wybór i wszystko gra

Fakt, że Play ma bardzo korzystne oferty <ookk></span>
Mam teraz taki abonament, że w niektórych miesiącach jeszcze cho cho pieniędzy na koncie mi zostaje. Niestety Play ma tu taki minus, że kwota ta nie 'przechodzi' na kolejny miesiąc tylko przepada.
Dodatkowo mam zupełnie za darmo rozmowy w Play i 2 godziny rozmów do wszystkich przez 6 miesięcy za darmo - co miesiąc.
W jakiej cenie są sms przyznam szczerze nie wiem :D ale do Play też są tańsze.
Poza tym chwilowym brakiem zasięgu 'kiedyś tam' zastrzeżeń do Play nie mam

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#117 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 02 października 2011 - 09:17

Fakt, że Play ma bardzo korzystne oferty

Ale tylko jeszcze jakiś czas (nie pamiętam do kiedy) bo jest stosunkowo młodą siecią na rynki i jest na preferencyjnych warunkach. Ciekawi mnie tylko co będzie mieć do zaoferowania kiedy wejdzie w ten normalny okres jak teraz ma Orange czy Plus. Z zasięgiem Playa też jest różnie i częściej Go nie ma jak jest (przynajmniej u mnie). Mam telefon i w Plusie i w Play i szczerze to jestem bardziej zadowolona z Plusa.
Dołączona grafika

#118 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 02 października 2011 - 09:23

Mam telefon i w Plusie i w Play i szczerze to jestem bardziej zadowolona z Plusa.

Tak jak pisałam wyżej - Play korzysta też z nadajników Plusa, więc to dziwne ;-)
Może masz w telefonie ten sam problem co ja <hmm></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#119 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 02 października 2011 - 09:35

Może masz w telefonie ten sam problem co ja

Nie wiem bo nie znam się. Chcę mieć telefon, który zawsze działa i nie trzeba latać po polach żeby zasięg złapać. Niedaleko Łodzi jest takie miejsce gdzie żadna sieć sobie nie radzi i zasięgu ni ma. No czarna dziura po prostu. Pół hektara działki a tylko dwa, trzy miejsca gdzie Plus, Play i reszta sieci Łapie zasięg
Dołączona grafika

#120 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 02 października 2011 - 10:16

Tak jak pisałam wyżej - Play korzysta też z nadajników Plusa, więc to dziwne ;-)

Play od początku jechał na ich nadajnikach ;-) Zasięg od zawsze mieli dupny i w sumie nic się nie zmieniło. Pomimo, że sama mam w t-mobile, w obu pracach miałam/mam telefony z Play. Szczytem było gubienie sieci w pomieszczeniu. W tym samym, w którym wcześniejsza era przy tym samym telefonie nie miała żadnego problemu. To samo mam teraz. Telefon mogę odbierać tylko przy otwartym oknie, albo muszę wychodzić na korytarz, bo w biurze zasięg momentalnie zanika. Niby po zmianie nokii na samsunga nieco się polepszyło, ale nadal słyszę co drugie zdanie i co chwila muszę prosić ludzi o powtórzenie :evil:
A resztę mojego zdania na temat badziewności Play'a chyba już wszyscy na forum znają :lol: