Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Kiedy czas na dziecko?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
569 odpowiedzi w tym temacie

#121 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 07 stycznia 2008 - 23:05

to ja też powodzenia życze :-D mi póki co zostaje marzenie o maleństwie...
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#122 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 08 stycznia 2008 - 19:25

a to tak można sobie zaplanować? że w maju czy tam kwietniu mam zamiar zajść w ciążę.... :roll:

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#123 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 08 stycznia 2008 - 20:13

a to tak można sobie zaplanować? że w maju czy tam kwietniu mam zamiar zajść w ciążę....

na 100% to pewnie zaplanować się nie da ;-) ale w tym wybranym miesiącu się starasz i moze akurat się uda :mrgreen:

#124 Roszpunka

Roszpunka
  • Użytkownik
  • 1 980 postów

Napisano 08 stycznia 2008 - 20:27

na 100% to pewnie zaplanować się nie da

Nam się udało :mrgreen: Chciałam drugie dziecko w marcu urodzić-zadziałaliśmy w czerwcu i wyszło jak w zegarku.Znałam date poczęcia (moje urodziny- :mrgreen: ) i córcia co do dnia się urodziła :-P

#125 Dorotea

Dorotea
  • Użytkownik
  • 1 428 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 09:35

Anusku niepotrzebnie się martwisz. Partner w wieku 23 lat może jeszcze nie być gotowy na dziecko.Lepiej aby dziecko pojawiło się w czasie, kiedy będzie gotowy.Kto wie, może to już niedługo.
Jesteś bardzo młodą kobietą i na pewno będziesz miała dzieci.
Popatrz na mnie- dzieci brak, szans zero i nawet już przestałam marzyć o macierzyństwie, bo tylko się dołowałam.
Co do reszty osób - ważne,że jest choć jedno dziecko.To już naprawdę dar od losu.Taki mały cud :-)
Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać

#126 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 09:53

ja juz chyba swiruje <bezradny></span> jakis instynkt sie we mnie budzi :-? jak widze dziecko w TV czy tu na forum to az mnie sciska ;-) ale to jeszcze nie czas. jeszcze jakis czas temu w ogole mnie to nie ruszalo a teraz??
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#127 Kasiula30

Kasiula30
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 10:05

Znałam date poczęcia

Tylko pozazdrościć. Ja też już marzę o dziecku bo w sumie czas najwyższy. :-D
"Jedna nadzieja daje więcej siły niż dziesięć wspomnień...

#128 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 10:18

ja juz chyba swiruje <bezradny></span> jakis instynkt sie we mnie budzi :-? jak widze dziecko w TV czy tu na forum to az mnie sciska ;-) ale to jeszcze nie czas. jeszcze jakis czas temu w ogole mnie to nie ruszalo a teraz??

To taki okresy. Mam czas kiedy lubię dzieci a późnej że mnie drażnią :roll:
I dlatego wiem, że jeszcze nie czas.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#129 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 10:20

no coz...ja mam tak pierwszy raz. musze sie czyms zajac to moze mi przejdzie ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#130 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 10:25

Poczekaj, jak będziesz miała dłużej takie ciśnienie to zaczniesz kombinować. Może to krótkotrwałe ;-) Mówiłaś o tym P. ??

#131 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 10:29

Mówiłaś o tym P. ??

NO CO TY :shock: Nie ;-) sama dusze to w sobie...bo nie wiem jak dlugo potrwa.

#132 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 13:01

sama dusze to w sobie...bo nie wiem jak dlugo potrwa.

a jak dlugo to trwa juz :?:
U mnie to jakies kilka lat :-/ :-/ tylko mam w okolo kilka maluchow wiec jest ok w miare a kilka dni temu w sklepie takie malenstwo widzialam i nie mogla oderwac wzroku :-D
:-D dziwnie to musialo wygladac
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#133 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 13:10

pare dni hehe ;-)

#134 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 13:20

pare dni hehe ;-)

To jeszcze się może zmienić ;-)

#135 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 13:22

wierze ;-)

bo P. na razie nie chce.

#136 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 13:37

Dlaczego nie chce?

#137 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 13:41

male mieszkanko...minus <bezradny></span>
ja tez tutaj nie widze takiej mozliwosci :-/
dopiero jak kupimy swoje (dom). mysle ze w tym roku lub najpozniej w kolejnym :-D

#138 Agula

Agula
  • Użytkownik
  • 1 469 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 16:51

Ale zobaczcie dziewczyny, jak to jest.. jak kobieta tak bardzo pragnie dziecka, to je nie ma, ale jak nie chce to nagle oops! i jest w ciąży..
A wracając do tematu.. rozmawiałam niedawno z kumpelą która jest lekarzem z zawodu i ona mi powiedziała, że na dziecko w dzisiejszych czasach jest zawsze czas, nawet kobieta w wieku 50 lat może zajść w ciąże ( oczywiście in vitro ) i będąc pod bardzo dobrą opieką ginekologa, może donieść ciążę do końca i urodzić zdrowe maleństwo, tak więc matką można być w każdym wieku, kiedy się chce i jest się gotowym na 200% na macierzyństwo, jedne chcą być mamusiami przed 30stką inne później, bo wolą karierę etc! więc.. przy pomocy dzisiejszej medycyny można w każdym wieku być mamą ostatnio czytałam w internecie, że ponad 60letnia kobieta urodziła zdrowego synka.. ;-)

#139 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 17:00

ponad 60letnia kobieta urodziła zdrowego synka..

tylko po co komu dziecko w takim wieku :-/ to jest chore, bo przecież taka starsza mama może już niewiele pożyć i dziecko osierocić, nie widzę sensu <bezradny></span>

#140 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 17:19

do kochania takie dziecko ;)

ale to chyba wpadka była, bo słyszałam o takiej, co wiadomo, nie zabezpieczała się, niby po menopauzie itd. a tu jednak wpadka ;)
nie ma mnie tu i nie będzie.