Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Kiedy czas na dziecko?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
569 odpowiedzi w tym temacie

#81 Agula

Agula
  • Użytkownik
  • 1 469 postów

Napisano 18 grudnia 2007 - 17:37

Ja tylko napisze tak.. z tego, co się dowiedziałam od mojej ginekolog, to najlepiej jest rodzić dzieci między 25 a 35 rokiem życia.. to tyle! :-D :-D

[ Dodano: 2007-12-18, 17:38 ]

JA DOKŁADNIE NIE WIEM JAKI JEST DOBRY WIEK NA RODZENIE DZIECKA ALE JA NP URODZIŁAM MAŁĄ JAK MIAŁAM 19 LAT I SIE Z TEGO CIESZE

Dziewczyno zdecyduj się il masz lat 16 czy 19. Jak Ci się nudzi to spadaj na inne forum bo takie laseczki mnie irytują :evil:

sorka a o, co tu loto!? :-D :-P mogę wiedzieć? ;-)

#82 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 19 grudnia 2007 - 06:44

madzia88, nie, nie Wam kochane ;-)
nudzi sie komus kto nas wrabia, w profilu ma 16 a tu pisze, ze urodzila w wieku 19 lat :evil: Mialysmy juz oszustke na forum wiec tego nie tolerujemy :evil:

I koniec juz off topa-wyjasnilam i prosze abysmy wrocily spokojnie do tematu :-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#83 Dorotea

Dorotea
  • Użytkownik
  • 1 428 postów

Napisano 19 grudnia 2007 - 08:01

a może miała napisać 26 lat?
Takie pomyłki się zdarzają.
Co do odpowiedzniego wieku, to ważna też jest dojrzałość psychiczna, a tę uzyskuje się w różnym wieku.
Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać

#84 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 19 grudnia 2007 - 08:19

Dorotea, nie dajmy sie zwariowac...
Sama pisze, ze

mam wspaniałą córeczke która ma już 13miesięcy

wiec przeczyloby wiekowi w ktorym pisze

URODZIŁAM MAŁĄ JAK MIAŁAM 19 LAT

a w profilu wpisuje sie rok urodzenia i komputer sam oblicza a nie podajemy liczby jaka jest np. 16 czy 26 lat ;-) wiec nie ma tu mowy o typowej "literowce"
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#85 Dorotea

Dorotea
  • Użytkownik
  • 1 428 postów

Napisano 19 grudnia 2007 - 09:26

ja to poprostu Madziu chyba zbyt wierzę w ludzi choć przeczuwam że będą problemy z jedna osobą z tego portalu.
Najgorsze jest to, kiedy kobieta jest świadoma,że zegar biologiczny tyka głośno a szans na macierzyństwo żadnych
Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać

#86 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 19 grudnia 2007 - 10:13

Ja tylko napisze tak.. z tego, co się dowiedziałam od mojej ginekolog, to najlepiej jest rodzić dzieci między 25 a 35 rokiem życia.. to tyle!

oj to jestem w najlepszym wieku czas się wziac do "roboty" :lol:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#87 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 19 grudnia 2007 - 10:25

Chyba Krystian ma większe parcie na dziecko bo jak odmówiłam to przyniósł kota :)
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#88 Moniika

Moniika
  • Użytkownik
  • 2 534 postów

Napisano 19 grudnia 2007 - 13:54

Jewel, a ty sie nie starasz o dzieciątko :?: :mrgreen:

#89 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 21 grudnia 2007 - 17:28

Wg mnie czas na dziecko przychodzi z odpowiednim partnerem. Ja kiedys nie wyobrazalam sobie siebie z dzieckiem na reku (choc uwielbiam dzieci i zajmowanie sie nimi sprawia mi frajde i radoche ) teraz wiem , ze "jakby co" to bede najszcesliwsza na swiecie :-)
Przy moim Misku wszystkie niepewnosci zwiazane z dzieckiem minely.

Załączone miniatury

• misiooooo.jpg

#90 Aneta

Aneta
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 21 grudnia 2007 - 23:06

U mnie było inaczej my staraliśmy się o dziecko prawie 2 lata ,ale w końcu sie udało. Gdy jechałam na porodówke miałam skończone 27 lat. Byłam najstarsza mamą z pierwszym dzieckiem. Wszystkie mamy miały tak ok od 20-25 lat a nie które rodziły już 2 raz.

#91 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 21 grudnia 2007 - 23:24

a ja bym już chciała,tylko moje słonko nie za bardzo :-( może ma racje...nie wiem.dla mnie nie było by to problemem-wręcz przeciwnie :-D
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#92 Olinka

Olinka
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 24 grudnia 2007 - 08:20

Ja pierwsze dziecko urodziłam w wieku 22 lat. Z drugim długo zwlekałam (6 lat) - pojawiło się na świecie 5 miesięcy temu. Teraz trochę żałuję, że tak długo czekałam z drugim. Ale cóż, tak wyszło - teraz cieszę się, że jestem mamą dwóch najśliczniejszych istot na świecie.

#93 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 24 grudnia 2007 - 09:23

To ja bym chciała jak skończę studia i juz popracuję z rok-tak w wieku 26 lat.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#94 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 24 grudnia 2007 - 09:28

Ja pierwsze dziecko urodziłam w wieku 22 lat. Z drugim długo zwlekałam (6 lat) - pojawiło się na świecie 5 miesięcy temu. Teraz trochę żałuję, że tak długo czekałam z drugim.

ja Ci troszkę zazdroszczę, że się zdecydowałaś na drugie, bo my jakoś nie umiemy <bezradny></span> Mateusz ma już 6 lat, a o drugim cisza :-|

#95 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 24 grudnia 2007 - 13:16

Madziaru, to może czas coś zmienić? No wiesz, żeby potem nie żałować ;-)

#96 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 24 grudnia 2007 - 13:42

Madziaru, to może czas coś zmienić? No wiesz, żeby potem nie żałować

sama nie wiem <bezradny></span> i nie mam pojęcia jak Damiana przekonać :-|

#97 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 24 grudnia 2007 - 13:44

i nie mam pojęcia jak Damiana przekonać :-|

Hmm, myślę, że jak już sama będziesz pewna, że chcesz, to i z mężem sobie poradzisz :D

#98 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 24 grudnia 2007 - 21:30

Kiedy dowiedziałam się że będę mamą miałam 15 lat więc nie było czasu na planowanie, pobraliśmy się z Wojtkiem, jesteśmy razem, wychowujemy nasze dzieci!! W międzyczasie pokończyliśmy szkoły średnie, studia i wszystko ok :-D
Dołączona grafika

#99 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 24 grudnia 2007 - 21:42

nie mam pojęcia jak Damiana przekonać :-|

a on nie chce, czy po prostu nie przeszło mu to przez myśl, albo o ty jeszcze nie gadaliście?
nie ma mnie tu i nie będzie.

#100 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 24 grudnia 2007 - 22:01

a on nie chce, czy po prostu nie przeszło mu to przez myśl, albo o ty jeszcze nie gadaliście?

od samego początku mówił, że nie chce drugiego, a ja zawsze chciałam, a teraz to i ja sama nie wiem <bezradny></span>